Ignjatije Написано Април 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Vernicko verovanje u metafiziku, tj. nwpostojece :-D Ти си братац изгледа један ТРОЛ. Као и твој брат по невери Мурамаса. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ти си братац изгледа један ТРОЛ. Као и твој брат по невери Мурамаса. Nedostojan sam te titule, ali hvala svakako... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ateizam je protivrazuman.....agnosticizam je razuman..... Ajde leba ti objasni mi po kom kriterijumu porediš ateizam i agnosticizam? Biti ateista ili biti vernik ne izključuje mogućnost da budeš agnostik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Da i samo stevanu da odgovorim, video sam negde da je pričao kako ne može ništa da postoji van vremena i prostora, ne mogu sad da tražim da ga citiram. Moderna nauka upravo misli suprotno, recimo teorija multi univerzuma i string teorija upravo govore suprotno, da izvan našeg univerzuma postoje još mnogo toga. Imaš više hipoteza o multiuniverzumima, imaš ono sa "branama" i 10 dimenzija, imaš što se kvantne mehanike tiče to da svaka odluka donesena deli univerzum na broj mogućih ishoda i da se sve dešava, samo je pitanje u kom, onda imaš, one bubble univerzume, da pored našeg postoji još mnogo (beskonačno mnogo) različitih univerzma sa različitim zakonima, a ni jedna hipoteza ne isključuje drugu. Tako da nauka odavno pokušava da odgonetne ima li nešto izvan, budimo realni neće skoro to učiniti, ali se trudi i misli da bi moglo doći do saznanja o tome. Sve su ovo hipoteze, mogu ispasti tačne, ali i ne moraju, ali je neozbiljno i ni malo intelektualno reći da izvan našeg prostora i vremena sigurno ne postoji ništa. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 E ali pazi nisam čitao ili gledao ovo što je pričao, ali iz citata u naslovu mogu da se složim sa čovekom. Da vaspitavaš decu po svojim običajima nije zlostavljanje naravno. Ali kada se kaže nametanje religije, onda to već prelazi u neko nasilno nametanje, kada se druga strana opire svemu tome, sad npr kada bi ja počeo brata da gnjavim i maltretiram po ceo dan da postane ateista, a on ide u crkvu, čak se svaki dan pred spavanje moli, ja mislim da bi to bilo nametanje i to bi bilo skoro pa jednako zlostavljanju. Kada mu ne bih dao da ide u crkvu, kada mu ne bih dao da se moli itd, reci te da nije jednako zlostavljanju, kao i suprotno kada bi bilo ko bilo kome poušao da nametne bilo koju religiju, a on se tome opire. Tako da mislim da je "Nametanje religije (kao i bilo koje ideologije, pa i ateizma)", nije baš jednako, ali je blizu zlostavljanja, a posle takvog nametanja moguće je da detetu ostanu i neke trajne psihičke posledice. I samo još jednom ne znam šta je tačno pričao, ako je pričao o vaspitavanju dece po nekim religijskim običajima je jednako zlostavljanju, naravno da se ne slažem, ima slučajeva, ali svakako ne treba generalizovati i primeniti to na svako religiju. Ali nametanje deci je blizu zlostavljanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ajde leba ti objasni mi po kom kriterijumu porediš ateizam i agnosticizam? Biti ateista ili biti vernik ne izključuje mogućnost da budeš agnostik. Ne poredim ga nego kazem da je ateizam statisticka greska agnosticizma....ateizam sustinski ne postoji.....jer sama rec ateizam znaci iznosenje jasne tvrdnje da Bog ne postoji....negacija bozanskog....e sad ako ostavljas mogucnost postojanja Boga ti nisi ateista nego agnostik...ateziam je vernicki stav..agnosticizam filozofski...i sad te ja pitam el si vernik ili filozof? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ne poredim ga nego kazem da je ateizam statisticka greska agnosticizma....ateizam sustinski ne postoji.....jer sama rec ateizam znaci iznosenje jasne tvrdnje da Bog ne postoji....negacija bozanskog....e sad ako ostavljas mogucnost postojanja Boga ti nisi ateista nego agnostik...ateziam je vernicki stav..agnosticizam filozofski...i sad te ja pitam el si vernik ili filozof? A ja kažem sledeće. Ako me pitaš da li verujem u bogove (bilo koje). Ja odgovorim sa ne. Znači ateista sam. Ako me pitaš da li znam da nema(ili nema) bogova. Ja odgovaram sa ne. Znači agnostik sam. Ako si jedno ne isključuje drugo. A verovatno si i ti agnostik, verovatno će dosta da prizna da su agnostici ovde na forumu, ali svi smo po pitanju Boga agnostici. Jer da znamo da li bi se onda sve ovo zvala vera. I da li bi onda ceo koncept religije izgubio smisao. drvce је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 A ja kažem sledeće. Ako me pitaš da li verujem u bogove (bilo koje). Ja odgovorim sa ne. Znači ateista sam. Ako me pitaš da li znam da nema(ili nema) bogova. Ja odgovaram sa ne. Znači agnostik sam. Ako si jedno ne isključuje drugo. A verovatno si i ti agnostik, verovatno će dosta da prizna da su agnostici ovde na forumu, ali svi smo po pitanju Boga agnostici. Jer da znamo da li bi se onda sve ovo zvala vera. I da li bi onda ceo koncept religije izgubio smisao. Ne mozes da budes istovremeno i agnostik i ateista...jer je ateizam je negacija bozanskog...dakle ti si agnostik jer u tvom logickom aparatu postoji mogucnost postojanja Boga..kod ateista takva mogucnost ne postoji.... Probudi i shvati da nisi ateista.... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Probudi se ti i shvati da imaš pogrešnu definiciju ateiste. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Probudi se ti i shvati da imaš pogrešnu definiciju ateiste. Ajde prosvetli me sta znaci biti ateista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Pa rekao sam ti. Kada na pitanje da li veruješ u Boga odgovoriš sa "ne". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Pa rekao sam ti. Kada na pitanje da li veruješ u Boga odgovoriš sa "ne". Znaci vernik si? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Znaci vernik si? Kako si to zaključio majke ti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Kako si to zaključio majke ti? Pa sam kazes na pitanje da li verujem u Boga ti kazes ne...znaci ti verujes da Bog ne postoji...sto te cini vernikom....samo da toga nisi ni svestan...zato ti i kazem da se probudis i kazes sam sebi da si agnostik....ateista nisi....jer ateista nema nikakavu dilemu po pitanju postojanja Boga...sto i sam pojam ateista govori..... a sad odo da spavam a ti razmisli malo..... 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 verujes da Bog ne postoji. Ne ja neverujem da bog postoji. ova moja rečenica je odgovor na pitanje "Da li veruješ da bog postoji?" Dok je tvoje odgovor na pitanje "Da li neveruješ da Bog postoji?", a priznaćeš da ovo pitanje nema ni malo smisla. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука