Jump to content

Динчић: Не може ми нико помоћи определио сам се да ћутим и трпим !

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ali znash sta mog uda uradim na generalnom planu? Da trazim da se ne postoju glupi zakoni, nepotrebni porezi, masovna birokratija da trazim da drzava bude vise socijalno odgovora i da pravda novac koji dobija za sprovodjenje socijalne politike tako sto ce da stiti ovog momka i njemu slichni, a ne da ih tera sa saltera. 

E to mogu, i to radim, ne ugrozava moju egzistenciju a pomaze njemu.

Znaci mozes da mlatis praznu slamu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Voleo bih da mi kazes gde sam ja to i od kog atrazio da zalegne pod tockove?

Наравно да ћу ти рећи.

Тиме што прозиваш државу да додели социјалну помоћ здравом и правом момку, можда несвестан да та помоћ долази из буџета који пунимо сви ми који радимо. И то дебело пунимо не добијајући ништа за узврат. Ја морам да нађем паре и за лична документа и за храну и за регистрацију и за све дажбине, порезе, прирезе и таксе. По чему се ја то разликујем од овог момка осим што је он млађи? Зашто за њега не важе исти закони који важе за мене? Или зашто тражиш да за њега не важе исти закони? Ја сам са 16 извадио личну карту да бих могао да радим на утовару и истовару пртљага у ЈАТ-у. Дакле, од 16. године зарађујем за себе и вишак дајем породици. Данас имам стан у власништву, имам кола, имам посао. Никад нисам био на социјали и никад нисам кукао да држава треба да ми помогне.

Момак истина не кука и не жали се, то сам и рекао раније, али је јасно питање за оне који кукају за њега, ако сад, у пуној снази, треба да прима социјалну помоћ, шта то значи за гомилу таквих као он? Да не треба радити и зарађивати, да треба живети на помоћи која ће пасти с неба? Јер, све је мање оних који имају да дају за буџет одакле би држава требала да финансира социјалне случајеве.

Ali znash sta mog uda uradim na generalnom planu? Da trazim da se ne postoju glupi zakoni, nepotrebni porezi, masovna birokratija da trazim da drzava bude vise socijalno odgovora

Па то ја и причам. Системско решавање проблема а не како закука новинар, тако се дигне некаква бука која замре после пар дана и ником ништа док не буде поново тренутак да се попуни вишак празног простора у новинама.

i da pravda novac koji dobija za sprovodjenje socijalne politike tako sto ce da stiti ovog momka i njemu slichni, a ne da ih tera sa saltera. 

Е, са овим се не слажем. Момак је здрав, прав, у снази и може да ради. Ако хоћеш да такве издржаваш, може, али не мојим парама већ оснуј приватан фонд за помоћ оваквима. Ја се слажем да моје паре од пореза иду за социјалне случајеве али да то буду особе које заиста не могу саме да се брину о себи.

Што се тиче вређања, кад год моју државу прогласиш за шугаву, добићеш исти одговор. Уместо да са својих двадесетак и кусур година урадиш нешто паметно и да мењаш оно што не ваља, са својим вршњацима који имају исто мишљење, ти се крећеш истим колосеком којим су се и до сада сви у маси кретали. Прво ћеш се разочарати па ћеш онда да кажеш себи да је твоје право да радиш као и сви остали и тако ћеш само поспешити немењање постојећег стања. Или у преводу, јеси ли чуо некад Ђинђића да пљује по Србији? 

Подели на овим сајтовима

Djindjic nije morao da je pljuje, sasvim je bilo dovoljno sto je upropastio...

Mislim al si naso primer :lol: e sad ako ovo nije bio lapsus onda stvarno ne znam sta jeste gringrin

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Prvo ni oni koji imaju obrazovanje i nemaju sugu u ovoj zemlji tesko mogu da nadju posao. Drugu, svasta sa tobom, ko ti kaze da kuka i glumi klosara? Momak u intervju jasno kaze da radi kada nadje neki posao.

I na kraju da bi "iznajmio" treba mu oko sto evra, sta mislis on moze da zaradi sto evra mesecno? I mislis da bi neko klosaru iznajmio stan? 

Da ne znam za bolje rekao bih da hoces da me uvredis pa lazes da sam ja trazio za nekog da zalegne pod tockove? 

Voleo bih da mi kazes gde sam ja to i od kog atrazio da zalegne pod tockove? 

Da li mogu da uradim? Mogu. Ali necu. U pravu si. Zato sto bi ugrozilo moju egzistenciju ako uradim nesto za njega. 

Jer jedini nacin da pomognem takvim momcima jeste da ja gladujem.

Ali znash sta mog uda uradim na generalnom planu? Da trazim da se ne postoju glupi zakoni, nepotrebni porezi, masovna birokratija da trazim da drzava bude vise socijalno odgovora i da pravda novac koji dobija za sprovodjenje socijalne politike tako sto ce da stiti ovog momka i njemu slichni, a ne da ih tera sa saltera. 

E to mogu, i to radim, ne ugrozava moju egzistenciju a pomaze njemu.

Ovde si se nalupetao par ekselans,

prvo naseo si na ovu pricu koja je popunila prazan prostor u zutoj "Alo"stampi.

Drugo zalazes se da drzava dodatno napravi debila od zdravog i jakog momka koji

ne odustajuci od zivota u uzem centru grada glumi socijalnog slucaja iako moze dva posla da radi,

i od tih poslova sigurno ne bi dobio sugu a mogao bi komotno da zivi,

posto citave viseclane porodice zive od minimalne socijalne pomoci.

Ja cu mu koliko sutra naci posao u obezbedjenju i kucu u Novim Banovcima ako hoce da radi i da zivi u predgradju!

p.s. za pocetak neka izvadi licnu kartu i sa 22 godine pocne da stice radne navike,

a ne da moli za pomoc preko socijalnih mreza i ostalih fejsbukova!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Djindjic nije morao da je pljuje, sasvim je bilo dovoljno sto je upropastio...

Mislim al si naso primer :lol: e sad ako ovo nije bio lapsus onda stvarno ne znam sta jeste gringrin

Не, у овом контексту није лапсус.

Може некоме да се свиђа или не свиђа шта је и како Ђинђић радио, али ја га никада нисам чуо да је рекао да је Србија лоша, да је народ генерално лош, да је шугав или нешто слично. Шта је стигао да упропасти или не за три године власти, такође је подложно дискусији, али није тема. Сигурно мање него неки који су на власти деценијама само с времена на време промене име или платформу. Као и код свих идолизованих вођа, дошли су му главе мангупи из сопствених редова...

Подели на овим сајтовима

Milosavljevic je rekao da je drzava sugava(matrix sistem), sa cime se apsolutno slazem, on je kako kazes pljuvao, sa cime se apsolutno ne slazem, Milosavljevic "pljuje" ali nije nista nazao uradio drzavi, dok je Djindjic bez pljuvanja unistio Srbiju, i tu nema "nekome se svidja njegova politika nekome se ne svidja", to je cinjenicno stanje. Sta kazes manje je unistio za par godina nego neko sto je decenijama unistavao? Pa ti onda nemas uvid u sadasnje stanje, niti znas da razlikujes kvantitet od kvaliteta i sta je relativnost vremena

Ako ocemo da se nesto promeni nabolje, a to svi ocemo osim onih na vlasti, onda nema drugog nacina nego da se sklone svi sa vlasti i politicari & politika kao dosadasnji model lazi i prevare ukine

A naslov teme savrseno odgovara sadasnjem stanju u ovoj sugavoj drzavi

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Pa cekao sam da tvoja bude poslednja, ko klinac neki, al to ne menja realno stanje o kojem pojma nemas, al dobro ti si najpametniji.

Подели на овим сајтовима

pa sta cu drugo :lol:

Подели на овим сајтовима

Боље је младићу да остане на улици него да дође на форум. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Наравно да ћу ти рећи.

Тиме што прозиваш државу да додели социјалну помоћ здравом и правом момку, можда несвестан да та помоћ долази из буџета који пунимо сви ми који радимо. И то дебело пунимо не добијајући ништа за узврат. Ја морам да нађем паре и за лична документа и за храну и за регистрацију и за све дажбине, порезе, прирезе и таксе. По чему се ја то разликујем од овог момка осим што је он млађи? Зашто за њега не важе исти закони који важе за мене? Или зашто тражиш да за њега не важе исти закони? Ја сам са 16 извадио личну карту да бих могао да радим на утовару и истовару пртљага у ЈАТ-у. 

Ok u pravu si, drzava ne treba da pomogne ovom momku, treba da ga pusti da crkne, od suge po mogucustvu. Dao bih ti lajk al sam nesto zauzet.. mozda sutra izmedj u 12 i 2. 

MIslim da sve sirocice koje roditelji ostave na ulici ili pobacaju u kontejnere drzava treba da ostavi tamo, jer ti punis budzet ove drzave, a ti se nikako ne razlikujes od njih. 

Sto bi se pobogu sirocici razlikovali od tebe? 

Sto se drzave tiche, drzava nam je ocajna, kompletan sistem u nasoj drzavi je ocajan. 

Kazes kukam na drzavu i narod da ne valjaju? Pa da valjaju ne bi smo bili gde jesmo. 

Дакле, од 16. године зарађујем за себе и вишак дајем породици. Данас имам стан у власништву, имам кола, имам посао. Никад нисам био на социјали и никад нисам кукао да држава треба да ми помогне. 

Jel ti otack prokockao sve sto si imao pa te isterao na ulicu?

p.s. za pocetak neka izvadi licnu kartu i sa 22 godine pocne da stice radne navike,

a ne da moli za pomoc preko socijalnih mreza i ostalih fejsbukova!

Gde je decko bilo koga pitao za pomoc? 

Jel si ti corav ili te mrzi da citas ili je nesto trece u pitanju? 

Јер, све је мање оних који имају да дају за буџет одакле би држава требала да финансира социјалне случајеве.

Drzava se bogato finasira samo te pare trosi na raznorazne gluposti. 

ne odustajuci od zivota u uzem centru grada glumi socijalnog slucaja iako moze dva posla da radi,

i od tih poslova sigurno ne bi dobio sugu a mogao bi komotno da zivi,

I ja mislim da on vise voli da klosari po ulicama beograda nego da komotno radi dva posla. Sto posto mora da je to u pitanu. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...