Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)?  :)

spavao je stojeći vrlo malo...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

икона са честицом моштију светог Јована Шангајског.
takodje i u hramu sv Trifuna.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Sv.Matrona,Sv.Jovan Rus,Sv.Vasilije Ostroski,Sv.Toma,tri mucenika Medljanska........svi,apsolutno svi sveti su mi dragi.Najvise volim uzeti navece kalendar i vidjeti koji je svetitelj suta,pa onda procitam njegovo zitije i ujutru kad ustanem radujem se danu citavo vrjeme u mislima mi je taj svetitelj......Al na mene je najvise uticalo zitije blazene Matrone :)

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

imam i to više njih :otac Tadej,voljeni Patrijarh Pavle,sv.Kralj Stefan Dečanski,sv.Mina,sv.Grigorije Kumanički,sv.vladika Nikolaj Velimirović,sv.Jovan Kroštatski,sv.Vasilije Ostroški,sv.Nektarije Eginski,sv.Jovan Šangajski, i jš mnogi drugi....Volim i oca Serafima Rouza.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

Некако ми се подразумева да имаш омиљеног светитеља јер са ким разговараш, са ким созерцаваш, ко те по(д)учава ако не општиш са светитељима?
Мени је то некако и немогуће.
Сви смо, чини се, фасцинирани светим Петром и Павлом, светим Савом, светим Николом, светим Димитријем, светим Георгијем али мени је некако срцу прирастао преподобни Арсеније Кападокијски.
У храму светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици (срећна слава!) има и дивна икона и некако ми се наместило да брзо нађем и читаво житије.
Кад сам по први пут се срео са њим и читао то житије, као да сам познавао ту особу, некако ми се од тада преподобни уселио у живот и и дан данас је ту, не могу да замислим своје молитве без Њега, стално се опомињем и водим Њиме.
Како то све, зашто...не знам, а и не занима ме више, прихватио сам то како јесте и нека иде својим путем.

Прочитајте житије, упознајте се, можда ће вас преплашити у почетку али је диван и свет старац.

Цитат

Отац Арсеније се много радовао када би га људи неправедно оптуживали. То му је много помагало, и често је, да би избјегао људске похвале, од себе намјерно правио намћора. Успркос томе, људи из читаве те провинције, хришћани, па чак и турци, сматрали су га светим.

arsenije.thumb.jpg.dca630b403ea6b7cbec8efbca071937c.jpg

ПДФ је у прилогу а можете наћи и ОВДЕ.

arsenije-kapadokijski.pdf

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...