Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Свети Јован Дамаскин и Козма Мајумски, свети Кирил Иерусалимски, свети Кирил и Методија Словенски, свети Климент и Наум Охридски, свети три светители Василиј Велики, Григориј Богослов, Јован Златоуст, свети Екатерина и Марина, свети Пантелејмон...

Минатата година особено ми помогна свети Нектарије Егински, а слична помош и пред неколку години добив од свети Јован Крстител. :)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Свети Алексије Човек Божји,свети Јован Кронштатски.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

dopada mi se i sveti Maksim ispovednik a dok sam čitao žitije bio sam oduševljen smirenjem koje se oseća dok objašnjava dogmatiku... večeras je bio na HRT film o Tomasu Moru - vrlo slično je tretiran lik Tome Mora... fenomenalno

i jedan odlomak iz filma koji govori o njegovoj pobožnosti i licemerju aristokratije u Britaniji

Engleski plemići bi prespavali besedu na gori ali će se zato zatrti oko buldogovog rodoslova. Tomas Mor

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

...пошто сам поменула св Романа, ево молитве коју читам њему:

Sv.Roman-9.jpg

Припадамо ти сада , праведниче и пријатељу анђела , Преподобни оче наш Романе , и с покајањем и умиљењем молимо се , не престај молити се за сав род хришћаски православни , пред престолом Тројице Пресвете једносушне и нераздељне , за праведне и грешне , за све који во бједах страдају ; за епископе , свештенике , ђаконе и монахе ; за ктиторе и приложнике ове свете обитељи ; за оне који долазе на поклоњење светим моштима твојим , свечесним ; за болеснике и оне који умиру са вером ; за старе и младиће ; за девојке и матере : светитељу оче наш Романе , човече Божији , покри недуги наши , исцели болести наше молитвама твојим . АМИН .

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

мојој омиљеној и вољеној Sv.Petka2009.jpgданас се молим овако:

О, преподобна мати Параскево, наша топла заступнице и свагда у невољама брза помоћнице! Помози нама грешнима и малаксалима у овом садашњем животу. Умоли Господа Бога да нам подари опроштај свих наших грехова, које смо у овом животу починили делом, речју, помишљу и свим осећањима нашим, а на исходу душе наше помози нам недостојним да се да се избавимо од митарстава ваздушних и вечитих мука, да величајући твоје милосрдно заступништво увек прослављамо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

ух, биће ово дужи списак а боље да не улазим у детаље зашто су сви они у њему :D

свети архангел Михаил

Пресвета Богородица

свети Серафим Саровски (и осталих 25 Кољивара)

свети Сава

свете мученице Љубав, Вера, Нада и мати им Софија

с посебним освртом на ово осморо изнад, морам и ове поменути :)

света Ангелина, мајка светог Саве и свети Симеон, отац његов

свети Владислав

свети кнез Лазар

свети Пантелејмон

свети Дионисије Закинтоски

свети Герасим Кефалонијски

свети Петар Коришки

свети Јован Дамаскин

свети Јован Златоусти

свети Корнилије Капетан

свети Лонгин Центурион

свети Рах, први светитељ и покајани разбојник с крста

свети архиђакон Стефан

свети Јован Крститељ

свети Ђорђе

свети Апостоли Петар и Павле

свети Апостол Јаков

света Ксенија Петерсбуршка

свети Мојсије Мурин

свети Ћирило и Методије

свети Ефросин Кувар

свети Ахмед Калиграф

свети Ермил и Стратоник

свете мученице Минодора, Митродора и Нимфодора

свети ђакон Авакум

и сви они којих не могу да се сетим ...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1352508098' post='742599] свети Серафим Саровски (и осталих 25 Кољивара)

e, nisam znao da i on spada u koljivare

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...