Ronald Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Sve je evolucioni proces. Sem stvaranja. Vrste cekaju da budu otkrivene. Ne stvaraju se. Odgovorili ste umesto mene ☺ I da dodam da unosim 2.5 g proteina po kg TT. Ali zato uglavnom ne jedem ono sto je upropastilo zdravlje covecanstva, a sto nauka na celu sa SZO jos uvek u svoj svojoj ucenosti preporucuje: gluten i proste secere. Mada, to ovde nije bitno i ne shvatam cemu pitanje oko proteina. Ja nikome ne guram nos u tanjir... Nego, par stvari ovde bih prokomentarisala, nevezano za gornji odgovor-on je za gospodina koji me citirao.Prvo, univerzum i galaksije. Rusi uveliko dokazuju da nema kruznog kretanja (neko pomenu geocentricnost i heliocentricnost), vec spiralnog. Pocev od galaksija, preko kose na glavi i kretanja pcelinjih matica, do kretanja u atomima i DNK. Eto, zanimljivije je to od prepucavanja i arogancije. Zatim, neko je "dokazao" da je neko od teoloskih autoriteta za coveka rekao da je zivotinja kojoj treba obozenje. Animal. Animal nije samo zivotinja, vec sve sto dise ili sve sto ima dusu. Uz to "animalan" znaci i onaj koji ima niske-zivotinjske nagone i strasti. Pomenutom autoritetu, kao monahu, to zasigurno jako smeta, pa iznet stav ne cudi. Na Darvina ne bih trosila previse reci. Njega se svi vataju kao geneticara, iako za gen cuo nije jer tog pojma nije bilo tada. On je smatrao da se nasledje prenosi krvlju. Bio je svestan falicnosti svoje teorije, sve je objasnio u drugom delu svoje knjige O poreklu vrsta. Pismenom dovoljno. Pomenula sam poznavanje dobra i zla. Adam i Eva su nas sve obelezili svojim grehom laganja i krivljenja drugog. Deca cim progovore to odlicno znaju. Ona nisu losa, naprotiv. Ali lazu. Srecom pa im se u tom dobu to ne uracunava jer im je, kao i svima nama urodjeno i sledi zivotna borba protiv toga u sebi a i u drugima. Eto kako "mutacija materije" poznaje dobro i zlo. U stvari mutira-kvari se samo kad zloupotrebljava svoju slobodnu volju i misao. I sad se setih. Fosili su mi superzanimljivi. Ne ona vecina njih nadjenih u grupama, krdima, coporima ali i pojedinacno i to u pokretu, pa majke sa mladuncima i sl., vec "prelazne vrste" poput gmizavca-ptice za koju je Nat Geo priznala da je jednom studentu Kinezu platila 80.000 zelenih za to remek-delo. I to je jedini fosil te vrste. Ostale "izgubljene karike" verovatno cekaju da budu otkrivene. Verovatno od strane nekog dobro placenog Phd-a koji ce za to dobiti veeeliku nagradu. Tako su i oni kukavci Rimljani nasli krst na koji je Hrist raspet. Kad carica naredi pod pretnjom smrcu - oces, neces - moras. Uzdravlje! Svaka cast za tvoj izgled, znam koliko je potrebno odricanja, medjutim dobro bi bilo da svoje vrijeme malo vise trosis i na citanje knjiga iz evolucione biologije, a ne sarlatana Skripnjuka, Plecka, Montanjea( i ako mu svaka cast za doprinos nauci, ali on je kako Milos Babic rece odavno posenilio)itd. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Ако неко зна неког кинеза који барата (са) оним њиховим методама дијагностике и лечења... Имам својих пар доктора којима верујем и одлични су дијагностичари, али су ме и они сами више усмеравали на природне напитке, чајеве и мелеме него на ову нашу фармацију... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 A šta je problem sa narodnom medicinom? Meni samom je više puta pomogao taj pristup, kao klincu naročito, pošto sam bio jako nestašan i stalno pravio nekakve gluposti, često se povređivao, fasovo razne infekcije... Eto jednom prilikom sam brao neku ljuticu travu, posle barkno prstima u oči, naravno jauk na sav glas, jer je trava gorka i ljuta, oči peku, suze, bole, ne mogu da gledam. Daj odmah vozi dotoru. Kaže baba "šta ćeš lekaru, daj ga ovamo", lončić domaćeg kravljeg mleka pa pljus, pljus. Ko rukom odnešeno. Nikakve posledice. Ili gastritis, stalno bolovi, valjanje po patosu...a baba lepo nabere travčica, raznih, skuva čajić, pa onda zagreje u rerni komad crepa, uvije u krpu, onda lepo popiješ čaj, staviš zamotuljak na trbu i ko rukom odnešeno. I sijaset sličnih primer... Mislim, zna se šta je medicina i nauka a šta alternativa, i potrebno je praviti razliku. Moja je tetka npr. specijalista pedijatar i lečila me je onoliko, ali lečila me je i baba narodnom praksom. Sve što čoveku može da pomogne i što daje pozitivne rezultate ne treba odbacivati. Ja sam imao ovakav slucaj. Strefila me je dengi groznica, glava me je otkidala, nisam imao nikakav analgetik tad da ublazim bol, no kiselina u zelucu me izjedala i rekoh zeni da mi spremi caj od djumbira malo jaci jer sam nesto nacitao da je djumbir dobar za ublazavanje kiseline. I kad sam poceo piti, dogodilo se nesto neocekivano, nakon prvih par gutljaja doslovno mi je glavobolja uminula, nije u potpunosti otisla ali mi je bilo mnogo podnosljivije. Dakle nije se radilo o placebo efektu jer nisam ni ocekivao da smirim glavobolju nego kiselinu. Dakle dobio sam potvrdu da je djumbir recimo efikasan kod smirivanja glavobolje. No, imao sam i ovaj slucaj. Internet je prepavljen tekstovima o cudesnom preparatu za unistenje gastritisa, a to je topla medena voda. Kao navodno svako jutro na prazan stomak, izmuti med u toplu vodu i popij to i ce navodno unistiti gastritis, kiselina ce nestati i izlijeci ces. Probao sam to, bas kad sam bio u periodu lijecenja od dengi sindroma, pa sam imao terapiju jutranju sa lijekovima i onda sam prije dorucka uzimai i toplu medenu vodu. Mogu reci da je vrlo prijatno, mali jutranji ritual, skoro kao caj ima ukus, a i med je vrlo dobra namirnica i vise mi se svidja ovako da ga unosim, nego na kasiku. No mejsec dana konzumiranja i gastritis je nesao? Jest malo sutra, ama bas nikakav efekat nije imao. Dakle medena voda - suplja prica. E to ti je to. Izvjesne biljke i prirodni sastojci zaista imaju blagotovran efekat, ali to je samo povrsno. Ja to uopste ne bi zvao medicinom. Niti ijedan taj preparat moze da izlijeci ono sto se medicinski zove bolest. Problem sa narodnom medicinom je da je kod mnogih to otislo tako ekstremno da gotovo zamjenjuju konvencionalnu alterantivnom na svoju i stetu drugih. Narocito je opasno danas sto se propovjeda odbijanje lijecenja antibioticima i zbog toga se preporucuju nekakvi buckurisi koji se kao mogu izboriti sa infekcijama. Ludilo do bola. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Струка ми је везана за фармацију, тачније за развој фармацеутских производа. Приметио сам једну чудну ствар, а то је да већина мојих колега уколико имају неки здравствени проблем углавном прво приступају фитотерапијским методама лечења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Зависи од чега је главобоља. Ако претераш са пивом и вутром онда време лечи главобољу. Мени алтернативна медицина доста помаже. Избегавам лекове(таблете, капсуле, ињекције...) максимално колико могу. Једино комбиновани прашак долази у обзир кад загусти. Једна моја бака га пила преко 80 година сваког дана. Пробај га када имаш главобољу, температуру... Не знам због чега толико не подносите природну медицину. Шта је проблем? Није вам кул, модерно, ИН...? Као клинцима што нису домаће сушенице, сланиница, кобасице, кавурма, чварци, помфрит, кокице... већ су им драже саламице и виршлице из продавнице, може и сушеница јербо је упакована и са етикетим, из маркета је, братеееее. Више поверења имам у терапије са што природнијим састојцима, и ако сам могу да их направим а не да морам нужно да их купим. Знам да онај ко ми то препоручује нема похлепне намере. Савремена медицина је заснована на профту и све више и више губи на угледу. Нарочито након непостојећег прасећег грипа и разних других афера и сазнања. Осетио сам на себи самом ефекте детоксикације применом терапија природне медицине. Нпр. терапија сировом биљном исхраном, зеолитом, млевеним ланом, пшеничним клицама, тинктурама... Да простиш "протерало ме" након прве примене сваког наведеног састојка. Касније често избацијем из себе путем пљувања и на друге начине токсине из организма. За то време знају и разне тегобе да се умање или изгубе. Веруј природи из које си потекао. Pao si na medijske price. Ne postoji detoksikacija organizma. To je termin koji su izmislile firme koje prodaju smuckane "zdrave napitke za detoksikaciju". Ako bilo kojem coveku zaista zatreba detoksikacija, to je proces koji zahteva hospitalizaciju i vrlo klimave prognoze za prezivljavanje. Imas na netu bas lepo objasnjeno sta je detoksikacija i zasto su napici za detoksikaciju glupost... Ja nemam nista protiv prirodnih preparata. Mi smo bioloski organizmi i evoluirali smo u saglasju sa tom prirodom koja nas okruzuje. Ako imas problem sa stolicom, pojacaj hranu koja je bogata biljnim vlaknima i ima te "protera" odma (ono sto se i tebi desilo) Ali to ne spada u alternativnu medicinu, to spada u nutricionizam. Alternativna medicina je kopriva koja pomesana sa spiritusom i babinim noktom leci sidu prepodne a rak popodne... Osim toga i lekovi koje koristi medicina nisu pali s marsa, i oni su pravljeni koristeci prirodu. Primetimo da odredjena biljka ima odredjeni uticaj na neke bioloske procese u organizmu i onda izdvojimo to sto utice, odbacimo ono sto je suvisno i pojacamo dejstvo mnogostruko... E sad, dobro je sto za vas koji ste u fazonu da je medicina zlo, postoji savrseno resenje- ne koristite je i kraj. Al odgovornost koju nosi takva odluka nije laka i neophodno je da svoj izbor opravdamo time sto cemo skupiti sto vise istomisljenika oko sebe, a ako ih nema- krece misionarenje... Ps. Bas me zanima koji je ekvivalent alternativne medicine za totalnu anesteziju? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 U vezi tzv. "narodne medicine" to prosto ne postoji... lečenje biljkama JESTE deo zvanične nauke, tj. zvanične medicine... ima i posebna naučna disciplina koja se time bavi i zove se Farmakognozija... dakle, nauka priznaje određena lekovita svojstva biljkama, postoje naučna istraživanja koja ih potvrđuju... uostalom i lekovi proizvedeni u laboratoriji su u dobrom delu ekstrakti biljaka. Dakle, podela između medicine i alternativne "medicine" nije na veštačko i prirodno, već na: dokazano da lekovito deluje i nedokazano da lekovito deluje. Плутон, Млађони, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 U vezi tzv. "narodne medicine" to prosto ne postoji... lečenje biljkama JESTE deo zvanične nauke, tj. zvanične medicine... ima i posebna naučna disciplina koja se time bavi i zove se Farmakognozija... dakle, nauka priznaje određena lekovita svojstva biljkama, postoje naučna istraživanja koja ih potvrđuju... uostalom i lekovi proizvedeni u laboratoriji su u dobrom delu ekstrakti biljaka. Dakle, podela između medicine i alternativne "medicine" nije na veštačko i prirodno, već na: dokazano da lekovito deluje i nedokazano da lekovito deluje. Jedna drugu ne isključuju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Jedna drugu ne isključuju. Vracevi i lekari se dopunjuju odvajkada, to je poznata stvar, komplementarnost pre svega. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Vracevi i lekari se dopunjuju odvajkada, to je poznata stvar, komplementarnost pre svega. Ne znam, ne zanima me taj magijski deo pristupa. Mene zanima samo ono što je Avokado lepo objasnio a to je, da dokazana delotvornost leka, jeste jedini reper i može se nazvati medicina. Da li je ona savremena ili alternativna za mene zaista ne predstavlja problem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 Ne znam, ne zanima me taj magijski deo pristupa. Mene zanima samo ono što je Avokado lepo objasnio a to je, da dokazana delotvornost leka, jeste jedini reper i može se nazvati medicina. Da li je ona savremena ili alternativna za mene zaista ne predstavlja problem. Upravo je objasnjeno gore da je razlika izmedju ta dva pojma dokazanost lekovitosti. Ako je lekovitost dokazana to nije alternativna medicina. Znas li da navedes neki lek alternativne medicine koji dokazano leci? Al da dokaz nije tipa "licno sam video svojim ocima" ili "pricao mi drugar mog kuma koji je video sestru jedne babe koja se izlecila"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Децембар 30, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2015 U vezi tzv. "narodne medicine" to prosto ne postoji... lečenje biljkama JESTE deo zvanične nauke, tj. zvanične medicine... ima i posebna naučna disciplina koja se time bavi i zove se Farmakognozija... dakle, nauka priznaje određena lekovita svojstva biljkama, postoje naučna istraživanja koja ih potvrđuju... uostalom i lekovi proizvedeni u laboratoriji su u dobrom delu ekstrakti biljaka. Да, али моја баба није пратила никаква научна истраживања и достигнућа званичне медицине. Она је само копирала оно што су други пре ње радили и чему су је учили примењујући оне методе које су искуствено проверене и дају позитивне резултате. То што је и званична медицина прихватила и признала неке од таквих метода, тј. третман лековитим биљкама па и сама фармација почела производити лекове је друга ствар. Ево бизарности. Једна моја тетка је нпр. одгајена у рерни од шпорета смедеревца кад се родила, јербо се није имало инкубатора. И то сасвим успешно. Тешко да ће званична медицина то икада прихватити нити препоручити и патентирати. Ни ја сам не бих експериментисао, а ето, таквих случајева је у прошлости било не један. Оно што желим рећи јесте да постоје одређене технике и методе, па чак и терапијске, које су се чак вековима примењивале, а неке су опстале и до данас. Медицина их је само прихватила, инкорпорирала и рекла може, то је ок. А то је управо та народна медицина, можемо је звати и алтернативна, како год, мени је свеједно. Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јул 7, 2016 Пријави Подели Написано Јул 7, 2016 Odahviing, Млађони and Ronald је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 7, 2016 Пријави Подели Написано Јул 7, 2016 On 12/30/2015 at 18:45, cloudking рече Upravo je objasnjeno gore da je razlika izmedju ta dva pojma dokazanost lekovitosti. Ako je lekovitost dokazana to nije alternativna medicina. Znas li da navedes neki lek alternativne medicine koji dokazano leci? Al da dokaz nije tipa "licno sam video svojim ocima" ili "pricao mi drugar mog kuma koji je video sestru jedne babe koja se izlecila"... meni su rekli da zavijem kolutove crnog luka na celo kad idem na teme o evoluciji, to je dobro za rascerivanje demona Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 7, 2016 Пријави Подели Написано Јул 7, 2016 4 minutes ago, kordun рече meni su rekli da zavijem kolutove crnog luka na celo kad idem na teme o evoluciji, to je dobro za rascerivanje demona I jel pomaze? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јул 7, 2016 Пријави Подели Написано Јул 7, 2016 1 minute ago, cloudking рече I jel pomaze? jok, opet se javljaju demoni Аурор, billy2014 and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука