Sir Oliver Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 11:03, Александар Радовановић рече Паде ми на памет једна ствар, можда има везе са темом, можда и не, ал ја је некако повезујем... Покојна баба је живела у селу на Косову. Велико имање, велика кућа, велико двориште, она се о свему бринула заједно са мојим оцем, који је одавно већ живео у Кг, где је дошао као студент, после се запослио, скућио се, добио децу, и тако даље. И откад је покојни деда умро, крај осамдесетих година, он је терао бабу да пређе код нас да живи, да се не мучи доле. Баба прво није хтела за живу главу, ал онда кад је здравље начисто попустило, већ почела и она да попушта. Све смо средили код куће, али она је стално одлагала да пређе код нас. Сви смо је убеђивали да пређе. И негде '97. године, таман кад је било готово да пређе код нас, она се шлогира и неколико дана после тога умре. Сви смо били у фазону "да је прешла код нас, то се не би десило највероватније" и било нам је много криво како се све то одиграло, и то таман кад је требало да се одигра то што смо сви планирали и желели, па и она. И стварно нам је било криво што макар задњих пар година није хтела да пређе, да ужива, јер је целог живота само радила и радила, са свим болестима. Ал дође онда онај рат око '98. године, после и бомбардовање, доле све спаљено и опљачкано, родбина из села протерана, шуме посечене и тако даље. И онда размислимо колико је њој боље што је тада умрла, да не гледа све то. Јер, да су се наши планови остварили и да је она поживела којим случајем и видела све то, умрла би, али од туге, у најстрашнијим патњама, јер је била врло емотивна и везана за то имање о ком се бринула целог живота. Ја се лично захваљујем Богу што је моја баба умрла релативно брзо и уз мало мука, и што није доживела да види све оно што се касније дешавало или да је, не дао Бог, неко под старе дане истерује из куће. То би јој теже пало него било која болест. Капирам да никоме не може да буде утеха нечије туђе искуство, али сам и на овом примеру, између осталих, видео колико је Божија воља чудна и нама недокучива. Јер кад склопиш коцкице, видиш да ти никад не би могао да одрадиш боље, ма колико се трудио, јер не видиш даље од носа шта ће бити или шта би било кад би било, све и да се оствари апсолутно све оно што ти молиш од Господа. Пустимо Га да ради и имајмо вере и љубави и наде. Ако успемо у томе макар у једном промилу, јер је изузетно тешко, биће нама добро. Oprosti ali ovo ne može da stoji kao objašnjenje (ni kao uteha) iz više razloga, a prvi i osnovni je da mi ne znamo razloge Božije pa stoga ni da li je i zašto je nešto bilo dobro, a drugo nešto opet loše. U najboljem slučaju, kao kod najvećih mistika, možemo (a to nam jedino i preostaje) da SVE primamo kao dobro i tako ga posmatramo. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 11:04, Muramasa рече Ne. Ja nemam dusu. Imam nesto bolje i korisnije - mozak. Слабо је то, мораће неки материјални доказ. Рецимо, ПЕТ мозга, имам ја пријатеља који може то да ти заврши, правићемо се као да је у питању срце... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 "Болест је дар ради венца од стрпљења" Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 12:44, Muramasa рече Sa zadovoljstvom ću da odbijem takav dar, u inat darodavcu. Па ти си добио многе дарове па си их бацио у блато. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 21. 2. 2013. at 22:51, Resistance is futile рече "Предај све у руке Божије и живи радујући се" gde si kupio ovu knjigu? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 @@Muramasa, Нећу са тобом о даровима које сваки човек добија, тако да није битно што те не знам. То је виша математика за твој ум 301 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 @@Muramasa, Извини, али од оне теме(знаш ти добро које) немам вољу а ни жељу да улазим у расправу с тобом. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 13:05, Драгана Милошевић рече Извини, али од оне теме(знаш ти добро које) немам вољу а ни жељу да улазим у расправу с тобом. Мора човек да испуни своју норму за данас , немој да се пецаш. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 12:52, JESSY рече gde si kupio ovu knjigu? Manastir ili crkva Savina, u blizini Herceg Novog. Izdavač je Svetigora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Resistance is futile Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Padam u veliko iskušenje da se molim za Muramasa Kako mu je pravo ime? Mislim da se njemu hrišćanstvo podsvjesno sviđa, jer šta u suprotnom on traži na ovom sajtu? Ja znam da na nekom ateističkom sajtu sigurno ne bi ni pod razno gubio vrijeme, jer me ne interesuje. ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 13:51, Resistance is futile рече Padam u veliko iskušenje da se molim za Muramasa Kako mu je pravo ime? Mislim da se njemu hrišćanstvo podsvjesno sviđa, jer šta u suprotnom on traži na ovom sajtu? Ja znam da na nekom ateističkom sajtu sigurno ne bi ni pod razno gubio vrijeme, jer me ne interesuje. To ti je nejaveci paradoks ateizma...oni kao navodno ne veruju u Boga..a zivot im se svodi na negaciju istog....u sustini ateisti su agnostici...po filozofskom stavu...a po verskom ateisti...oni veruju da Bog ne postoji... greengrin Драгана Милошевић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 13:51, Resistance is futile рече Padam u veliko iskušenje da se molim za Muramasa Kako mu je pravo ime? Mislim da se njemu hrišćanstvo podsvjesno sviđa, jer šta u suprotnom on traži na ovom sajtu? Ja znam da na nekom ateističkom sajtu sigurno ne bi ni pod razno gubio vrijeme, jer me ne interesuje. Невоља је што се наш ум поистовећује са оним шта радимо, па од тога гради свиј идентитет. Па зидар у свом уму бива ВЕЛИКИ мајстор, коцкар бива велики коцкар а курвар у свом уму бива велику заводник. Па се плашим да би наш Атеиста у свом уму могао да постане ВЕЛИКИ АТЕИСТА.Од тога би се тешко спасао. Зашто се наш умувек противи променама које задиру уидентитет? јер се осећа као да губи ослонац, као да пропада у амбис када нема идентитет, Зато када решимо да урадимо корените промене у нашим животима наилазимо на отпор који долази од нашег ума који се идетификовао и не жели да изгуби ослонац. Тако алкохоличар мисли да ће остати сам на свету ако остави пиће, сви ће га његови пријатељи оставити. Коцкар не престаје да се коцка, курвар да се курва. Човек постаје оно шта ради, па му се чини да ће постати нико и ништа ако би се то променило. Зато не може да постане љубав онај ко не чини љубав, његов ум се неће идентификовати са љубављу и љубав никад неће бити ослонац у његовом животу. emilija је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 14:14, Muramasa рече Ti onda imas bar dve vere. Jednu za Jahvea, da postoji i jos jednu za Alaha, da ne postoji. A ako ukljucimo jos Krisnu, Zevsa, Tamuza... imas vera (u nepostojanje) koliko ti drago. Naravno...jer znam da se Bog ovaplotio pre nekih 2000 godina.... za sve ove ostale koje si pobrojao...sam ateista...ne verujem u njih.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 14:21, Muramasa рече Ne, ti si vernik i za njih. Veruješ da ne postoje. Potpuna besmislica, zar ne? Sta je besmilica ..biti ateista?Pa dobro nisam bas tako mislio al ajde..neka bude kako ti kazes... Драгана Милошевић and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 On 22. 2. 2013. at 14:25, Muramasa рече Besmislica je tvrditi da su ateisti vernici. Ateista ne veruje, on ne iznosi nikakvu tvrdnju da Bog ne postoji, osim u nekim retkim slučajevima kada troluje nekog fanatika. Daj mi definiciju ateizma?Sta znaci biti ateista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука