Jump to content

Породични проблем (исповест једне наше чланице ЖРУ-а)

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Ово писмо сам добио од чланице наше заједнице, те уз њену сагласност објављујем у нади да ћемо сви уложити бар мали напор да јој се нађемо и на неки начин помогнемо, ако никако више, а оно бар топлом и благом речју:

Pomaze Bog, oce Ivane ! Evo da ispunim obecanje koje vam dadoh sinoc, jer nemam snage da sama pokrenem temu na forumu, Vec duze vreme tata cuti ne razgovara sa majkom ni sa mnom; sa bratom prica normalno o poslu posto rade u istoj firmi.Sam je iscepao drva majka mu ponudila pomoc da ubaci drva u supu Kao I svaki put dosad.Medjutim on je odbio; a kasnije smo cule kako je on navodno rekao "neka da se presuse pa posle ubaci". U kuci majka sprema, postavlja, pere ga sto je normalno.Ali je napeta situacija do tacke usijanja. Ako ga I pitamo nesto odgovara nam drsko ili cuti.Brat posto je momak prosto izadje iz kuce I ne zanima ga sta se desava.sa mnom je situacija drugacija I daleko slozenija. Znate da bolujem do cerebralne paralize a pre par godina prezivela nervni slom pracen suicidom vise puta.Jos uvek pijem lekove I redovno idem na kontrolu kod Dr Nadje Maric ( o njoj mozete citati na internetu). Kada je napeta situacija u kuci meni se zbog cerebralne grce misici , tresu ruke otezano gutam I naravno sve se remeti I samopuzdanje I molitva I sve moguce; cak sam jedno jutro u kupatilo pustila vodu da tece ne bi li obavila malu nuzdu. Majka posto ne radi primecuje promene I jako se plasi,medjutim tata Kao da to ne vidi Kao da se to njega NE tice. Uopste ne vodi racuna o svom ponasanju I mom reagovanju Jedno popodno svi smo legli zazvonio je Tel on nije hteo da se javi .Pitam ga sto se nije javio I dokle misli da cuti.On odgovara: mene niko ne trazi na fiksni, tebe se to ne tice hajde izgubi se tamo . Rekoh gde da se izgubim , mogu samo kod pokojnog dede zatvorim se u kupatilo I pocnem da placem. Popijem tabletu I smirim se nekako.Sad u subotu razdrao se Kao blesav na mene zasto je VC zauzet zasto ne palim svetlo itd. Pre nedelju dana u vinogradu sam se izgrebala u vinogradu bas povise oziljka do suicida na rukama. Kako se on razderao na mene svakakve misli su MI pale na pamet .Iskusenje je bilo jako placem na glas I molim svetom Vasiliju DA odgoni iskusenje,. Majka me moli I kumi da budemirna da ne obracam paznju.JAKO PUNO MI ZNACI STO SAM NA FORUMU. Poslednjih Dana osecam mucninu na nervnoj bazi I ne mogu DA se naspavam.

Molim vas pomozite MI DA nekako razbijem ovaj problem slabi su izgledi DA ce tata promeniti ponasanje.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 109
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То сестро није само твој проблем. Много је таквих у Србији. Можда из твог оца неко дриги говори. У то сам убеђен.

Подели на овим сајтовима

Овде недостају информације, нпр. којих је отац година, да ли је запослен или не, од кад се отац тако понаша, да ли је алкохоличар, какав је у комуникацији са другим људима, да ли је психијатријски болесник ... и још много тога.

Подели на овим сајтовима

Овде недостају информације, нпр. којих је отац година, да ли је запослен или не, од кад се отац тако понаша, да ли је алкохоличар, какав је у комуникацији са другим људима, да ли је психијатријски болесник ... и још много тога.

Napunice sest banki , radi,sa drugima najnormalnije prica, Znam da je jako mali ostao siroce ali to clanica mu oduzima navikla je da nema paznju sa njegove strane. Nije bolesnik

A da ga mozda nije strefio klimaks pa se on zaljubiska?

Ne prica vec mesec i po dana valjda

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Хм... не верујем да је баш заљубишкање у питању. Сигурно постоји разлог, нека иницијална каписла за такво понашање.

Не знамо, можда је алкохоличар ? Какве су релације са супругом ? Постоје ли брачни или породични проблеми ?

Овако је јако незахвално уопште саветовати некога, у недостатку информација. А мислим да продубљивање приче са личним информацијама није за форум.

Подели на овим сајтовима

Да се надовежем на претходни пост :

о. Иване, разумем вашу потребу да се форумска заједница покрене на неки вид подршке и помоћи члановима, али мислим да се та помоћ треба ограничити само на проблеме везане за веру,цркву и томе слично.

Лични проблеми не би требало да буду предмет јавних тема, јер заиста ЗАИСТА се неко може погрешно посаветовати, поготово кад се нема довољно информација, а да не причам о недостатку стручности. Ето ,сад сви знамо која је то анонимна чланица у питању и сад је вероватно и њој непријатно...а проблем овде неће решити...

Мислим да овакве теме не треба постављати.

• Волим 2
Подели на овим сајтовима

Даће Бог сестро и то ће се све променити, видим да си јака и вера твоја и љубав ти сигурно помажу, није лако сигурно

Избија нека топлина из твог писма, извини ако није на месту мој коментар, али тако осећам, избија из тебе нека топлина

Ако је за утеху, сви смо имали неке своје тренутке, ја сам живео са очухом који је пар пута пребио моју мајку на моје очи, био сам мали, нижи разреди основне школе, то је радио искључиво у стању пијанства, и једном је чак и демолирао наш стан, а ја сутра ајд у школу..........тај човек је сада потпуно друга прича и то је све давно прошло, али хоћу да ти кажем сви смо нешто прошли

Ја сам као мали стрепео од његовог пијанства, пожелео сам наравно и да он умре, иако је трезан био диван, то је престало, и после смо имали нормалан живот

И ја сам хтео да се убијем као тинејџер, проблем идентитета, потпуни аутсајдер у школи, често на мети разних да кажем насилника, провокатора (срећом ништа озбиљно)

Живот није лак, али је леп и дар је. Желим ти да прегураш и да ти помогне Свети Василије и Мајка Божија и Господ са свим Његовим чудесним путевима

Биће све добро

Ово што сам навео је вероватно боза за оно што тебе мучи, али да знаш да ниси сам, имаш бар нас овакве какви смо!

Храбра си, свака ти част!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Ја баш видим ово место као одлично да људи који НЕМАЈУ са ким да поделе овако тешке ствари то учине са нама. Другим речима, имају поверења у људе који су овде. Одавно се показало да је углавном веома корисно за онога ко има неку муку да то исто подели са људима од којих и многи имају исту муку. Мислим да одвајање Цркве, питање вере од РЕАЛНОГ ЖИВОТА је равно потпуног обесмишљавања православља.

Зато да не би спемовали тему, оставимо је за конструктивне одговоре.

Подели на овим сајтовима

Draga sestro, samo želim da te pozdravim i da te zagrlim bighugbighug

Jako je teško kada neko koga voliš i ko treba da ti bude podrška to ne uspeva da bude. To ume da bolno za sve.

A realno niko ne zna kako je tebi... Kako čovek ume da se skupi i da se zatvori kad mu je teško...

Ništa, sad mi prolaze kroz glavu sve teškoće, porodične i lične, kroz koje sam prolazila. I tuđa patnja te natera da se okreneš ka sebi.

Samo mogu da ti kažem, iako je već sto puta rečeno, da svako od nas ima svoj krst i podvig u životu. I da nekad možemo samo da

ohrabrimo jedni druge u trpljenju...

I setih se jednog postera odavde, u vezi sa Ničeom: "Što te ne ubije, pretvori se u brkove" :)

Moliću se za tebe srcee

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

@,

Juce si mi poslala poruku u kojoj kazes da o. Ivan trazi slavu kroz ovu temu pa si ga smarala meni savetujes bracno savetovalistee ovako stoje stvari :

1. da sam licno pokrenula temu sigurno bi imali vise podataka ali nisam htela da vas sablaznim

2. nije problem odnos otac- majka vec moja reakcija, nemam nameru da panjkam roditelje

3. cilj teme jeste kako da oguglam na njegovo ponasanje prema meni, da cirkulisem normalmo ko i do sada

4. znaci treba da nastavim vrlo uspesan oporavak na zdrav nacin

5. bas me briga sto znate da se radi o meni bacite kamen na mene slobodno

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Гости

@,

Драгана, уопште немој да се узнемираваш. Навикао сам да појединци погрешно схватају оно што радим а и не знају позадину приче. Наравно да никада не бих објавио нешто да ме сама ниси замолила и зато и нисам хтео да објављујем више података. У претходном одговору сам рекао како доживљавам Цркву. Они који мисле да Црква нема шта да каже и поручи човеку управо хоће да се Црква не бави конкретним животом већ неким имагинарним стварима, "духовним светом" итд... не кажем да је Магдалена непријатељ Цркве, просто није схватила све ово али има много оних који јесу. Ово је ништа шта добијам од оних који би да могу да нас уопште нема, да не постојимо.

Важно је да знаш да овде има искрених људи који имају вољу да ти се нађу као твоји најближи јер схватају крст који носиш. Ево Данка је дала веома леп одговор. Ето, сада знају о коме се ради, да си то ти. Нема потребе да ти буде непријатно и да неко на "тебе баца камен". Поделила си своју муку са нама. Немало сам и ја своје муке делио са људима који су овде. После тога ми је свакако лакше.

А што се тиче "моје славе" и њено тражење од не знам кога- па добро, свако има право да мисли шта хоће. Није ми први пут да тако неко прича. Због тога и немате свештенике који хоће да нешто раде на нету, нарочито не овакве ствари јер мораш да будеш довољно луд да се суочаваш и са оваквим стварима.

Подели на овим сајтовима

Ми не знамо зашто се овај човек овако понаша према жени и ћерки.

Питање је како живети са неким ко те не воли и поред чињенице

да је ту неко ко те воли (мајка, брат).

Колико видим ту су умешане и успомене и то оне ... ружне.

Елем, нисам паметан и савете које бих дао ... лако је мени тако

да пишем, ја не морам да трпим ту атмосферу, али ... хајде да пробам.

Можда је ово време добро за појачавање односа са мамом и братом,

са особама које и умеју и желе да поделе љубав са тобом.

Јер то може довести до некаквих промена код оца, промена на боље,

али ће сигурно осећање вољености и прихваћености код тебе

бити на много јачем, дубљем... доминантнијем нивоу.

Пошто, ово ми веруј, ти ЈЕСИ и вољена и прихваћена особа!

Прво од Бога и свих светитеља Његових, потом од нас - Цркве твоје,

и на крају и од мене, 'бораније' међу верницима!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Драгана, имаш моју подршку и молитву. Шта да ти кажем, мораш да се бориш да се извучеш из тога, безнађе и очајање су од ђавола. Ако имаш духовника разговарај редовно са њим , ако немаш нека ти неко препоручи неког. Дружи се, шетај колико можеш. А оцу праштај и моли се за њега., ко зна какву муку можда има, а увек је најлакше испразнити се на оне који су ти најближи.

Подели на овим сајтовима

Иако се делимично слажем са Магдаленом, моја претпоставка је да корисница није толико тражила да се проблем посматра са техничке стране и са неким предефинисаним решењима већ имам утисак да је у питању тражење подршке на духовном плану.

Не само чланови ове заједнице, већ сваки добронамерни човек треба да да духовну подршку нашој сестри. И то је оно што ми, неуки, можемо и треба да пружимо. И да се надамо да ће то довести до оног озбиљног решавања проблема о чему говори Магдалена.

Мој лични утисак је да је основни проблем недостатак комуникације, само то није појединачан проблем већ широкораспрострањен и свеобухватан. Овде је само показао своје право лице.

Подели на овим сајтовима

@,

Ја баш видим ово место као одлично да људи који НЕМАЈУ са ким да поделе овако тешке ствари то учине са нама. Другим речима, имају поверења у људе који су овде. Одавно се показало да је углавном веома корисно за онога ко има неку муку да то исто подели са људима од којих и многи имају исту муку. Мислим да одвајање Цркве, питање вере од РЕАЛНОГ ЖИВОТА је равно потпуног обесмишљавања православља.

Зато да не би спемовали тему, оставимо је за конструктивне одговоре.

Ovakve stvari nisu preporucljive za komentare po forumu . Velika vecina , ako ne i svi clanovi foruma , nije kvalifikovana da donosi sudove u konkretnom slucaju .Opravdanje da se problem moze resiti poverenjem u nepoznatog sagovornika , ili sto je jos neprihvatljivije sagovornika koji ima slican problem , je problematicno / najblaze receno / . Forum nije mesto koje ce na odgovarajuci nacin da resava psihicke probleme i suicidne nagone . Najbolje je da nastavi razgovorima sa pomenutom doktorkom koja je najbolje upoznata sa slucajem i koja je najkvalifikovanija za pruzanjem odgovarajuce terapije . Poslednja recenica meni nije razumljiva .
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...