Jump to content

Razotkrivanje najvece lazi u istoriji covecanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

.tigrovima vukovima panterima medjedima je do jaja i bez grive ;)

Realno, i tebi je do jaja.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Verovatnoca da se na taj nacin dobije knjiga je ravna nuli..moze samo da se dobije gomila reci..a to nije informacija vec gomila podataka...ali pazi i da bi on prepoznao neke reci ja moram da mu ugradim bazu podataka sa svim recima koje su MENI poznate i da ih po tom kriterijumu  prihvata kao smislene....dakle ako neka rec ne postoji u mom vokabularu kao programera ni program nece sadrzati mogucnost da tu rec prepoznao kao nesto sto ima smisla.....i moz da radi milijardama godina ali jednostvno neke reci nece prepoznati jer mu ih nisam uneo kao one koje imaju neko znacenje....

Ali taj vokabular je prirodna selekcija, ukoliko ne "upadneš" u vokabular mrtav si. 

Подели на овим сајтовима

DNK je komplikovaniji od svih programa ikada napisanih zajedno....evo vam malo o genetici kad vas toliko zanima :)

Sandfordova "teorija" bi bila zanimljiva hipoteza pre 20ak godina... danas imamo sekvencirane gene ljudi iz raznih, pa i prilično davnih perioda ljudske istorije i nigde ne postoje ni naznake da je njegova "teorija" tačna. Danas je besmisleno spekulisati o tome da li je ljudski genom pre 6000 godina bio daleko savršeniji, jer znamo da nije.

Ko želi detaljniju kritiku Sanfordovog rada, može da je nađe ovde (prvo ide kritika Behe-a):

http://letterstocreationists.wordpress.com/stan-4/

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Postoji geneticka informacija koja predstavlja plan, nacrt i geneticka informacija koja je metod koja na osnovu plana na odredjeni nacin gradi nesto. znaci mutacija bi trebala da pogodi i jednu i drugu informaciju i to tako da se savrseno poklapaju i da sve zajedno u celini ima smisla i to jos da bude nesto napredno. Realno ateisti imaju mnogo vise vere nego mi pravoslavni xD

Подели на овим сајтовима

Као што рекох, а и из приложеног се види, свађа између ТЕ и православног Предања је НЕПОСТОЈЕЋА. Сви аргументи који долазе са стране верујућих углавном су неправославни и уопште се не уклапају у суштину проповедања Јеванђеља од стране Цркве. То је због тога што Црква говори о једном, а природне науке се баве нечим другим. Иако постоје додирне тачке исходишта су сасвим различита.

A interesantan je i odnos ateista koji ne veruju u TE naspram verujućih koji je ne spore.

Ako sam u pravu da je ovih drugih (relativno i nevezano za uzorak ovog foruma) više, onda i to može nešto reći.

Подели на овим сајтовима

Jede lav i brze, posebno oni brži. A antlope evolucija ne spasi iz kandži njegovih darom dodatne brzine, jer šta bi jeo tada i dal' bi bio kralj.

Zašto posmatraš jedinku bez uticaja okoline. I vremena... Mnoooooooogoooooo vremena...

i onda bi prirodna selekcija ucinila da samo ostanu brze antilope pa bi i lavovi morali da budu brzi pa bi samo dobili mnogo brze lavove i antilope XD...nidje veze zasto lavovi imaju grivu npr xD...tigrovima vukovima panterima medjedima je do jaja i bez grive ;)

Malo edukacije

LAV(ica).

Женке лавова обично лове ноћу или у зору у чопору. ... Мужјаци најчешће не учествују у лову, осим када је у питању велика животиња као што је биво.

graceful-lioness.jpg

Ona se nekom omaškom i dalje zove E. Coli? A, ako je druge vrste trebalo je ime joj promeniti? A, ako je druge, čini se da je imala tvorca, ovom prilikom? A limunska je kiselina sredina odlukom tvorca? A Tvorac ovog tvorca, prema liku svome, dade ovome moć stvaranja (...) a njemu odredi da živi u sredini kakvu odredi i nigde drugde.

Da ne duljim...

http://myxo.css.msu.edu/ecoli/

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

Inormacija u svom najopstijem obliku jeste sakupljeno znanje koje se tice odredjene cinjenice ili stanja. Informacija je neodvojiva od svjesnog posmatraca, tj onoga koji prikuplja znanje. 

U DNK ne postoje nikakve informacije. Nukleotidi nisu nikakve informacije, vec gradivni elementi koji imaju svoj poznati hemijski satav. Informacija nastaje onda kad posamtrac, covjek, pogleda u DNK i svakom od tih nukelotida dodijeli naziv, i opise njihov hemijski sastav. Tad nastaje informacija o sadrzaju i stanju DNK, ali sama DNK ne nosi nikakve informacije. 

Niz gornjih rečenica se satoji čas od tačne čas od netačne.

Zašto bi bilo 'Informacija je neodvojiva od svjesnog posmatraca'? To je kao da je za postojanje lavova bitno da postoji čovek koji može da pojmi i sebe i njih. A u stvari da je Neko hteo mogli su lavovi i sva druga bića koja su bez moći (apstraktnog) mišljenja da postoje (lepo?) i bez nas?

DNA itekako nosi informaciju; to zna onaj kome je biologija u nastavku obrazovanja; onaj koga je obrazovanje odvuklo u drugi pravac neka bude uzdržaniji ili da odvoji nešto vremena; a biće mu interesantno bez sumnje!

P.S. : ja sam stigao tek do 21ve stranice pa citiram tek otuda. a u stvari lavice su kraljevi...

Подели на овим сајтовима

1. Justinijan covek nije ateista.

2. Ne postoji copora ateista, postoji copor ujedinjenih iluminati-kokakolichara. Avocado je prvoizabrani svestenik, a vodja i visoki shaman je Aquilius. Justinijan se probija u rankovima tu je u mrtvoj trci za sekretara predsoblja sa aurorom. Posto je visoki saman pravoslavac, vece sanse ima justa da postane sekretar predsoblja, pa ti vidi sa kim se zezas. 

i da ne nagađamo ko je za PR.

Подели на овим сајтовима

i da ne nagađamo ko je za PR.

Dabome, moje visocanstvo. Bilo je to veliko slavlje kada sam dobio funkciju, isli su po gradu i delili kokakolu redom, ja licno organizivao. 

Postoji geneticka informacija koja predstavlja plan, nacrt i geneticka informacija koja je metod koja na osnovu plana na odredjeni nacin gradi nesto. znaci mutacija bi trebala da pogodi i jednu i drugu informaciju i to tako da se savrseno poklapaju i da sve zajedno u celini ima smisla i to jos da bude nesto napredno. Realno ateisti imaju mnogo vise vere nego mi pravoslavni xD

Postoji jedna velika zabluda, ovako u popularnoj nauci. A to je da je "Sve" zapisano u genima. Sto nije tacno.

Dosta toga oblikuje okolina. 

Geni nisu cak ni plan, geni samo prave proteine, to je sve. Sistem je mnogo kompleksniji.

A ne znam sto Evoluciju mesas sa ateizmom. Pricas o genima i nauci i onda kazes ateisti imaju vere. Pa ovde ti je odgovorilo dosta ne ateista koji nemaju nikakav problem sa evolucijom. 

Ne postoji nikakav sukob ateisti/evolucija sa jedne strane hriscanstvo/kreacionizam sa druge.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Mozda kada knjiga nastane na taj nacin i poverujem u TE.

..

Imas kompijuterske programe koji simuliraju random izbacanje slova. Formiraju smislene recenice vrlo lagano.

Posebno ako imaju uslove koje recenice trebaju da formiraju (kao sto priroda ima uslove koja mutacija moze da prezivi)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Imas kompijuterske programe koji simuliraju random izbacanje slova. Formiraju smislene recenice vrlo lagano.

Posebno ako imaju uslove koje recenice trebaju da formiraju (kao sto priroda ima uslove koja mutacija moze da prezivi)

nisu dovoljne smislene recenice...trebaju ti smislene biiblioteke ;)

Подели на овим сајтовима

nisu dovoljne smislene recenice...trebaju ti smislene biiblioteke ;)

Nema nikakvih biblioteka i recenica u DNK. U DNK su sekvence koje kad prevedes kombinaciju hemijskog sastava najvise znace: "plavo, zuto, visoko, kratko, spojeno, odvojeno.....itd" Nema nikakve recenice u smislu da kad preveds neku sekvencu AGGTCGGCG da znaci "oci treba da budu smedje boje". 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Nema nikakvih biblioteka i recenica u DNK. U DNK su sekvence koje kad prevedes kombinaciju hemijskog sastava najvise znace: "plavo, zuto, visoko, kratko, spojeno, odvojeno.....itd" Nema nikakve recenice u smislu da kad preveds neku sekvencu AGGTCGGCG da znaci "oci treba da budu smedje boje". 

metafora brate moj..ne mislim da kad se stavi pod mikroskop zaista pise  "Neka oko bude plavo sa diskretnom nijansom zelene" ....po svojoj slozenosti i smislenim vezama u delovima i celini prevazilazi bilo koju knjigu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...