marija Написано Мај 29, 2009 Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Slana idea od pecenih paprika Potrebni sastojci: - 20 gr kvasca - 2 dl piva - 1 dl ulja - 25 kasika brasna - so - 10 pecenih mesnatih paprika - 2-3 krompira - 100 gr margarina - 300 gr posnog majoneza - veza persuna - 5 kiselih krastavcica - vegeta - biber - 50 gr pecenog susama Nacin pripreme: Otopiti kvasac u soljici mlake vode, dodati mu kasicicu soli i secera, pa sacekati da nadodje. Umesiti testo od nadoslog kvasca, piva, ulja, brasna i soli. Izruciti testo u pleh i preko njega poredjati pecene, oljustene, ociscene od semena i dobro ocedjene polovine pecenih paprika. Peci u cetvrtastom plehu, na papiru za pecenje, oko 20 minuta, na 200 stepeni. Fil: Penasto umutiti margarin i majonez. Obariti i propasirati krompir. Sitno iseci krastavcice i persun. Sve sastaviti i dobro umutiti. Posoliti, pobiberiti i dodati vegete po ukusu. Pecenu koru iseci po duzini na dva dela. Tortu nafilovati, posuti secenim susamom i ostaviti da se dobro ohladi. ines је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Bob Sastojci 1/2 kg boba 2-3 lorberova lista 1 glavica crnog luka 3-4 češnja belog luka 1 kašičica ljute aleve paprike 1 kašika brašna (ravna) 1-2 kašike ulja mlaka voda so Priprema U jednu šerpu staviti bob, naliti ga toplom vodom (da ga pokrije) i ostaviti ga tako da prenoći. Sledećeg dana, očistiti bob (skinuti ljuspu),naliti ga novom, toplom vodom i staviti da se kuva dok se sasvim ne raskuva. Kada je gotov, procediti ga kroz cediljku, propasirati uz malo dodatka vode u kojoj se kuvao. Na zagrejanom ulju, propržiti sitno iseckan crni luk, dodati brašno, alevu papriku, promešati i dodati pasirani bob. Smanjiti temperaturu, dodati još jednu kafenu šoljicu mlake vode i uz neprestano mešanje kuvati još 4-5 min. Dodati lorberov list, jednu šoljcu (za crnu kafu) mlake vode, so, smanjiti temperaturu na najmanje i ostaviti još 5-6 min. da krčka. Beli luk iseckati na tanke listiće i staviti u kuvani bob. Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Boranija sa pirinčem Sastojci ½ kg žute boranije 2 krompira 2 šargarepe 1 kašika paradajz pirea 3 struka mladog crnog luka 2-3 češnja belog luka 200 g pirinča 1 kašika iseckanog peršuna ½ l bujona od povrća 1 kašika ulja so i biber (po ukusu) Ostali materijal: 300 ml bujona od povrća 1 kašika ulja 1 kašika integralnog pšeničnog brašna 1 kašika paradajz pirea 1 kašičica aleve paprika Priprema Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckani crni luk. Dodati na krupnije opranu i isečenu boraniju, na kolutove iseckanu šargarepu, opran, oljušten i na kockice iseckan krompir i bujon (1/2 l). Smanjiti temperaturu i uz povremeno mešanje kuvati – dinstati 10 min. Masi dodati ispresovani beli luk i so. Masu potom promešati, poklopiti sud i nastaviti s kuvanjem – dinstanjem još 15 min. Povrću dodati iseckani peršun, kuvani pirinač, promešati i izručiti u đuveč – vatrostalnu posudu. Preliti sosom i staviti da se dalje dinsta – zapeče na 220°C oko 25-30 min. Sos: na zagrejanom ulju propržiti brašno, dodati, alevu paprika, bujon (promešati), paradajz pire i uz mešanje kuvati 2-3 min. Sos preliti preko pripremljene mase i staviti u rernu. Po želji dodati i 1-2 iseckane ljute papričice. Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Čorba za badnje veče Ovako se u stvari u Dalmaciji sprema bakalar, ali jako dobro ga zamenjuje oslić koji ima malo blaži ukus, a i jeftiniji je. Sastojci za 4 porcije 700 g fileta oslića 10 čenova belog luka 1 vezica perušunovog lista dosta mlevenog bibera 1 dcl maslinovog ulja soli i vegete po ukusu oko 1 kg kvalitetnog belog krompira Priprema Krompir iseći na pločice oko 2-3 mm. Beli luk dobro usitniti. Peršunov list iseckati što sitnije. Filete oslića iskidati prstima na zalogajčiće. Šerpi u kojoj će se kuvati, lagano premažite dno maslinovim uljem. Složite red krompira, onako bogato. Posolite krompir. Na krompir dodajte usitnjeni oslić da ga prekrije. Na oslić stavite dosta belog luka, mlevenog bibera i vegete. To poprskajte maslinovim uljem. Onda ponovite postupak isto dok ne potrošite ribu i krompir. Na vrh dođe krompir i opet se doda maslinovog ulja. Ovo naliti vodom. Vode toliko da bude oko 3 cm iznad ribe i krompira. Kad prokuva, kuvati oko 25-30 min. Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Ćevap od bele ribe Sastojci za 4 porcije 2 kg bele rečne ribe 1 glavica crnog luka 5 čena belog luka 2 supene kašike vegete 1 kašičica so biber po ukusu 1/2 l ulja Priprema Bela riba se očisti i odstrani od kosti. Ribu samleti na vodenici za meso 2 puta. Beli i crni luk se takođe samelje na vodenici za meso i sjedini se sa ostalim sastojcima. Ribu i sastojke lepo umesiti (jediniti) i ostaviti u frižideru da odstoji jedan dan. U zagrejanom ulju ili na roštilju peći formirane ćevape dok ne porumene. Prijatno. Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Dinstana zelena tikvica Sastojci 1 kg tikvice 4 krompira 3 crvena paradajza 1 zelena paprika 1 glavica crnog luka 3 češnja belog luka 3 kašike maslinovog ulja 1 kašika mirođije (iseckane) so, biber Priprema Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati iseckanu papriku i pržiti još 5 min. Dodati ispresovan beli luk, oljušten i na kockice iseckan paradajz, na krupnije kocke iseckan oljušten krompir i tikvice, so i biber (po ukusu). Poklopiti sud, smanjiti temperaturu i uz povremeno protrešanje (ne mešanje) dinstati 25 min. Dodati iseckanu mirođiju, promešati i dinstati još 5 min. P. S. Paradajz staviti u vruću vodu 30 min. da stoji, a zatim oljuštiti. Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Gulaš od bukovača Sastojci za 4 porcije 1/2 kg bukovača 3 srednje glavice luka so biber peršunov list beli luk u prahu 1 kašika brašna 1 kašičica aleve paprike Priprema Gljive naseći na krupnije komade, a luk na tanka rebarca. Doliti čašu vode, posoliti i dinstati oko 45 minuta. Pred kraj dodati ostale začine, alevu papriku i kašiku brašna. Lagano umešati i skloniti s vatre. Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 29, 2009 Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Svidjaju mi se cevapi od Bele ribe, ali gde ima ona da se kupi. Slabo se sa ribom snalazim.. Цитат Помени @ Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Svidjaju mi se cevapi od Bele ribe, ali gde ima ona da se kupi. Slabo se sa ribom snalazim..pa riba se obi?no prodaje u ribarnicama :Dnaravno ako je sam ne uloviš Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 29, 2009 Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 Uh na pijacu u rubarnicu ne mogu da udjem, a zabranili mi da lovim na privatnim ribnjacima, a hiper markete ne volim. slabo mi onda shta ostaje, zar ne ? ALi bash tu belu, ima i njih, nije neshto preterano skupa ? Цитат Помени @ Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Uh na pijacu u rubarnicu ne mogu da udjem, a zabranili mi da lovim na privatnim ribnjacima, a hiper markete ne volim.slabo mi onda shta ostaje, zar ne ?ALi bash tu belu, ima i njih, nije neshto preterano skupa ?ja stavljam osli?a, najeftiniji mi je .) Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Мај 30, 2009 Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 onda cu da probam sa oslicem, pa javljam utiske Цитат Помени @ Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ja Написано Мај 30, 2009 Гости Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 мммм... ослић је диван.... а има ли та бела риба неко стручније име? и даље не знам на шта мислиш.... Цитат Помени @ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 ????... ????? ?? ?????....? ??? ?? ?? ???? ???? ???? ????????? ???? ? ???? ?? ???? ?? ??? ??????.... deverika, bodorka, babuška...verovatno postoji još vrsta ali ja znam za oveja deveriku zovem kaktus riba, jeste lepa ali ima kostiju kao katus bodlji,uh, nije obavezna bela riba .) Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Мај 30, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2009 Suva Punjena Paprika Potrebni sastojci: 200 gr pirinaca ili pasulja 10 crvenih dugackih suvih paprika 3 glavice crvenog luka aleve paprike so biber nane ulja 50 gr pecenih semenki ili proprzenih tucanih oraha Tumačenje mjera Imate bolju sliku? Priprema jela: Ako se pune pasuljem, oprati ga dobro i skuvati ali paziti da se ne raspadne, posoliti. Pirinac probariti u slanoj vodi i ocediti. Paprike potopiti u mlaku vodu da omeknu i ocediti. Luk ocistiti, sitno iseci i dobro proprziti na ulju. Dodati alevu papriku, so, biber, nanu i tucane semenke ili orahe. Pomesati sa pirincom i puniti paprike. Posudu u kojoj ce se sluziti jelo podmazati, paprike poredati, preliti uljem i malo zapeci. Ovo jelo se sluzi toplo, a jos ukusnije je hladno. Na isti nacin moze se spremiti i posna sarma od kiselog kupusa. Sarmice treba da su male, dobro zapecene i sluze se hladno. Tipp: Ovo jelo se moze i sa svezim paprika spremati ( crvene babure). Цитат Помени @ Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.