Гром Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Гени су слова која реагују на значење. Кад се реч ТАТА промени ГАГА тада тај ген више не реагује на одређено значење. Па када је потребно да се тај ген отвори и произведе одређени протеин то се неће десити јер измењени ген више не разуме команду. информација о томе који ген треба да се отвори долази споља и ако ген не препозна значење инпулса цела ћелија ће фалширати. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Onda ocigledno nemas pojma o genetici genije..... Mojne se ljutis al dominira te avokado. Ali to je samo iz dva razloga, prvo zauzeo je istinitu poziciju. Ovo jeste ad hominem ali za svakog ko se ne razume u evoluciju trebalo bi biti jasno da ako je neka naucna teorija prihvacena od 99.9 % naucnika verovatno istinita, uz prilog da oni koji pricaju da nije istinita ili nemaju veze sa poljem ili imaju jasne nenaucne motive. Nauka se menja vaistinu, ali evolucija je za biologiju ono sto je gravitacija za fiziku. Ne pricamo o necemu sto moze biti "netacno" tek tako. Drugi razlog iz kog te dominira, jeste sto covek ima iskustva, preso je sve te argumente uzduz i popreko, sve to se prica na internetu odavno. Ono, ne znam sto uopste nasedate na te kreacionisticke gluposti, dovoljno je pogledati istoriju njihovog nastanka, dosta je da se zakljuci koliko kreacionizam nije naucna teorija vec religijski motivisana teorija. Славен је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Pa ima značenje jer predstavlja nadimak, mada nije ni bitno, poenta pitanja je da li predstavlja drugačiju, tj. novu informaciju? Inače, svaki niz parova nukleotida (od 3 para) ima neko "značenje" odnosno "kodira" proizvodnju nekog proteina ili predstavlja "stop kodon". Suština pitanja je zašto izmenu reči "tata" u reč "gaga" (ili kuća ili auto) smatrate novom informacijom, a izmenu niza nukleotida TATA u GAGA ne smatrate novom informacijom. Zato sto kuca ili auto predstavljaju drugaciju informaciju koja ima smisleno znacenje, a izmene u nukleotidima najcesce ne znace nista u pitanju je neutralna mutacija, a mogu da budu i fatalne po organizam. Ako uzmem rec Avocado i ako se prvo i zadnje slovo usred greske zamene slovom T da li si dobio novu informaciju koja sada znaci nesto drugo u odnosu na prethodnu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Mojne se ljutis al dominira te avokado. Ali to je samo iz dva razloga, prvo zauzeo je istinitu poziciju. Ovo jeste ad hominem ali za svakog ko se ne razume u evoluciju trebalo bi biti jasno da ako je neka naucna teorija prihvacena od 99.9 % naucnika verovatno istinita, uz prilog da oni koji pricaju da nije istinita ili nemaju veze sa poljem ili imaju jasne nenaucne motive. Nauka se menja vaistinu, ali evolucija je za biologiju ono sto je gravitacija za fiziku. Ne pricamo o necemu sto moze biti "netacno" tek tako. Drugi razlog iz kog te dominira, jeste sto covek ima iskustva, preso je sve te argumente uzduz i popreko, sve to se prica na internetu odavno. Ono, ne znam sto uopste nasedate na te kreacionisticke gluposti, dovoljno je pogledati istoriju njihovog nastanka, dosta je da se zakljuci koliko kreacionizam nije naucna teorija vec religijski motivisana teorija. "Dominira" nad njim, a sta mislis kada bi debatovao uzivo sa nekim profesionalcem kao sto je Sarafati ili Majkl Bihi sta mislis sta bi se desilo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 evo o teoriji informacija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Mojne se ljutis al dominira te avokado. Ako se ovde neko razume u dominaciju i BDSM onda sam to ja,i odgovorno tvrdim da je avokado Senkin bitch i da ovu igru dominacije u činjenicama dobija Senka. .smesko. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 "Dominira" nad njim, a sta mislis kada bi debatovao uzivo sa nekim profesionalcem kao sto je Sarafati ili Majkl Bihi sta mislis sta bi se desilo? Saznali bi kako avokado izgleda i da li je stvarno plavusan, posto stalno mece neke plavusane na avatar. Ako se ovde neko razume u dominaciju i BDSM onda sam to ja,i odgovorno tvrdim da je avokado Senkin bitch i da ovu igru dominacije u činjenicama dobija Senka. .smesko. Ne pricam o cinjenicama, cinjenice su odavno utvrdjene. Jos na americkim sudovima. Avocado jednostavno bolje predstavlja slucahj. Evo za tebe i senku, video sa pocetka teme https://www.pouke.org/forum/topic/14590-kako-je-unisten-inteligentni-dizajn-u-usa-predavanje-kennetha-millera/ oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Ako se ovde neko razume u dominaciju i BDSM A znaci ti si u tom fazonu greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Saznali bi kako avokado izgleda i da li je stvarno plavusan, posto stalno mece neke plavusane na avatar. I ne samo to saznali bi i kako se zove ali sto je jos vaznije saznali bi svi mi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 I ne samo to saznali bi i kako se zove ali sto je jos vaznije saznali bi svi mi. Ja znam kako se zove al necu da ti kazem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Mojne se ljutis al dominira te avokado. Ali to je samo iz dva razloga, prvo zauzeo je istinitu poziciju. Ovo jeste ad hominem ali za svakog ko se ne razume u evoluciju trebalo bi biti jasno da ako je neka naucna teorija prihvacena od 99.9 % naucnika verovatno istinita, uz prilog da oni koji pricaju da nije istinita ili nemaju veze sa poljem ili imaju jasne nenaucne motive. Nauka se menja vaistinu, ali evolucija je za biologiju ono sto je gravitacija za fiziku. Ne pricamo o necemu sto moze biti "netacno" tek tako. Drugi razlog iz kog te dominira, jeste sto covek ima iskustva, preso je sve te argumente uzduz i popreko, sve to se prica na internetu odavno. Ono, ne znam sto uopste nasedate na te kreacionisticke gluposti, dovoljno je pogledati istoriju njihovog nastanka, dosta je da se zakljuci koliko kreacionizam nije naucna teorija vec religijski motivisana teorija. Ovaj podatak od 99.9 posto naucnika je neistinit al i da je istina misljenje vecine nista ne znaci to je jedno od osnovih postulata naucnog metoda. Ono da je evolucija za biologiju kao gravitacija za fiziku je teska odvala. Evolucija je potpuno beskorisna teorija nikakav napredak nije obezbedila u nauci. Luj Paster kreacionista. Mendel kreacionista. Dzejms Vatson evolucionista otkrio DNK i rekao da nema sanse da je to slucajno nastalo...sta reci...najpoznatiji evolucionista danasnjice je Ricard Dokins koji je etnolog. Inace nijedan od otaca teorije evolucije nisu bili naucnici osim Hekela koji je falsifikovao crteze embriona i bio kaznjen za to i Lamark koji je potpuno obacen al dobro nije mogao mnogo da zna u njegovo vreme ^^ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Ja znam kako se zove al necu da ti kazem. Gledaj ga aj kazi bas me intresuje kako se zove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Saznali bi kako avokado izgleda i da li je stvarno plavusan, posto stalno mece neke plavusane na avatar. Ne pricam o cinjenicama, cinjenice su odavno utvrdjene. Jos na americkim sudovima. Avocado jednostavno bolje predstavlja slucahj. Evo za tebe i senku, video sa pocetka teme https://www.pouke.org/forum/topic/14590-kako-je-unisten-inteligentni-dizajn-u-usa-predavanje-kennetha-millera/ LOL ako su ti argument za ispravost stavova neke stranke odluke americkih sudova onda nema sta da se prica dalje xD Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Daj nemojte vise tog Dokinsa, samoprozvanokrunisanog superego-fanatic VIP-a muljatora u glibu praznoce, spominjati, dosadno je i neozbiljno... ali je izgleda i neizbezno lol :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Postoji li neki organizam a da nema DNK? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука