Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Поред Св.Василија Острошког волим да се помолим и Старцу Пајсију :

Starac_Pajsije.jpg

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Moji omiljeni svetitelji su:Sv.apostoli Petar i Pavle,Sv.Nikolaj episkop mirlikijski,Sv.apostol i jevandjelist Luka.

Tu su i najveci duhovnici 20.veka u Srba:Sv.Justin Celijski i Sv.vladika Nikolaj Zicki.

Sv.Vasilije Ostroski i Sv.Nektarije Eginski.I ona koja je najpostovanija od svih:Presveta Bogorodica!

Ali meni su svi jednaki. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Драги су ми сви свеци, али ипак поред "мог" Св. Стефана Дечанског (Крсна слава), најдражи ми је Св. пророк Илија.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Nekako najblizi mi je Sv serafim Sarovski i Sv Andrej Jurodivi Hrista radi.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Има још светитеља које поштујем ,такође и св.Теодор Тирон који ми је помогао да оставим цигарете.Слава Богу већ 3 године сам непушач и имам осећај као да никад нисам била зависна од цигарета..Хвала Богу за све!Sveti_Ilija01.jpg13-matronushka1.jpgSveta%20Petka.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Postujem sve svetitelje podjednako...ipak,zitija pojedinih svetitelja su na mene ostavila poseban utisak,kao npr.zitije svetog Jovana Sangajskog,prepodobnog Serafima Platinskog,prepodobnog Porfirija Kavsokalivita,prepodobnog Jovana Kolova,prepodobnog Gerasima Jordanskog,prepodobnog Romana Slatkopojca,prepodobnog Efrosina i naravno,svetitelja cije ime nosim   :) 

njihovim molitvama,Gospode Isuse Hriste,Boze nas,pomiluj nas!

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

Има још светитеља које поштујем ,такође и св.Теодор Тирон који ми је помогао да оставим цигарете.Слава Богу већ 3 године сам непушач и имам осећај као да никад нисам била зависна од цигарета..Хвала Богу за све

Ћеркица нашег оца Ивана, је рођена на тај празник,па је по њему добила име Теодора.

Подели на овим сајтовима

Ћеркица нашег оца Ивана, је рођена на тај празник,па је по њему добила име Теодора.

Над Његовим моштима из душе замолила сам да оставим цигарете јер сам била почела паклице да једем и после тог дана била на исповест и више никад нисам запалила цигарету..Ово је 4 година..Слава Богу!

А Пророка Илију исто пуно поштујем и издвајам јер је моја Дуња рођена 02.Август :) жао ми је што није добила име по Св.Илију али такви су били околности.Ако Бог да искупићу се да друго дете носи име неког СВЕТИТЕЉА! :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Надам се да ћу за викенд отићи до Новог Хопова и помолити код моштију Св.Теодора Тирона! :)

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

220px-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1% Свети Прохор Пчињски... Велики светитељ и чудотворац, мироточиви светитељ... Нажалост, јако мало људи зна за њега код нас... Тешко ми је када знам да свакодневно долазе у његов манастир из Бугарске, Македоније...а наши људи не... 

Подели на овим сајтовима

ево само да пренесем речи мати Макарије са вечерашњег предавања, а у вези ове моје теме....отприлике :

нису сви духовници и светитељи имали исти духовни и животни пут, а ни ми људи такође  нисмо сви исти, тако да је природно и нормално да имамо посебне афинитете према неким светитељима....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

220px-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%85%D0%BE%D1% Свети Прохор Пчињски... Велики светитељ и чудотворац, мироточиви светитељ... Нажалост, јако мало људи зна за њега код нас... Тешко ми је када знам да свакодневно долазе у његов манастир из Бугарске, Македоније...а наши људи не... 

Bio sam 5-6 puta... prelep manastir i divan svetitelj - miris koji se oseća iz mošti i oko 200-300 m od manastira je neopisiv... nažalost, bratstvo je prešlo u Sukovo. Poznajem i bivšeg igumana koji je izazvao revoluciju LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sveti Mučenici i Besrebrenici Kozma i Damjan;

Sveti Vasilije Veliki 

Sveti Vasilije Ostroški, 

pored mojih krsnih slava: Svetog Alimpija Stolpnika i Svetog Velikomučenika Georgija!

Slava im i čast i sada i uvek i u vekove vekova amin!  :bendoff:

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...