Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://mondo.rs/a934602/Info/Drustvo/Mario-Juresic-hitno-potrebna-pomoc.html

POMOZITE: Mario ima manje od tri meseca života!

30.08.2016. | 12:08

Mario Jurešić (29), student iz Beograda, boluje od melanoma kože i hitno mu je potrebno 160.000 evra za operaciju.

POMOZITE: Mario ima manje od tri meseca života!Foto: Privatna arhiva, Mario JurešićMario Jurešić
55
A- A A+

"Početkom 2014. ustanovljen mi je rak kože. Kao prvi simptom primetio sam mladež koji je počeo da menja oblik i boju i da krvari. Primarna promena uklonjena je sa boka u februaru, zajedno sa limfnim žlezdama u desnoj podpazušnoj regiji",  započeo je Mario svoju priču za MONDO.

U avgustu 2014. došlo je do komplikacija i nove hirurške intervencije, gde su ponovo uklonjene limfne žlezde iz desne podpazušne regije, zajedno sa svim linfnim žlezdama iz desne prepone.

Kako Mario kaže, nalaz je pokazao da su žlezde maligne i ispostavilo se da je poreklo melanoma genetsko, a u Srbiji ne postoji nijedna vrsta terapije za takvo oboljenje. 

”Nažalost, nakon nekoliko meseci u studiji, ispostavilo se da nisam primao pravi lek već placebo, tj. da sam bio u kontrolnoj grupi. To je otkriveno tako što je došlo do progresije bolesti, u vidu tri metastaze na plućima.Tada je proglašen četvrti, terminalni stadijum bolesti. Nakon određivanja hemioterapije kao metode za lečenje, i nekoliko nedelja neuspešnih pokušaja da dobijemo papire kojima se prepisuje da je potrebno lečenje u inostranstvu, u potpunosti se odustalo od lečenja u Srbiji", objašnjava ovaj mladić.

Mario je potom otišao da se leči u Izrael kod jednog od najeminentnijih svetskih stručnjaka kada je u pitanju lečenje malignog melanoma. On mu je preporučio korišćenje leka "zelboraf" uz čiju pomoć se sve metastaze sa pluća povlače.

”Pošto je lek izuzetno skup (oko 2.400 evra košta doza za jednu sedmicu), bio sam prinuđen da nađem način da ga obezbedim besplatno.Uz pomoć prijatelja, a pošto sam dete iz mešovitog braka, u aprilu 2015. dobijam hrvatsko državljanstvo, koje mi je omogućilo da lek dobijem u sklopu osnovne zdravstvene zaštite, bez ikakvih troškova, sem troškova odlazaka na terapije u Zagreb iz Beograda”, ispričao nam je Mario.

Međutim, lek je delovao nekoliko meseci, a potom je njegov efekat počeo da slabi i metastaze su se vratile.

Mario kreće u potragu za novim lekom koji daje bolje rezultate na duži vremenski period.

”Cena leka se meri u stotinama hiljada evra na godišnjem nivou, tako da je jedina mogućnost bila donacija od strane korporacije koja proizvodi lek, ili pomoći humanih ljudi. U julu 2015. stupam u kontakt sa farmaceutskom kućom MERK, uz čiju sam pomoć regulisao svu potrebnu dokumentaciju i krenuo s primanjem novog leka u decembru 2015. Donacija je bila u okviru programa EU, pa je hrvatsko državljanstvo omogućilo da za istu apliciram. Lečenje se nastavilo u KBC Rebro, u Zagrebu, do koga sam i dalje putovao iz Beograda”, kaže Mario.

Novi problemi se javljaju u februaru 2016, kada je nakon iznenadnog napada epilepsije ovom mladiću ustanovljen tumor na mozgu.

Tumor je s mozga uklonjen hirurškim putem u martu 2016, i za sada nema novih komplikacija, ali na drugim organima, nažalost, situacija nije tako dobra.

Njemu su lekari uključili novi lek koji prima u Istanbulu gde mora da putuje svake tri nedelje, a to prilično košta. Naime, za terapiju od četiri ciklusa od po tri sedmice mora je da plati 15.000 evra.

”Trenutno sam primio dve od potrebne četiri doze, nakon kojih će se raditi kontrolni pregled. Biohemija je jako loša, iako se to ne vidi na prvi pogled pošto imam 29 godina. Zbog metastaze na nadbubrežnoj žlezdi ima problema sa srcem, trenutni pritisak je 80 sa 50, zbog čega osećam konstantni umor, kome, za sada, uspevam donekle da se oduprem”, ističe Mario.

Najnoviji snimci od 26. avgusta 2016. godine pokazuju da se pored postojećih, ponovo javljaju stare promene na plućima, kao i nove u digestivnom traktu i na kostima.

Jedino preostalo rešenje je tzv. TIL terapija. Njena suština je u zameni originalnih linfocita domaćina veštački proizvedenim, koji su programirani da se bore protiv primarnog melanoma i na taj način spreče pojavu novih metastaza.

Odziv pacijenata na ovakav metod lečenja malignog melanoma, čak i u najtežem obliku, je jako dobar i postoji više ljudi u našoj zemlji koji su ovu opaku bolest uspeli da stave pod kontrolu.

Terapija se trenutno radi u klinikama u Tel Avivu i Mančesteru. Cena se kreće između 120.000 i 160.000 evra.

NOVAC MOŽETE UPLATITI NA OVE RAČUNE:

Dinarski:

205-9011005952586-80

Devizni:

Ž.R. 9031021474911

R. S. 352059031021474911860

Komercijalna banka, na ime Mario Jurešić

SMS BROJ ZA POMOĆ ĆE BITI DOSTUPAN DO KRAJA NEDELJE!

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Drugari,
Hvala na svakoj pomoci ko hoce da pomogne
SMS 118 NA 3030
Uplata za malog Veljka Kovacevica
Dinarski: 160-429509-97
Ostatak tumora u glavi,slep,desnostrana hemipareza.....
Pruzite mu sansu http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/118.html

14317566_1270157709696346_40451766289711

Подели на овим сајтовима

http://pomozibolesnom.weebly.com/10551054105610541044104810621040-10521040105610481035.html

Породица Марић живи у близини Шапца.
Трочлана породица коју чине мајка Доста Марић (69), и њени синови близанци Ненад и Предраг (42). 

Они су родом из Западне Босне и живели су веома тежак живот у време рата у старој Југославији. 

Ненад и Предраг су били рањавани и због тешких животних услова, њихово здравље је почело још тада да се погоршава.
Након ратних збивања и проведених ратних година, преселили су се у Србију у трошну кућу, али су вредно радили да могу колико толико нормално да живе.

На несрећу, пре 4 године, Ненад је почео да има проблема са ногом и због тога је морао да прекине конобарски посао. Предраг је такође једно време радио као конобар, а онда почео да надници на грађевинским пословима.

Након детаљних испитивања доктори су поставили дијагнозу од које Ненад и Предраг болују, а зове сеПОЛУНЕУРОПАТИЈА. Ова болест се испољава у одумирању периферних и вегетативних нерава и ако се не лечи, напада централни нервни систем, што може оставити тешке последице и условити непокретност.

Тренутно, због погоршаног здравља, нити Ненад, нити Предраг раде, а мајка која је морала оперисати кук, нема пензију, јер није имала довољан број догина радног стажа у Босни, да би је стекла. Уз то морају да купују лекове за сво троје, јер узимање лекове је једини начин да би могли да ублаже своје здравствене проблеме.

Ненад треба у Шведску да би се вршио захват на нози, пошто имају тежи облик ПОЛУНЕУРОПАТИЈЕ и постоје индиције да имају и ОСТРОФИЈУ, отежано се крећу и треба да се клинички збрину јер им велика количина лекове не помаже.

Велики родољуби и патриоте, истински!
Истакнути борци специјалних јединица ВРС и ДБ Републике Србије на Косову, били у Хрватској 6 месеци у логору. Бранили србску нејач, жене, страце и немоћне од Хрватске, преког Републике Србске и наше свете земље КиМ.
Цело бомбардовање провели на КиМ, па последице осиромашеног уранијума доприносе тешком здравственом стању.

Учесници рата и војно ангажовани од 1991 до 1996, да би почетком 1999 били прикључени специјалним јединицама ресора државне безбедности, на КиМ остали све док није потписан споразум да се Војска Југославије и специјалне јединице морају повући са КиМ.

Породица Марић има трошкова, сада посебно због путовања на прегледе, Ненад је неадвно био у Лозници где није успела операција, па је заказана да буде на Бањици.

ФЕЈСБУК ГРУПА ЗА ПОМОЋ ПОРОДИЦИ МАРИЋ ЈЕ : https://www.facebook.com/profile.php?id=265326857153046&fref=ts

Помоћ може да се изврши на следеће рачуне :

Свако може да уплати у било којој пошти СРБИЈЕ преко ПОСТ-НЕТА, на име Марић Предраг, број телефона 064 512 53 50. 

ДИНАРСКИ РАЧУН : 205-9001020306156-48, КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА ШАБАЦ, НА ИМЕ МАРИЋ НЕНАД
ДЕВИЗНИ РАЧУН : 9031022489530, НА ИМЕ МАРИЋ НЕНАД

Будимо сложни, помозимо једни другима, имајмо срца.
Покажимо да смо људи на делу!

Посетите нас на Фејсбуку : 

https://www.facebook.com/pomozibolesnombudicovek/

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

VAPAJ PODGORIČANKE: “Molim Vas pomozite mi, trpim jake bolove…”

Podgoričanka Nataša Rešetar javila se banci hrane sa problemom, a njen poziv  bio je hitan.

“Molim Vas  pomozite mi , trpim jake bolove.Sada sam od doktora, dobila sam injekcije i moram pravo u krevet. Doktor predlazei hitnu , neodloznu operaciju. Ja ne mogu ostaviti djecu  bez hljeba , za to moram zaraditi ali  kako sada to da  radim?”

Posjetili smo samohranu majku Natašu  Rešetar u Podgorićkom naselju Zelenika.

20160919_120141-660x330.jpg

Ljubav majke i kćerki je neopisiva. Osjeća  se u vazduhu.

Nataša sa neprijatnošću govori o svojim problemima. Stalno pominje da ona ne bi ovako nikako ( misleći na poziv za pomoć)  da ima ikakav izlaz iz situacije u kojoj se našla. Osjećamo  tokom razgovora veliku bol majke što svojoj djeci ne može priuštitu više i bolje ali bolest  je glavni njen problem.

Nataša sama živi sa kćerkama  Andjelom od 10 godina  i Anastasijom od 7 godina.

Otac ne pomaže porodici pa se ova porodica izdržava uglavnom  od socijlane pomoći od  130 eura. Taj novac je dovoljan za kiriju ( 100 e ) i struju.

Uvijek kada je imala prilike je radila kako bi djeci obezbijedila hranu i nešto od  garderobe. Sada je situacija drugačija. Ne vidi izlaz.

Nataša  već 2. 5 godine ignoriše jake bolove u kičmi. Na koljenima i rukama  je  zadnjih pola godina  ne rjetko dolazi u hitnu pomoć.

Dijagnoza je jasna . Protuzija L4 – L5 i ekstmuzda diska L5 -S1.Operacija hitna!

Ona mora ići na operaciju  odmah.Ali ko da  joj ne pomognemo da djeca imaju hranu i barem osnovno od garderobe.

Socijalna pomoć joj ne omogućava da kupi išta od hrane.Sve ide na kiriju i struju.

Starija kćerka ima zdravstvenih problema.Ova odlična učenica petog razreda  OŠ “Vuk Karadžić ”  živi sa urodjenom žuticom.Ima  i akutnu epilepsiju( glavobolja :vrtoglavice ;nesvjestice) i ograničene fizičke i psihičke mogućnosti( lako se zamara ) .Potrebna joj je posebna hrana .Ima i atopijski dermatutis te potrebu za posebnim higijenskim tretmanom ( kreme ,melemi).

Ništa od toga joj na veliku žalost majke ne može biti omogućeno.

Hrani se sendvičima  a supicu i malo mesa pojede kada majka zaradi nešto novca čisteći .

Natašu često pozivu iz škole da dodje po Andjelu jer ima zdravstvenih tegoba. Ni to ne smeta ovoj sjajnoj desetogodišnjakinji da ima sve  petice u školi.

I pješačenje po 3 km do škole i nazad ne pogodije zdravstvenom stanju Andjele. Ali mama nema mogućnost da plati  prevoz do škole.

Zatekli smo je u patikama na platformu, dobijenim od komšinice. Nije imala nikavu obuću za kišne dane.

Mladja kćerka Anastasija je učenuca trećeg  razreda iste škole.
Ova vesela djevojcica želi samo da joj mama ozdravi . Rodjendan joj je brzo, 11.oktobra puni 8 godina i umjesto torte i poklona želi samo to , da mama ne trpi bolove.

Majka Nataša je platila pola mjeseca užinu  u školi svojim kćerkama . Ali prekinuće  taj izdatak.Mnogo  je to za njihov mali budžet.

Odriče se Nataša  svega. Sama kaže da je znala po pet dana da ništa ne pojede da njene kćerke ne bi bile gladne.

Mi moramo pomoći ovoj maloj porodici!Iz humanih i ljudskih razloga ako ništa drugo.

Banka hrane CG je ponijela hranu i hig.sredstva ali to ni izdaleka nije dovoljno.

Moramo poslati Natašu na operaciju.Moramo joj omogućiti višemjesečni oporavak kako bi mogla  nakon toga da radi  i zaradi za svoje kćerke

Molimo institucije , kompanije i dobre ljude da pomognu.

Osim garderobe , obuće ,  veša , ćaarapa , hrane , potrebna im je sigurnost u materijalnom smislu da Nataša ode na operaciju i oporavi se.

Svi koji mogu pomoći novčano žiro račun je kod Societe generale banke
01-201-0035090.0 na ime Nataša Rešetar

Za kontakt porodice obratite se Banki hrane na mejl bankahranepg@gmail.com , na telefon
069 495 680  ili na Fb stranici u inboxu Banka hrane 

http://volimpodgoricu.me/2016/09/20/vapaj-podgoricanke-molim-vas-pomozite-mi-trpim-jake-bolove/

Подели на овим сајтовима

Какве тужне приче, како лајковати, чиме помоћи? Ниђе не примјетих да се помиње парохијски свештеник. Требало би да покренемо акцију нашег свештенства да све те случајеве, уз консултацију са љекарима и социјалним радницима испита, а онда да они буду ти који преносе апел за помоћ.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://caglas.rs/nemanja-ima-13-godina-a-ide-sam-na-hemoterapiju-nije-mi-tesko-samo-da-znam-da-cu-se-vratiti/

Nemanja ima 13 godina a ide sam na hemoterapiju: Nije mi teško, samo da znam da ću se vratiti

October 12, 2016 Posted by Д. Д. under Србија

nemanja-1-660x330

Nemanja ima 13 godina a ide sam na hemoterapiju: Nije mi teško, samo da znam da ću se vratiti

Izvor: SPIRITUS MOVENS

– Plašim se igle i terapije od koje mi je muka… a nije mi teško što putujem sam do bolnice, samo da znam da ću se iz nje vratiti kući… – priča za “Blic” Nemanja Leontijević (13) dok gleda očima u kojima živi tuga.

5a875aa527ae718067d88b0df98304dc.jpg

Foto: Milorad Milanković / RAS Srbija

Ovom dječaku iz sela Kožuar prije 15 meseci dijagnostikovan je osteosarkom, tumor kostiju.

Na ulazu u dvorište petočlane porodice Leontijević srce se cijepa. Teško siromaštvo napala je bolest. Napala je njihovog Nemanju. Neljudski uslovi u kojima živi sa mamom Slađanom, tatom Dušanom, sestrom Jelenom (10) i bratom Stefanom (2), razlog su zašto na hemoterapije putuje sam. Njegov put od kuće do bolnice prekriven je “trnjem”. Iz sela Kožuar autobusom do Uba pa drugi autobus do Beograda. Silazi u Savskoj ulici. Mali junak onda planinari do Pasterove, do vrata Instituta za onkologiju i radiologiju.

5a8fac94b135aa786addce4c4e404170.jpg

Foto: Milorad Milanković / RAS Srbija

– Kad siđem iz autobusa, idem još malo peške… – kaže Nemanja. A to malo je nekoliko kilometara teškog pješačenja uzbrdo.

U pogledu se nada još nazire, a snagu mu pruža porodica.

– Teško mi je što moram da putujem sam, i u bolnici sam jedini koji je sam, bez roditelja. Ponekad dugo čekam autobus, a umoran sam, ne mogu ni da potrčim. Razmišljam samo o tome kako ću poslije terapije ići kući. Iako ne znam uvijek koliko ću se zadržati. Ponekad ostanem sedam dana, nekad deset. Onda mi nedostaju sestra i brat – kaže Nemanja, dok glavu okreće na suprotnu stranu od ožiljka koji sjeća na operaciju tumora na vilici.

67475d0e2d6cc97310e91ecbfdde8a06.jpg

Od kada se razbolio Nemanja, nastavu sluša u bolnici.

– Završio sam šesti razred sa odličnim uspjehom. Volim biologiju i matematiku. Volio bih da se vratim u redovnu školu, nedostaju mi drugari. Ovdje niko ne dolazi, igram se sa bratom i sestrom. Jelena i ja igramo karte, šah…i lopta nam je bušna, pa ništa od fudbala – kroz poluosmjeh priča napaćeno dijete.

7b3369d734ee625ff4ccdd3a9c7ea985.jpg

Kada smo je pitali koliko voli svog batu, sestra Jelena pobjegla je iz sobe, plačući.

– Kad god se on sprema da krene za Beograd, ona plače. Ne može da podnese. Zna da kada ode, neće ga vidjeti neko vrijeme. Od kad je on bolestan, popustila je u školi – kaže majka Slađana.

Sjedimo u sobici gdje su dva kreveta. Tu svi spavaju. Kupatilo nemaju pa ova prostorija, koja se jedina grije, posluži za kupanje.

– Donesemo korito, vodu izvučemo iz bunara, ugrijemo je na šporetu – stidljivo priča mama Slađana.

641628e21811506d25b9e5a2c65bd834.jpg

Veš pere na ruke napolju, a dječica kada hoće u toalet idu u poljski ve-ce u dvorištu.

– Nemamo za hranu, lijekove, Nemanji za autobus treba 800 dinara. Pomoć smo tražili od gradonačelnika Uba, kaže “nema para“. Ne mogu da radim, čuvam Stefana, koji još nije progovorio – kaže Slađana.

Mjesečna primanja su im 9.000 dinara.

5a8fac94b135aa786addce4c4e404170.jpg

– To je socijalna pomoć, a ističe u junu. Ne mogu da radim dok Nemanja ne ozdravi. U bolnici su mu rekli da više ne može da dolazi sam, pa sam nabavio uput za sebe i od sada ću biti s njim – kaže otac Dušan koji je 22 godine radio u “Termoelektru“, a sad po selu siječe drva za nešto para.

da8bcdaf7fa3c3ea7d2b609d62a7251c.jpg

Prije 15 mjeseci Nemanji se pojavio otok na vilici i otac ga je poveo kod zubara.

– Dobio je antibiotike, otok je spao. Ponovo se pojavio poslije nekoliko dana, pa smo ga opet poveli kod stomatologa. Pokušao je da otvori otok, ali je buknuo još više, počeo i da krvari. Onda su ga poslali u bolnicu u Valjevu. Tamo je bio tri dana. Ljekari su se ogriješili o moje dijete. Otok su mu isjekli “na živo“, a rekli su mi ljudi posle, da to mora sa anestezijom. Kada su vidjeli šta su napravili, hitno su ga prevezli u Tiršovu, a nas, roditelje, nisu ni obavijestili – kaže Dušan, uz duboki uzdah.

b51b6ece8a15697d312f97cbad9f6759.jpg

Ljekari iz Tiršove pozvali su oca, koji je Nemanji sjutradan doneo pidžamu, četkicu za zube…

– U bolnici je ostao potpuno sam mjesec dana. Nisam imao uput i nisam mogao da budem sa njim. Posjećivali smo ga. Bilo nam je jako teško, duša me boli. On je mnogo plakao, sve ga je boljelo, a nismo znali od čega je bolestan. Onda smo saznali. Tada je dobio uput za Onkološki institut – sjeća se otac.

d844b43ce3f6ac5cc781a007801b310c.jpg

Operisan je u aprilu 2015., pa je krenuo na hemoterepije.

Ako želite da pomognete, možete poslati SMS na broj 2552 (iz SRbije)  ili uplatiti sredstva na tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 – rsd, Societe Generale Srbija, Beograd. Za više informacija o tome kako da doniratepogledajte OVDE.

45389c374dc38227908ce8c1f26a4cab.jpg

Želja mu je da ima kupatilo u kući

– Bio bih najsrećniji da imamo kupatilo. Sramota me je da se kupam u sobi gdje spavaju bata i seka. Voleo bih da imamo i svoju sobu. Ali to nije toliko važno – kaže Nemanja, dok oči mole za pomoć.

Nakon što je “Blic” objavio priču na koju niko ne može ostati ravnodušan, puno ljudi se javilo da pomogne ovoj porodici.

Подели на овим сајтовима

Strava kako se sve ljudi muce i trpe, uvek kad dodjem na ovu temu uzasno me je sramota, jer vidim da sam besan i olos na kakve se gluposti zalim.

Kad imas zdravlje sve imas, u to nema nikakve sumnje!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Vidim da su u ovoj temi uglavnom (ako ne i svi) postovi, vesti iz medija... Ne bih da zvučim pogrešno, ali mislim da oni koji dospeju do medija već mogu računati na pomoć, kakvu takvu...

Možda bi bilo bolje ovde pisati o ljudima iz svoje okoline, komšiluka i slično, do kojih mediji nisu došli, pa videti kako možemo da pomognemo? (samo predlog)...

"Lepota je u oku onog ko gleda, tako nas i Bog vidi s one strane neba." - Marčelo.

Подели на овим сајтовима

http://www.balkanuzivo.net/apel-za-pomoc-cetvorogodisnjoj-snezani/

Apel za pomoć četvorogodišnjoj Snežani

1_620x0.jpg

Četvorogodišnjoj Snežani Savić neophodna pomoć kako bi joj se obezbedilo odlazak u Sloveniju na lečenje. Roditelji apeluju na sve ljude dobrog srca da pomognu koliko mogu

Četvorogodišnjoj Snežani Savić je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi obezbedila neophodne terapije. Ona na prvi pogled izgleda kao svako drugo dete. Razdragana je, mila i vesela. Ispod veselog lica ove preslatke devojčice krije se drugačija istina.

Sneža je rođena sa teškom anomalijom creva – imala je operaciju, ima plastična creva, zbog čega je na posebnom bezglutenskom režimu ishrane.

Na žalost, ima i astmu, visok pritisak, pije lek enalapril, ima rupicu na srcu.

Osim toga, ima problem i sa epilepsijom zbog čega pije jaka tri leka (kepru, tergetol, frizijum), specijalno mleko neokate koje se nabavlja u inostranstvu i prima inekcije protiv gušenja epi pen.

Često ima epi napade zbog kojih svaki put mora da ostane na bolničkom lečenju.

Da bi se utvrdilo koja vrsta epilepsije je u pitanju, Sneži je potreban odlazak u Sloveniju na ispitivanje i operaciju, tj punkciju kičme.
Kako nesreća nikada ne ide sama, jedini zaposleni u porodici je njen otac, koji je već ranije podigao kredit za njeno lečenje. Njegova plata ne može da pokrije ni osnovne troškove.
Da se Sneža oporavi potrebno je mnogo novca koji porodica ne može da sakupi jer je u jako teškoj materijalnoj situaciji. Oni žive u jednoj radničkoj sobi i veoma teško se nose sa ovakvim životnim nedaćama.

Devojčica je do sada već četiri puta išla u Sloveniju na preglede. Sneži je sada neophodan novac za punkciju kičme, operaciju, analize u Sloveniji, za specijalne inekcije epipen, za medicinska sredstva kao i za troškove puta i boravka.
U ovom momentu je potrebno 2500 evra. Devojčici su već dva puta pomerali termin, jer kada je bio zakazan pregled i operavija, za 01. februar i 21. mart, roditelji nisu mogli da prikupe novac.

Novi termin će biti zakazan čim se skupi suma predviđena za ovu vrstu intervencije.

KAKO MOŽETE DA POMOGNETE SNEŽANI:

Slanjem sms poruke humanitarnom fondu, tako što ćete ukucati 15 i poslati na 3030

Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)

* * * * * * * ** * * ** * * *
Uplate na račune:

Dinarski: 160-403133-73

Devizni: 00-540-0000745.8

IBAN: RS35160005400000745833

Imena roditelja devojčice su Danijela i Tomislav Savić
* * * * ** * * * * * ** * *
ili

Upiši human15 i pošalji SMS na 455

Cena poruke: 10 CHF

Подели на овим сајтовима

http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/104699/ne-ostanimo-nemi-na-vapaj-pomozimo-petogodisnjem-vanji.html

ŽIVOTNE PRIČE

26. 10. 2016. 14:42   >>  09:46

Ne ostanimo nemi na vapaj, pomozimo petogodišnjem Vanji

Vanji Bešlagiću, petogodišnjem dečaku, potreban je novac za lečenja tumora na mozgu, koji mu je otkriven početkom ove godine.

foto: privatna arhivaFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Vanja Bešlagić imao je 4 i po godina kada mu je otkriven tumor na mozgu koji nije operativan. Njegovi roditelji, Ana i Srđan, zamolili su svakog ko može da pomogne da to učini, jer im je sada preko potreban novac kako bi pokušali da ga izleče:

"Dana 7.06.2011. godine rodio nam se sin Vanja. Dani su prolazili, Vanja raste i sve je onako kako roditelji mogu da zamisle... Srećno, maštovito, keativno , razumno. Mogli bi slobodno reći previše poslušno i dobro dete. Svi koji ga poznaju to znaju.... Novembra 2015. dok je bio bolestan ( upala uha) požalio se da mu se vrti u glavi i primećujemo da sa desnim okom ne trepće . Vrtoglavica je od temperature a očni lekar kaže da nije ništa i zakazuje pregled u januaru 2016. kad prodju praznici... Vanjino uvo je ozdravilo, ali oko nije!
11.01.2016. dok smo šetali primećujemo da se Vanja zanosi dok korača. Odlazimo na zakazan pregled ORL , uši su u redu i nastavljamo pregled na audiologiji za perifernu ravnotežu odakle nas šalju hitno kod neurologa!

15.01.2016. neurolog postavlja dijagnozu, tumor mozga, meduloblastum ili gliom moždanog stabla. Vanja ostaje u bolnici.
18.01. 2016. nas prebacuju na neurohirurgiju u Klinički centar kao pacijent prof. Dana Grujicic. Molimo se zajedno sa njom da je meduloblastum, jer je taj tumor operativan.
Magnet zakazan za 20.01. Vanja preživljava mnogo teške trenutke i već posle 7 dana ne može da stoji samostalo, vrtoglavica, glavobolja. Sve što mu se dešava je mnogo teško a njemu strašno i nerazumljivo.

Magnet uspešno odradjen - MR nalaz odgovara velikom tumoru moždanog stabla, difuzni gliom ponsa ili fibralni astrocitom. Prof. Dana nam saopštava da nije moguća operacija!
27.01. 2016. ugrađen šant - pumpica koja ispumpava likvor iz mozga u stomak, pošto je prirodan proces ispumpavanja sprečen tumorom. Idemo na onkologiju, jedino uspešno oružje nam je radijacija - zračna terapija koja daje produžetak života. Na planeti ne postoji hirurg koji bi izvršio operaciju, stižu nam isti odgovori i iz Francuske, Nemačke, Engleske, Amerike. Zračna terapija odrađena, ukupno 30. Primenili smo alternatvnu medicinu u kućnim uslovima i slobodno možemo reći najbolju moguću, a koja je dosta umanjila nuspojave zračenja. Vanja je od aprila bivao sve bolje, svi smo presrećni, a prvenstveno Vanja. Tumor se smanjuje, edem je još veliki. Uspevamo!!!! Međutim, od avgusta kreću mala pogoršanja, mala...

U septembru kontrolni MR , tumorska masa veća nego na početku! Kako!? Stanje se iz dana u dan pogoršava . Za zvaničnu medicinu je tu kraj, ne može više da pomogne. Prepušteni smo sebi da sa što više ljubavi a manje boli nastavimo jer za nas ne prestaje borba i vera da se čuda desavaju.

Uz pomoc prijatelja i ljudi koji nam pomazu u alternativnom lečenju dosli smo do dr.Ben koji ima dosta uspešnosti u lečenju i ove vrste tumora. Od ovog trenutka kreće bitka za koju nemamo dovoljno oružja. Novac i vreme. Ogroman (za nas) ogroman novac. Lečenje staje mesečno 33 000 dolara.

Dr Ben kaže da nas čeka najmanje 2 do 3 meseca lečenja sa njegovom terapijom koju priprema individualno za svakog pacijenta. Početak lečenja bi bio početkom novembra, tada dr Ben dolazi u Srbiju. Vanja je trenutno u veoma teškom stanju i moramo odmah da reagujemo. Molimo sve koji mogu da nam pomognu da u ovoj borbi POBEDIMO. 
Novac koji je potreban kada se sve sabere je preveliki za mesto gde svi mi živimo, ali kada se podeli na puno ljudi dobrog srca može biti i mali. Znamo da Vas ima puno i da ćete nam pomoći da pobedimo i zajedno pokažemo da su srce i ljubav veći i vredniji od novca. Molimo prosledite našu molbu svim Vašim prijateljima, rodbini, poznanicima, kolegama. Hvala na svakoj parici, znamo da je od srca."

Mama Ana i tata Srđan

Broj dinarskog računa:
Raiffeisen banka a.d. Beograd
265-0000004661720-16
Srdjan Beslagic

Broj deviznog računa:
NLB banka a.d. Beograd
0730400313677
Srđan Bešlagić

Подели на овим сајтовима

Помозимо нашем брату Марку!

4.11.2016

Марко Марковић из Ивањице, рођен 1988. године, болује од тешке болести - Хочкинов лимфом. Марко живи сам са оцем, који је у тешком здравственом стању, а мајка му се упокојила пре осам година. За његово лечење у иностранству потребна су новчана средства у износу од 120 хиљада евра. Марко је тренутно у веома лошем здравственом стању и неопходно је да што пре започне лечење. Молимо све људе добре воље да помогну Марку у складу са својим могућностима уплатом на жиро рачун код Комерцијалне банке: 205-9011006697270-35.

http://www.slovoljubve.com/Newslist.asp?cmd=resetall

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...