draganzzz Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Evo u petak je utakmica protiv Hrvatske, društvo se organizuje, zovu i mene. Šta činiti? Ponesi Ruski kvas umesto klasicnog piva! .smesko. Sherlock H., DankaM, Драгана Милошевић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Koji napad na integritet piva...kao kafa bez kofeina, posni burek, zena bez zadnjice, selo bez crkve <_< Срђан Шијакињић and bgpj је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 @@malina :), Управо што пост има и унутрашњу страну отворих мало пре сличну тему, усмерите се на речи које говоримо , разговоре које водимо. На форуму смо ограничени правилником а шта овако у пракси. Храна ко храна неће нас опоганити. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 На теми Пост и поштовање домаћина смо рекли да храна није суштина па нам ипак представља потешкоће кад нисмо на свом терену. Питам се како комуницарати у току поста са људима који не живе црквеним животом: и овако уопште? О чему разговарати и остати при том у границама поста.? Обично се све своди на трачарење, оговарање, на жалост псовање итд. Да ли: а) ћутати б) повести разговор о Богу, насилно малтене в) празнословити као по обичају. Искрено , мени је ово много већа препрека него храна.Најрадије бих ћутала и испала непристојна у друштву, у кући и сл. Све зависи од узраста и интересовања људи са којима се срећеш. Ја користим са појединима у разговору само деонице временске прогнозе, типа : Е комшо, опет киша, цццц, страшно... Док са људима христољубивим сасвим ми је другачији вид комуникације и мекши тон, угодан и пријатан разговор о свему и свачему, једноставно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Koji napad na integritet piva...kao kafa bez kofeina, posni burek, zena bez zadnjice, selo bez crkve <_< Опа значи тако, а? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Opet ponavljam uvek sam se lose osecao posle toga, kad narusavam svoje principe zbog toboznjeg ispostovanja domacina i njegovih principa. Mada vidim da je kod nekih ljudi upravo suprotno, verovatno je i to individualna stvar. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Опа значи тако, а? Nego sta, il' ga pravi kako Bog zapoveda il' se ne pri'vataj posla...nemoj mi tu izmisljas neke surogate . Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Koji napad na integritet piva...kao kafa bez kofeina, posni burek, zena bez zadnjice, selo bez crkve <_< Prvi put cujem za zenu bez zadnjice?! .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Prvi put cujem za zenu bez zadnjice?! .mislise. "даска" Зосима, Anette and bgpj је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Prvi put cujem za zenu bez zadnjice?! .mislise. Ono kad nema pas za sta da je ujede bgpj је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 наставнице пост је а ви ту турате градиво 8мог разреда ОШ 301 и ......... Драгана Милошевић, JESSY, keka and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Covek se uci u sedmom...a gde ces posnije od ove greengrin greengrin greengrin verum est in beer and bgpj је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Covek se uci u sedmom...a gde ces posnije od ove greengrin greengrin greengrin не вуци ме за језик у моје време "човек" се учијо у осмом, сећам се наше Јуце која је на нечији кикот код одређених система урликнула "ШтА сЕ СМЕЈЕШ!! ТО ЈЕ ПРИРОДНА СТВАР!! JESSY and keka је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 не вуци ме за језик у моје време "човек" се учијо у осмом, сећам се наше Јуце која је на нечији кикот код одређених система урликнула "ШтА сЕ СМЕЈЕШ!! ТО ЈЕ ПРИРОДНА СТВАР!! Eh, vremena se promenila, ne smes vise ni da ih bijes <_< . Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 19, 2013 Пријави Подели Написано Март 19, 2013 Не треба људи да сад ствари постављамо тако да ћемо у посту да се посветимо на брзину, а онда да једва чекамо да пост прође, па да можемо да пијемо пиво и гледамо педесет снимљених утакмица које нисмо за време поста јер смо хтели да будемо преподобни, па сад све то да надокнадимо. А то ће сигурно да се деси ако себе силујемо, ако ствари не радимо темељно и постепено. Ко може на брзину, свака част, подржавам стварно максимално, ал за себе знам да не могу. Пост је ту да нас подсети на врлински живот, а посна храна да нас смири, и треба стално да се трудимо, али не да идемо у крајности, посебно не нагло да осцилирамо у тим крајностима, јер ћемо тако само да тапкамо у месту, ако не и да пропадамо. И монаси пију и ракију и пиво, и гледају и фудбал и Ђоковића, али све то раде умерено и без неке тензије и вике и буке. Не знам владику или монаха који не гледа Ђоковића, на пример, или који неће да одгледа утакмицу репрезентације, само што не урлају на ТВ и не попију десет пива, него једно или два. Arsenija, Драшко, Срђан Шијакињић and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука