коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Па сад... после оваквих последњих коментара да га ипак не зовемо на диван? ...мислим мож да му се деси да га форумаши начепе па се наљути нешто или тако нешто... Ако издржи јуначки све прозивке и пристане на диван, ја му пре тога препоручујем ову тему да прочита до краја, онда свака му част имао се рашта и појавити на дивану. Crveni Baron, Милан Б and Николa је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ako neko slusa njega sta prica sad u ovom tekstu, a nije recimo vjernik, pa normalno da ce reci da je ovaj lud i nije normalan. Evo u ovoj prvoj recenici si rekao sve sto si hteo da kazes kroz citavo svoje zapazanje. I ja se slazem sa licnim tvojim stavom i dozom kriticizma. Ali, znas kako, ne mozes nikom udovoljiti. Do sada nisam cula ni jedno politicki korektno misljenje u korist religije. Mislim bilo je nekih pokusaja, ali u dubini tih pokusaja nisam cula da se ijedan ateista preobratio. Svi imaju rec Hristovu i da procitaju i da cuju, znas ni apostoli se nisu ulizivali vecini da bi bilo ko prihvatio Hrista, vec su govorili onako kako je. A to kako je nije bilo ni tad ni sad opste prihvatljivo. Ne kazem ja sad da reci Nikole treba svi da prihvatimo kao apostolske(daleko od toga), pogotovo po pitanju ovog doktora, ali ima poentu i istinu skoro sve ostalo sto je napisao. Ja licno vidim tu poentu, ko je ne vidi njegova stvar. Ali ne treba ga sad napadati da je budala, kreten, umbobolnik, i sta su jos ovde ljudi rekli za njega. Verujem da je njega neki revolt i nezadovoljstvo ovim svetom navelo da ovako ostro napise svoj tekst, ali iskreno i ja osecam istu dozu te nepravde, pogotovo u poslednje vreme. I tacno je da se nauka pretvorila u cisto negiranje Boga, tacno je. I tacno je da je svet izneverio Hrista, tacno je. I tacno je da su razne devijacije i deformiteti drustva postali normalna stvar. I da ne nabrajam dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ne kazem ja sad da reci Nikole treba svi da prihvatimo kao apostolske(daleko od toga), pogotovo po pitanju ovog doktora, ali ima poentu i istinu skoro sve ostalo sto je napisao. Ja licno vidim tu poentu, ko je ne vidi njegova stvar. Valjana poenta se može izvući iz svakakvih tekstova... problem sa Pejakovićevim tekstom je što sadrži gomilu neistinitih tvrdnji i interpretacija koje nemaju veze sa realnošću... kad neko želi da iz hrišćanske perspektive uputi moralnu kritiku, ne bi trebalo da zaboravlja na jednu od deset zapovesti koja se tiče istine... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Valjana poenta se može izvući iz svakakvih tekstova... problem sa Pejakovićevim tekstom je što sadrži gomilu neistinitih tvrdnji i interpretacija koje nemaju veze sa realnošću... kad neko želi da iz hrišćanske perspektive uputi moralnu kritiku, ne bi trebalo da zaboravlja na jednu od deset zapovesti koja se tiče istine... Човек је уметник-глумац, није правник, није адвокат, није историчар, није политичар, није научник, једном речју не пише он научне радове него се спрда као сви босански панкери са стварношћу. То је неко моје виђење његових писанија и причанија. Иначе у Оландији заиста постоји покрет -странка педофила ... Crveni Baron, -Владимир-, Vockica and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Па сад... после оваквих последњих коментара да га ипак не зовемо на диван? ...мислим мож да му се деси да га форумаши начепе па се наљути нешто или тако нешто... Ако издржи јуначки све прозивке и пристане на диван, ја му пре тога препоручујем ову тему да прочита до краја, онда свака му част имао се рашта и појавити на дивану. Ma neka dodje, ionako ce ga gledati samo oni koji su lajkovali prvi post. Licno mi nikad ne bi palo napamet trositi vrijeme i slusati ga, a jos manje ulaziti u zivu diskusiju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Човек је уметник-глумац, није правник, није адвокат, није историчар, није политичар, није научник, једном речју не пише он научне радове него се спрда као сви босански панкери са стварношћу. То је неко моје виђење његових писанија и причанија. Иначе у Оландији заиста постоји покрет -странка педофила ... Nije naucnik, nije ekonomista, nije politicar, ali je zato iznio stavove kao da jeste. U tom cucu grmi zec. Moje neko vidjenje njegovog pisanija je da je ovo djelo klasicnog neofita, preobracenika. Zato prsti ne znanjem i fanatizmom..Postao je veci katolik od pape, sad bi da posoli malo svijetu pameti, kako za Boga ne vjeruju u Hrista pa sta im je sa glavama..... Nemam nista protiv neofita. Neka su dobrodosli u Crkvu, ali ovakvi ne donose nikakve koristi govoreci javno, i pocesace po usima samo nekolicinu onih koji mu se dive jer je eto sad nas brat, clan Crkve, vjerujuci. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Neznanje? Ne bih rekao. Možda nema u svemu potpune informacije, ali ne radi se o neznanju. Uostalom, niko ni ne zna sve. Treba Sveta Crkva samo dodatno da usmeri njega i druge javne ličnosti koje žele da promovišu pravu veru i moral. Vockica је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 И, на крају, кад им поменете Исуса Христа, то их жигне у срце, убоде их у живчану средину средине. На ријеч Христос, те модерне апологете свјетских хохштаплера, који се играју науке, умјетности и, понекад, журналистике; интелектуална клошарија, елитни трговци писаном ријечи, плаћени пијанци, угледне личности кривих уста, мрљавог погледа и дуванског баритона, устану као по команди и почну да ударају и млате рукама, не гледајући кога каче и гдје слијећу ударци. Зашто их Христос толико нервира? Јеретички народи нашег времена посадили су Христа Господа на последње место за трпезом овога света, као последњег убожјака, док су на прва места посадили своје велике људе, политичаре, књижевнике, философе, баснословце, научнике, финансијере, па чак и туристе и спортисте. Сви погледи тих народа упрти су били у те великане, у те модерне богове, док се на Христа победиоца смрти мало ко обазирао... Зар нису људи на неколико континената, као и у нашој земљи, бежали у пећине камене и у рупе земаљске да би нашли склоништа животу своме од европских сејача смрти? А ови сејачи смрти и јесу они великани, они људски идоли, који су за трпезом овога света седели у прочељу и који су се смејали Христу као просјаку на дну трпезе. Св. владика Николај .mislise. 0202_238 коЖељ њацИ , DYNABLASTER and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ово је поента целог његовог текста, човек је иронично написао куда иде овај свет, а овде се од тога направила научна дисциплина и егзегеза његовог писања. Да се човек запита за неке људе. Ne vidim bas da se u tekstu ogranicio na generalno stanje svijeta u odnosu na to kako se prihvata Bogu njemu. Otisao je na siroko, stavio je evoluciju, i kapitalizam kao u nege pospjesivace te sitauacije. Sizofreni su mu ljudi koji ne prihvataju Boga. Dovoljan pokazatelj da mu kritika nije konstruktivna. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ово је поента целог његовог текста, човек је иронично написао куда иде овај свет, а овде се од тога направила научна дисциплина и егзегеза његовог писања. Да се човек запита за неке људе. To "kuda ide ovaj svet" je njegov licni Miki Maus zakljucak kao prirodna posledica katastrofalnog neznanja koje je demonstrirao u mnogim svojim nazovi tekstovima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Bitno je da ti znas znanje :lol: I to sto mislis da znas moze za koji dan da bude da nista ne znas, to su kvanti ba, a sve sto mislis da znas je culno opazanje nekih naucnika, znaci ustvari ti i nemas znanje nikakvo nego samo teoretsko koje kupis streberski iz nekih, u vremenu promenljivih, naucnih radova i onda se kitis tudjim perjem koje kad dodje momenat mozes da pomesas sa katranom Ajde bolje sadi krompir u basti i koncentrisi se smej.gif dodaj i malko zeolita pa ondak mozes i manje da navodnjavas A jesi citao onu knjigu Celestinsko prorocanstvo, e tu mozes da pokupis par magijskih fazona kako da napujdas bastu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Ја имам дојам утиска да он вас, који сте се наџиџали на ову тему са негативним коментарима на лик и дело Николе Пејаковића , јако нервира и да то нема везе са оним што ви њему тобоже спочитавате. Најке ми обе. Не знам заиста шта бих вам више рекао. Мислим контам атеисте што им није под капу и што код њега траже длаку у јајету, али и то је ситнодушје. Лепо рекох човек је глумац, панкер-рокер, босанац, слободни стрелац, пише шта му се ћефне, глуми како оће, пева неке небулозне песме и качи их на јутјубу( мислим за пар тих песама сам се цепо од смеха, ал нема безвезе) , итд, итд... Сад пошто ја у оваквим ситуацијама обично размишљам као психолог и психотерапеут, морам да се запитам каква је то ваша пројекција на Николу Пејаковића и чиме је она подстакнута ? Мислим да би класичан одговор за подстицај био - сујета. А што се тиче самог Николе, суштина дефиниције његове философије је она сцена из ми нисмо анђели када га пребију у школској клоњи те он умазаних прстију од каке стави прст у уста и каже ( парафразирам) "није ово лоше" а на згражавање злих школских дечака табаџија каже " шта је пи*** никад нисте јели гомна" ... Са оваквим нихилистом и циником водити полемику без његовог присуства је очигледан знак да вам је потребан чика доца за мозак (да некажем неурохирург - јербо то ни не мислим) . Николa, -Владимир-, marko_13 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Bitno je da ti znas znanje :lol: I to sto mislis da znas moze za koji dan da bude da nista ne znas, to su kvanti ba, a sve sto mislis da znas je culno opazanje nekih naucnika, znaci ustvari ti i nemas znanje nikakvo nego samo teoretsko koje kupis streberski iz nekih, u vremenu promenljivih, naucnih radova i onda se kitis tudjim perjem koje kad dodje momenat mozes da pomesas sa katranom DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Најке ми обе. E sad ti mene kopiras, pa to sam ja prvi smislio u Srbiji jerbo sam prvi imao Nike patike i jos uz to specijalnu torbicu iz njemacke! :lol: @Aquilius Cratulius, kad mi plasiras spot ondak znam da ne umes da se nosis sa mojim postom, i za to ocu jos jednu gajbu piva! gringrin Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 27, 2013 Пријави Подели Написано Април 27, 2013 Лепо рекох човек је глумац, панкер-рокер, босанац Јел` Босанац у контексту Председниковог интервјуа од пре неки дан, ил` `нако... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука