Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Човек никада неће бити пријатељ неке жене ако може да јој буде љубавник.

Оноре де Балзак

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Човек никада неће бити пријатељ неке жене ако може да јој буде љубавник.

Оноре де Балзак

А ако неможе?!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Muško-ženska prijateljstva, ipak, nemoguća!

Ova vrsta prijateljstva ipak nije moguća zbog toga što u većini slučajeva muškarce njihove drugarice seksualno privlače

5a_620x0.jpg

O MUŠKO-ŽENSKIM prijateljstvima urađena su mnoga istraživanja, ali rezultati su pokazali različita iskustva.

Neka su dokazala da je ovaj spoj moguć, dok neka osporavaju ovakvu vrstu odnosa.

Prema najnovijoj studiji ova vrsta prijateljstva ipak nije moguća zbog toga što u većini slučajeva muškarce njihove drugarice seksualno privlače.

Osim toga mnogi od njih misle da je ovo osećanje uzajamno pa često preduzimaju prvi korak rizikujući trenutne ljubavne veze.

U ovom istraživanju učestvovalo je oko 400 ispitanika, od 18. do 55. godine, a rezultati su pokazali da u više situacija upravo muškarci počinju udvaranje, a da žene retko kada i pomisle da je ovakva veza moguća i čvrsto veruju da su oni samo prijatelji, što je i razlog zbog kojeg se ovakava prijateljstva najčešće i prekidaju.

Izvor

Сам текст демантује наслов и показује га као сензационалистички.

Искуство Православља кроз историју показују да је могућ.

Ако се угледамо на Христа-онда је ту Марија Магдалена, жене мироносице које су га пратиле...

Ако се угледамо на његове ученике-ту су многи свети који су живели подвижничким животом а имали са собом жене-сестре у Христу које су им помагале.

Ако се угледамо на своје савременике-увек ћемо наћи близу нас поштене и честите чланове Цркве у познијим годинама које можемо питати имају ли правих пријатеља супротног пола.

Јежим се од формулације:наука је доказала...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Па за то ти трба време! Пре или касније све се тајне открију!

Da ali nekada istina boli? Poput:"Kako si to mislio o meni a ja te gledala ko brata"?

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Сам текст демантује наслов и показује га као сензационалистички.

Искуство Православља кроз историју показују да је могућ.

Ако се угледамо на Христа-онда је ту Марија Магдалена, жене мироносице које су га пратиле...

Ако се угледамо на његове ученике-ту су многи свети који су живели подвижничким животом а имали са собом жене-сестре у Христу које су им помагале.

Ако се угледамо на своје савременике-увек ћемо наћи близу нас поштене и честите чланове Цркве у познијим годинама које можемо питати имају ли правих пријатеља супротног пола.

Јежим се од формулације:наука је доказа...

Prijatelju niti si ti Isus niti si apostol.Ono što je njima moguće bilo nama je nemoguće.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

А ако неможе?!

Шта не може?

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Prijatelju niti si ti Isus niti si apostol.Ono što je njima moguće bilo nama je nemoguće.

У праву си за прво.

Потпуно си промашио за друго, али то би сад била расправа око тумачења Светог Писма. Нпр:

Мк: гл.16

"17. А знаци онима који вјерују биће ови: именом мојим изгониће демоне; говориће новим језицима;

18. Узимаће змије у руке; ако и смртно што попију, неће им наудити; на болеснике полагаће руке, и оздрављаће."

Итд.

Обећао је својим ученицима и да ће они сами чинити већа чуда него што су видели да је он чинио. Зашто је могуће? Јер чуда не чине они, него Бог Духом Светим који добише на дар Крштењем, а сачуваше дар и умножише животом по Христу и у Христу, узрастајући у меру раста Христовог...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

ако не може да јој буде љубавник? 

Рече ти Балзак у једној реченици. Све су жене привлачне и мушкарци треба да имају у свом

опхођењу према њима кодекс понашања. Дакле, ако су заузете или из других разлога.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Рече ти Балзак у једној реченици. Све су жене привлачне и мушкарци треба да имају у свом опхођењу према њима кодекс понашања. Дакле, ако су заузете или из других разлога.

Мислиш овако- ако не може да јој буде љубавник, неће јој бити ни пријатељ!!!

пс. ово је шала 4869  

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Могу, и то је лепо

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Muško-ženska prijateljstva, ipak, nemoguća!

Ova vrsta prijateljstva ipak nije moguća zbog toga što u većini slučajeva muškarce njihove drugarice seksualno privlače

Izvor

Više slučajeva X nego slučajeva Y pokazuje da je Y nemoguće...  brilijantna logika autora članka... danas stvarno svako može da piše za novine...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Мислиш овако- ако не може да јој буде љубавник, неће јој бити ни пријатељ!!!

пс. ово је шала 4869  

Ма ја знам шта мислим него сам горе написао шта је рекао Балзак...

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Ма ја знам шта мислим него сам горе написао шта је рекао Балзак...

facenew22222222  :)

Подели на овим сајтовима

facenew22222222  :)

Све жене су привлачне и мало је теже да се ''одмах'' убаци у групу пријатеља ка на фејсу  ladan

• Волим 1

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...