Jump to content

Праштање – ментално и физичко здравље

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте праштали другим људима ?

Препоручена порука

Znas ja licno nebih mogao da zivim sa nekim a da mu ne verujem.  Uvek polazim od toga da ako sam ja slab da su i drugi slabi da pojedine greske koje oni naprave su samo detalji koji iskacu od celine. Meni je bitno da covek ima zelju da ispravi ono sto je pogresio i ako hoce ja nemam problema da to prihvatim. Neznam tako je to nekako. Evo kada sada to posmatram sa ove daljine to me cak i ne pogadja. Verovatno zato sto su sa time povezana prolazna osecanja a i ljubav je cudo brate moj.

U svakom slucaju hvala na odgovoru ,sestro :)

PS.ja sam zensko :1319_womens:

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

U svakom slucaju hvala na odgovoru ,sestro :)

PS.ja sam zensko :1319_womens:

Oprosti greska u koracima.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nisam sklona varanju,laganju i preljubi i ne oprastam preljubu,kao sto i nisam mogla da predjem preko toga i oprostim,vec samo sam se lepo razvela i imam svoj mir i ne dam ga nizasta na ovom svetu!

Mislim da je bilo jos i nekih drugih razloga , a ne samo ta preljuba, ako si odlucila da se razvedes.

Spretni ljudi varaju svoje bracne pratnere bez da ovi to i registruju.

To su obicno zene jer su muskarci manje lukavi :D

Подели на овим сајтовима

Mislim da je bilo jos i nekih drugih razloga , a ne samo ta preljuba, ako si odlucila da se razvedes.

"Spretni ljudi" varaju svoje bracne partnere jer ili nemaju trunka Boga u sebi ili pre svega nemaju savest ili su je potisnuli da bi uzivali u svojim strastima.Ja ne mogu da zivim sa nekim ko je to ucinio ne iz razloga da nemogu da oprostim vec nemogu da zaboravim jer onaj koji kaze da je oprostio a nije zaboravio taj laze sebe i podsvesno se muci..

Pokusavala sam da spasem nas brak dva puta medjutim kad nesto ne ide bolje je odustati i resiti to sporazumnim putem nego li se muciti citav zivot.

A sto se poverenja tice to vise ne moze se imati u braku posle preljube,sumnja nagriza svaki put kao crv drvo..A isto tako sam i dobila blagoslov svog duhovnog Oca,posle iscrpne ispovesti,tako da donekle sam mirna a sada posle sedam godina sto se sve to izdesavalo,prosto me je mnogo toga naucilo..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

"Spretni ljudi" varaju svoje bracne partnere jer ili nemaju trunka Boga u sebi ili pre svega nemaju savest ili su je potisnuli da bi uzivali u svojim strastima.Ja ne mogu da zivim sa nekim ko je to ucinio ne iz razloga da nemogu da oprostim vec nemogu da zaboravim jer onaj koji kaze da je oprostio a nije zaboravio taj laze sebe i podsvesno se muci..

Pokusavala sam da spasem nas brak dva puta medjutim kad nesto ne ide bolje je odustati i resiti to sporazumnim putem nego li se muciti citav zivot.

A sto se poverenja tice to vise ne moze se imati u braku posle preljube,sumnja nagriza svaki put kao crv drvo..A isto tako sam i dobila blagoslov svog duhovnog Oca,posle iscrpne ispovesti,tako da donekle sam mirna a sada posle sedam godina sto se sve to izdesavalo,prosto me je mnogo toga naucilo..

Ja tu preljubu u braku nikako ne povezujem sa verom i svakako nikada ne bih pitala svog duhovnog oca za njegovo misljenje. Za poremecene odnose u braku nije samo preljuba kriva nego ima tu jos stotine nekih sitnica tako da je preljuba samo ona kap vode koja cini da se casa prelije. A i ta preljuba moze da bude neprijatna, da zagorca zivot drugom supruzniku, ali moze da bude i neka za koju i ne znas, nesto nevazno i povrsno. Ne, nikako nisam tu iskljuciva, ni za svog muza, ali ni za sebe. Mislim da je brak najvaznija lojalnost, sloga, slicni pogledi na zivot, zajednicke zelje i ispunjenje istih a neki nevazni izleti nemaju s tim nikakve veze.

Подели на овим сајтовима

svakako nikada ne bih pitala svog duhovnog oca za njegovo misljenje

E tu smo razliciti,ja imam poslusanje prema svom duhovnog oca i da te ispravim ja nisam ga pitala vec kroz ispovest pricas o svojim bracnim problemima a kada se ispovedas tj kajes za grehove pricas istinu i samo istinu,zato i postoje duhovni oci jer mi nismo u stanju da raspoznamo mnoge stvari..

I da naglasim zbog neposlusanja Gospoda u Edemskom vrtu Adam i Eva su otpali iz Raja..

Kako ako je taj brak sklopljen u crkvi kako mozes da ga ne povezes sa verom???

i tu preljuba je pogubna za svaki verujuci bracni partner..

Подели на овим сајтовима

E tu smo razliciti,ja imam poslusanje prema svom duhovnog oca i da te ispravim ja nisam ga pitala vec kroz ispovest pricas o svojim bracnim problemima a kada se ispovedas tj kajes za grehove pricas istinu i samo istinu,zato i postoje duhovni oci jer mi nismo u stanju da raspoznamo mnoge stvari..

I da naglasim zbog neposlusanja Gospoda u Edemskom vrtu Adam i Eva su otpali iz Raja..

Kako ako je taj brak sklopljen u crkvi kako mozes da ga ne povezes sa verom???

i tu preljuba je pogubna za svaki verujuci bracni partner..

Razumele smo se nas dve savrseno. I naravno da sam razumela da si svom duhovnom Ocu samo pricala

o svojim dilemama.

Ja svoj brak nisam sklapala u crkvi ( mislim, udata sam za jednog ateistu koji i nije iz moje drage

otadzbine), a preljuba je pogubna za svaku i bracnu i vanbracnu zajednicu.

Ja licno preljubu ne smatram smrtnim grehom jer sam ja prizeman covek i licno sam

misljenja da je nekako neprirodno da covek/zena mora celog zivota da ima neke

intimnije odnose samo sa svojim vencanim partnerom.

Ja volim zivotinje, volim da ih studiram, analiziram i misljenja sam da su zivotinje mnogo

iskrenije od ljudi pa tako kada im dodje vreme za parenje onda biraju partnera.

Usput, majke ( svejedno da li su psi,macke ili slonovi u pitanju) mnogo su odanije,

ratobornije i posvecenije svojoj "decici" od nas zena.

Подели на овим сајтовима

Razumele smo se nas dve savrseno. I naravno da sam razumela da si svom duhovnom Ocu samo pricala

o svojim dilemama.

Ja svoj brak nisam sklapala u crkvi ( mislim, udata sam za jednog ateistu koji i nije iz moje drage

otadzbine), a preljuba je pogubna za svaku i bracnu i vanbracnu zajednicu.

Ja licno preljubu ne smatram smrtnim grehom jer sam ja prizeman covek i licno sam

misljenja da je nekako neprirodno da covek/zena mora celog zivota da ima neke

intimnije odnose samo sa svojim vencanim partnerom.

Ja volim zivotinje, volim da ih studiram, analiziram i misljenja sam da su zivotinje mnogo

iskrenije od ljudi pa tako kada im dodje vreme za parenje onda biraju partnera.

Usput, majke ( svejedno da li su psi,macke ili slonovi u pitanju) mnogo su odanije,

ratobornije i posvecenije svojoj "decici" od nas zena.

Верност тј оданост према свом партнеру је могућа и ја верујем да постоји љубав за целог живота.

Прељуба јесте смртни грех ако се не покаје и још нешто да додам у брачној заједници ако је дошло до прељубе или ти варања дошло је и до пуцања брака зато што ту се јавља и огорчење,самоосуђивање где сам погрешио-погрешила,незадовољство,љубав ту брзо нестаје,и гнев што је јако погубан за душу...Господ је допустио развод ,па чак и други Црквени брак је могући.Зашто се целог живота мучити са неповерењем јер ту више никад се не може задобити поверење.Да се надовежем ја сам мајка и слажем се да су оданије животиње према својим младунцима али ми нико не може рећи да нисам жртва за своје дете,не бар мени која сам мајка детету са инвалидитетом.

Подели на овим сајтовима

Верност тј оданост према свом партнеру је могућа и ја верујем да постоји љубав за целог живота.

Прељуба јесте смртни грех ако се не покаје и још нешто да додам у брачној заједници ако је дошло до прељубе или ти варања дошло је и до пуцања брака зато што ту се јавља и огорчење,самоосуђивање где сам погрешио-погрешила,незадовољство,љубав ту брзо нестаје,и гнев што је јако погубан за душу...Господ је допустио развод ,па чак и други Црквени брак је могући.Зашто се целог живота мучити са неповерењем јер ту више никад се не може задобити поверење.Да се надовежем ја сам мајка и слажем се да су оданије животиње према својим младунцима али ми нико не може рећи да нисам жртва за своје дете,не бар мени која сам мајка детету са инвалидитетом.

Daniela, pa ja zaista ne polemisem s tobom da bih tebi nesto "prebacivala".

Htela sam samo da kazem da nas ima ovakvih i onakivh,  a svako od nas sam najbolje zna sta i kako

mu je ciniti.

Inace, majke su bile i ostale uvek verne i odane ako su deca u pitanju.

A tebi skidam kapu za tvoje dete za ciji zivot i opstanak pa i mesto u drustvu i sudbinu se kao lavica boris.

Подели на овим сајтовима

I jos nesto Daniela,

ti muzevi, ocevi koji idu u preljubu jer je dete na neki nacin hendikeprirano, a njihovo je dete,

obicna je marva i to treba ...u krupnim skokovima.

Измењено од Дејан Бићанић
Подели на овим сајтовима

E moja Danijela steta sto nisi shvatial da je preljuba velika vrlina. Eto sada imas nekoga da te tome pouci.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

neprirodno da covek/zena mora celog zivota da ima neke intimnije odnose samo sa svojim vencanim partnerom

Neprirodno je bas ovo sto ti pricas, nista drugo...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E moja Danijela steta sto nisi shvatial da je preljuba velika vrlina. Eto sada imas nekoga da te tome pouci.

Pre ce Daniela mene razumeti nego tebe.

Neprirodno je bas ovo sto ti pricas, nista drugo...

Pa sad, ono sto je tebi neprirodno, meni nije ili cenis da postoji neka formula i definicija

za " neprirodnost" u braku.

Подели на овим сајтовима

Прељуба јесте смртни грех ако се не покаје

Jasno k`o dan...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa sad, ono sto je tebi neprirodno, meni nije ili cenis da postoji neka formula i definicija za "neprirodnost" u braku.

Postoji.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...