Avocado Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Ima shvatis da nisi produkt slucajnosti,tj nisi greska....i da postoji dalkeo veci um iznad tebe..a to ce dodatno da ti pomogne da smanjis sujetu..... Znači, kao što sam i mislio, Gitova teorija nema nikakvu praktičnu primenu a "bolja je" od Šenonove zato što se vama tako snilo... hvala još jednom na iskrenom odgovoru. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 OLE greengrin ole ole ole ole o la! 0110_hahaha koji pederko, a cim se pojavio ja lepo kazem sestri da se ne glupira i ne pali jerbo je pederko, al mi ne veruje, i onda opet slusam ono na sta sam izgleda osudjen da slusam iznova i iznova u beskonacno: "bio si u pravu!" 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 ПРОТОЈЕРЕЈ КОНСТАНТИН БУФЕЈЕВ - ЈЕРЕС ЕВОЛУЦИОНИЗМА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Ja ne znam da li si zaista toliko glup ili se praviš... pa čoveče, bukvalno ti je nacrtano u porukama na koje repliciraš da po TVOJOJ definiciji geni nisu informacije i to po definiciji koju ja kritikujem i sa kojom se ne slažem, te zaista ne razumem odakle ti ideja da mi citiraš taj tekst i pišeš da ja ne razumem genetiku... jel ti čitaš uopšte šta ja pišem... ja ne kažem da geni ne nose informacije, već da ih ne nose po tvojoj definiciji informacija. Autor tog teksta o genima kojeg citiraš ne definiše informacije na isti način kao i ti. Hajde pročitaj to na šta odgovaraš i razmisli malo pre nego što nešto napišeš... aj ponovo..citaj.... U prvoj fazi DNK prenosi informaciju na i-RNK I druge tipove RNK, što je ostvareno u procesu transkripcije. Prepisivanje gena ilitranskripcija predstavlja proces sinteze molekula RNK uz korišćenje jednog od lanca sa molekula DNK - matričnog lanca. Komplementarni lanac matričnom se naziva sense lanac i deo ovog lanca ima isti nukleotidni sastav kao i iRNK koja je nastala prepisivanjem gena, s tim što se na ovom lancu umesto uracila nalazi pirimidinska baza timin. Naspram matričnog lanca DNK po principu komplementarnosti mogu se sintetisati tri osnovne vrste RNK. U drugoj fazi dolazi do “prevodjena”, translacije, šifre smeštene u iRNK, u odgovarajuću strukturu polipeptida. Redosled aminokiselina u polipeptidu uslovljen je redosledom nukleotida u iRNK, odnosno informacijom koju je ovaj molekul prethodno primio od odgovarajujćeg gena. Ovaj process se označava kao translacija. Obe ove faze u sintezi protein, transkripcija I translacija, mogu se obuhvatiti jednim pojmom genska ekspresija Glasnička RNA (mRNA) je molekula ribonukleinske kiseline koja kodira kemijski nacrt za protein produkt. mRNA se prepisuje iz predloška deoksiribonukleinske kiseline i nosi kodirajuću informaciju do mjesta sinteze proteina- do ribosoma. Tamo je polimer nukleinske kiseline preveden u polimer amino kiseline (protein). Kao i u DNA, u m(RNA) genetska informacija je kodirana u sekvenci nukleotida koji su grupirani u kodone od kojih se svaki sastoji od tri baze. Svaki kodon kodira specifičnu amino kiselinu, osim STOP kodona koji završavaju sintezu proteina. Ovaj proces zahtijeva dva druga tipa RNA: prijenosnu RNA (tRNA) i ribosomsku RNA (rRNA). Prijenosna RNA posredujeprepoznavanje kodona i dostavlja odgovarajuću amino kiselinu, dok je ribosomalna RNA centralni dio sustava za proizvodnju proteina Ne ne ...ovde uopste nema primljene i shvacene poruke..... greengrin I samo da te obavestim...nisam kreacionista.... ali verujem da je Bog stvorio ovaj svet......a nauku posmatram krajnje objektivno... .....ali da mi neko pradoje pricu da su mutacije pozitivne,da donose razvoj....od bakterija do...coveka.....jednostavno nemam zeludac da varim....cak i da Bog ne postoji,da religija nikada nije nastajala u istoriji covecanstva....ovakva teorija ne pije vode....moracete da ubacite neke genetske inzenjere...neke vanzemunce...neku inteligenciju koja stoji iza tog procesa....to je neminovno..jer mutacije degradiraju organizme....a vi ste upali u takav paradoks da i anemiju nazivate korisnom mutacijom.....i da vam je smrt razvojni faktor..... Sudija and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Znači, kao što sam i mislio, Gitova teorija nema nikakvu praktičnu primenu a "bolja je" od Šenonove zato što se vama tako snilo... hvala još jednom na iskrenom odgovoru. A sta nama prakticno znaci to sto vi verujete da su nam majmuni preci i da su sisli sa drveta i da su su doziveli erekciju kicmenog stuba zbog opasnosti od predatora koje nisu mogli da vide usled visoke trave i zasta ne postoji nijedan jedini dokaz? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Тзв- креационизам није само квазинаука. Он је, са теолошке тачке гледишта, ЈЕРЕС. Када сам ово од тебе прочитао сјетио сам се ове теме: Јеретички Богослови (Теолози) - Св. Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 aj ponovo..citaj.... Ne ne ...ovde uopste nema primljene i shvacene poruke..... greengrin Da, nema shvaćene poruke, budući da je za shvatanje potrebna inteligencija i svest. To sam ti već napisao. Više puta. Sad, razuman čovek bi (ukoliko i dalje želi da brani svoju poziciju) pokušao da obrazloži kako zamišlja pojam "shvatanja" poruke bez inteligencije i svesti... ali ti ćeš po običaju to da preskočiš i da opet vrtiš svoju priču kao pokvarena ploča... A sta nama prakticno znaci to sto vi verujete da su nam majmuni preci i da su sisli sa drveta i da su su doziveli erekciju kicmenog stuba zbog opasnosti od predatora koje nisu mogli da vide usled visoke trave i zasta ne postoji nijedan jedini dokaz? Par linkova o praktičnoj primeni teorije evolucije, mrzi me da kucam: http://en.wikipedia.org/wiki/Applications_of_evolution http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA215.html A praktična primena kreacionističkog iskrivljenog viđenja TE, je da bude neiscrpan izvor zabave. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Da, nema shvaćene poruke, budući da je za shvatanje potrebna inteligencija i svest. To sam ti već napisao. Više puta. Sad, razuman čovek bi (ukoliko i dalje želi da brani svoju poziciju) pokušao da obrazloži kako zamišlja pojam "shvatanja" poruke bez inteligencije i svesti... ali ti ćeš po običaju to da preskočiš i da opet vrtiš svoju priču kao pokvarena ploča... Par linkova o praktičnoj primeni teorije evolucije, mrzi me da kucam: http://en.wikipedia.org/wiki/Applications_of_evolution http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA215.html A praktična primena kreacionističkog iskrivljenog viđenja TE, je da bude neiscrpan izvor zabave. Odgovori mi na dva pitanja da li je softver inteligentan i da li ima svest? I ne ja sam te pitao za prakticnu primenu ono to vi prodajete ljudima kao ,,naucnu cinjenicu,,....o erekciji kicmenog stuba majmuna?Kake to ima prakticne primene?Sta znaci to ljudima prakticno? Crveni Baron and Sudija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Odgovori mi na dva pitanja da li je softver inteligentan i da li ima svest? Za sada nemamo takav softver. I ne ja sam te pitao za prakticnu primenu ono to vi prodajete ljudima kao ,,naucnu cinjenicu,,....o erekciji kicmenog stuba majmuna?Kake to ima prakticne primene?Sta znaci to ljudima prakticno? Činjenice nemaju praktičnu primenu, te je tvoje pitanje lišeno svakog smisla. Činjenice su takve kakve jesu, bez obzira da li to nama odgovara ili ne i da li saznanje o nekoj činjenici možemo da iskoristimo na neki način. Sa druge strane, naučne teorije, uglavnom imaju praktičnu primenu, mada im to nije jedini, pa ni glavni cilj... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Odgovori mi na dva pitanja da li je softver inteligentan i da li ima svest? I ne ja sam te pitao za prakticnu primenu ono to vi prodajete ljudima kao ,,naucnu cinjenicu,,....o erekciji kicmenog stuba majmuna?Kake to ima prakticne primene?Sta znaci to ljudima prakticno? Da, mogli bi sada opet polako da se savijamo jer nema visoke trave a i predatgore smo potamanili ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Da li je komplikovaniji windows XP program...ili program koji programira coveka koji programira windows XP .... WinXP je vec bio ugraviran u gene programera, OMG! Ovo nisam cuo ni kod jednog iskrenog aplovog obozavaoca... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Када сам ово од тебе прочитао сјетио сам се ове теме: Јеретички Богослови (Теолози) - Св. Николај Велимировић Да, а ти се разумеш у теологију а и у науку као моја покојна баба у клавир. Иди бегај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Nema druge nego kreacioniste pocete nazivati masonima, jer zamisljaju Boga kao velikog arhitektu, kao da je Bog sazdao covjeka na nacin kako covjek sazda zgradu. Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Prakticna primena kreacionizma- imam ocigledne dokaze da je Bog stvorio svet upravo kao sto biblija tvrdi tako da sada na osnovu tih dokazanih tvrdnji sticem poverenenje u one koje nisu objektivno proverljive a govore da je Bog ljubav da je pravedan i da treba da postujem moralni zakon i tako ja ne izvrsavam samoubistvo xD... Ne vidim koja me to naucna teorija ili najnovija igracka sprecava da se ubijem ili mozda povucem jos nekog sa sobom cisto onako. Tako da treba ipak imati malo vise postovanja prema kreacionizmu . U evoluciji je smrt jos i heroj napredak je nemoguc bez smrti slabijih xD....Biblija uci kako je Isus Hristos koji je najjaci dao zivot za sve slabije a u evoluciji svi slabi mora da umru da bi jaci ziveli...evolucija je religija smrti i nanosi daleko vise stete nego koristi ako uopste i ima neke koristi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Za sada nemamo takav softver. Činjenice nemaju praktičnu primenu, te je tvoje pitanje lišeno svakog smisla. Činjenice su takve kakve jesu, bez obzira da li to nama odgovara ili ne i da li saznanje o nekoj činjenici možemo da iskoristimo na neki način. Sa druge strane, naučne teorije, uglavnom imaju praktičnu primenu, mada im to nije jedini, pa ni glavni cilj... U pravu si ..prakticna primena darvinizma je bila kod Hitlera i kod Staljina.....malo falilo da sprovedu prirodnu selekciju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука