Jump to content

У Бога верујем али у ово не...

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Добих међу порукама, није битно ко је писао. Порука је одговор на ово:

https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346436097/%D1%81%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BF%D0%B0-%D0%B4%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B5-r1177

Verujem u Boga sve nase praznike postujem i slavim slavu.Moja kuca je puna Ikona ..Ovo o ovome da je devojka progledala ne mogu da verujem ,a objasnicu i zasto kada sam se ja razbolela moja majka je klecala pred Ikonom Majke Bozje dan i noc ..Ja sama sam se molila i molim i molicu se Bogu ali nekog poboljsanja u mom zdrastvenom stanju i posle toliko godina nema ..

Које је ваше мишљење?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 105
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Najvaznije je uvek imati veru u Boga i u Njegovo vreme. Treba verovati u Boga ali i verovati Njemu. Moja majka je dugi niz godina molila Boga da se moj otac izleci od alkoholizma i  pre 7 godina Bog je uslisio maminu molitvu.

Tako da, sve u Bozije vreme. :)

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

Препоручујем предавање митрополита Зизијуласа "Болест и лечење у православној теологији". 

Подели на овим сајтовима

Ако би Бог свакоме ко му се моли дао исцељење и испунио жеље из молитве, нарушила би се слободна воља у прихватању Бога чистим и искреним срцем, из љубави. Веравли би због користи, и духовно ослабили. Зато се Бог и не показује директно, и чуда нису тако честа.

Ово можда није лако прихватити поготову када се и сами нађемо у тешким ситуацијама. И ја који ово пишем имао сам и имаћу то исто питање када ми се дешава нешто тешко. понављати речи као што су има ли те Боже, шта смо толико згрешили, онај тамо нити верује па му се то не дешава.... , иако знам одговор.

Реченица : "Чудни су путеви Господњи" јесте можда отрцана али је тачна.

Подели на овим сајтовима

На нека питања просто не знам шта бих рекао а да ми звучи смислено... Није лако веровати, али ништа друго не остаје. Ономе ко жели.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pravoslavlje ima, kao i jos dosta vera, misticni a ne magijski pristup Bogu. Mag zeli da prevazidje smrtnu prirodu tako sto ce "magiskim forumala" savladavati "naredjivanje Bogu" kako da pokori i promeni priroru. Dok sa druge strane mistik zeli da prevazidje smrnost prirode ali tek posto zavoli samog Boga i naucni da projavi svoju pravu Volju koja je Bogu kao logos bica. Mag zeli da komadnuje Bogu i da odmah vidi rezultate a misitik se uci da voli Boga i ceka projavu svoje prave Volje kroz to jedinstvo ljubavi. 

Подели на овим сајтовима

Sveti otac Porfirije je za sebe jednom rekao da je : vreca puna bolesti. Kad su ga upitali zasto se za sebe ne moli, kad vec ima slobodu pred Bogom i molitvom isceljuje mnoge, on je odgovorio:

- Sramota me je, dete moje. 

I ako ovoj devojci, Gospod po svojoj promisli, nije pripremio isceljenje od telesne bolesti, nijedna rec molitve ne propada. Nikada.

Mozda mi  svojom molitvom, za zdravlje, pripremamo sebi nesto mnogo vrednije od telesnog zdravlja. Samo da ne posumnjamo.

Подели на овим сајтовима

pa u ovo ili bilo koje čudo ne morate verovati da biste bili hrišćani, jedino čudo u koje morate verovati je vaskrsenje Hristovo.

Čuda na jedan poseban način poražavaju čoveka, primoravaju ga i plaše ga, u čudu nema slobode. Setite se starca Zosime u Karamazovima i čuda koje je izostalo...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Фора је у томе што људи углавном моле и кукумавче за решење  мука и проблема за живота овог световног,ретко ко се сети да иште Царство Небеско...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Можда би помогла моја искуства са Исцељењима; 

Седам година сам имао проблема са кичмом, док нисам заглавио месец ипо дана у кревет, тако да не могу ништа друго да радим сем да седим и лежим. Св. Писмо сам узео да читам из досаде. Мада плашио сам се да почнем да читам Св. Писмо, веровао са људима који кажу да је та књига опасна и да може да учини да човек полуди и да скрене с пута. Све сам мислио; пажљиво ћу ја то, водићу рачуна да не будем преварен. Читајући Св. Писмо примето сам да нам се често поручује Радујте се и будите храбри. У то време допадне ми и неки текст који говори о томе да су наша расположења узрок свих наших болести и да тај доњи део кичме указује на осећај да немамо животну подршку за све наше планове. Дође идеја у мој ум да су бриге које су ме притискале претходних година а и моји велики и недостижни планови узрок моје болести. За овакве идеје сам после разумео да су начин на који Бог разговара са искреним верником. Главно, разумео сам да су бриге извор сталне туге у мом животу и да морам да почнем да се радујем, значи уништавам све планове и почињем да живим по Божјој вољи,живот пун радости. Убрзо сам открио да је свет око нас испуњен стварима којима човек може да се радује; птице, животиње цвеће, деца...тужан и забринут све то не примећује. Кад сам одбацивао своје велике планове који су му реметили живот сећам се да сам мислио: ко ће ову моју децу да негује ако се ја не дигнем из кревета,боље да им зарађујем сваки дан по мало негода остану без родитеља који ће се старати да имају за живот. Од тада је прошло дванаест година, Водим рачуна да сам увек радостан и немам здравствених проблема које радошћу не могу да решим. И увек кад искрсне нека болест ја се осврнем на себе и видим да се не радујем довољно, чак и кад је прехлада у питању. Људи као изговор да се не радују кажу: како да се радујем кад видиш какав је живот и чиме сам окружен? међутим коме је стало до живота и здравља нађе начин и разлог да се радује поред свега што му се десило. То се зове прихватање Божје воље.

Наше болести су ту да нам укау да грешимо, и било би глупо да нас бог Исцели а да нам не укаже у чему грешимо. Мој савет је да девојка која ели исцељење обрати пажњу на то шта је то што треба да научи. да извиди кје су то мисли које доносе лоша осећања и болест у њен живот и кад то разуме Бог ће је исцелити. Биће научена и исцељена, Немој да је плаши тежина болести, Богу је све могуће, а она нек учини оно што је у њеној моћи.

Подели на овим сајтовима

Kontradiktorno. Ne verujem u iscelenje a molim se za  iscelenje (i dalje). Ovde nema dovoljno vere, ne samo vere u Boga, (ovde se kao vera navodi spoljašne poštovanje praznika i puna kuća ikona), nego ni one osnovne: da može biti bolje i da hoće biti bolje.

Takođe, iscelenje mora da pored silne vere da prati potpuna, korenita promena životnih navika i stavova (prvo mora da prekine sa samoopravdanjem i samosažaljenjem i da se moli da joj se doda vera), koji uključuju i praksu posta i uzdržanja. I to sa znanjem.

Post na koji smo navikli, sreda petak, pa onda pomfrit, čips, lignje .... to niti  je zdravo niti je dovoljno , kod neki oboljenja obavezan je vegetarijanski režim i to duži vremenski period, i to ne prosto biljno, a prženo: već i više od toga:čak nekuvna presna i zdrava hrana, odgajena bez pesticida i vešt. đubriva....

Ovo potvrdjuje i današnja nauka, koja sve više uvidja vezu izmedju ishrane i zdravlja.

Ima na netu dosta o tome, svedočanstva ljudi širom sveta koji su se tako isceljivali, a ima i u našoj asketskoj i žitijskoj literaturi.

Подели на овим сајтовима

"Vera tvoja spasla te je" 

"Po veri vašoj neka vam bude."

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

'A Isus reče mu: Ako možeš verovati: sve je moguće onome koji veruje.'  :)   Marko 9:23

'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.'

-Isaija 40:31

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...