Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

SRBIJO POMOZI NINI: Devojčica obolela od monoblastne leukemije, još ima nade za spas!

Nina Spremović ima 15 godina i odlična je učenica Arhitektonske škole u Beogradu. U aprilu ove godine na pregledu na klinici u Tiršovoj joj je dijagnostikovana akutna monoblastna leukemija. Kako bi se Nina izlečila neophodno je izvršiti transplataciju koštane srži nakon hemoterapije

nina-spremovic-1433361296-672705.jpg

Foto: Facebook

Nina Spremović ima 15 godina i odlična je učenica Arhitektonske škole u Beogradu. U aprilu ove godine na pregledu na klinici u Tiršovoj joj je dijagnostikovana akutna monoblastna leukemija. Kako bi se Nina izlečila neophodno je izvršiti transplataciju koštane srži nakon hemoterapije. Prema mišljenju lekara njene šanse su značajno veće ukoliko se operacija obavi u inostranstvu, i njena jedina nada je operacija u specijalizovanom zdravstvenom centru u Rimu, koja se mora obaviti najkasnije za 3-4 nedelje.

Da Nina ode u Rim potrebno je gotovo 17 miliona dinara.

- Nina je primila prvu hemoterapiju, i po mišljenjima lekara je u zadovoljavajućem stanju. Danas je napustila Kliniku u Tiršovoj i došla na kućno lečenje. Zatim je potrebno započeti drugu hemoterapiju, kada se sakupe sredstva i uplate na račun italijanske klinike. Smatramo da su uslovi za lečenje tamo daleko bolji zbog njene opremljenosti. Posle završetka hemoterapije bi usledila transplantacija - kaže za Kurir Nenad Spremović, Ninin otac, koji napominje i da je pokrenut niz humanitarnih akcija za pomoć Nini, a da je radi bržeg prikupljanja neophodnih sredstava takođe sklopljen ugovori sa Humanitarnom fondacijom Novi Beograd.

Svaki prilog je važan, svaka pomoć je dobrodošla, jer za Ninu znače život, a ako želite da pomognete to možete učiniti

Za Ninu!

96_nina_spremovic1.png

Potrebno

18727299

Dajmo

Nini šansu

• Uplati na račune:

Dinarski: 160-421769-37

Devizni: 00-540-0001099.8

IBAN: RS35160005400001099883

• Upiši 96 i pošalji SMS na 3030

Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)

Upiši human96 i pošalji SMS na 455

Cena poruke: 10 CHF e-Doniraj

Humanitarna fondacija Novi Beograd sakuplja sredstva za lečenje Nine Spremović. Mala Nina ima 15 godina i odlična je učenica Arhitektonske škole u Beogradu. U aprilu ove godine na pregledu na klinici u Tiršovoj joj je dijagnostikovana akutna monoblastna leukemija. Kako bi se Nina izlečila neophodno je izvršiti transplataciju koštane srži nakon hemoterapije. Prema mišljenju lekara njene šanse su značajno veće ukoliko se operacija obavi u inostranstvu. Pronađena je bolnica u Rimu koja ima uslove za sprovođenje odgovarajućeg tretmana. Da Nina ode u Rim potrebno je gotovo 17 miliona dinara.

Da pomogneš Nini upiši 96 i pošalji SMS na 3030! Takođe, maloj Nini možeš pomoći i tako što ćeš uplatiti novac na dinarski ili devizni račun, ili donirati novac putem platnih kartica na linku e-doniraj.

Vaše malo Nini daje šansu!

http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/96.html

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/srbijo-pomozi-nini-devojcica-obolela-od-monoblastne-leukemije-jos-ima-nade-za-spas-clanak-1806887

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/243360/Default.aspx

Objavljeno 28.04.2014. u 14:29
DAJTE DA ŽIVIM Darija Šimunov: Postavili su pogrešnu dijagnozu, pa mi terapijom oštetili organizam
Darija Šimunov prikovana je za bolesnički krevet
Molim vas, pomozite. Imam samo 28 godina i ovo je moja zadnja nada za bilo kakvo življenje. Liječiti se moram, a dok se ustanovi tko je, gdje i kada pogriješio, ja nemam vremena i mogu samo leći i umrijeti – poziv je u pomoć koji je Slobodnoj Dalmaciji uputila teško bolesna zadarska studentica Darija Šimunov.

Otkad je u lipnju 2006. godine doznala da boluje od multiple skleroze, strašne dijagnoze koja joj je prekinula mladost, njezino zdravstveno stanje se dodatno zakompliciralo. Godinama je nepokretna i osuđena na bolesničku sobu u podstanarskom stanu u Zagrebu, gdje se liječi, a dodatni šok uslijedio je u ožujku kada je doznala da je njezina bolest od početka pogrešno dijagnosticirana. Novim je pretragama utvrđeno da je Darija u startu oboljela od neuroborelioze, izlječive bolesti zaraženog krpelja, koja je uzrokovala multiplu sklerozu, a poslije i lupus.

– Na ugriz krpelja i boreliju posumnjala sam još 2006. godine, kada sam prvi put primljena u zagrebačku bolnicu, no tada mi nitko nije napravio test na tu bolest iako mi je u otpusnom pismu pisalo da se sumnja na ugriz krpelja. Kako mi je stanje godinama nakon toga postajalo sve gore, sa simptomima koji nisu tipični za multiplu sklerozu, test sam na koncu napravila u privatnoj zagrebačkoj poliklinici, gdje se pokazalo da su sumnje bile opravdane i da sam pozitivna i na boreliju i na lupus.

Ispostavilo se da sam osam godina imala pogrešnu dijagnozu i da zbog toga nisam dobro reagirala na terapiju. Sada moram primati novu, a s tri tisuće kuna, s koliko majka i ja raspolažemo, to je nemoguće, a liječiti se moram – kaže ova apsolventica zagrebačkog Filozofskog fakulteta. U zagrebačkom stanu sada prima antibiotike trećeg stupnja, a podvrgnuta je i frekvencijskoj terapiji, te posebnom načinu prehrane, što nam je potvrdila i njezina liječnica dr. Ivana Hemerich Mravinac.

sim01.jpg – Darija je od starta imala pogrešno uspostavljenu dijagnozu, zbog čega je primala potpuno krivu terapiju koja joj je zajedno s boreliozom oštetila organizam. Novim je pretragama precizno utvrđeno da je njezina temeljna bolest bila neuroborelioza, a multipla skleroza je samo posljedica te bolesti i označava infekciju na koju je djelovao imunosni sustav – pojašnjava liječnica, navodeći kako bi se novom terapijom Darijino stanje moglo znatno poboljšati.

Iako je nakon dijagnoze multiple skleroze pokušavala nastaviti normalno živjeti i studirati, šest mjeseci kasnije pala je u kupaonici i teško ozlijedila donji dio kralježnice. Od tada je nepokretna, prikovana za krevet, a dan joj počinje i završava tabletama protiv bolova. Čak osam mjeseci čekala je na operaciju kralježnice jer joj zagrebački liječnici nisu htjeli priznati ozljedu od pada. Jedina veza koju ima sa svijetom jest internet. Iako se, kako kaže, osjeća umorno i iscrpljeno, ako želi živjeti, mora nastaviti liječenje.

– Frekvencijski generator kojim uništavamo stanice borelije omogućila mi je, srećom, direktorica zadarske Zračne luke Irena Ćosić, na čemu sam joj neizmjerno zahvalna, ali novca više nema. Samo antibiotici koštaju oko dvije tisuće kuna, a imamo samo tri tisuće kuna mjesečno. Većinu trošimo na lijekove i ne ostane nam za život. Nepokretna sam, očito nečijim nemarom i pogreškom, no sada je ipak najvažnije spasiti što se može jer od bolesti koje stvarno bolujem već su stradali i bubrezi, a organizam mi je potpuno iscrpljen – kaže Darija.

BOŽANA SVILIČIĆ
FOTO: SANDRA ŠIMUNOVIĆ / CROPIX

Račun Kako su Darija i njezina majka financijski potpuno iscrpljene skupim liječenjem koje je djevojka do sada prolazila, svi koji žele i mogu pomoći Dariji, mogu to učiniti na broj njezina tekućeg 2484008-3211151757 kod Raiffeisen banke. Dr. Boris Dželalija: Kronični oblik borelioze može sličiti simptomima multiple skleroze – Kronični oblik borelioze može dobrim dijelom sličiti simptomima multiple skleroze, međutim i tu postoje određene razlike koje bi dobar dijagnostičar trebao znati prepoznati – kaže dr. Boris Dželalija, voditelj Odjela za infektologiju zadarske Opće bolnice. Navodi kako borelioza i multipla skleroza mogu imati slične simptome, ali da se u osnovi dijagnostički razlikuju.

– Osoba dijagnostički može imati obje bolesti, ali ih dijagnostičar mora znati razlikovati. Što uzrokuje multiplu sklerozu, do danas nije poznato, dok je kod borelioze poznato da je izaziva krpelj. Lupus je sistemska bolest vezivnog tkiva kojoj se također ne zna uzrok – navodi dr. Dželalija.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

APEL DRUGARA Pomozite našoj Kruni da pobedi tešku bolest

- Ja sam Tara. Kruna je moja drugarica od jaslica. Ceo život. Želim da naredne školske godine u VII/1 sedimo opet zajedno u klupi - ovo je samo jedna od poruka za pomoć dvanaestogodišnjoj Kruni koja boluje od non hočkins limfoma i kojoj je za ozdravljenje potrebna pomoć svih nas kako bi otputovala na lečenje u Pariz.

624055_kruna-privatna-arhiva-2_f.jpg?ver
Kruna Mitrović pre hemoterapije

Kruna Una Mitrović se suočila sa teškom bolešću u februaru. Otišla je na bezazlenu operaciju krajnika međutim, nakon 20 dana problem se vratio. Tada je otkriveno da ima maligno obolenje non hočkins limfom, da nije reč o upaljenom krajniku. Bio je to posle operacije recidiv.

Trenutno je na hemoterapiji i primila je dve serije citostatika. Prema procenama lekara trebaće još deset. Neophodno je da ode na parisku kliniku Marija Kiri gde će joj biti urađena kompletna dijagnostika koja kod nas nije moguća zbog zbog nedostatka tehničkih mogućnosti. Kruna ima zakazano lečenje u Francuskoj počev od 22 juna.

624056_kruna-privatna-arhiva_ff.jpg?ver=
Kruna u bolnici, potrebno joj je lečenje u Francuskoj

- Želimo Krunu nasmejanu sa nama - kažu njeni drugari iz beogradske Osnovne škole Jovan Miodragović. Oni su pokrenuli akciju skupljanja pomoći, a i na sajtu škole stoji apel svima.

Redakciji “Blica” poslali su sliku odeljenja i kako drže Kruninu fotografiju. Pričaju u glas: “Bila je odličan đak svih ovih godina”.

- Znate li da se u školu za talente, gde se glumi, slika, peva, prijavi po 300 dece, a prođe 15. Kruna je primljena još sa pet i po godina - ubacuje se Krunin drug.

U Krunu svi veruju. Za odlazak na prvi deo lečenja u Pariz potrebno joj je 25.000 evra. Prve uplate su stigle od drugara, a oni pozivaju sve dobre ljude da pomognu Kruni.

Ukoliko želite da pomognete Kruni, to možete učiniti uplatom na žiro račun:

Banka Intesa

Dinarski račun: 160-1-73, poziv na broj 51 – 102 – 0015510/4

Devizni račun: RS35 – 160 – 5130201924951 – 75

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/565528/APEL-DRUGARA-Pomozite-nasoj-Kruni-da-pobedi-tesku-bolest

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

http://www.dnevno.rs/info/drustvo/59341/humanitarna-akcija-pomozimo-vladi-da-pobedi-cistu-na-mozgu

HUMANITARNA AKCIJA: Pomozimo Vladi da pobedi cistu na mozgu
Operacija ciste na mozgu u Moskvi kod Pančevca Vladimira Đorđevića, koja je bila planirana za jul, po treći put je otkazana zbog nedostatka sredstava. Za tu intervenciju, koja se ne obavlja u našoj zemlji, porodica treba da obezbedi 40.000 evra.
Autor: Pancevac-online.rs Foto: Facebook/Podrska za Vladu
Vreme: 20:25h | 13. jun. 2015.

13098-podrska-za-vladu-580x326.jpg

Za poslednjih šest meseci u kutijama koje su postavljene na četiri mesta u gradu, prikupljeno je 115.750 dinara, a dosad je ukupno obezbeđeno nešto više od 8.000 evra.

To neće ni približno biti dovoljno za operaciju, tako da će Đorđevići, kako nam je rekao dečakov otac Siniša, imati novca samo da odu u Rusiju na kontrolni pregled, na kojem nisu bili dve godine.

Vlada trenutno uzima lekove koji njegov problem drže pod kontrolom, ali trajno rešenje bi bila operacija. Mesečno Đorđevići izdvajaju oko 300 evra za medikamente, a samo je otac zaposlen.

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu Vladimiru Đorđeviću da konačno ode na operaciju ciste na mozgu, mogu da pošalju SMS poruku na broj 7427 (cena poruke je 100 dinara) ili da ubace prilog u neku od donatorskih kutija u Pančevu, kao i u svim objektima Apoteke Pančevo, a novac mogu uplatiti i na račun Siniše Đorđevića 340-32110017-94, kod „Erste banke”, s naznakom „pomoć za Đorđević Vladimira”. Uplate se mogu vršiti i iz inostranstva: ibanRS35340000003216654566, SIF-kod je GIBARS22 za Vladimirovo ozdravljenje.

O Vladi se možete informisati i na Facebook stranici „Podrška za Vladu”.

Подели на овим сајтовима

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=06&dd=18&nav_category=12&nav_id=1005634

Mole za posao da bi izlečili sina

Iako je pre više od godinu i po dana upućen apel za pomoć dečaku iz Prokuplja, porodica Stojanović i dalje ne može da sinu omogući lečenje.

IZVOR: RADIO SLOBODNA EVROPA ČETVRTAK, 18.06.2015. | 11:36 -> 11:43

37644009354c4f02a8c846977410943_v4_big.j

Radio Slobodna Evropa je preneo priču o obolelom maturantu prokupačke Tehničke škole Milošu Stojanoviću, čiji roditelji ne mogu da kupe ni osnovne životne namernice jer u opštini Prokuplje ne mogu da nađu posao.

“Kad pitam za posao oni kažu da sam stara, a svi su obećavali da će da mi daju bar metlu da čistim, ali to su bila samo obećanja, i ništa više. Sada preživljavamo sa 5.000 dinara. Kada primimo socijalnu pomoć, sve damo za dažbine i još se nešto uzajmimo. Za stan, struju, vodu i internet, koji je bio potreban za dete zbog radova za školu, treba nam oko 15.000 dinara. Miloša čeka još jedna operacija, a mi nismo u stanju ni jednu kiflu da mu kupimo“, započinje priču Miloševa majka Jasmina (48), koja kaže da nije bilo vrata na koje nije zakucala u potrazi za poslom. 

U Centru za socijalni rad u Prokuplju kažu da su upoznati sa teškom sitaucijom porodice Stojanović i da im pružaju pomoć u skladu sa zakonom. 

Miloš je do sada imao dve operacije tumora vilice. Zbog nedostatka kalcijuma česti su prelomi pa je usledila i operacija noge. 

„Teško je kada si prinuđen da čekaš milostinju. Dugovi se gomilaju, samo kad bih mogao da dobijem bilo kakav stalni pos'o bilo bi sve nekako lakše“, priča Goran, Milošev otac, koji je bio i vojnik po ugovoru, radio u ciglani, ali najviše bi voleo da radi kao pekar jer to mu je struka.

Žiro račun za pomoć Milošu Stojanoviću

Kredi Agrikol banka

330-4700100324934-62

Uputstvo za uplatu u inostranstvu

AGRIFPP – Credit Agricole Paris

acc. With Institution: 57A

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficary: 59:

IBAN RS35330473020129756036

Miloš Stojanović

Donja Konjuša BB

Serbia

„I volim to da radim. Ali, eto, kako je, tako je nema posla. I gotovo. Cepam i drva, i sve pomažem ako me neko pozove. Nemam ja sigurnu platu, moram sve da radim. Kada sam radio, imao sam platu 20.000 dinara, pa sam opstajao kako tako. Platim stan i što ostane za hranu. Sada nema ni to. Ne bežim od posla, sve ću da radim. Pa kako? Moram. Nisam ja ministar“, kaže Milošev otac. 

Miloš teško hoda, čekaju ga još dve opracije, ali pre toga mora da pojača ishranu, fizički da ojača i da prođe banjski tretman. Za sve ovo njegovi roditelji nemaju novca. 

I pored svih zdravstvenih problema Miloš je ove godine uspešno završio Tehničku školu, smer kompjutersko konstruisanje. 

U njegovoj, sada već bivšoj, školi direktor Miorag Đurović ima samo reči hvale. 

“Miloš je divno dete. Odličan je đak i mi smo sve kao škola učinili da mu pomognemo. Imali smo razumevanja za njegovo često odsustvo sa nastave, nismo dozvolili da vanredno pohađa nastavu, pa smo organizovali dodatne časove da bi završio školu kada i njegovi drugovi. Ovih dana će braniti diplomski rad. Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, to će biti Miloš“, kaže direktor. 

Dok ne nađu bilo kakav posao, od koga bi mogli Milošu da obezbede bar pristojan obrok, ovoj porodici je hitno potrebna pomoć.

Подели на овим сајтовима

http://mondo.rs/a807045/Info/Ex-Yu/Nikolina-Vulinovic-devojcica-kojoj-je-neophodna-vasa-pomoc.html

Ovoj devojčici je hitno potrebna vaša pomoć!

Autor: mondo.rs

Šestomesečnoj Nikolini Vulinović iz Zvornika koja ima cirozu jetre hitno je potrebna novčana pomoć za transplantaciju.

26.06.2015. | 08:53  >  10:52 12

A- A A+
nikolina.png Foto: Facebook Nikolina Vulinović

Suma koja je neophodna da se sakupi kako bi malena Nina dobila novu jetru i nastavila normalno da živi je 115.000 evra.

Roditelji devojčice Nebojša i Svjetlana Vulinović pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu njihovoj Nikolini.

Devojčica je rođena 14. decembra 2014. godine, a prva žutica primećena je na prvoj lekarskoj kontroli sa navršenih mesec dana života u januaru 2015. godine, od tada počinje agonija i borba za njen život.

“Iz Doma Zdravlja Zvornik je prebačena u KC Banjaluka zbog povećanih direktnih bilirubina. U Banjaluci su ustanovili da boluje od artezije žučnih kanala zbog čega je hitno prebačena u Beograd, u Institut za majku i dete. U Beogradu je izvšen operativni zahvat 'kasai' koji je uspešno završen”, objavili su njeni roditelji.

Međutim, u pripremi za samu operaciju, došlo je do oštećenja jetre, tačnije ciroze.

Na predlog beogradskog instituta, jedino rešenje za ovu situaciju je transplantacija jetre.

Predlog je da se zahvat izvrši u bolnici u gradu Bergamu, u Italiji, koja je specijalizovana za ove vrste bolesti.

Ovo je ujedno i jedina bolnica koja vrši transplatacije jetre za bebe ovog uzrasta.

Za operaciju je neophodno skupiti 115.000,00 evra u što kraćem roku.

Sredstva možete uplatiti na žiro račun:

Nova Banka AD, Banjaluka. Br. tekućeg računa 5554000021361740

ZA UPLATE IZ DIJASPORE:

Nova Banka A.D. Banjaluka

IBAN: BA 395550000021321006

SWIFT: NOBIBA22

Na ime Nebojša Vulinović, Karađorđeva bb, Zvornik, BiH.

OVDE pogledajte kako možete slati uplate iz inostranstva.

Dinarski račun još nije otvoren. Trebalo bi da bude do ponedeljka, a porodica će naknadno obavestiti javnost.

Više informacija možete naći na Facebook stranici "Apel za pomoć NIkolini Vulinovic".

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/ivan.saponjic

11539621_853276794754216_516214441631304

Pre određenog vremena, blizu trafike 100-tinak metara od mesta gde živim sam primetio ovu gospođu koja se zove Kaća i koja čeka milostinju za svoju bolesnu ćerku koja se zove Anka, koja ima 5 godina, Daunov sindrom i probleme sa srcem, kao i vidan ožiljak na glavi od prethodne intervencije i svaki put kada sam ih video sam im davao nešto novca. Imajući u vidu da je Bulevar preko puta Tehničkih fakulteta veoma prometno mesto gde šetaju jako lepo obučeni ljudi i 95% posto njih ni ne obraća pažnju na Kaću, samohranu majku, na birou za nezaposlene već 5 godina, kao i njenu ćerku Anku, pomislio sam da se neko od boljestojećih ljudi smilovao da im pomogne, jer ih nije bilo par meseci, ali sam ih danas nažalost ponovo video da rade istu stvar, pa sam rešio da ih uslikam uz saglasnost gospođe Kaće i da podelim sa ostatkom svojih prijatelja. Razgovarali smo pola sata i dala mi je broj žiro računa, jer su za prethodnu intervenciju jedva skupili 2 hiljade evra, a u međuvremenu je Kaća bila i odžeparena, pa se nekako nadaju da će u narednih nekoliko meseci biti skupljeno 5 hiljada, jer je u pitanju srčani poremećaj kod male Anke. Za tih pola sata bilo je nešto ljudi koji su udelili neku siću, kao i jedna devojka iz Rumunije koja im donela hranu i neke slatkiše. Mala Anka je u znak zahvalnosti poljubila devojku iz Rumunije a meni pružila ruku uz neverovatan osmeh iako ona ni sama nije svesna u kakvom je stanju. Ne mogu da očekujem da se za kratko vreme može skupiti dovoljno novca, ali i 20 dinara je dovoljno uplatiti na žiro račun, a i jedan Share znači još više.
Hvala unapred svima koji budu barem razmatrali bilo kakvu akciju da im se pomogne.

Komercijalna banka
205-9011005170677-56
Milin Katica

Hvala još jednom i pozdrav svima.
Ivan

Подели на овим сајтовима

Погледајте и врло актуелне објаве на претходној страници

Подели на овим сајтовима

http://mondo.rs/a807045/Info/Ex-Yu/Nikolina-Vulinovic-devojcica-kojoj-je-neophodna-vasa-pomoc.html

Ovoj devojčici je hitno potrebna vaša pomoć!

Autor: mondo.rs

Šestomesečnoj Nikolini Vulinović iz Zvornika koja ima cirozu jetre hitno je potrebna novčana pomoć za transplantaciju.

26.06.2015. | 08:53  >  10:52 12

A- A A+
nikolina.png Foto: Facebook Nikolina Vulinović

Suma koja je neophodna da se sakupi kako bi malena Nina dobila novu jetru i nastavila normalno da živi je 115.000 evra.

Roditelji devojčice Nebojša i Svjetlana Vulinović pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu njihovoj Nikolini.

Devojčica je rođena 14. decembra 2014. godine, a prva žutica primećena je na prvoj lekarskoj kontroli sa navršenih mesec dana života u januaru 2015. godine, od tada počinje agonija i borba za njen život.

“Iz Doma Zdravlja Zvornik je prebačena u KC Banjaluka zbog povećanih direktnih bilirubina. U Banjaluci su ustanovili da boluje od artezije žučnih kanala zbog čega je hitno prebačena u Beograd, u Institut za majku i dete. U Beogradu je izvšen operativni zahvat 'kasai' koji je uspešno završen”, objavili su njeni roditelji.

Međutim, u pripremi za samu operaciju, došlo je do oštećenja jetre, tačnije ciroze.

Na predlog beogradskog instituta, jedino rešenje za ovu situaciju je transplantacija jetre.

Predlog je da se zahvat izvrši u bolnici u gradu Bergamu, u Italiji, koja je specijalizovana za ove vrste bolesti.

Ovo je ujedno i jedina bolnica koja vrši transplatacije jetre za bebe ovog uzrasta.

Za operaciju je neophodno skupiti 115.000,00 evra u što kraćem roku.

Sredstva možete uplatiti na žiro račun:

Nova Banka AD, Banjaluka. Br. tekućeg računa 5554000021361740

ZA UPLATE IZ DIJASPORE:

Nova Banka A.D. Banjaluka

IBAN: BA 395550000021321006

SWIFT: NOBIBA22

Na ime Nebojša Vulinović, Karađorđeva bb, Zvornik, BiH.

OVDE pogledajte kako možete slati uplate iz inostranstva.

Dinarski račun još nije otvoren. Trebalo bi da bude do ponedeljka, a porodica će naknadno obavestiti javnost.

Više informacija možete naći na Facebook stranici "Apel za pomoć NIkolini Vulinovic".

https://www.facebook.com/pomoczanikolinu

VAŽNO!!!

Otvoren je dinarski račun za uplate iz Srbije.

Nikolina Vulinović

br. dinarskog računa 205-9011006091878-80

Komercijalna banka

Подели на овим сајтовима

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=157334

02/07/2015 | 12:15 | Izvor: RTRS | Komentara: 

Pomozimo Milici Јaćimović da pobijedi leukemiju
Milica Јaćimović, iz Slatine kod Banjaluke, desetogodišnja je djevojčica koja boluje od akutne limfoblastne leukemije i karcinoma limfnih čvorova.

058437.jpg
Milica ЈaćimovićFoto: RTRS

Mala Milica se trenutno nalazi na Odjeljenju dječije hematoonkologije Kliničkog Centra Banjaluka.

S obzirom na to da se Milica liječi u grupi visokog rizika i da je jedna od opcija liječenja transplantacija matičnih ćelija, potrebna joj je pomoć svih ljudi dobre volje.

Svoje donacije možete uplatiti na sljedeće račune:

Žiro-račun: broj

562-099-80940500-64

NLB Razvojna banka A.D. BANjA LUKA

Na ime: Nada (Milutin) Јaćimović

Za uplate iz INOSTRANSTVA - Devizni račun

IBAN: BA395620998126940436

Nada (Milutin) Јaćimović

SWIFT BIC: RAZBBA 22

NLB Razvojna banka A.D. BANjA LUKA

Pomozimo Milici Јaćimović da pobijedi leukemiju 

Подели на овим сајтовима

http://blog.neum-bih.com/ljudi-podijelite-molim-vas-pomozite-mi-muz-mi-je-umro-gladan-petero-djece-je-gladno/

LJUDI PODIJELITE – MOLIM VAS, POMOZITE MI: Muž mi je umro gladan, petero djece je gladno! - See more at: http://blog.neum-bih.com/ljudi-podijelite-molim-vas-pomozite-mi-muz-mi-je-umro-gladan-petero-djece-je-gladno/

Samohrana majka u Zenici sa petero djece nalazi se na ivici egzistencije. Ko nije u stanju pomoći neka bar podijeli na svoj zid, možda se nađe neko ko može, a ko upućuje na dobro kao da ga i sam čini.

5599a4db-a574-4558-a1fe-193025bbfe5f-nas

– Draga braćo i sestre, mjesec je rahmeta, mjesec je milosti i samilosti, sehurske sreće, mjesec predivnih iftara uz osmijehe sreće i sitosti, bezbrižnosti i rahatluka, prenosi poruku Put islama.

“Nažalost nije nam svima isto, porodica za koju sada skupljamo pomoć je iz Stranjana i u teškoj situaciji su,nažalost preteškoj situaciji. Majka Mirsada koju vidite na slici,ima petero djece, djeca su uzrasta od 6, 8, 14, 16, 19 godina. Još tužnije što nosi ova priča jeste da im je babo preselio, kada je posjećena ova porodica prošlo je sedam dana od smrti njihovog babe. Ono od čega se ledi krv u venama, jeste da majka Mirsada kroz suze govori, da joj je suprug preselio gladan, zamislite kakva je to bol, a djeca više su gladna nego sita. Bez struje su zbog velikog duga, a radi sedmine od smrti njihovog oca, komšija je posudio struju”, navodi se.

Za više informacije o slanju novca ili eventualno paketa sa hranom, obratite se na: Adresa i br. telefona: Mirsada Doglod Stranjani-Dolac ZENICA evo broj 062 576 575.

Подели на овим сајтовима

http://blog.neum-bih.com/dijelite-hitno-pomoc-maloj-ivani-koja-ima-zlocudni-tumor-na-mozgu-pomozimo-joj-dijelimo/

DIJELITE HITNO! Pomoć maloj Ivani koja ima zloćudni tumor na mozgu! Pomozimo joj, dijelimo!

Malena Ivana Radelić (14 mjeseci) 14.12.2014. mora otputovati na inozemno liječenje protonskim zračenjem u Švicarsku, a dolazi iz socijalno ugrožene obitelji.

32f497770fd66f3f5257f059e1774e85.jpg?res

S obzirom da se radi o teško socijalno ugroženoj obitelji sa sedmero djece, molimo Vas da ovoj obitelji pružite pomoć za podmirenje svakodnevnih troškova života za vrijeme liječenja protonskim zračenjem u Paul Scherrer Institut (Villigen), u trajanju od 7 tjedana.

Iz dosadašnjih iskustava roditelja koji su se vratili s protonskog zračenja, iz Švicarske, troškovi svakodnevnog života ( prehrane, smještaja, prijevoza) za period od 7 tjedana premašuju 50.000,00 kn.

HZZO podmiruje trošak terapije i refundira trošak avio karata po povratku s liječenja, ali obitelj Radelić nema novaca niti da napravi pasoše za odlazak. Ivana će 2 puta morati putovati u Švicarsku: PRVI ODLAZAK 14.12.2014. NA PRVI PREGLED U TRAJANJU 5 DANA, DRUGI ODLAZAK 11.01.2015. U TRAJANJU OD 7 TJEDANA

Ivani je dijagnosticiran tumor mozga visokog stupnja zloćudnosti u listopadu 2013. Ivana je prošla jednu tešku operaciju mozga prilikom koje je izvađen tumor od 7 cm te je otklonjen dio mozga. Pored Ivane obitelj Radelić ima još šestero djece u dobi od 3 i 5 godina, školarce od 7, 9 i 12 godina te djevojčica od 14 godina.

Roditelji nisu zaposleni niti mogu trenutno raditi obzirom da su već godinu dana s Ivanom na liječenju u Zagrebu. S obzirom na tešku financijsku situaciju korisnici su centra za socijalnu skrb u Đurđevcu, a pored socijalne pomoći primaju dječji doplatak i Ivana će se tek krajem godine početi isplačivati sredstva temeljem invalidnine za dijete.

Iz svega navedenog, molimo Vas da podrži odlazak male Ivane Radelić na liječenje kako bi jednogodišnja Ivana mogla dobiti priliku za novi život. Malenu je vodio u klinici za tumore Klaićeva dr. Filip Jadrijević – Cvrlje.

Katarina i Robert Radelić

Kontakt: 099 667 25 91

Račun obitelji IBAN: HR 4523600003116328648, SWIFT: ZABAHR2X

Izvor: udarno.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

https://www.facebook.com/pomoczanikolinu

VAŽNO!!!

Otvoren je dinarski račun za uplate iz Srbije.

Nikolina Vulinović

br. dinarskog računa 205-9011006091878-80

Komercijalna banka

Прије неки дан сам уплатио симболичну суму... Данас примих смс од Николининог оца да је малена, на жалост преминула. Помоћ ће бити преусмјерена, вјероватно на другог малишана из Зворника.Не знам да ли ме је више растужила вијест о смрти малог анђела или ме више гануо оступак оца који у својој жалости има времена и снаге да (вјероватно) свакоме понаособ (па макар и некоме ко је заиста симболичан износ уплатио) одговори... 

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/579432/Zive-rane-malog-Despota

Žive rane malog Despota 

Celu noć plačem - ja od bolova, a roditelji jer ne mogu da mi pomognu, kaže Despot Lazić (8), koji boluje od neizlečive bolesti kože poznate u medicini kao deca leptiri.

648126_bbastablicakcijadespotlazic-fotom
Despot, heroj: Željan sam da trčim, da pojurim za loptom niz ulicu

Despotu najteže pada to što majka ne može da ga pomazi. Tamo gde bi mati milovala svoje čedo - tamo su kraste i žive rane.

- Da vi možda, čiko, niste čuli kad će izmisliti lek za ovu moju bolest? Ne mogu više ovako da živim! Ovo nije život - učtivo je mališan onomad zapitkivao predstavnike „Blic fondacije“ što dođoše u Bajinu Baštu.

Laže svako ko ne prizna da pri prvom susretu sa Despotom nije pustio suzu. Ako ne pred njim, onda kasnije kad dete ne vidi. I jedan pogled između dva treptaja dovoljan je čoveku da sagleda dečakove jade.

Vatreni partizanovac 

Prošle zime dobio je sepsu, pa je drugo polugodište prvog razreda završio u svoja četiri zida.

- Učiteljica je dolazila i pokazivala mi slova i zadatke. A ja bih više voleo da sedim u učionici sa drugarima - pričao nam je Despot i naglasio da bi voleo da ima Partizanov dres.

Despota od rođenja prati bulozna epidermoliza, teška, retka i neizlečiva bolest kože u medicini poznata kao deca leptiri.

Čelo, obrazi, nos, uši, grudi, stomak, leđa, ruke, noge, tabani - svaki deo tela prekriven je plikovima, modricama, otvorenim ranama. Koža mu zbog nedostatka proteina enzim 7 spada na sam dodir.

- Oka nisam sklopio. Celu noć me je peklo i svrbelo. Rane se lepe za pidžamu, čaršave, to užasno boli. Plakali smo svi! Ja od bolova, mama, tata i brat zato što nisu mogli da mi pomognu. Tako iz noći u noć - žalio nam se Despot.

Lazići žive na periferiji Bajine Bašte. Majka Sofija niti je zaposlena niti joj 24-satno bdenje nad sinom dozvoljava da se bilo gde makne iz kuće. Otac Aleksandar je auto-mehaničar bez stalnog posla. Zaradi za neku crkavicu, ali premalo je to, Despotu je za lečenje potrebno minimum 2.000 evra mesečno.

647716_bbasta-blic-akcija-despot-lazic--
Samo jedan list zavoja košta 100 evra

Samo jedan list zavoja koji privija na rane košta 100 evra. Osam tih listova plaća mu država, a njemu je potrebno barem 30 svakog meseca.

- Sve četvoro spavamo u jednoj sobi koja zbog loše izolacije smrdi na buđ, a iz zidova izbija vlaga, a to je opasno za mog batu - prenosi Boris (13), Despotov brat.

Prokleta bolest... Ne dozvoljava dečaku ni da jede... Plikovi bukte i u očima, ustima, jednjaku... 

647719_bbasta-blic-akcija-despot-lazic--
Boris je Despotu i brat i najbolji drug

- Ne smem da okusim ni trunku mesa, ni krišku hleba. Jedem samo kašastu hranu. Jednom sam pojeo keks i posle toga nedelju dana nisam ništa mogao da okusim. Kad pukne plik u oku, ne vidim ništa po deset dana. Boli me kad žvaćem i gutam. Željan sam da trčim sa bratom i drugarima, da pojurim za loptom niz ulicu, ali ne smem, ne mogu. Tabani su mi zarasli u kraste. Kupanje najteže podnosim. To su strašne muke, a u kadu moram svaki drugi dan da bi se rane isprale - jada se naš heroj, nekako gordo, kao ranjeni junak, pokušava da predstavi svoju tugu, da ne izazove sažaljenje.

KAKO DA DONIRATE

Sredstva se prikupljaju preko “Blic Fondacije”, i to uplatom na tekući račun ili slanjem SMS na humanitarni broj 2552.

Dinarski račun:

2750010221949709 90 - rsd
Societe Generale Srbija, Beograd

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...