Jump to content

Dokins tvrdi : "Nametanje religije deci gore je od zlostavljanja!"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Uvek nesto razmisljam zasto bi se neko opste borio protiv religije , vere?

rKakva je to poenta osim ako nie vatrena zelja da se rasiri njihova ideologija.

Potpuno je suludo da nekome smeta vera koja pri tom najvise postuje i govori da je slobodna volja najveci blagoslov od samoga Boga.

Cemu vikanje i svojatanje dece braneci roditeljima da ih od malih nogu vaspitavaju kao Hriscane?

Meni je tu to svojatanje dece najcudnija stvar na svetu.

Nije bitno sta kaze "vera" ako tu veru gotovo niko ne slusa. Vera sama po sebi zaista nema nista, protiv cega bi se trebalo "boriti", i ako malo bolje pogledas ni jedan borac protiv religije se ne bori protiv  onoga sto pise u svetim knjigama ili svetootackim spisima, vec protiv onoga sto RADE vernici. A to sto radi vecina vernika veze nema sa onim sto zaista pise u tim vasim knjigama, i to i sami vidite i znam da ste toga svesni jer citam ja i teme u kojima registrujete i kritikujete probleme u svojoj crkvi. ( I jako mi se svidja da vidim da postoje ljudi vernici koji ZNAJU da nesto debelo treba da se menja)

Kada vera ili religija dokaze da je u stanju da drzi pod kontrolom ili idejno sasvim eliminise nedeljka, zutog cara, dynablastera, shadowsa... onda mozemo govoriti o veri kao o necemu dobrom i pozitivnom... u medjuvremenu, dok se to ne desi, religija  u jednom svom obliku predstavlja veliku opasnost po drustvo...

Ja inace nisam antiteista koji misli da religiju treba ukinuti, zabraniti ili prognati, ja sam ateista koji misli da reliigjia treba da evoluira... mislim da je vreme.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Uvek nesto razmisljam zasto bi se neko opste borio protiv religije , vere?

rKakva je to poenta osim ako nie vatrena zelja da se rasiri njihova ideologija.

Potpuno je suludo da nekome smeta vera koja pri tom najvise postuje i govori da je slobodna volja najveci blagoslov od samoga Boga.

Cemu vikanje i svojatanje dece braneci roditeljima da ih od malih nogu vaspitavaju kao Hriscane?

Meni je tu to svojatanje dece najcudnija stvar na svetu.

Trebalo bi da razlikuješ borbu protiv nametanja tuđih stavova i borbu za nametanje svojih stavova drugima. 

Jedno je kada ja neću da me neko ubeđuje da je ponašanje Miše Tumbasa normalno, a drugo je kada ja ubeđujem druge da je ponašanje Miše Tumbasa nenormalno.  :0104cheesy:

Hoću da kažem, svačiju argumentaciju treba saslušati do određene granice, postaviti se u poziciju sagovornika ... to je prosto odlika ljudi koji ne boluju od megalomanske gordosti (svaka moja je zlatna). Što ne znači da razgovor ne treba prekinuti kada sagovornik prestaje biti sagovornik ... i postaje ubeđivač. 

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...