Arsenija Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Lepo rečeno.Nije poenta da se čovek maskira u nešto što nije.Suština je valjda da se doživi unutrašnji preobražaj.A ne da ja sad odjednom promenim lični opis,to bi bilo licemerno i donelo bi mi više štete nego koristi..... Svi bi primetili da nešto nije uredu sa mojim ponašanjem,izgledom i načinom oblačenja,i naravno,imali bi pravo.... Ne mogu valjda da nekome zalupim vrata istped nosa ako mi dodje u goste i da mu kažem da ja od sada postim,spašavam se,a da on dodje neki drugi put...kad ja budem rada da popričamo malo. Sačuvaj Bože. Драгана Милошевић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Nikolajj, Срђан Ранђеловић, Number15648 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Хвала фондацији "Пријатељ Божји" на филмовима и клиповима које прави. Овај клип може деловати мало строжији, али има истине у томе. Баш ме је некако разбудио и покренуо на размишљање иако је пост доста одмакао. Онај део где говори да нам посне замене за мрсна јела стварају ефекат мрсних јела и жељу за њима, ме највише "копка". Као и коришћење ТВ-а (скоро га и не гледам) и интернета (претерао сам га), расправа (пао сам и на форуму и овако) ... Како се вама чини клип ? Шта мислите о томе ? Nikolajj је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 16, 2013 Пријави Подели Написано Април 16, 2013 Како се вама чини клип ? Шта мислите о томе ? Divno. .smesko. Mislim da su apsolutno u pravu. Ne preteruju,ni malo.Trebalo bi izbegavati internet,krade vreme za molitvu i dobra dela.... nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Одличан текст! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
napoleon bonaparta Написано Мај 2, 2013 Пријави Подели Написано Мај 2, 2013 Vec godinama me muci ovo pitanje. Mnoge porodice znam, ukljucujuci i moju koji poste samo za veliki petak. Medjutim citajuci neke izjave od svestenika shvatio sam da je to samo lazno ubedjenje, dogma. Prakticno posticu jedan dan i posle toga osecati da sam ispunio hriscansku obavezu za celu sledecu godinu? Sta vi mislite o tome da li je ova jednodnevna zrtva vise stetna nego dobra? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Ево, ја ћу вам одговорити са мирске позиције. Пост на Велики Петак је строг, без хране, мало воде и круха ако се неда издржати, узме с епосле три поподне. А Васкршњи пост траје седам тједана, и ко воли нека изволи. Ниједна жртва није штетна, свако према могућностима, али би било лијепо кад би напредовали, а не пректицирали, сваке године исто, само један дан, да умирите хришћанску савјест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Bez hrane ja sam jutros pojeo dve banane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 post na vodi danas Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 "Док нисте знали греха нисте имали..." verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Elem, za vreme Vaskršnjeg posta sredom i petkom samo nekuvano voće i povrće (rukola, salata, masline, crni luk, sremuš, vlašac) i hleb. Ostalih dana Vaskršnjeg posta, za vreme ostala 3 posta kada se po tipiku jede na vodi (uključujući i srede i petke nakon Petrovog dne do početka Vaskršnjeg posta) bareno povrće sa začinima i dosta salate. U ishrani koristim ponekad i sojino mleko (iskljucivo u tetrapaku, pošto ono u prahu sadrži hidrogenizovano biljno ulje). Zatim tu su pečeni bademi, orasi, med i doooosta voća... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Назива се још и Петровдански пост, Апостолски пост, Пост Светих Апостола. Други по реду вишедневни пост посвећен Св. Апостолима Петру и Павлу, односно, свим Апостолима. Почиње у понедељак после Недеље свих светих и траје до 28. јуна. Зато што се завршава у дан пре Петровдана, назива се Петровски пост. Овај пост, чији је почетак покретан (јер зависи од Васкрса), а заврштетак је непокретан, установљен је на основу успомене на Апостоле који су после Силаска Светога Духа, а пре одласка на проповед Св. Јеванђеља, постили (Дап 13,2-3). Због зависности почетка овог поста о Васкрсу, Апостолски пост најкраће може трајати једну седмицу и један дан, а најдуже шест седмица. Историјат Прва сведочанства ο овом посту имамо код Св. Атанасија Великог (296-373). У Александрији, Антиохији и у Јерусалиму, овај пост везивао се за Духове, а не за празник Св. Апостола Петра и Павла, и трајао је једну седмицу. Касније је овај пост постао припремни пост за празник Светих Апостола и његово трајање је постало зависно од Васкрса, односно празника Силаска Светог Духа - Педесетнице. У Апостолским установама налазимо сведочанство о почетку овог поста: "После Педесетнице празнујте једну седмицу, а онда постите" (том 5, глава 19). О високом уважавању које је Петровски пост имао међу Хришћанима, говори цео низ светоотачких списа, међу којима су и Амвросије Милански и Теодор Кирски. Лав Велики каже да је Петровски пост "посебно важан, да би кроз подвиг очистили своје мисли и начинили се достојнима дарова Светога Духа" (Беседа 76). Срећан нам био...... Sanja Т., мирођија, nana and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јун 30, 2013 Пријави Подели Написано Јун 30, 2013 Да Бог да да га проведемо онако како Он заповиједа. Наздравље и на спасење вам овај пост, браћо и сестре. Sara", Биљана, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јул 1, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Хвала секана, такође и теби као и свима вама! Ево мало о посту на насловној страници. https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346440445/%D0%BF%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B8/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82-r1846 JESSY, Биљана, мирођија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јул 1, 2013 Пријави Подели Написано Јул 1, 2013 Све то са Петровским постом је ... интересантно .. Чак и то да га велики део Хришћана и то православних ове године , по својој прилици није ни постио .. јер га просто није ни било .. Мисли се3 на оне који су по ''новом календару'' .. Како сад то .. то је ипак , признаћете, виши ниво разликовања од просто формалбих ''причица'' о небитности календара .. по старом пост две недеље .. по новом ни дан ... Orthophill је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука