Justin Waters Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Mislim da traskaš kao otvoren prozor. Svoj stav imam za razliku od tebe. Pobrkao si ti tu nesto. Daleko do toga da je o.Simeon neko ko smeta v.Ignjatiju zato sto ovaj sluzi liturgiju sa zatvorenim dverima. Naprotiv, v.Ignjatije je po ovom vrlo tolerantan, i pored svog neposluha koje Simeona radi prema njemu, trpi ga i tolerise, i nije do sad ozbiljno ni pokusao neku sankciju da mu nametne, iako je imao razloga i trebao je. O.Simeon u Rukumiji skuplja zilotsku bandu koja djeluje i izvan granica branicevske eparhije povodeci narod protiv Crkve sa pricom o nekoj izdaji pravoslavlja, ekumenizmu i koje cemu drugome. O.Simeon mozda nije toliko los koliko slab da se odupre toj silnoj armiji koja mu opsjeda manastir i zbog cega i sam upada iskusenje da im sleduje. Nisam prvi put vidio da ljudi sa strane donose monasima lazne informacije, i filuju ih raznim materijalem kako bi i oni sami potpali pod neku sumnju i zagrizavsi udicu poceli da se povode njihovim anticrkvenim aktivnostima. Jos kad imas jendu nistariju poput Gresnog Miloja jednog od glavnih finansijera svih zilotskih aktivnosti prethodnih godina, koji se predstavlja dobrotvorem za manastir, pa svojim prilozima pridobija staresine koji kasnije tesko mogu da se odopru, onda imas kompletnu sektasku hobotnicu u koju su uvuceni i oni koji namjerno rade i oni koji su nesvjesno ili iz slabosti uvuceni. Ono sta o.Simeon radi v.Ignjatiju, ne pominje ga na liturgiji, podbunjuje vjernike da ne idu na liturgije u druge hramove BE, podbunjuje ih da ometaju liturgiju, da se fizicki obracunaju sa njim, jednom su mu pravili sramotni spalir kao da ce da ga linciju, pa srecom nisu, i opet je o.Simeonm i dalje tamo gdje jeste, ne zato sto ga neka grupica ljudi navodno brani, vec iz ciste tolerancije koje episkop Ignjatije ima prema njemu. Anette је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Neću ja da budem ja najtvrdoglaviji ovde i da ispade da sam neka budala tamo. Hoću samo da ti kažem da poštujem Oca Simeona i ne zalazim u te podele ko kome pripada, neinteresujeme podela na Zilote, Babe,Žabe i krokodile. Svako ima svoju prošlost i treba je oprostiti ukoliko se istinski pokaje. Jelena 76 је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Neću ja da budem ja najtvrdoglaviji ovde i da ispade da sam neka budala tamo. Hoću samo da ti kažem da poštujem Oca Simeona i ne zalazim u te podele ko kome pripada, neinteresujeme podela na Zilote, Babe,Žabe i krokodile. Svako ima svoju prošlost i treba je oprostiti ukoliko se istinski pokaje. Mislim da traskaš kao otvoren prozor. Svoj stav imam za razliku od tebe. Прво сам ставио твој последњи пост а онда тек претходни .. да бих показао, пре свега теби, колико си недоследан, иако тврдиш да имаш некакав ''свој став'' .. (за разлику од мене.. .. Наравно, то ће показати и твоју контрадикторност и потврдити да заправо нешто са ''твојом ставом'' ..што треба читати ''са твојом православношћу'' није како треба .. Зашто ово звучи дрско .. ? - Па ово је форум .., овде ствари иду мало брже .. зато форуми и постоје .. Но да се вратимо на твоје ''ставове'' .. како у овим цитатима кажеш ... Горе сам навео твој исказ, како ти '' ниси за никакве поделе'', а мало пре изрицања истих, јасно си се определио у ''свом ставу''и није те срамота, да кажеш: Izvini ja na službu ne idem gde se služi po novom. Да будем јасан .. немам ништа против да је то ''твој став''.. и да ти идеш где год изволиш на службу ..широм и СПЦ и Васељене! Али мораш знати, да то није Православље ... и у том смислу не можеш говорити некоме да ''лупа'' или слично .. Ок. ок. .. можеш и то .. по слободи својој .. али то мора да се назове својим правим именом .. а то име није ''православље'' .. само то .. И, да ... мени си ''замерио'' да ја немам ''свој став'' .. за разлику од тебе који ''имаш свој став''... Ту си у праву .. Ти имаша ''свој став'' .. ја немам ... ''мој став'' је став Цркве... то је разлика ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Прво сам ставио твој последњи пост а онда тек претходни .. да бих показао, пре свега теби, колико си недоследан, иако тврдиш да имаш некакав ''свој став'' .. (за разлику од мене.. .. Наравно, то ће показати и твоју контрадикторност и потврдити да заправо нешто са ''твојом ставом'' ..што треба читати ''са твојом православношћу'' није како треба .. Зашто ово звучи дрско .. ? - Па ово је форум .., овде ствари иду мало брже .. зато форуми и постоје .. Но да се вратимо на твоје ''ставове'' .. како у овим цитатима кажеш ... Горе сам навео твој исказ, како ти '' ниси за никакве поделе'', а мало пре изрицања истих, јасно си се определио у ''свом ставу''и није те срамота, да кажеш: Да будем јасан .. немам ништа против да је то ''твој став''.. и да ти идеш где год изволиш на службу ..широм и СПЦ и Васељене! Али мораш знати, да то није Православље ... и у том смислу не можеш говорити некоме да ''лупа'' или слично .. Ок. ок. .. можеш и то .. по слободи својој .. али то мора да се назове својим правим именом .. а то име није ''православље'' .. само то .. И, да ... мени си ''замерио'' да ја немам ''свој став'' .. за разлику од тебе који ''имаш свој став''... Ту си у праву .. Ти имаша ''свој став'' .. ја немам ... ''мој став'' је став Цркве... то је разлика ... Nemaš pravo nikom da govoriš ds to nije pravoslavlje? Ko si ti da uopšte to tvrdiš? Malo je neodgovorno i neumesno koristiti se tim pojmom ti nisi pravoslavac. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Nemaš pravo nikom da govoriš ds to nije pravoslavlje? Ko si ti da uopšte to tvrdiš? Malo je neodgovorno i neumesno koristiti se tim pojmom ti nisi pravoslavac. Ako otворено ИСПОВЕДАШ ..да НЕ ПРИЗНАЈЕШ ЛИТУРГИЈУ коју СЛУЖИ ВАЛИДНИ, КАНОНСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП или СВЕШТЕНИК .. А то си ИСПОВЕДИО речима : Mali Marko, on 15 Jul 2013 - 21:57, каже: Izvini ja na službu ne idem gde se služi po novom. Онда брате .. немамо шта да причамо о ''твом'' православљу Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Ako otворено ИСПОВЕДАШ ..да НЕ ПРИЗНАЈЕШ ЛИТУРГИЈУ коју СЛУЖИ ВАЛИДНИ, КАНОНСКИ ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП или СВЕШТЕНИК .. А то си ИСПОВЕДИО речима : Mali Marko, on 15 Jul 2013 - 21:57, каже: Онда брате .. немамо шта да причамо о ''твом'' православљу Mene bi bilo sramota da to napišem, svaka ti čast. Ne bih bio ja u tvojoj glavi. Da me ne bi banovali zaustaviću se ovde. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 @Mali Marko Мислим да треба мало да спустиш лопту.Тај тзв. проблем "старо-ново" је превазиђен у СПЦ.Чињеница је да о. Симеон има иза себе низ канонских огрешења о црквени поредак и ред,што је и лични грех.Уз сво поштовање његовој честитости на личном плану, али он има тешка огрешења у вези са цепањем Заједнице и то својим усменим и писменим деловањем,јер је,док је била криза за време болести Патријарха Павла, користио несређено стање и збуњивао слабе у вери.Мали Марко, прихвати ово што ти пишем јер сам становник тих крајева и добро сам упознат и теоријски и практично са свиме.Хвала Богу све се смирило па и о.Симеон и његови ученици.Мало си закаснио са овом темом.Што се тиче поштовања.па поштуј кога хоћеш,само-Прављење раскола у Цркви је тежак грех.Џабе и подвиг и аскеза и ревност,када је унета мржња и зла крв међу вернике.Е па, "Рукумијци" су све мрзели који нису као они.Мене су 2001.физички напали у Рукумији,ван зидина, након што сам одслужио Лит. уместо Симеона који је тада имао забрану.Наравно то није имало везе са њим и са већином ,али се десило. И да ти не причам шта још .Ми нисмо анатемисали људе који служе по тзв "старом" нити смо их икада мрзели и негирали .Цепање Цркве је СТРАШАН СТРАШАН и поново кажем СТРАШАН грех. Grizzly Adams, Благовесник and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Besposlen čovjek. Da on mora da kopa i da radi po čitav dan da bi se prehranio, ne bi zamajavao sebe i narod glupostima poput antiekumenizma, novotarstva, i sl. antics, Milan Nikolic and Иринеј је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 @@Gandalf Sivi, Нешто слично сам и ја једном рекао. Такви људи не знају колику би корист имали од штале и њиве. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 @Mali Marko Мислим да треба мало да спустиш лопту.Тај тзв. проблем "старо-ново" је превазиђен у СПЦ.Чињеница је да о. Симеон има иза себе низ канонских огрешења о црквени поредак и ред,што је и лични грех.Уз сво поштовање његовој честитости на личном плану, али он има тешка огрешења у вези са цепањем Заједнице и то својим усменим и писменим деловањем,јер је,док је била криза за време болести Патријарха Павла, користио несређено стање и збуњивао слабе у вери.Мали Марко, прихвати ово што ти пишем јер сам становник тих крајева и добро сам упознат и теоријски и практично са свиме.Хвала Богу све се смирило па и о.Симеон и његови ученици.Мало си закаснио са овом темом.Што се тиче поштовања.па поштуј кога хоћеш,само-Прављење раскола у Цркви је тежак грех.Џабе и подвиг и аскеза и ревност,када је унета мржња и зла крв међу вернике.Е па, "Рукумијци" су све мрзели који нису као они.Мене су 2001.физички напали у Рукумији,ван зидина, након што сам одслужио Лит. уместо Симеона који је тада имао забрану.Наравно то није имало везе са њим и са већином ,али се десило. И да ти не причам шта још .Ми нисмо анатемисали људе који служе по тзв "старом" нити смо их икада мрзели и негирали .Цепање Цркве је СТРАШАН СТРАШАН и поново кажем СТРАШАН грех. Poštujem vaše mišljenje i slažem se sa vama. Благовесник and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Можда је лек у томе да разговарамо на један прагматичан начин о служењу Литургије. Колико сам могао разумети, на светој Литургији остварујемо директно сједињење са Богом Оцем, ношени Сином и сједињени Духом Светим. Чини ми се да је важност у начину служења Литургије у томе какву ће ко улогу у служењу да има. У тој Служби директно учествује Син Божији - кроз предстојатеља, и то је оно што чини нашу веру делатном, да сви учесници Литургије ступају у службу Сина Божијег. Veliki Marko and Orthophill је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Узгред да додам.О. Симеон има доброту душе и извесну искреност.Познајем га од раних 90-тих,ишао сам тада неколико пута у манастир.Међутим,има невероватну тврдоглавост јер је човек једне књиге.То га је и било довело докле га је довело.Сви ми скупа -свештеници-више њега уважавамо, него што он цени све нас скупа. Он се изоловао од свих и све је гледао са некаквим презиром, јер је умислио да смо сви ми издали Православље.Сада хвала Богу ,је све мирно и свако иде у своју цркву или тамо где хоће и нико никога више не дира.Али тек сада... Па зар се на муци не познају јунаци?И зар не пада снег не да покрије брег...? Благовесник, Grizzly Adams and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 И још.Владика Игњатије се у "случају Симеон" показао као најискренији Хришћанин и Епископ Цркве.Њега су највише болеле те поделе јер је посебно осетљив човек и воли Цркву.Ту бол нису осетили "Рукумијци" јер су груби до бола.Симеон треба да је до неба захвалан Епископу до неба,јер је сачувао то што је сачувао.Толико.Нећу се више оглашавати на овој теми ма шта се даље писало. Благовесник, Anette and Veliki Marko је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Neću ni ja više da reč kažem. Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јул 16, 2013 Пријави Подели Написано Јул 16, 2013 Silence , Grizzly Adams and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука