Jump to content

Посланица о правом пријатељству

Препоручена порука

али, до када то може да траје? шта се дешава када се неко од њих ожени или уда? нормално је да муж или жена не могу на исти начин да прихвате да такво пријатељство и даље траје...наравно да ће бити љубоморни...тада се све мења...

опет зависи и која је врста пријатељства у питању...

Ako je rec o cistom prijateljstvu i u braku mozete nastaviti sa druzenjem. Govorim iz licnog iskustva. A i smatram da pol ne mora da uslovljava prijateljske odnose medju ljudima.

• Волим 1

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Ako je neko od njih dvoje jako lep (ili oboje) - jako tesko. Pre nego sto budem optuzena za plitkost i predrasude-dobro se zapitajte da li biste mogli biti samo prijatelji sa jako lepom osobom suprotnog pola 0205_whistling

Već mi se to dešavalo. Njen izgled nije bitan. I ne moraš sa nekim voditi duboko intimne razgovore, da bi bili dobri prijatelji. Ne idem duboko u intimu ni sa najboljim muškim prijateljima.

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

pa nismo roboti valjda, kad je iko mogao da kontrolise nesto sto se zove ljubav? daj mi recepat ajde :D

Па то и кажем,нисмо роботи,знамо какави смо, зашто не бисмо могли бити пријатељи 0205_whistling

cek bre nesto mi nije jasno

ovo je pravoslavni forum

i svi smo "braca" i "sestre"

pa zar ne mozemo da budemo prijatelji i da volimo jedni druge bez sexualnih pretenzija ?

Неки очигледно не могу. :cmizdrenje:

Добро је кад признају. . .

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

mogu ali uvek mogu da postanu i nesto vise od toga :P :D

а није ми јасно како да постану више од тога ако прво не буду то? 1319_womens

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Zasto, imacemo citavu vecnost da se volimo kao braca i sestre :D

Шта рећи на овакав аргумент. 1312_womens

Ова тема ми отвара нове видике 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Па то и кажем,нисмо роботи,знамо какави смо, зашто не бисмо могли бити пријатељи 0205_whistling

pa to i ja kazem, nisam mislio da ne mogu biti prijatelji, nego sam mislio na "samo" prijatelji, to je jasno od pocetka teme, pa kad nekog volis naravno da ti je prijatelj :)

prija-te-lj(ubav) :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Опасни сте dada

Подели на овим сајтовима

Могу, ако су у браку animal-smiley-075

мислим, међусобном.

Шалим се. Не знам.

Нема директне везе са темом, али знам богослова који, када га питају с ким живи, он каже "са бившом девојком". Када се саблазну, он дода: "а садашњом супругом".

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

cek bre nesto mi nije jasno

ovo je pravoslavni forum

i svi smo "braca" i "sestre"

pa zar ne mozemo da budemo prijatelji i da volimo jedni druge bez sexualnih pretenzija ?

Da tačno, sex sve pokvari. Jedino mi nije jasno kojim to onda čudom ta djeca dolaze na svijet kad svi hoće samo čisti ekstrakt eterične neprolazne uzvišene altrusitičke spiritualne nepatvorene jubavi agape a ne tamo nekakav taj degutantni banalni, prizemni, materijalni, prolazni, animalni i sebični narcisoidni surogat prave ljubavi eros, fuuuuuj, Bože ohrani.

:D :rolleyes:

Eros and Agape - pročitajte, preporuka zanimljivih tekstova

http://en.wikipedia..../Eros_and_Agape

šta je poezija, ptica ili djevojčica?

Nije, nije, drugačiji je dašak poezije.

To isto vrijedi i za ljubav.

Подели на овим сајтовима

Da tačno, sex sve pokvari. Jedino mi nije jasno kojim to onda čudom ta djeca dolaze na svijet kad svi hoće samo čisti ekstrakt eterične neprolazne uzvišene altrusitičke spiritualne nepatvorene jubavi agape a ne tamo nekakav taj degutantni banalni, prizemni, materijalni, prolazni, animalni i sebični narcisoidni surogat prave ljubavi eros, fuuuuuj, Bože ohrani.

pricamo o prijateljstvu ,ne o sexu ,ne o deci

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

pricamo o prijateljstvu ,ne o sexu ,ne o deci

Pa i ja pričam o prijateljstvu, ali tebi smeta izgleda što je takvo to to prijateljstvo među hrišćanima, bolje reći hrišćanima i hrišćankama stalno, permanentno ugroženo sexom, sama si to napisala. U svakom trenutku mu prijeti potencionalna opasnost od sexa kojim može biti valjda uništeno i nenavratno pokvareno.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...