Jump to content

Потребна помоћ-питајте

Оцени ову тему

Препоручена порука

Imam home premium.

20 minutes ago, Justin Waters рече

jezik offica se moze promjenuti bez ikakve deinstalacije.

Kako, to je ono sto mi treba.

Potrebno je zato sto u skoli rade na 2003 , pa ne moze da otvori nastavnica,onda ih vraca kuci da prebacuju....ma ne pitaj

Подели на овим сајтовима

za ofis ne moras, kada urasi nesto i kada ga sacuva neka ne ide na save nego na save as i onda dole ima razne opcije kog formata da sacuva txt i nek izabere 2003.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Фрида рече

Imam home premium.

Kako, to je ono sto mi treba.

Potrebno je zato sto u skoli rade na 2003 , pa ne moze da otvori nastavnica,onda ih vraca kuci da prebacuju....ma ne pitaj

Koji windows imas, windows 7 ili 8? 

Sto se tice offica, ako je samo u pitanju kompatibilnost fajlova, posto nastavnica koristi 2003, verzija 2007 kao i sve poslije nje verzije imaju opciju sahranjivanja fajlova kao 2003 verziju. Dakle ako radi u skoli na 2003 i sacuva fajlove sa ovom verzijom nece biti problema da ucita u 2007. Kad radi u 2007 kod kuce zadacu i treba to onda dati nastavnici sacuva ih pod 97-2003 verziju i takodjer nema problema. Istina postoje neke nekompatibilnosti izmedju offica prije 2007 i poslije, ali to uglavnom obicnom korisniku nema znacaja vec za neke komplikovanije tabele i tako dalje... 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Јелена011 рече

za ofis ne moras, kada urasi nesto i kada ga sacuva neka ne ide na save nego na save as i onda dole ima razne opcije kog formata da sacuva txt i nek izabere 2003.

...ali ne znamo jezik.Zato bih da prevedm nekako office ako moze.Kazite mi kako,molim vas.

Sedmica je.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Фрида рече

...ali ne znamo jezik.Zato bih da prevedm nekako office ako moze.Kazite mi kako,molim vas.

Sedmica je.

Koji bi jezik da instaliras, engleski ili srpski? 

Sto se tice offica, pa i windowsa najbolje je da pitas nekoga ko jeblizu tebe ko se razumije u racunare. U oba slucaja treba da se instalira Language Interface Pack koji moze da se skine sa microsoft sajta. Stvar sto ove instalacije zahtejvaju jos neke microsoft module i takodjere odredje zakrpe noraju biti instalirane. 

Uglavnom ne moras nikakve nove windowse i office da nadogradjujes al itreba neko ko zna da surfa i trazi po internetu da ti pomogne. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Justin Waters рече

Koji bi jezik da instaliras, engleski ili srpski? 

Sto se tice offica, pa i windowsa najbolje je da pitas nekoga ko jeblizu tebe ko se razumije u racunare. U oba slucaja treba da se instalira Language Interface Pack koji moze da se skine sa microsoft sajta. Stvar sto ove instalacije zahtejvaju jos neke microsoft module i takodjere odredje zakrpe noraju biti instalirane. 

Uglavnom ne moras nikakve nove windowse i office da nadogradjujes al itreba neko ko zna da surfa i trazi po internetu da ti pomogne. 

Engleski. 

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Фрида рече

Engleski. 

Pa nece to biti problem na engleski. Ja sam imao na njemackom windows vistu home verzija instaliranu srpsku cirilicu. Ima ono sto kaze Huan, da ti treba Ultimate verzija da bi poptuno promjenula jezik, ali to ti ne treba osim ako nisi neki administrator. Language interface pack je dovoljan kada s instalira promjene se nazivi menija u windowsu, dok neki drugi natpisi ostanu na originalnom jeziku ali prosjecan korisnik ne koristi windows toliko duboko da dodje do tih natpisa koji bi ti stvarali konfuziju. Slicno je i sa officom. Kada se instalira LIP promjene se nazivi menija i sasvim dovoljno za rad. Samo kazem cimni nekoga, ko malo bolej zna oko racunara da ti to instalira i radi ce kako treba. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јелена011 рече

Slazem,se, nemojte stavljati dva windowsa, ugusice vam komp.

Da malo razjasnimo ovo pitanjce: moze da se stavi i 5 Windowsa, i 2 naravno, i da to sasvim normalno radi.

Sve sto je potrebno je da se pravilno uradi dual-boot odnosno multi-boot rezim. I to uopste nije nimalo tesko, postoje jasna uputstva korak-po-korak, koja nisu ni komplikovana ni dugacka. Tako se pri startovanju vase ljute masine - naravno - ukljucuje samo jedan OS, i to onaj koji sa pocetne liste izabere korisnik, a ostali sede mirno na svojim particijama dok ih eventualno ne pozovete u rad nekim sledecim (re)startom. A pocetna lista sa podrazumevanim i ostalim OS-ima se formira automaCki pri pravljenju mulit-boot rezima.

Na ovaj nacin, ne samo da mogu da se koriste 2 i vise Windowsa, nego i drugi OS uz njega, npr. razne Linux distribucije.

Ono sto je potrebno kao uslov za ovakav rad je dovoljno veliki HDD, da moze da na sebe primi sve te OS koje bi korisnik zeleo da ima.

Takodje, moguce je da se 2 OS pokrenu i istovremeno (doslovno), pri cemu se jedan pokrece normalno, a drugi pod njim, u okviru tzv. virtualne masine, odnosno posebnog programa koji emulira (pravi kao da postoji) drugi racunar. Na ovaj nacin, recimo, Microsoft je svojevremeno dao da za dz. (stvarno za dz.!) moze da se pokrene Win XP pod Sedmicom, samo nisam siguran da li toga jos ima i kako.

Eto, malo zanimljivosti koje nekom mogu da budu od koristi.

...

Da ne bude zabune - i sam koristim ovaj dual-boot rezim, i na jednoj masini (ovoj sa koje pisem) imam Win 7-64 i Win XP-SP3.

I sve radi fino, kao podmazano, fala  Bogu, a uz uobicajeno normalno odrzavanje, to se podrazumeva (antivirus, i ostalo sto ide kao higijena).

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ma slazem se Obi, problem je bio sto je to moj dragi uradio jednom uprkos mom zvocanju :D na masini staroj sto godina koja fizicki nije mogla ni jedan da izdrzi i to je bilo plakanje koliko je bilo sve usporeno :D dok mu nisam sve formatirala i cao.

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Јелена011 рече

Ma slazem se Obi, problem je bio sto je to moj dragi uradio jednom uprkos mom zvocanju :D na masini staroj sto godina koja fizicki nije mogla ni jedan da izdrzi i to je bilo plakanje koliko je bilo sve usporeno :D dok mu nisam sve formatirala i cao.

E to je vec nesto drugo. Sto rece jedan moj drugar - ne ide V6 motor na ficu... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

E to je vec nesto drugo, ako je masina previse stara i jedan joj je mnogo, samo ako je mnogo noviji od nje...

Ma da, to je bila krntija bez krstenog procesa sa minimalno memorije i tsl. Sluzio je samo za surfovanje i pisanje worda i to jedva, nije bilo memorije ni za leka, nego pises, pa posaljes gde treba pa obrises da ima mesta. Da skines obicnu sliku s neta, teskoooo :D

Mislim da nije ukupno imao 40GB RAMa, nesto jezivo je bilo. Al coveka mrzelo da formatira nego aj brze ce vako :D

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Јелена011 рече

Mislim da nije ukupno imao 40GB RAMa

Dobro, razumem, ovo je lapsus, to je 40GB na hard disku. Ram je nesto drugo, i ako bi imao 40Gb rama to bi danas bila jedna od najboljih masina koje postoje... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...