Nebojš.a Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Dopada mi se kako čita, uopšte, cela atmosfera klipa.. možda se i Mocartu dopadne. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Данче*, Иван Ивковић and Пг је реаговао/ла на ово 3 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Пг је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Silazak Svetog Ognja http://m.inter.ua/uk/programs/social/holy_fire Пг је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MariaElena Написано Април 19, 2014 Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Jedan lijepi tekst iz vremena rane Crkve: Iz Drevne homilije na Veliku i svetu subotuŠto je ovo danas? Velika tišina na zemlji, velika šutnja i samoća, velikasmirenost, jer Kralj spava. Zemlja se prestrašila i zašutjela, jer je Bog u tijelu usnuo iprobudio pomrle od početka svijeta. Bog je umro u tijelu i oživio podzemlje.Očito je najprije potražio praroditelja Adama kao izgubljenu ovcu. Svakako jehtio posjetiti one koji su živjeli u tami i smrtnoj sjeni. Sigurno je Bog i njegov Sin htioosloboditi zarobljenog Adama i s njim zarobljenu Evu Gospodin je ušao k njemu držeći pobjedni stijeg križa. Čim ga je ugledaopraotac Adam, silno iznenađen udario se u prsi i uskliknuo svima: „Gospodin moj bio sa svima“. Krist je Adamu odgovorio: „Probudi se ti što spavaš! Ustani od mrtvih, jer te Krist rasvjetljuje! Ja sam Bog tvoj, a radi tebe sam postao tvoj sin. Radi tebe i radi ovih koji su tvoji potomci sada govorim i zapovijedam svima što su okovani: Iziđite!A onima što su u tami: Nek vas Svjetlo obasja! A usnulima: Ustanite!A tebi zapovijedam: Probudi se ti što spavaš, jer te nisam za to stvorio da ležiš vezan u podzemlju. Ustani od mrtvih. Ja sam život mrtvima. Ustani, djelo ruku mojih!Ustani, sliko i priliko moja. Stvoren si sličan meni. Ustani, iziđimo odavde! Ti si umeni a ja sam u tebi, jer smo jedna nedjeljiva osoba.Radi tebe sam ja, Bog tvoj, postao sin tvoj. Radi tebe sam ja, Gospodin, uzeo oblik sluge. Radi tebe sam ja koji prebivam nad nebom došao na zemlju i čak podzemlju. Radi tebe, čovjeka postao sam kao bespomoćan čovjek ubrojen među mrtvace. Radi tebe koji si iz vrta istjeran, ja sam u vrtu predan Židovima i u vrtu razapet. Pogledaj kako mi je lico bilo radi tebe popljuvano zato da ti povratim onajprvotni dar života. Pogledaj kako su mi obrazi bili zaušnicama bijeni. To sam podnioda tvoje nagrđeno lice obnovim prema mojoj slici.Pogledaj kako su mi leđa izbičevana. To sam podnio da zbacim teret tvojihgrijeha što pritište tvoja leđa. Pogledaj kako su mi ruke čavlima bile pričvršćene zadrvo križa. To sam podnio za tebe koji si pružio svoju ruku prema zabranjenom drvetu.Usnuo sam na križu i koplje je probolo bok moj radi tebe koji si u vrtu zaspaoda od tova boka bude sazdana Eva. Moj je bok izliječio tvoj bok. To što sam na križuusnuo, tebe će izvesti iz podzemnog sna. Moje je koplje zaustavilo oružje upereno protiv tebe.Ustani, idimo odavde! Neprijatelj te je istjerao iz raja zemaljskog. Ja te nećuviše povratiti u taj raj, nego ću te smjestiti na nebesko prijestolje. Udaljio te je od drva koje je slikovito predstavljalo život, a evo sada ja, koji sam Život, združujem se stobom. Postavio sam kerubine da te poput slugu čuvaju, a evo sada će ti se kerubini klanjati slično kao Bogu.Pripravno je kerubinsko prijestolje, nosači spremni čekaju, odaje su uređene, jela pripremljena, urešeni su vječni šatori i prebivališta, otvorene su riznice dobara,a nebesko te kraljevstvo čeka još prije postanka svijeta". JESSY and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Сви хришћани света ове године прослављају Васкрс заједно Васкрс 20. априла биће другачији од осталих, пошто, упркос другачијим пасхалијама, ове године свих 2,300.000.000 хришћана у свету, православни, римокатолици и протестанти, светкују празник Васкрсења Христовог истог датума. Ово се не догађа често. Почев од 16. века Православна Црква и западне Цркве држе се различитих календара: православни, дохалкидонски православни (оријентални) хришћани, па и унијати хришћани, држе се јулијанског календара тако названог по Јулију Цезару, док се римокатолички и протестантски хришћани држе грегоријанског календара који је 1582. године реформисао папа Григорије XIII. Датуми светковања Васкрса могу се разилазити и до пет недеља. Столећима је датум светковања Празника над празницима био јабука раздора међу хришћанима. У западним Црквама Васкрс је свагда светкован у прву недељу после пролећног пуног месеца, док се Православна Црква држи другачије пасхалије, одн. начина израчунавања датума Васкрса; она се строго држи одлуке Првог васељенског сабора 325. године: Васкрс се светкује после јеврејског празника Пасхе (Песаха), јер је хришћанска Пасха-Васкрс – Нова Пасха, па мора бити и временски после старозаветне Пасхе; затим, Васкрс се светкује после пролећне равнодневице и после пуног месеца. Празник Васкрса је прослављан и биће прослављан заједно током округлих 1.500 година, између 1583. и 3000. године тачно 271 пут, обрачунали су астрономи – од чега у 20. веку 26 пута, у 21. веку 31 пут. Занимљиво је да су великодостојници Католичке Цркве у Јерусалиму, као мањинске Цркве, одлучили 2013. године да Васкрс славе истог дана с православнима. Извор: Катпрес (приредио Радомир Ракић) Хришћански свет Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 19, 2014 Велика Субота У суботу по распећу, дођоше првосвештеници и фарисеји код Пилата да траже од њега да постави стражу испред Христовог гроба. Ово су урадили зато што су се плашили да ће неко од Христових ученика украсти Његово Тело, и тако ће народ поверовати да је Исус васкрсао, као што је и најављивао, “Послије три дана устаћу” (Мт. 27, 63). „Рече им Пилат: Имате стражу, идите те утврдите како знате. А они отишавши утврдише гроб са стражом и запечатише камен“ (Мт. 27, 65-66). На Велику Суботу, телом у гробу, а душом у Аду, Христос је разрушио врата пакла. Смрт која је до тада владала над преминулим душама, побегла је од Спаситеља. Тада је Господ душе праведника из ада увео у рајска насеља. Статије на Велику суботу „Животе Христе, био си положен у гроб, и анђелске војске се ужасаваху, славећи Твоје снисхођење." „Један од Тројице ради нас у телу претрпе презрену смрт, ужасава се сунце и дрхће земља." „Судија света као осуђеник стаде пред Пилата судију и би осуђен неправедно смрћу на крсном дрвету". „Сунце а уједно и месец помрачивши се Спаситељу, понашају се као доброразумне слуге; који облаче црну одећу". „Као човек умиреш Спаситељу добровољно, и као Бог васкрснуо си мртве из гробова и дубине грехова". „Ко ће исказати заиста, нови страшни догађај? Јер онај који влада створењем данас прима страдање и умире за нас". „Величамо Те, Исусе Царе и поштујемо погреб и страдања Твоја, којима си нас спасао од пропасти". „О горе и хумке и множине људи, плачите сви и тужите са мном матером вашега Бога." „О слатко моје пролеће, чедо моје најслађе, камо зађе Твоја лепота?" „Достојно је величати Тебе животодавца који си на крсту руке раширио и сатро моћ непријатеља." Вера Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Al kad mi neko poželi SREĆAN Uskrs (ili još gore SRETAN) doživim denaturaciju testisa. Zašto svi beže od HRISTOS VASKRSE tj. od Hristovog imena? Znam, znam - nije politički korektno! Danas je bitnije da si korektan i da sve strpaš u isti koš (Hrista, Novu godinu, 1. maj, 4. jul, 29. decembar, 8. mart.....) nego da najnormnalnije čestitaš praznik- Do pre 10 godina je bilo nepojmljivo reći Srećan Uskrs. Dakle - HRISTOS VASKRSE, dragi prijatelji! Драгана Милошевић, Deki992, Данче* and 13 осталих је реаговао/ла на ово 16 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Па... Ако ништа друго поздравимо бар добру намеру. У сваком случају ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! Deki992, *Blue*, Срђан Шијакињић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Mislim da je ovako najpravilnije Таша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 On 20. 4. 2014. at 10:14, Deki992 рече Mislim... Ахм... Реч "срећа" уствари означава сусрет, отуд је и постала синоним за радост (подразумева се да се радујемо сусрету ). Тако кад срећемо Христа у другом човеку то је пуноћа радости. Ето, може и тако некако да се схвати... nana, Саша од Москве and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 "Radosti moje,Hristos Vaskrese!"Tako je Sveti Serafim pozdravljao svakog coveka Sanja Т., Лидија Миленковић, Иван Ивковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 VAISTINU VOSKRESE! Tako se pozdravljamo do Vaznesenja, al to neke zbuni il se zaboravi :.mislise. Иван Ивковић and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 On 20. 4. 2014. at 10:58, Драгана Милошевић рече Tako se pozdravljamo do Vaznesenja... Ма не би нам ништа фалило ни преко целе године да се тако поздрављамо. Драгана Милошевић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Ali ljudi te gledaju zbunjeno u tom slucaju, znas koje face sloze *Blue* је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука