Jump to content

Рецепти за посна јела

Препоручена порука

Vreme je da malo podignemo i ovu temu... :)

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo nesto sto izgleda ukusno a jednostavno

Peceni krompir sa prelivom od susama

0ec403d3e8e5642559c42be543db0e40.JPG

cc471fce73c213409d3d64eb2ff16bf3.JPG

Jedan nas Nislija je nekoliko godina bio proto magiras - prvi kuvar na Hilandaru.Ovo je jedan od njegovih recepata za one koji poste na vodi.Zdravo je i za one koji zele malo da se hrane bez masnoce iz drugih razloga.Inace,kod posta na vodi je dozvoljeno jesti zitarice i voce koje sadrzi svoju prirodnu masnocu/orasi,susam itd./

Potrebno je:

1kg krompira srednje velicine

100-150 gr susama

domace zuto kukuruzno brasno za valjanje

so

malo vode

Oprati neoljusten krompir i iseci na cetvrtine.Svaki komad uvalja se u smesu od kukuruznog brasna i malo soli.Pece se u rerni na 220 step. oko 45-60 min

100 gr susama ispeci u rerni,samleti i dodati malo vode i soli.Ovaj sos treba da bude gustine jogurta.

Pecen krompir prelije se ili umace u sos.

http://teslio.com/blog/post/DZEKSON/peceni-krompir-sa-prelivom-od-susama-1550

Подели на овим сајтовима

Врло једноставно - два парчета тостираног хлеба и чаша сока од парадајза. Екстра. Шта компликујете ту толико са тим рецептима. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Врло једноставно - два парчета тостираног хлеба и чаша сока од парадајза. Екстра. Шта компликујете ту толико са тим рецептима. :)

Сваког дана, за сваки оброк? :.mislise.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/518098048210191/photos/a.740108879342439.1073741839.518098048210191/740578879295439/?type=1&theater

ПАСУЉ ЖУТИ - ОБОЈЕНИ
материјал:
1/2кг жутог пасуља
250г црног лука
2 листа лолбера
1 сува паприка
2дл куваног парадајза
4 чешња белог лука
со, брашно
Налити водом и ставити да проври. Поново га оцедити, налити водом и додати сецкани црни лук, два листа лолбера и једну суву паприку. Када је пасуљ куван, додати кувани парадајз, чешњеве белог лука, посолити по укусу, а густину дотерати по жељи са мало брашна размућеног у хладној води.

1231161_740578879295439_18063300_n.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Сваког дана, за сваки оброк? :.mislise.

Само за главни оброк. Онај други без парадајза. Проверено. Ако ја оволики, са 189цм и 107кг функционишем нромално, онда може свако. :)

Пост је дивно време да се човек подсети и увери да му није потребно много. Наравно, свако ту треба да нађе своју меру, по својим моћима.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Пост је дивно време да се човек подсети и увери да му није потребно много. Наравно, свако ту треба да нађе своју меру, по својим моћима.

Свакако. Много је ту чинилаца - колико се физички трошиш током дана,  метаболизам, преосетљивост на неку врсту хране....

Што се мене тиче, све може; може и суви хлеб (добро, не баш суви - треба ми чаша воде ), само НИКАКО џем и хлеб. Одмах ми  "проради" чир, и ондаааа.... муке Танталове.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Je li, da ve pitam, 'el prihvatate i slatki recepti? :)

za post vikendem :)

znajem recept za medeno srce i za moje omiljeno-zebra kolac :D (ako ih znajete oket)

eve ja cu podelim s vas u svakem slucaju :)

Recepat 1

Medeno srce (POSNO)

2 case vode (casa od jogurta=skoro 150gr)

1 casa secera 1 meda (moze i 2 case secera umesto meda)

3 case brasna

5 kasike dzema (koji volite)

1/3 kesice cimeta

peci-prasak

Sve izmesati,ispeci koru,podeliti na pola,premazati dzemom,i po zelji preliti topljenom cokoladom.

Recepat 2

Zebra kolac

(navedeni sastojci su jedna mera; ja pravim posebno belo posebno crno)

5 solja secera

4 solje vode

3 solje zejtina

peci prasak

20 kasika brasna

2 kasike kakaa

zamesiti testo,u jednu kolicinu staviti 2 kasike kakaa,u tepsiju ide naizmenicno crno i belo dok se ne potrosi,i na kraju ispeci.

Prijatno!  :bendoff:  :bendoff:  :bendoff:

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/518098048210191/photos/a.740108879342439.1073741839.518098048210191/740108886009105/?type=1&theater

КРОМПИР ПАПРИКАШ
материјал:
1/2кг кромпира
1/2кг црног лука
2 шаргарепе
4 меснате паприке
1 веза першуна
2 кашике зачина
2 кашике брашна
алева паприка, со

Кромпир ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезне и ставити исецкани црни лук, шаргарепу исецкану на колутове, изрезане паприке и све кувати док се не скува кромпир (пробати виљушком и пазити да се не распадне). Брашно и алеву паприку размутити у мало воде и умешати у јело. Додати млевени зачин (може и сушени), соли по укусу, склонити са ватре и додати везу ситно сецканог першуна.
1794773_740108886009105_637615302_n.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Само за главни оброк. Онај други без парадајза. Проверено. Ако ја оволики, са 189цм и 107кг функционишем нромално, онда може свако.

Pa ti imas rezervu, mi bez rezerve moramo da je unesemo... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Recept za svakoga.

Uzeti 2 krompira srednje veličine.Oprati ih.Staviti u pleh,zatim u rernu na koliko hoćete stepeni. Ja sam stavila na 275,da što pre stignu. Zatim čekati dok se ne ispeku. Možete nekim oštrim instrumentom da proverite koliko su pečeni.Kad se krompir ispeče spreman je za upotrebu.

Prijatno.

P.s.Pre upotrebe,obavezno oljuštiti.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Jel se žu-žu može jesti kada je na vodi ili ipak ne pošto se za njegovu pripremu koristi margarin?

Наравно да можеш. И маргарином премазан. Колико ја знам, маргарин је биљног порекла.

Мада, пости ти према другима добротом и благошћу па ће и печење бити посно. Тако кажу, нисам ја смислио.

Подели на овим сајтовима

Jel se žu-žu može jesti kada je na vodi ili ipak ne pošto se za njegovu pripremu koristi margarin?

Таква гозба ипак није допуштена типиком.  :D

Подели на овим сајтовима

Čorba od karfiola

Sastojci:

- veliki karfiol

- 1,5 litar vode

- 2 čena belog luka

- kašika brašna

- ulje

- so (ili vegeta)

- biber

- aleva paprika

- šolja zamrznutog kukuruza 

Karfiol očistite, isecite na cvetiće i obarite u vodi dok potpuno ne omekša, pa procedite i ispasirajte. Na malo ulja propržite brašno i beli luk, pa postepeno dodajte vodu, uz stalno mešanje. Postepeno dodajte i ispasirani karfiol. Posoliti po ukusu. Dodajte alevu papriku i vegetu, pa kuvajte još desetak minuta, dok se čorba ne ujednači. Na kraju dodajte kukuruz. Služite uz prepečen hleb.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...