Aquilius Cratus Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349208857' post='722436] да се оградим - одговарам у своје име, немам намеру да се приклањам ниједнима. мислим да је то зато што тад политички ником није одговарало да се пролива крв а исто нисам ни знао да се то десило иако живим у београду. ал добро, ја ионако не читам новине и не гледам теве, тако да сам специфичан случај ... Pravo u centar! Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1349208846' post='722435] не може никако да буде њихова ствар, јер се ради о једном народу и колапсу једног града на цео дан, па и неких демократских тековина на дужи период за које се неко тамо као бори, јелте. Nije njihova stvar da li ce da se desi kolaps grada na ceo dan... njihova stvar je da li su izabrali najboljni nacin da se bore za svoje ciljeve (da li je bolje organizovanje parade ili politicke stranke i slicno)... koji god da su (legalan) pravac delovanja izabrali, to je njihova stvar i ne moze tvrdnjom da su izabrali pogresan da se pravda to sto neko hoce da ih bije... a za haos u gradu tog dana je odgovoran neko drugi... ne prave oni haos... сем тога што релативизујеш и банализујеш беспотребно, док нити оправдавам него оптужујем подједнако обе групе да једне без других не постоје и не би ни имали чиме да се баве да нема оних других. da, tacno je da najzaposleniji gej aktivisti ne bi imali cime da se bave da nema onih drugih... ali onih drugih ima... ima ih i bez parade i imali bi cime da se bave i bez parade... imaju oni i druge zanimljive hobije... i problem je sto kad ih ti podjednako optuzis za ovo sto si naveo, neki drugi to citaju kao "podjednako su krivi za sve"... a hajde da ne zaboravimo da u tom sukobu jedna grupa hoce da se proseta gradom a druga grupa hoce da skace po lobanji pripadnicima prve grupe... nije bas da su (u celom skoru) jednaki... nisu ni blizu... не ради се о томе ко је ко, већ ко је за шта заслужан. то ти је као да псујеш неког ко има кратак живац и да не очекујеш да ћеш добити батине, а онда га тужиш што те унаказио па ти после криво кад ти чика судија каже да ћеш и ти у затвор мало, јер постоји против-тужба за увреде и реновирање кафане због туче у којој си учествовао. хипотетичка ситуација, па сам поставио имагинарне услове, не правне. Ok... samo bih umesto psovanja pre uporedio sa situacijom kada pogresno pogledas nekog majmuna koji ima kratak zivac i trip da niko ne sme pogresno da ga pogleda... i da... znam da postoje kafici u kojima i dan danas mozes da dobijes batine jer si nekog pogresno pogledao... ranije ih je bilo vise... te kafice mogu da izbegavam... ali mi se ne dopada da zivim u drzavi u kojoj vladaju pravila kafica iz 90ih odnosno pravila maloumnih nasilnika... странка пензионера не дискриминише пензосе по питању телесности, велика разлика, и одатле уствари повлашћеност хомосексуалне популације јер управо то тражи, на страну да ли је то смислено и колико. није то баш тако једноставно - "дај права и ми ћемо да будемо сити, а ови други су ментоли ионако". ??? Ne razumem uopste taj deo tvoje price u kojem uplices diskriminaciju? Jedno je da trazis svoja prava a nesto sasvim drugo je da diskriminises druge, odnosno da drugima uskracujes prava. Sta vise, kod penzionera je to gore, jer da bi njima dao nesto vise, od nekog moras da uzmes... a da bi dao puna prava i obezbedio toleranciju prema homoseksualcima, ne moras nikom nista da uskratis ili uzmes... osim "prava" neandertalaca da prebiju onog ko im se ne dopada... ali opet se uplicem u "njihova" prava iako su meni potpuno nebitna i ne zelim da se time bavim... hocu svoja prava, hocu da znam da moje pravo da se prosetam gradom ne zavisi ni najmanje od nekog maloumnog huligana i od politicke procene Ivice Dacica i slicnih koliko ce glasova dobiti jednim ili drugim potezom... i ne dopada mi se da zivim u zemlji u kojoj premijer opusteno izjavljuje da ne moze da zastiti svoje gradjane od nasilnika, a licemerni makijavelisti slave kao da je proglasio homoseksualnost nezakonitom... Млађони, sqny and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 А да група белаца позната по изјавама да сав злочин у САД потиче од црнаца, и позната по намерним и непотребним провокацијама црнаца, стотинак њих, жели да се прошета Харлемом, и да им полиција каже да то не могу јер тамо не може да им гарантује безбедност, све и да се скупи 10.000 полицајаца, да ли би то била дискриминација или здрав разум? И да ли би била дискриминација да полиција тим белцима понуди другу локацију, али они баш запну за Харлем јер им се тако баш ћефнуло? И да ли би била дискриминација да неко тим проблематичним белцима саветује да ствари раде поступно и у институцијама, а не протестима на улици, који ће само да распале већ и овако бесне црнце, а они на то одговоре постављајући на руб Харлема слике ККК-а док пали крстове и мучи црнце? Наравно, те слике су њихова борба за лична права, ништа уперено против црнаца. Јел би у том случају било повређено право те групе, од које би се ограђивали нормални белци, која жели да уради нешто непотребно, што ће само да буде прст у око црнцима? Или би се радило о здравом разуму и нечијој одлуци да не жртвује ни полицију, ни део града, па ни те хулигане црнце, због пар згубидана који неће своја права која су им и иначе угрожена много мање него што тврде, него им је циљ искључиво да праве провокације? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Постоји ли негде попис држава у којима се одржава манифестација оваквог типа? Постоји ли негде попис, иоли зна ли се бар број, прекршајних и кривичних дела према људима у Србији, где је узрок дискриминација због сексуалне оријентације? "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Постоји ли негде попис, иоли зна ли се бар број, прекршајних и кривичних дела према људима у Србији, где је узрок дискриминација због сексуалне оријентације? Mogao bih da se opkladim da se broj može pokazati prstima jedne šake. Ne znam samo da li je to dobro ili loše. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Постоји ли негде попис држава у којима се одржава манифестација оваквог типа? Постоји ли негде попис, иоли зна ли се бар број, прекршајних и кривичних дела према људима у Србији, где је узрок дискриминација због сексуалне оријентације? Postoje prijave. Ima po gej sajtovima, neki aktivista je pricao o tome. Moraces malo da pogledas te sajtove. Kazu dai ma svakodnevnih oblika raznoraznih sikaniranja, uvreda, prozivki, do fizickog nasilja i pretnji pa do diskriminaciaj na poslu, i slichno. Tako oni kazu - a ja im znajuci nase drustvo verujem. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Postoje prijave. Ima po gej sajtovima, neki aktivista je pricao o tome. Moraces malo da pogledas te sajtove. Kazu dai ma svakodnevnih oblika raznoraznih sikaniranja, uvreda, prozivki, do fizickog nasilja i pretnji pa do diskriminaciaj na poslu, i slichno. Tako oni kazu - a ja im znajuci nase drustvo verujem. Леп начин да им се повећа посећеност сајтова па да после причају около како су интересантни. Да је и један такав случај забележен, вероватно би се појавио у ударним терминима свих медија, сазвала би се ванредна седница владе и председник би се обратио грађанима са најавом ванредног стања. Међутим, људи су превише обузети голом егзистенцијом да би трошили време на педере. И овакво ширење прича о некаквим шиканирањима, увредама, физичком насиљу, дискриминацији, без икаквих конкретних доказа и примера који би јасно показали да је то правило а не случај, је класична гебеловска подметачина која има за циљ да створи атмосферу угрожености како би крајњи циљ, "позитивна дискриминација" или "права изнад права других а без обавеза", био постигнут. Нису они глупи како им се приписује. Имао сам ја на послу једног који је био мало феминизиранији него што је то дискретност налагала. Никад га нико није питао о сексуалном опредељењу, нити га зезао због гестикулације. Међутим, из неког разлога, попустила му је концентрација и почео је да греши, прво ситно а онда, некако опуштено, па је у једном тренутку изгубио мало више фирминих пара. На састанку, кад му је предочено шта је урадио и кад му је понуђено да отплати то кроз рад, на рате, да се не би подизала прашина, без проблема је почео да намеће теорију да му је подметнуто јер је педер. Знао је јако добро да се захуктава кампања о надправима педера и да нечије "није отпуштен што је педер, већ што је неспособан" има да се изгуби у мору медијских натписа и халабуке. Дакле, ако вам прете отказом, постаните педер или Циганин. Пошто је инвалидност доказива. ЛМ, знајући наше друштво, нема дискриминације, шиканирања, малтретирања никога зато што је педер у смислу сексуалног опредељења. Али има ако је педер у смислу карактерне особине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Нема то везе са дискриминацијом по сексуалном опредељењу.... https://www.pouke.org/forum/topic/21672-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC-%D0%BC%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D0%BE%D1%87%D0%B5/#entry722691 Ево шта следи после барења на тихој ватри. Мени је прва одбојност према хомосексуалцима настала када су ме назвали болесником (хомофобом)...по њиховој причи, ако ниси геј и јавно их не подржаваш одмах си хомофоб...а ако их јавно подржаваш онда си геј френдли...од када се то свет дефинише по педерима и лезбејкама. Не постоји ни једно оправдање за одржавање ове параде и тачка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 И знам их преко неколико и никад ником нисам ништа приговорио. Било их је на факсу код мене, нико их није дирао. Било их је на послу код мене, нико их није дирао. Кад сам радио на ТВНС био је један, који је кад смо га срели у кафићу са момком и кад је провалио да знамо(а знали смо и пре тога и дружили се са њим), постао врло непријатан према нама. Поздравили смо их и питали шта има ново, а он нама љутито: "ево ј..емо се у б.љ." и устаде и оде.... о чему ми причамо.... Ја мислим да сви они имају проблем сами са собом и да тај конфликт доводи то тога да сами себе мрзе...онда то пројектују на своју околину и извлаче погрешене закључке. Е онда дође неко са интересом и искористи те појединце и добијемо ово што имамо данас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 А да група белаца позната по изјавама да сав злочин у САД потиче од црнаца, и позната по намерним и непотребним провокацијама црнаца, стотинак њих, жели да се прошета Харлемом, и да им полиција каже да то не могу јер тамо не може да им гарантује безбедност, све и да се скупи 10.000 полицајаца, да ли би то била дискриминација или здрав разум? Ne znam zašto uopšte koristiš analogiju tamo gde je nepotrebna? - Da li gej parada može da se održi u Njujorku? - Da, može. - Da li se održavala i u vreme kada je postojao veći broj ljudi koji bi najradije prebio učesnike? - Da, održavala se. Ne znam ni zašto praviš (pogrešnu) analogiju sa grupom koja se zalaže za diskriminaciju manjinske grupe? Jel sam nešto propustio? Jel organizatori gej parade tvrde i poručuju nešto loše o heteroseksualcima? Jel traže da se homoseksualcima ukinu neka prava? Ne znam zašto si zamenio uloge manjinskoj i većinskoj grupi? Da li Crni panteri mogu da organizuju protest negde na "ljutom Jugu" SAD-a? Da, mogu. I naročito ne znam zašto porediš Beograd sa Harlemom i kao početnu premisu uzimaš to da policija ne može da im garantuje bezbednost? Odakle ti ideja da u Beogradu policija ne može da garantuje bezbednost učesnicima parade? Zaštitila ih je 2010. godine. Šta se promenilo? Baš zato i naglašavam da ne može zabrana da bude diskreciona odluka policije. Naravno da je bezbednost važnija ali onda mora da postoji neko obrazloženje... nešto tipa: "uhapsili smo deo grupe koja je htela da postavi i aktivira bombe, zaplenili smo 8 bombi ali imamo pouzdane informacije da nedostaje još 5 bombi i ne znamo gde su postavljene, pa moramo da otkažemo paradu"... mora da postoji neka istraga i da neko bude uhapšen za pripremanje krivičnog dela... ne može ministar policije samo da kaže da on smatra da je bezbednost ugrožena i da čak zabrani sve skupove tog dana, kao što je prošle godine uradio... sa nekom bizarnom idejom pravičnosti... Ili država ne može da zaštiti građane od grupe naloženih adolescenata ili postoji ozbiljna kriminalna grupa spremna da puca po policiji i učesnicima parade koju policija nije u stanju da pohapsi... a u oba slučaja je to težak poraz za državu... kojem, kao što rekoh, samo makijavelisti mogu da se raduju... a problem je što svi znamo da nije ni jedno ni drugo, već čisto politička odluka, koja nema veze sa bezbednošću... već mnogo više sa činjenicom da živimo u mladoj demokratiji u kojoj autokratski način razmišljanja i dalje preovladava, te je mnogima sasvim normalno da "vlast" zabrani skup (ukida osnovna prava) samo zato što je "vlast" a skup im se ne dopada. povodom one gužve u Resniku sa Romima i majmunima koji su na njih nasrnuli je Dačić takođe kukao kako "policajci ne mogu da budu glineni golubovi"... čovek je izgleda sebi utuvio u glavu da posao policije nije da zaštiti građane na koje neko nasrće, nego da tim građanima uskrati prava, pa da sve bude "mirno"... zapravo ispada da je sreća ratnih veterana, malinara, profesora i bilo koje grupe koja želi da protestvuje zbog nečega, u tome što niko ne želi da ih bije... u suprotnom, ni oni ne bi mogli da protestvuju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ne znam ni zašto praviš (pogrešnu) analogiju sa grupom koja se zalaže za diskriminaciju manjinske grupe? Jel sam nešto propustio? Jel organizatori gej parade tvrde i poručuju nešto loše o heteroseksualcima? Да, називају нас болесницима! "Хомофобима" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Да, називају нас болесницима! "Хомофобима" Nisu svi heteroseksualci homofobi. Nesto si se zabunio... Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Ne znam zašto uopšte koristiš analogiju tamo gde je nepotrebna? - Da li gej parada može da se održi u Njujorku? - Da, može. - Da li se održavala i u vreme kada je postojao veći broj ljudi koji bi najradije prebio učesnike? - Da, održavala se. Ne znam ni zašto praviš (pogrešnu) analogiju sa grupom koja se zalaže za diskriminaciju manjinske grupe? Jel sam nešto propustio? Jel organizatori gej parade tvrde i poručuju nešto loše o heteroseksualcima? Jel traže da se homoseksualcima ukinu neka prava? Ne znam zašto si zamenio uloge manjinskoj i većinskoj grupi? Не знам због чега избегаваш одговор. Ради се о групи будала која тражи кавгу без потребе и стално изазива и провоцира. Шта ту није јасно? Јел треба сада да набрајам све њихове отворене провокације (само овај пут их је једно десетак већих минимум)? У Харлему, црници су већина, и то огромна већина, а белаца у мом примеру, који би се прошетали, има стотинак, баш као и ових. Da li Crni panteri mogu da organizuju protest negde na "ljutom Jugu" SAD-a? Da, mogu. Не, не могу, јер не постоје. ФБИ их је разбио јер су представљали опасност по систем. Оно што се данас зове "Црни Пантери" нема везе са оним што је било раније. Ои данас узимају паре. Осим ако ниси мислио на Црне Пантере које води Тома Пантер I naročito ne znam zašto porediš Beograd sa Harlemom i kao početnu premisu uzimaš to da policija ne može da im garantuje bezbednost? Odakle ti ideja da u Beogradu policija ne može da garantuje bezbednost učesnicima parade? Zaštitila ih je 2010. godine. Šta se promenilo? Baš zato i naglašavam da ne može zabrana da bude diskreciona odluka policije. Naravno da je bezbednost važnija ali onda mora da postoji neko obrazloženje... nešto tipa: "uhapsili smo deo grupe koja je htela da postavi i aktivira bombe, zaplenili smo 8 bombi ali imamo pouzdane informacije da nedostaje još 5 bombi i ne znamo gde su postavljene, pa moramo da otkažemo paradu"... mora da postoji neka istraga i da neko bude uhapšen za pripremanje krivičnog dela... ne može ministar policije samo da kaže da on smatra da je bezbednost ugrožena i da čak zabrani sve skupove tog dana, kao što je prošle godine uradio... sa nekom bizarnom idejom pravičnosti...Ili država ne može da zaštiti građane od grupe naloženih adolescenata ili postoji ozbiljna kriminalna grupa spremna da puca po policiji i učesnicima parade koju policija nije u stanju da pohapsi... a u oba slučaja je to težak poraz za državu... kojem, kao što rekoh, samo makijavelisti mogu da se raduju... a problem je što svi znamo da nije ni jedno ni drugo, već čisto politička odluka, koja nema veze sa bezbednošću... već mnogo više sa činjenicom da živimo u mladoj demokratiji u kojoj autokratski način razmišljanja i dalje preovladava, te je mnogima sasvim normalno da "vlast" zabrani skup (ukida osnovna prava) samo zato što je "vlast" a skup im se ne dopada. Променило се то да нико не може више да гарантује да полицајци неће да откажу послушност, као што су 2010. Зато је протест од 2010. и скраћен за два сата, јер су полицајци почели масовно да бацају опрему и одлазе, јер "неће да гину да би се педери шетали градом и правили журке". Не причам напамет, него из прича полицајаца. И то не само они из Бг, из целе Србије, јер је тамо био Бејрут, на ТВ није приказан ни делић атмосфере. А и било је много више људи него пар напаљених клинаца. Било је ратних ветерана, пензионера, синоћ сам на снимцима гледао и неке делове са неким православним фундаменталистима који су носали неке иконе, било је свакаквих. Колико сам чуо прошли пут, доста их је дошло из Републике Српске и Црне Горе, и из свих других градова Србије. Дакле, не они који те угрожавају на улицама сваки дан. Нешто их је све ту довело. Клинци су били изговор власти и оних који су нападали тадашњу власт. Већинско расположење је било апсолутно против тог протеста, и изашли су на улице из свих слојева друштва. Сада, када је народ још горе са живцима, верујем да би још више њих изашло, на жалост, јер им је пажња усмерена искључиво на педере, уместо на оне који су им стварно криви. Просто да се запита човек да ли ови професионални педери и власт раде заједно, јер докле је ових провокација, људи не мисле због чега им црева крче. А ови добијају добре исплате из свих могућих фондова. И свима лепо, сем јадницима којима ће после свега да буде горе (онима којима сексулно опредељење није професија) и радницима који не усмеравају свој бес тамо где стварно треба. Као што сам рекао горе негде, можда и може да гарантује безбедност учесницима протеста, али по коју цену? По цену да цео град буде разлупан? По цену да се један или неколико живота изгуби? По цену да у затвор "превентивно" стрпа једно 10.000 људи, па да онда имамо побуну у затвору? И то све због чега? Који ће ефекат тог протеста да буде? Толеранција? Нисмо деца... А то за ово друго се слажем. Јесте политичка одлука, али по први пут неко у овој земљи стварно гледа шта народ жели и шта му смета/не смета, па макар и због голог опстанка на власти. Али мислим и да се појавило зрнце здравог разума, заиста бих волео у то да верујем, и да је неко схватио да није баш добро стално понижавати народ и гурати му прст у око. И сам знаш колико би им кориснији био поступни рад, кроз институције. Е, то што се некоме дигло да мора по цену разлупаног Београда и пар мртвих и много повређених да протестује у самом центру, уз то да сви знају да ће правим хомосексуалцима после тога само горе да буде, то је нечији болесни хир. И држава то није у обавези да штити. povodom one gužve u Resniku sa Romima i majmunima koji su na njih nasrnuli je Dačić takođe kukao kako "policajci ne mogu da budu glineni golubovi"... čovek je izgleda sebi utuvio u glavu da posao policije nije da zaštiti građane na koje neko nasrće, nego da tim građanima uskrati prava, pa da sve bude "mirno"... zapravo ispada da je sreća ratnih veterana, malinara, profesora i bilo koje grupe koja želi da protestvuje zbog nečega, u tome što niko ne želi da ih bije... u suprotnom, ni oni ne bi mogli da protestvuju... Скоро сам гледао емисију у којој је један амерички генерал рекао када је схватио да су изгубили рат у Вијетнаму. То је био тренутак када је схватио да је огромна већина грађана Вијетнама против њих, чак и они који су номинално на њиховој страни. И онда је рекао да не постоји било каква могућност да америчка војска задржи присуство када је цео народ против њих, ма колика да је америчка сила. Ето ти аналогије која је примењива. Професори, малинари, ратни ветерани и остали "имају среће" што не провоцирају било кога, нити им је стало да се око њих увек диже дрека и да забадају прст у око целом друштву, него се само боре за своја права, и због тога никоме и не сметају. Ратни ветерани не траже било шта посебно за себе, већ само да одрже протест. Професори не траже да њих сто шета градом у шпицу, по сваку цену, и да не пристану на било шта друго. Малинари не праве изложбе којима би додатно изазивали и провоцирали оне који их не подржавају. Сви остали, који су далеко угроженији (егзистенцијално) немају подршку из света, нити за њих притиска било ко од ових моћнијих, а ови који ту подршку имају су занемарљива група у односу на све побројане. Што све додатно иритира све остале. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Осим на википедији, нисам успео да пронађем нигде попис градова у којима се одржавају сличне манифестације. Обзиром да тачност информација са википедије треба узети са одређеном дозом сумње, чини ми се да број градова у којима се одржавају овакве манифестације уопште није импозантан. Добро, прихватам да и ми морамо у нечем бити међу првима, мада сам сигуран да има много тога важног по питању људских права, чему много више светског живља одавно даје пажњу,а чему ми нисмо дали ни промил интересовања у односу на "повређена права", на која се указује предметном манифестацијом. То никако не треба да значи да исту треба било каквим видом насиља забранити, прекидати и сл,. али једноставно, мишљења сам да би ипак требао да постоји некакав приоритет. Наравно, припадници ЛГБТ-а, вероватно мисле другачије од мене, јер они сматрају да су им људска права угрожена. Е сад ту долазимо до мог другопостављеног питања, где нисам успео да пронађем одговор. Наиме, ако има информација да су дискриминисани, малтретирани и сл., само зато што су сексуално оријентисани другачије од већине, као и да таква дела нису процесуирана, а изгредници кажњени, бићу први који ће подржати њихову шетњу. Ако таквих информација нема, остају још два узрока за шетњу. Један, јесте да остали "сазнају" да у овој држави живе и људи другачије сексуалне оријентације, који је толико лицемеран да једноставно вређа сав остали живаљ постављајући га на ниво пећинских људи, а имајући у виду да се ЛГБТ оријентисани људи представљају као мирни, нелицемерни исл., једноставно тај узрок ми се чини бесмисленим. Други, и сад већ једини преостали, узрок могао би бити једноставна жеља ЛГБТ оријентисаних људи, да се много добро зезају по граду, користећи своју манифестацију за исказивање свега оног што они мисле да је ок, без обзира шта о томе мисле други. Е ту долазимо до питања, има ли право свако ко се осећа повређеним неким елементима манифестације, да "надокнаду" за свој душевни бол тражи на суду? Претпостављам да је одговор да, па ће суд својом оценом показати "истину". Такође, ако је неки тип журезе остао као једини разлог, зашто је проблем избора неког измештеног места, као на пример Ушће, где се одвијају ако не све, онда изузетна већина манифестација овог града. Одговор типа, па у градовима где се одржава то се чини централним улицама, могао нам бити подстицај да и у овоме будемо први у односу на остале, у избору локације. И тако до бесвести.....у круг, у круг..., а и даље не видим прави разлог шетње..... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Наш народ не може да схвати како би простом игноранцијом те параде, изазвали право огорчење код припадника лгтб, него овако што сивоње и фашисти мисле да ће табањем изазвати добро, а код лгтб припадника само ојачава настојање да се изборе да их нико не дира кад хоће да одрже шетњу. Наравно увијек ми смо народ парадокса, па тако не изостаје ни парадокс да се толика енергија и була диже око те параде, док се мало или нимало тога не доводи то тачке кључања када су неке фундаменталније ствари за друштво у питању. Ту и држава подилази парадоксу гдје око неке најнормалније ствари, да заштити друге људе од хулигана, не може у овом примјеру да покаже професионалност. А може да хоће, већ неће јер некоме је из политичких разлога јако важно да хулигани у овој земљи имају моћ. Јефимија Крунић, Mилена КШ, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука