Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

Једна страна ће у сваком случају пре или касније пожелети нешто више.

Тако мене искуство учи, не знам за друге, али верујем да је слично и код њих.

као и "кириос1"

a koliko je medju tim kragujevackim prijateljstvima skroz cistih, da nikad ama bas nista nije bilo ni sa jedne strane..ni to nije normalno-cista kao suza sva ta silna musko-zenska prijateljstva, ma nemojte mi reci..

Пре или касније наиђу помисли од оног с леве стране. Православни човек се насмеје на такву помисао и оде даље. Ко не уме да стражари над помислима може бити увучен у игранку...

Ја имам, чини ми се, подједнако и пријатељица и пријатеља. Али правих... skroz cistih :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Nismo svi isti ali trebalo bi da mogu pivo :0912_sport:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Muško-ženska prijateljstva, ipak, nemoguća!

Ova vrsta prijateljstva ipak nije moguća zbog toga što u većini slučajeva muškarce njihove drugarice seksualno privlače

5a_620x0.jpg

O MUŠKO-ŽENSKIM prijateljstvima urađena su mnoga istraživanja, ali rezultati su pokazali različita iskustva.

Neka su dokazala da je ovaj spoj moguć, dok neka osporavaju ovakvu vrstu odnosa.

Prema najnovijoj studiji ova vrsta prijateljstva ipak nije moguća zbog toga što u većini slučajeva muškarce njihove drugarice seksualno privlače.

Osim toga mnogi od njih misle da je ovo osećanje uzajamno pa često preduzimaju prvi korak rizikujući trenutne ljubavne veze.

U ovom istraživanju učestvovalo je oko 400 ispitanika, od 18. do 55. godine, a rezultati su pokazali da u više situacija upravo muškarci počinju udvaranje, a da žene retko kada i pomisle da je ovakva veza moguća i čvrsto veruju da su oni samo prijatelji, što je i razlog zbog kojeg se ovakava prijateljstva najčešće i prekidaju.

Izvor

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Једна страна ће у сваком случају пре или касније пожелети нешто више.

Тако мене искуство учи, не знам за друге, али верујем да је слично и код њих.

слажем се!!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Mogu preko interneta. A u stvarnom životu rijetki su takvi čisto prijateljski odnosi bez skrivenih namjera.

Kod vas to ne bi trebalo da bude problem obzirom na oblacenje zena gde se samo oci vide. Tu nema nikakvog privlacenja..... valjda.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Не знам за друге, али ја имам неколико изузетних пријатеља у правом смислу те ријечи.

• Волим 1

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Kod vas to ne bi trebalo da bude problem obzirom na oblacenje zena gde se samo oci vide. Tu nema nikakvog privlacenja..... valjda.

А привлачност је у уској вези са начином облачења?

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Smatram da mogu, jer imam kolegu sa fakulteta koji mi je jako dobar prijatelj! Volim ga kao brata rođenoga! Tako ga i doživljavam i tako se ophodim prema njemu,,,,,,,kao prema bratu! Nikave "skrivene" namjera nemam prema njemu, a niti on prema meni! Jako smo dobri prijatelji i kad bi mi rekao da mu treba ruka, ja bih ga pitala; koju hoćeš! 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

А привлачност је у уској вези са начином облачења?

Mislim da jeste. Zasto bi se zene inace oblacile tako kako se oblace ako nema efekta privlacenja ? Nije jedini razlog, ali je jako bitan.

Подели на овим сајтовима

Smatram da mogu, jer imam kolegu sa fakulteta koji mi je jako dobar prijatelj! Volim ga kao brata rođenoga! Tako ga i doživljavam i tako se ophodim prema njemu,,,,,,,kao prema bratu! Nikave "skrivene" namjera nemam prema njemu, a niti on prema meni! Jako smo dobri prijatelji i kad bi mi rekao da mu treba ruka, ja bih ga pitala; koju hoćeš! 

Па да, треба време за таква пеијатељства!!!

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Onaj kome žene nisu privlačne sa njim je jedno od dvoje ili se sumnja u njegovu muškost ili laže.

Nema sumnje da je i žena koja je pokrivena kada se čovjek osami sa njom zanimljiva muškarcu. Međutim osječaj privlačnosti je tu je daleko manji nego kada je žena otkrivena ali nije skroz potisnut.

Stoga je u islamu naređeno i bjerniku i vjernici da obaraju poglede i da se ne osamljuju.

A hidžab -islamska odjeća je propisana ženi upravo zbog zaštite žene.

S tim da prekrivanje svog tjela osim očiju kako si naveo nije stroga obaveza. Stroga obaveza je prekriti svo tjelo osim lica ruku do šaka i nogu do nožnih članaka.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Па да, треба време за таква пеијатељства!!!

Problem je što ti znaš šta se krije u tvome srcu a ne znaš šta se krije u srcu druge strane.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Problem je što ti znaš šta se krije u tvome srcu a ne znaš šta se krije u srcu druge strane.

Па за то ти трба време! Пре или касније све се тајне открију!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...