Иван ♪♫ Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Не опет!!!! Расправљали смо већ о томе Авокадо и ја. Знаш како је Фишер критиковао 50-50 прилаз? Ако не знаш ништа, то није исто као да знаш да је 50-50. Тако да Бајесову теорему по њему не можеш да примениш у тим случајевима, већ само ако о систему знаш нешто. Постоје и прилази који не одбацују Бајесову теорему у таквим случајевима, али за prior probability не узимају 50-50 него неку сложенију функцију. Ја још увек нисам начисто са тим. С једне стране ми се 50-50 чини логичним, с друге стране нелогичним. У суштини, у пракси то и није толико битно, јер ће у светлу нових експеримената вероватноћа свакако порасти или опасти, без обзира одакле керенули. Pa da, prosto ne znaš šta bi rekao, nedefinisano je. To je samo stepen našeg ubeđenja. Jer ne možemo reći da ćemo ako 10 puta odemo na Mars u 5 slučajeva naći život Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 te informacije nisu relevantne u našem kontekstu jer smo pričali o sledećem: šta ako si svedok isceljenja? Znači, ne sprovodimo istraživanje. Pa kao svedok isceljenja ne bih znao šta se desilo tj. da li je uzrok prirodan ili natprirodan... osim ukoliko samo isceljenje ne bi bilo natprirodno, npr. ako bi nekom ponovo izrasla odsečena ruka... ali, to se iz nekog razloga nikada ne dešava, iako je (u teoriji) Bogu podjednako moguće da učini to, koliko i da izleči rak. U vezi sa tim, skrećem pažnju na razliku između "malo verovatnog" i "neverovatnog" tj. čuda... jer se ove dve, prilično različite stvari, često mešaju kod priča o "čudesnim" isceljenjima. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ђаци који слушају верску наставу немају ама баш никакве обавезе да прихвате учење које чују U praksi stvari bas nisu takve Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Pa i ateisti idu time da pretpostavljaju da Bog ne postoji pa pokusavaju da dokazu da Bog ne postoji....i Ateisti ne pokusavaju da dokazu da bog ne postoji. Nije potrebno. Ja sam ateista i sto se tice velikog spageta cudovista i sto se tice tvog boga, u mojim ocima su jednaki. Zasto bih pokusavao da dokazem da hiljade i hiljade bozanstava ne postoji kad je tako nesto nemoguce po definiciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Poenta sa pocetka teme u svjetlu dokinsove kritike religije, jeste da je opravdano jedino postaviti pitanje teskog ispiranja mozga djeci koga roditelji plase raznim teskim tezama, o paklu, o kazni o ovome o onome ili recimo odbijanje medicinske pomoci jer ce Bog pomoci da se iscjeli itd...Ovako prenosenje vjerskoga vaspitanja je pogresno, i fanaticno. Upravo tako, ali problem je sto imas dosta roditelja koji to rade. Pogotovo u drzavama kao sto je amerika gde su 85% vernici i ateisti su najomrazenija manjina kao produkt toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ateisti ne pokusavaju da dokazu da bog ne postoji. Nije potrebno. Ja sam ateista i sto se tice velikog spageta cudovista i sto se tice tvog boga, u mojim ocima su jednaki. Zasto bih pokusavao da dokazem da hiljade i hiljade bozanstava ne postoji kad je tako nesto nemoguce po definiciji. Znaci i ateisti su vernici..... greengrin i naravno da je Boga nemoguce dokazati ali ga staviti u ravan sa spageti cudovistem koji je mentalna kontrukcija ateista je totalno neprimereno.....bolje predji u agnostike ..njihov stav po pitanju Boga je daleko ispravniji..... .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Znaci i ateisti su vernici..... greengrin i naravno da je Boga nemoguce dokazati ali ga staviti u ravan sa spageti cudovistem koji je mentalna kontrukcija ateista je totalno neprimereno.....bolje predji u agnostike ..njihov stav po pitanju Boga je daleko ispravniji..... .smesko. Pa i hriscanski Bog je mentalna konstrukcija hriscana. Osim toga ako pretpostavimo da je moguce dokazati da Bog ne postoji (sto jeste nemoguce), time smo precrtali s liste samo jednog boga. Onda bi se javili i ostali vernici, a kako ima milion bogova trebalo bi nam milion godina da ih sve opovrgnes пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 A ako je bog van vremena i postojanja, onda ja nista ne gresim kad kazem da bog ne postoji, zar ne? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 A ako je bog van vremena i postojanja, onda ja nista ne gresim kad kazem da bog ne postoji, zar ne? Тачно. Има Светих Отаца који су говорили да Бог "не постоји" - у смислу да наша реч "постојање" не може изразити његово биће. Прочешљај мало израз "апофатичка теологија". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Pa i hriscanski Bog je mentalna konstrukcija hriscana.Osim toga ako pretpostavimo da je moguce dokazati da Bog ne postoji (sto jeste nemoguce), time smo precrtali s liste samo jednog boga. Onda bi se javili i ostali vernici, a kako ima milion bogova trebalo bi nam milion godina da ih sve opovrgnes А колико би ти времена требало, ако си доследни позитивиста и заступаш Карнапово начело верификације, да дођеш до неоспорне истине да ли је, рецимо, бакар проводник? Морао би сав бакар у космосу да испиташ. Јел капираш сада зашто је Поперова "фалсификација" далеко мудрија? Он "каже": бакар је проводник, све док се таква тврдња не фалсификује. Односно, док се негде не пронађе, у неким условима, бакар који није проводник. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Аналогија јесте непрецизна зато што пореди материјални и нематеријални свет, физику и метафизику, Управо тако. Бог и "летећи чајници", "невидљиви слонови" и сл. - нису појмови који припадају истим категоријама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Pa i hriscanski Bog je mentalna konstrukcija hriscana. Osim toga ako pretpostavimo da je moguce dokazati da Bog ne postoji (sto jeste nemoguce), time smo precrtali s liste samo jednog boga. Onda bi se javili i ostali vernici, a kako ima milion bogova trebalo bi nam milion godina da ih sve opovrgnes Hriscanski Bog se otelotvorio.... greengrin i nije mentalna konstrukcija vec rezultat Bozije objave a ne ljudske filozofije....Sveta Trojicu je otkrio Isus Hristos.....rekavsi da se ljudi krste u ime Oca,Sina i Duha Svetoga....kao i na reci Jordan prilikom krstenja kada su prisustvovala sva Trojica.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 А колико би ти времена требало, ако си доследни позитивиста и заступаш Карнапово начело верификације, да дођеш до неоспорне истине да ли је, рецимо, бакар проводник? Морао би сав бакар у космосу да испиташ. Јел капираш сада зашто је Поперова "фалсификација" далеко мудрија? Он "каже": бакар је проводник, све док се таква тврдња не фалсификује. Односно, док се негде не пронађе, у неким условима, бакар који није проводник. Cloudking je ranije pomenuo da je jedan cajnik stvorio univerzum. Koristeci tu "logiku" dolazimo do toga da je cajnik stvorio univerzum dok se ova tvdnja ne falsifikuje. Sta ces sada? Znaci i ateisti su vernici..... greengrin i naravno da je Boga nemoguce dokazati ali ga staviti u ravan sa spageti cudovistem koji je mentalna kontrukcija ateista je totalno neprimereno.....bolje predji u agnostike ..njihov stav po pitanju Boga je daleko ispravniji..... .smesko. Spageta cudoviste je u istoj kategoriji kao i bog hriscanstva. Ta religija je legitimna, imaju stotine hiljada poklonika i gospel/svetu knjigu. Ne znam sto stavljas vernike te religije u drugu kategoriju, ravnopravni su svim drugim verama.Procitaj njihov FAQ:http://www.venganza.org/about/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Cloudking je ranije pomenuo da je jedan cajnik stvorio univerzum. Koristeci tu "logiku" dolazimo do toga da je cajnik stvorio univerzum dok se ova tvdnja ne falsifikuje. Sta ces sada? Spageta cudoviste je u istoj kategoriji kao i bog hriscanstva. Ta religija je legitimna, imaju stotine hiljada poklonika i gospel/svetu knjigu. Ne znam sto stavljas vernike te religije u drugu kategoriju, ravnopravni su svim drugim verama. Procitaj njihov FAQ: http://www.venganza.org/about/ Iskreno ne gubim vreme na stvari u koje ne verujem,za razliku od ateista...a ti veruj u spageti cudoviste to ti niko ne brani..i imas moj blagoslov....a broj vernika u spageti cudoviste se vodi kao statisticka greska....otprilike taj hram ateista ima nekih 130-150 sledbenika....vise nego reprezentativan broj clanova kulta .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Iskreno ne gubim vreme na stvari u koje ne verujem,za razliku od ateista... Postovanje ljudi zbog toga sto su ljudi nije gubljenje vremena za mene. Postujem i njihovo pravo da veruju u sta zele, cak iako mislim da je to glupost. A ne vidim razliku izmedju tvoje i njihove religije.Mada ti si clan jedne od ove dve religije, tako da si krajnje subjektivan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука