obi-wan Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Vreme je da malo podignemo i ovu temu... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Evo nesto sto izgleda ukusno a jednostavno Peceni krompir sa prelivom od susama Jedan nas Nislija je nekoliko godina bio proto magiras - prvi kuvar na Hilandaru.Ovo je jedan od njegovih recepata za one koji poste na vodi.Zdravo je i za one koji zele malo da se hrane bez masnoce iz drugih razloga.Inace,kod posta na vodi je dozvoljeno jesti zitarice i voce koje sadrzi svoju prirodnu masnocu/orasi,susam itd./ Potrebno je: 1kg krompira srednje velicine 100-150 gr susama domace zuto kukuruzno brasno za valjanje so malo vode Oprati neoljusten krompir i iseci na cetvrtine.Svaki komad uvalja se u smesu od kukuruznog brasna i malo soli.Pece se u rerni na 220 step. oko 45-60 min 100 gr susama ispeci u rerni,samleti i dodati malo vode i soli.Ovaj sos treba da bude gustine jogurta. Pecen krompir prelije se ili umace u sos. http://teslio.com/blog/post/DZEKSON/peceni-krompir-sa-prelivom-od-susama-1550 Милан Ракић, Anette, obi-wan and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Врло једноставно - два парчета тостираног хлеба и чаша сока од парадајза. Екстра. Шта компликујете ту толико са тим рецептима. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Врло једноставно - два парчета тостираног хлеба и чаша сока од парадајза. Екстра. Шта компликујете ту толико са тим рецептима. Сваког дана, за сваки оброк? :.mislise. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 https://www.facebook.com/518098048210191/photos/a.740108879342439.1073741839.518098048210191/740578879295439/?type=1&theater ПАСУЉ ЖУТИ - ОБОЈЕНИматеријал:1/2кг жутог пасуља250г црног лука2 листа лолбера1 сува паприка2дл куваног парадајза4 чешња белог лукасо, брашноНалити водом и ставити да проври. Поново га оцедити, налити водом и додати сецкани црни лук, два листа лолбера и једну суву паприку. Када је пасуљ куван, додати кувани парадајз, чешњеве белог лука, посолити по укусу, а густину дотерати по жељи са мало брашна размућеног у хладној води. feeble, ivanaika and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Сваког дана, за сваки оброк? :.mislise. Само за главни оброк. Онај други без парадајза. Проверено. Ако ја оволики, са 189цм и 107кг функционишем нромално, онда може свако. Пост је дивно време да се човек подсети и увери да му није потребно много. Наравно, свако ту треба да нађе своју меру, по својим моћима. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Март 4, 2014 Пријави Подели Написано Март 4, 2014 Пост је дивно време да се човек подсети и увери да му није потребно много. Наравно, свако ту треба да нађе своју меру, по својим моћима. Свакако. Много је ту чинилаца - колико се физички трошиш током дана, метаболизам, преосетљивост на неку врсту хране.... Што се мене тиче, све може; може и суви хлеб (добро, не баш суви - треба ми чаша воде ), само НИКАКО џем и хлеб. Одмах ми "проради" чир, и ондаааа.... муке Танталове. Александар Милојков, ivanaika, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mилена КШ Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Je li, da ve pitam, 'el prihvatate i slatki recepti? za post vikendem znajem recept za medeno srce i za moje omiljeno-zebra kolac (ako ih znajete oket) eve ja cu podelim s vas u svakem slucaju Recepat 1 Medeno srce (POSNO) 2 case vode (casa od jogurta=skoro 150gr) 1 casa secera 1 meda (moze i 2 case secera umesto meda) 3 case brasna 5 kasike dzema (koji volite) 1/3 kesice cimeta peci-prasak Sve izmesati,ispeci koru,podeliti na pola,premazati dzemom,i po zelji preliti topljenom cokoladom. Recepat 2 Zebra kolac (navedeni sastojci su jedna mera; ja pravim posebno belo posebno crno) 5 solja secera 4 solje vode 3 solje zejtina peci prasak 20 kasika brasna 2 kasike kakaa zamesiti testo,u jednu kolicinu staviti 2 kasike kakaa,u tepsiju ide naizmenicno crno i belo dok se ne potrosi,i na kraju ispeci. Prijatno! :bendoff: :bendoff: :bendoff: ivanaika, obi-wan and Данче* је реаговао/ла на ово 3 http://www.youtube.com/watch?v=skAGp_OwU10 http://youtu.be/lKgI7Cxm0go Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 https://www.facebook.com/518098048210191/photos/a.740108879342439.1073741839.518098048210191/740108886009105/?type=1&theater КРОМПИР ПАПРИКАШматеријал:1/2кг кромпира1/2кг црног лука2 шаргарепе4 меснате паприке1 веза першуна2 кашике зачина2 кашике брашнаалева паприка, соКромпир ољуштити и исећи на коцке, налити водом да огрезне и ставити исецкани црни лук, шаргарепу исецкану на колутове, изрезане паприке и све кувати док се не скува кромпир (пробати виљушком и пазити да се не распадне). Брашно и алеву паприку размутити у мало воде и умешати у јело. Додати млевени зачин (може и сушени), соли по укусу, склонити са ватре и додати везу ситно сецканог першуна. Драшко, ivanaika and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Само за главни оброк. Онај други без парадајза. Проверено. Ако ја оволики, са 189цм и 107кг функционишем нромално, онда може свако. Pa ti imas rezervu, mi bez rezerve moramo da je unesemo... Александар Милојков and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DrNeoCortex Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Jel se žu-žu može jesti kada je na vodi ili ipak ne pošto se za njegovu pripremu koristi margarin? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Recept za svakoga. Uzeti 2 krompira srednje veličine.Oprati ih.Staviti u pleh,zatim u rernu na koliko hoćete stepeni. Ja sam stavila na 275,da što pre stignu. Zatim čekati dok se ne ispeku. Možete nekim oštrim instrumentom da proverite koliko su pečeni.Kad se krompir ispeče spreman je za upotrebu. Prijatno. P.s.Pre upotrebe,obavezno oljuštiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Jel se žu-žu može jesti kada je na vodi ili ipak ne pošto se za njegovu pripremu koristi margarin? Наравно да можеш. И маргарином премазан. Колико ја знам, маргарин је биљног порекла. Мада, пости ти према другима добротом и благошћу па ће и печење бити посно. Тако кажу, нисам ја смислио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Jel se žu-žu može jesti kada je na vodi ili ipak ne pošto se za njegovu pripremu koristi margarin? Таква гозба ипак није допуштена типиком. DrNeoCortex, Рада. and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 5, 2014 Пријави Подели Написано Март 5, 2014 Čorba od karfiola Sastojci:- veliki karfiol- 1,5 litar vode- 2 čena belog luka- kašika brašna- ulje- so (ili vegeta)- biber- aleva paprika- šolja zamrznutog kukuruza Karfiol očistite, isecite na cvetiće i obarite u vodi dok potpuno ne omekša, pa procedite i ispasirajte. Na malo ulja propržite brašno i beli luk, pa postepeno dodajte vodu, uz stalno mešanje. Postepeno dodajte i ispasirani karfiol. Posoliti po ukusu. Dodajte alevu papriku i vegetu, pa kuvajte još desetak minuta, dok se čorba ne ujednači. Na kraju dodajte kukuruz. Služite uz prepečen hleb. obi-wan, Плутон and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука