Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Молитва преподобном АЛЕКСАНДРУ СВИРСКОМ

О, свештена главо, ангеле земни и човече небески, преподобни и Богоносни оче наш Александре, велики угодниче Пресвете и јединосушне Тројице, мноштво милости онима који живе у светој обитељи твојој и свима који с вером и љубављу долазе (притичу) к теби, указуј! Измоли све што нам је потребно у овом привременом животу, и што је тим пре за наше вечно спасење неопходно: помози заступништвом твојим, угодниче Божји, да у свету чврсто пребива света православна Црква Христова, на којој је саздано царство (Његово) са побожношћу неразрушивом; буди нам свима, чудотворче свети, у свакој жалости и невољи брзи помоћник; нарочито у часу кончине наше, буди нам заступник милосрдни, да не будемо предани на митарствима ваздушним, власти злобног непријатеља, већ да се удостојимо несметаног уласка у Царство небесно. О, оче, молитвениче наш непрестани! Не посрами надање наше, не презри смирено мољење наше већ нас увек заступај пред престолом живоначалне Тројице, да се удостојимо заједно с тобом и са свима светима, макар смо и недостојни, у насељима рајским славити величанство, благодат и милост једнога у Тројици Бога, Оца и Сина и Светога Духа, у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

SaintMichael.jpg

mili moj MIhailo,rodjendan moj,vadi me iz pakla redovno,

na ;emu sam mu neizmerno zahvalna  :0442_feel:

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

068-1.jpg

Стефан Урош IV душан (1308. - 20. децембар 1355.)

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Арх. Михаило, св. Георгије, св. Спиридон, св. Николај жички, св. Ава Јустин, св. Петар Коришки, св. Василије Острошки,св. Јован Крститељ

И

Отац Тадеј.

Су ми посебно блиски.

Подели на овим сајтовима

Jos uvek zvanicno nije proglasen za svetitelja ali mi je posebno drag, redovno citam njegove pouke, besede i price. Cesto mu se molim. To je otac Tadej Vitovnicki.

o-tadej.jpg?w=199&h=300

Sveta Petka, otac Porfirije, Vladika Nikolaj Zicki, Ava Justin, Sveti Sava, Sveti Jovan krstitelj, Sveti Vasilije Ostroski, Sveti mucenik Car Lazar...

Подели на овим сајтовима

Свети Стефан. Рођена сам 9. јануара некрштена ,нити научена, једино сам њега доживљавала као живог Свеца и чувара. Наравно, када сам одрасла  крстила сам се, а и сада се молим сваком Свецу ког се сетим. 

Sv.JPG

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...
Подели на овим сајтовима

Увек, и увек, на првом месту Св. Владика Николај.

Без икакве конкуренције, светитељ који је највише утицао на мој животи размишљање и који је најодговорнији за оно што сам данас. Постоје и други свеци и филозофи, као и ратници и хероји које рачунам за своје узоре, али нико не може да се пореди са Владиком Николајем.

''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски

https://www.facebook.com/smrt.svetu

Подели на овим сајтовима

Све свеце поштујем и волим, али можда мало више Светог Василија Острошког, коме се обраћам кад год ми је тешко или имам неки проблем и увек добијам утеху и помоћ и Свету Ксенију Петроградску, по чијим сам молитвама добила посао.

Подели на овим сајтовима

Све их волим , али само мало више волим свог Анђела чувара и у мојим свакодневним молитвама увек се обраћам и њему молитвом.

Од светитеља би издвоио Светог Јована Крститеља

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...