Jump to content

Нека питања око вере и живота у Цркви

Препоручена порука

... па ћеш схватити да можеш слободно да извадиш личну карту! ;)

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

На жалост, у СПЦ има, да се тако изразим, неодговорних особа које шире такве приче...

Исти ти људи причају и како је ћирилица стара 4000 година (претпостављам да су Свети Климент и Наум, по тој логици, фалсификатори), да су Велики Раскол створили масони (иако у то време још нису ни постојали), да је антихрист Дејвид Коперфилд, или принц Хари, итд...

Временом ћеш, ако будеш истрајан у изучавању Светог Писма, дела Светих Отаца, и Православља уопште, научити да их разликујеш, и да расуђујеш о таквим причама на здрав начин...

аха ок брате хвала још једном..разуми ме хоћу само да будем опрезан па због тога сам питао за та лична документа..Хвала

Подели на овим сајтовима

да брате али сам чуо баш ово о чему кириос1 прича,па због тога...

Највећа заблуда у вези личне карте је да се ласером утискује жиг на очи или чело, или чак прст преко електронског давања отиска. Али то причају људи који немају појма о томе како ради биометрија. Ласер не може да исписује никакве податке на кожи. Ласер који би могао нешто да испиште-утисне на кожу мора би имати ту јачину да испише нешто на кожи. Знаш и сам да се ласер може користити за сјечење челика рецимо, било би то јако болно према утискивати нешто на кожи, и према томе изузетно видљиво. Али тврдити да ласер на невидљиви и безболан утискусе некакакав жиг је потпуно не тачно. Не слушај такве приче.

Исто је и са подметањем некаквог жига у документа. На документима нема никаквих жигова то може да се провјери. Ако размишљамо о некаквим „невидљивим“ жиговима онда је то тешка параноја, јер на тај начин можемо у свему и код свакога да видимо „нешто невидљиво“ и да због тога патимо да смо наводно издали Христа. Онај ко се упеца у то, и не изађе на вирјеме тешко се може вратити из тешке параноје.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

nisam znala iz kojih krugova potice prica o cipovanju, ali sa Otkrivenjem ima veze svakako. A o obmani sam odgovorila zbog komentara da se hriscani nece svesno odricati Hrista, da ce mozda biti obmanuti po pitanju odricanja, da ce misliti da se ne odricu upravo zato sto ce biti prevareni, obmanuti

Kako to može neko obmanut da se odrekne Boga?

Kao što je smrt svakog čoveka drugi Hristov dolazak za njega ,tako je antihristov pečat na ruci i na glavi vidljiv u životu svakoga čoveka koji bogoboro misli i deluje...

Šta će jednom narko dileru bilo kakav čip po kožom na ruci, kad njegove ruke vrše antihristovo delo ...

Подели на овим сајтовима

ма не оптерећујем се њиме него питам из радозналости

а никад нећу извадити личну карту јел сам чуо да је то печат антихристов

Ako te brine čip na LK, imaš opciju da je izvadiš bez čipa.

Подели на овим сајтовима

хмммм ти то брате озбиљно? па зар нису укинули то прошле године у јулу?

можеш да бираш...питају те са или без чипа...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

хмммм ти то брате озбиљно? па зар нису укинули то прошле године у јулу?

Koliko ja znam, nisu. A stoji i na sajtu MUP-a:

НАПОМЕНА:

-Грађани се приликом подношења захтева за издавање личне карте изјашњавају да ли желе личну карту са чипом или без чипа..

- Грађани који изаберу личну карте на обрасцу у који је уграђен контактни микроконтролер (чип) нису у обавези да приликом промене адресе стана подносе захтев за издавање нове личне карте и поново плаћају накнаде за издавање исте, док грађани који поседују личну карту без чипа, приликом сваке промене адресе стана подносе и захтев за издавање нове личне карте..

Надлежни орган је дужан да изда личну карту најкасније у року од 15 дана од дана подношења захтева.

Link

Znači, potrebno je samo da se naglasi kod predaje dokumenata da želiš bez čipa.

Подели на овим сајтовима

Е, ако је тако, и ја имам чипова баш доста! Ма коме је занимљиво да ме прати, тај стварно нема паметнија посла...

А какав је то чип у тостеру?! 0705_read

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

Е, ако је тако, и ја имам чипова баш доста! Ма коме је занимљиво да ме прати, тај стварно нема паметнија посла...

А какав је то чип у тостеру?! 0705_read

Zagoreo?

• Волим 1

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

ja sam samo podsetila na reci Svetog Pisma Novog Zaveta, kako bi to moglo da izgleda u buducnosti ne znam sad bas, ali imamo recimo taj primer, da su revnosni verujuci ljudi mislili da ugadjaju Bogu tako sto su ubijali, kako su oni mislili, bogohulnike i sl, a to bili Sveti, znaci te ubice su imale pogresno misljenje, da li to sad znaci da ne treba da osudimo njihove postupke jer su ucinjeni u neznanju, tj.obmani; uostalo pa zasto su Jevreji trazili Hristovo raspece, nisu mogli da slusaju takvu hulu na Boga-da On kaze da je sisao sa neba, da Mu je Otac Bog, ili arhidjakona Stefana su kamenovali isto zbog bogohuljenja, kako su smatrali, i smatrali su da cine ispravno zato sto ubijaju bogohulnika, postupaju po Mojsijevom zakonu, znaci i Jevreji su bili u nekoj vrsti obmane; za to sam rekla; analogno, te hriscane poslednjih vremena djavo ce se potruditi da obmane, da misle da cine ispravno (kao sto su i ovi gorepomenuti mislili), a u stvari cine nesto potpuno pogresno

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Pozdrav svima,

zeleo bih da mi neko strucan odgovori na ovo pitanje. Ja sam pravoslavni vernik, i verujem u Boga, ali vec duze vreme imam pitanja koja mi zagorcavaju zivot i dovode do kolebanja. Verovatno sam u iskusenju, iako postim sad, ali upoznat sam s time. Zeleo bih da znam, posto je Bog stvorio sve, zar Bog nije stvorio greh? Bog je stvorio andjele, zasto im je stvorio mogucnost da budu gresni? Zar nije samim tim Bog ucinio svima nama da se mucimo, zbog greha. Ako je satana mogao da nacini greh u raju, zar ne moze bilo ko od ljudi ko ode u raj da nacini greh? Zasto vec ako je stvorio ljude, zasto im je dozvolio da upadnu u iskusenje i stvarao to zabranjeno voce, jel to s namerno napravio da bi se ljudi posle mucili? Kazu isto Bog oprasta svima, pa cak i onim sto su najgresniji, i da je zato milostiv i pokazuje svoja cuda oprastajuci njima. Zar nije Bog izazvao nevreme i podavio ljude u vreme Noja i njegove barke? Zar nije Bog unistio Sodomu i Gomoru i sve ljude sem Lota i njegove porodice, i zenu je cak skamenio jer se okrenula? Zar nije Bog pobijao mnoge Egipcane u vreme Mojsija? Zasto Bog njima gresnima nije dao sansu da se pokaju? Apostol Pavle je bio jedan od najvecih progonitelja hriscana a Bog ga je nacinio slepim i posle mu vratio vid da propoveda veru, zasto Bog to isto nije ucinio sa ostalim gresnicima? Zasto je Spomenko Gostic poginuo jer je branio otadzbinu iako je imao samo 14 godina, zasto ga Bog nije spasao? Bog je spasao Svetog Serafima kad je pao sa krova crkve kad je bio dete isto. I jos jedna interesantna stvar, ako je Bog stvorio samo Adama i Evu i od njih svi mi poticemo, znaci li to da su u pocetku rodjena braca i sestre, rodjaci itd... imali odnose? Zar to nije greh?

Ne bih da sumnjam u Boga i njegove odluke, ja sam obican smrtnik i gresnik, ali neke mi stvari nisu jasne i voleo bih da mi pojasni neko ko je stvarno strucan. Hvala unapred.

Измењено од Иван Цветковић
Исправљен наслов теме, да не буде општег карактера већ бар мало конкретније. Админ Иван
Подели на овим сајтовима

Robin Hude, ja cu samo da ti pozelim dobrodoslicu na forum, dok se javi neko ko ce da odgovori na tvoje pitanje, ili ti ukaze na vec postojece teme koje se bave tim i takvim pitanjima... dobro nam dosao na forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...