Биљана Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 vesko3, Borg, AnaNikolina and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 неканонизовани Антоније Храповицки. A kod mene je nekanonizovani Filaret Voznesenski treći prvojerarh RPCZ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Свети Јован Дамаскин и Козма Мајумски, свети Кирил Иерусалимски, свети Кирил и Методија Словенски, свети Климент и Наум Охридски, свети три светители Василиј Велики, Григориј Богослов, Јован Златоуст, свети Екатерина и Марина, свети Пантелејмон... Минатата година особено ми помогна свети Нектарије Егински, а слична помош и пред неколку години добив од свети Јован Крстител. JESSY and vesko3 је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Заборавих и : ὁ Ἅγιος Περγάμου 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Свети Алексије Човек Божји,свети Јован Кронштатски. Милан Меденица :), vesko3 and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaNikolina Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Св. Николај Велимировић vesko3 and Дејан је реаговао/ла на ово 2 Господ чисто срце жели! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Слава http://www.youtube.com/watch?v=8-WEodL2KJM и vesko3 and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 dopada mi se i sveti Maksim ispovednik a dok sam čitao žitije bio sam oduševljen smirenjem koje se oseća dok objašnjava dogmatiku... večeras je bio na HRT film o Tomasu Moru - vrlo slično je tretiran lik Tome Mora... fenomenalno i jedan odlomak iz filma koji govori o njegovoj pobožnosti i licemerju aristokratije u Britaniji Engleski plemići bi prespavali besedu na gori ali će se zato zatrti oko buldogovog rodoslova. Tomas Mor vesko3 је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 Св. Николај Велимировић Pridružujem se Ljubić Nenad Šone је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 vesko3 је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 ...пошто сам поменула св Романа, ево молитве коју читам њему: Припадамо ти сада , праведниче и пријатељу анђела , Преподобни оче наш Романе , и с покајањем и умиљењем молимо се , не престај молити се за сав род хришћаски православни , пред престолом Тројице Пресвете једносушне и нераздељне , за праведне и грешне , за све који во бједах страдају ; за епископе , свештенике , ђаконе и монахе ; за ктиторе и приложнике ове свете обитељи ; за оне који долазе на поклоњење светим моштима твојим , свечесним ; за болеснике и оне који умиру са вером ; за старе и младиће ; за девојке и матере : светитељу оче наш Романе , човече Божији , покри недуги наши , исцели болести наше молитвама твојим . АМИН . Ignjatije, Orthophill, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Imam: http://cs.gloria.tv/?media=339979 Orthophill and vesko3 је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 мојој омиљеној и вољеној данас се молим овако: О, преподобна мати Параскево, наша топла заступнице и свагда у невољама брза помоћнице! Помози нама грешнима и малаксалима у овом садашњем животу. Умоли Господа Бога да нам подари опроштај свих наших грехова, које смо у овом животу починили делом, речју, помишљу и свим осећањима нашим, а на исходу душе наше помози нам недостојним да се да се избавимо од митарстава ваздушних и вечитих мука, да величајући твоје милосрдно заступништво увек прослављамо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин. Borg, Драшко and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 ух, биће ово дужи списак а боље да не улазим у детаље зашто су сви они у њему свети архангел Михаил Пресвета Богородица свети Серафим Саровски (и осталих 25 Кољивара) свети Сава свете мученице Љубав, Вера, Нада и мати им Софија с посебним освртом на ово осморо изнад, морам и ове поменути света Ангелина, мајка светог Саве и свети Симеон, отац његов свети Владислав свети кнез Лазар свети Пантелејмон свети Дионисије Закинтоски свети Герасим Кефалонијски свети Петар Коришки свети Јован Дамаскин свети Јован Златоусти свети Корнилије Капетан свети Лонгин Центурион свети Рах, први светитељ и покајани разбојник с крста свети архиђакон Стефан свети Јован Крститељ свети Ђорђе свети Апостоли Петар и Павле свети Апостол Јаков света Ксенија Петерсбуршка свети Мојсије Мурин свети Ћирило и Методије свети Ефросин Кувар свети Ахмед Калиграф свети Ермил и Стратоник свете мученице Минодора, Митродора и Нимфодора свети ђакон Авакум и сви они којих не могу да се сетим ... vesko3 је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1352508098' post='742599] свети Серафим Саровски (и осталих 25 Кољивара) e, nisam znao da i on spada u koljivare Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука