Jump to content

Нека питања око вере и живота у Цркви

Препоручена порука

[... nastavak]

Bog je stvorio andjele, zasto im je stvorio mogucnost da budu gresni?

Odgovor je isti kojega sam u prethodnom postu napisao za ljude.

Zar nije samim tim Bog ucinio svima nama da se mucimo, zbog greha.

Grijeh je posljedica slobodne i svjesne odluke grešnika. Grešnik je kriv za grijeh, ne Bog.

A Bog sve nas grešnike poziva na obraćenje, nudi nam oproštenje u svetoj ispovijedi.

Bog liječi grijeh i posljedice grijeha. Da bi to učinio, On je podnio tešku muku, sve iz ljubavi prema nama grešnicima.

Ako je satana mogao da nacini greh u raju, zar ne moze bilo ko od ljudi ko ode u raj da nacini greh?

I prvi ljudi su sagriješili u raju, u raju zemaljskom.

Ali nakon smrti i dolaska u raj nema više mogućnosti za grijeh.

Zasto vec ako je stvorio ljude, zasto im je dozvolio da upadnu u iskusenje i stvarao to zabranjeno voce, jel to s namerno napravio da bi se ljudi posle mucili?

Bog ne želi da se ljudi muče, On je postavio prve ljude u raj zemaljski da žive u sreći. Grijeh prvih ljudi je doveo do toga da se muče.

Suprotno od toga što pišeš: sam Bog (On sam!) je podnio muku da nas oslobodi i spasi.

Zabranjeno voće je znak da čovjek ne može i ne smije sve što mu padne na pamet. Đavao je prve ljude "uhvatio" riječima: "Bit ćete kao Bog." Svaki grešnik želi baš to: da on bude kao Bog i da određuje što je dobro a što zlo. Ne želi slušati Božje zapovijedi koje su nam dane da nas sačuvaju od zla, nisu nam dane da nam zagorče život.

[nastavak slijedi ...]

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...