Александар Милојков Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 I opet nasumicne uvrede..... Ne znam ko je ali je deo mog posta ( slika koju sam postavio) misteriozno nestala. Ne vrtim stalno isto nego se vracam na teme preko koje prelazi sagovornik jer ima slabe argumente. Volim da prvo resimo jednu stvar, pa onda prelazimo na drugu. A ne da skacemo sa jedne na druge, kako vernik vidi da ne moze da dokaze jednu stvar pa zeli da skoci na drugu. Pozdrav Човече, није увреда ако људи констатују да нешто не знаш, да ниси упознат са неком тематиком. Није увреда ако неко мени каже да не знам да свирам виолину, да не знам да возим миг-29 или да не знам геологију. Није увреда јер је то истина. Из твог излагања и немогћности да ти се нешто објасни (а Ивица (Ребетис) ти је буквално цртао) јасно се види да неке ствари не знаш, ниси се њима бавио, ниси проучавао. Ништа страшно. Не постоји човек који све зна. Страшно је ако мислиш да можеш квалитетно дискутовати о свему и свачему и да све знаш. То што ти не капираш неке аргументе не значи да су они слаби или да их нема. Твоја тврдоглавост и недоказаност (услед необразовања за ова питања) не значи да на другој страни нема аргументованог излагања. Танак си по питању ове теме, а овде си налетео на, без лажне скромности, стручне људе. Са њима, ипак, не можеш дискутовати на неком просечном "фејсбук" нивоу. Ако сматраш да је "невидљиви слон" са "посебним моћима" метафизички појам, онда немамо шта даље да разговарамо. Зато што такав став потврђује да ти везе немаш ни шта је метафизика нити којим се питањима бави, нити си ишта о томе релевантног прочитао. А ти се љути колико хоћеш. Нико овде није имао намеру да те вређа. Твоја љутња је заправо твоја сујета, неспособност да лоцираш своје незнање. Од мене толико. Немам намеру да даље губим време са тобом. Немам ништа против да наставиш свој монолог или диксусију са осталим људима на теми, са онима који мисле да има смисла теби објашњавати. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 ANATEMA NA NEGO I NA NEGOVITE SLEDBENICI Оштро и на прву! Добродошао на ЖРУ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Ne poredim ga nego kazem da je ateizam statisticka greska agnosticizma....ateizam sustinski ne postoji.....jer sama rec ateizam znaci iznosenje jasne tvrdnje da Bog ne postoji....negacija bozanskog....e sad ako ostavljas mogucnost postojanja Boga ti nisi ateista nego agnostik...ateziam je vernicki stav..agnosticizam filozofski...i sad te ja pitam el si vernik ili filozof? Ako mogu? Ateizam jeste na neki nacin negiranje potvrdnog odgovora na pitanje ucesca u bilo kojoj religiji. Ako ti neces nigde na letovanje, neces ici ni u Grcku, ni u Egipat, ni nigde drugde, tvoj odgovor na pitanje da li ides na letovanje je: ne. Ne pratis sport, potpuno je onda svejedno koja je utakmica u pitanju, ne slusas ozbiljnu muziku, potpuno je svejedno da li je u pitanju barok, romantizam ili nesto trece. Izvede te prijatelj na zurku, a ti nisi zainteresovan za upoznavanje devojaka, zato sto si ozenjen ili zato sto smatras da je to gubljenje vremena. Ako ti prodjes kroz pijacu zureci na autobus, da li te to cini kupcem? The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ako mogu? Ateizam jeste na neki nacin negiranje potvrdnog odgovora na pitanje ucesca u bilo kojoj religiji. Ako ti neces nigde na letovanje, neces ici ni u Grcku, ni u Egipat, ni nigde drugde, tvoj odgovor na pitanje da li ides na letovanje je: ne. Ne pratis sport, potpuno je onda svejedno koja je utakmica u pitanju, ne slusas ozbiljnu muziku, potpuno je svejedno da li je u pitanju barok, romantizam ili nesto trece. Izvede te prijatelj na zurku, a ti nisi zainteresovan za upoznavanje devojaka, zato sto si ozenjen ili zato sto smatras da je to gubljenje vremena. Ako ti prodjes kroz pijacu zureci na autobus, da li te to cini kupcem? Ne na neki nacin nego jasna tvrdnja nepostojanja bozanskog....a ne vidim kake veze ima ova tvoja anlogija sa prolaskom kroz pijacu sa ovim o cemu sam ja pricao....ako ateista ostavlja mogucnost postojanja Boga..bilo kog Bog....onda on nije vise ateista nego agnostik....to znaci mozda Bog postoji ali ja za to nemam dokaza.....ateizam sustinski ne postoji....jer se zasniva na jasnoj tvrdji o nepostojanju bozanskog...e sad odmah se logicko pitanje postavlja,kako mozes nesto jasno da tvrdis ako u tvom logickom aparatu postoji mogucnost za postojanje Boga?pa ne mozes....te stoga onaj ko ostavlja mogucnost postojanja Boga....on je prosto agnostik.nikako ateista...ateizam je protivrazuman a agnosticizam sasvim razuman i racionalan pogled na pitanje Boga.....zato su ateisti statisticka greska agnosticizma.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Ne na neki nacin nego jasna tvrdnja nepostojanja bozanskog....a ne vidim kake veze ima ova tvoja anlogija sa prolaskom kroz pijacu sa ovim o cemu sam ja pricao....ako ateista ostavlja mogucnost postojanja Boga..bilo kog Bog....onda on nije vise ateista nego agnostik....to znaci mozda Bog postoji ali ja za to nemam dokaza.....ateizam sustinski ne postoji....jer se zasniva na jasnoj tvrdji o nepostojanju bozanskog...e sad odmah se logicko pitanje postavlja,kako mozes nesto jasno da tvrdis ako u tvom logickom aparatu postoji mogucnost za postojanje Boga?pa ne mozes....te stoga onaj ko ostavlja mogucnost postojanja Boga....on je prosto agnostik.nikako ateista...ateizam je protivrazuman a agnosticizam sasvim razuman i racionalan pogled na pitanje Boga.....zato su ateisti statisticka greska agnosticizma.... Znaci po pitanju postojanja Godzile, ti si agnostik, tj. nemas dokaza da ne postoji? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Znaci po pitanju postojanja Godzile, ti si agnostik, tj. nemas dokaza da ne postoji? po pitanju godzile sam agodzilican...jer u mom umu ne postoji mogucnost za postojanje godzile...jer se zna da je ljudska izmisljotina.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 po pitanju godzile sam agodzilican...jer u mom umu ne postoji mogucnost za postojanje godzile...jer se zna da je ljudska izmisljotina.... Eto, sad znas kako se mi ateisti osecamo пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 30, 2013 Пријави Подели Написано Април 30, 2013 Eto, sad znas kako se mi ateisti osecamo Znam da vam nije lako.... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ne na neki nacin nego jasna tvrdnja nepostojanja bozanskog....a ne vidim kake veze ima ova tvoja anlogija sa prolaskom kroz pijacu sa ovim o cemu sam ja pricao....ako ateista ostavlja mogucnost postojanja Boga..bilo kog Bog....onda on nije vise ateista nego agnostik....to znaci mozda Bog postoji ali ja za to nemam dokaza.....ateizam sustinski ne postoji....jer se zasniva na jasnoj tvrdji o nepostojanju bozanskog...e sad odmah se logicko pitanje postavlja,kako mozes nesto jasno da tvrdis ako u tvom logickom aparatu postoji mogucnost za postojanje Boga?pa ne mozes....te stoga onaj ko ostavlja mogucnost postojanja Boga....on je prosto agnostik.nikako ateista...ateizam je protivrazuman a agnosticizam sasvim razuman i racionalan pogled na pitanje Boga.....zato su ateisti statisticka greska agnosticizma.... To možda možeš da tvrdiš za naturalizam ili fizikalizam, jer pobornici ovakvih filozofskih pravaca u startu odbacuju sve što nije prirodno, pa tako i većinu onoga što se nalazi u religijskim spisima. Ateizam je samo negativan odgovor na pozitivnu tvrdnju: "There is a God". Slično kao što bi većina tvrdila kada bih im ja rekao da sam supermen ili kao što bi većina ovde odgovorila na tvrdnju da je Manitu vladalac univerzuma. Druga je stvar pitanje, šta se dešava posle smrti? Naturalisti bi ti rekli da nema života, kao i neki vernici. Neki vernici veruju da ima, a neki da ne znaju. I ti si amusliman, akatolik i aprotestant. .smesko. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 I ti si amusliman, akatolik i aprotestant. .smesko. Ti si Dawkins svedok? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ti si Dawkins svedok? Хаха, Аурор жестоки антидокинсовац, а атеиста. Пада ми на памет идеја, било би баш добро чути неку дискусију између Докинса и неког атеисте који се не слаже са његовом идеологијом. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Хаха, Аурор жестоки антидокинсовац, а атеиста. To je podjednako iznenađujuće koliko je i hrišćanin koji prihvata TE, da se razumemo. Nimalo dakle, i iz pogrešnih razloga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 To je podjednako iznenađujuće koliko je i hrišćanin koji prihvata TE, da se razumemo. Nimalo dakle, i iz pogrešnih razloga. Ау, па зар и ти сине Бруте? Зар је могуће да ти није јасно да ТЕ не претставља никакву "опасност" за веру у Бога Творца? А да се мислећи човек, атеиста, не слаже са Докинском није изненађујуће. Чак, ја бих рекао, за очекивати је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Ti si Dawkins svedok? Šta ti je to? :291291291: Dawkins je poznati biolog i kritičar religije, ako mislimo na istog Dawkinsa. gringrin The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 Šta ti je to? :291291291: Dawkins je poznati biolog i kritičar religije, ako mislimo na istog Dawkinsa. gringrin Ovaj novi kvazi-religijski pokret koji je vise fundamentalan od svih religija a zove se "new ateisti" a dawkins mu dodje nezvanicni papa istog (: Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука