Jump to content

Plakanje je znak hrabrosti ili slabosti ?

Препоручена порука

све зависи...углавно кад су јако тешке и болне (лично моје) ствари у питању, просто немам суза...а кад чујем или видим да се неком десило нешто јако лоше(смрт, тешка болест) одмах крену сузе...али у сваком случају то кратко траје...не могу дуго да плачем...некад и од велике радости знам да заплачем...

не бих рекла да је то ни знак храбрости ни слабости...просто индивидуално реаговање на емоције...свако другачије реагује...јесте да су жене лакше на сузама, осетљивије су, али има ту понекад и глуме...као што се каже-''хвата на сузе''...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Sveti Serafim Sarovski - O SUZAMA

Sveti+Serafim+Sarovski+-+Pouke.jpg

O SUZAMA

Svi sveti monasi koji su se odrekli sveta, celoga su života plakali u očekivanju večne utehe, po uveravanju koje nam je pružio Spasitelj sveta: "Blaženi oni koji plaču, jer će se utešiti" (Mt. 5, 4). Isto tako i mi treba da plačemo radi otpuštanja greha naših. U to nas uveravaju reči Porfironosnoga (cara Davida): "Koji hode, hođahu i jadikovahu, bacajući semenje svoje. Kada, pak, budu dolazili, doći će sa radošću, noseći snopove svoje" (Ps. 125, 6). I reči Svetog Isaaka Sirina: "Okvasi obraze svoje plačem očiju svojih, da počine na tebi Duh Sveti i omije te od skvrni zloće tvoje. Umilostivi Gospoda svoga suzama, da dođe k tebi!" (Slovo 68, O odrečenju od sveta). Kada na molitvi plačemo, pa nas spopada neki smeh - to dolazi od đavoljeg lukavstva. Teško je shvatiti potajno i prepredeno delovanje našeg neprijatelja. Srce onoga kome teku suze umiljenja, obasjavaju zraci Sunca Pravde, Hrista Boga.

Подели на овим сајтовима

Trenutno sam u tuzi, strahu i neizvesnosti i sreća pa ne moram na posao i mogu da plačem, da me niko ne vidi

Tuga zbog kajanja što neke stvari nisam ranije shvatio, strah od mogućih ishoda, neizvesnost već sama po sebi znamo kako utiče

Brigu sam danas ostavio, prepustio sam je

Ali suze teku, ne znam dal je to sanga ili slabost, mislim da je to isceljujuće, da je lek

Sigurno ima raznih plakanja..........kad boli duša bolje se isplakati, dopustiti da teče dok mora, dok boli

Msilim da to nije slabost i mislim da ako zadržavamo, samo "betoniramo" ono što as muči

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ја плачем! Не сматрам да је то знак слабости, али није ни нека храброст! Плачем, јер на тај начин превазилазим неке ствари у свом животу! Плач ми помаже да прихватим нека чињенична стања! Такође ми дође и као један вид ослобађања! Олакшања!

А има и онај други плач; као што Jessy рече.....кад видим туђу бол и патњу, јад и биједу!

Све у свему......да ја плачем!

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Сузе су дар, сузе су благодат и мислим да је добро плакати.

Veliki je problem sto od malena decu, pogotovu musku, uce da je plakanje sramota i da ne prilici muskarcu,

I u svetu odraslih je sramota ako muskarac place jer se veruje da je to znak slabosti.

Svako ponasanje ima i svoju patologiju, tako i preveliko i cesto plakanje moze da bude znak nekog poremecaja.

Sve u svemu plakanje je dobro i sa gledista psihologije i ucenja Pravoslavne vere.

Neki govore da nema pravog pokajanja bez suza.

Подели на овим сајтовима

Veliki je problem sto od malena decu, pogotovu musku, uce da je plakanje sramota i da ne prilici muskarcu,

I u svetu odraslih je sramota ako muskarac place jer se veruje da je to znak slabosti.

ово си у праву...велика грешка што се тиче мушке деце...мушкарац мора и треба да заплаче, мада морам признати да ми се не допадају мушкарци који лако и брзо заплачу...ипак су они''јачи'' пол... starece

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Kako gledate na plakanje ? Da li se lako zaplacete ili tugu zadrzavate u sebi ?

Nisu sva plakanja ista,neko ima dar molitve u suzama,neko plače jer mu je povređen ego...
Подели на овим сајтовима

Мени је плакање понекад као лек! Често кад отплачем трезвеније размишљам и осећам се лако. Некад се толико испуним позитивношћу после плача, да чак будем и радосна. .smesko. Мислим да човек не треба себе силити да плаче, јер то и не може увек и није природно да увек плаче. Човек је за радост створен, а да би схватио колико је живот диван и да би га ценио, некад мора и да западне у тугу. Дакле, плач треба да донесе утеху, у супротном нешто није у реду онда. Онда је то ваљда депресија. 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Сузе су знак превиђе емоција(хормона и неуротранисметара) у тренутку.

Kakav bezdusan odgovor. laie_14

Cudo da nisi pomenuo razliku u hemijskom sastavu izmedju suza izazvanih tugom i onih prilikom seckanja crnog luka.

:dry:

Подели на овим сајтовима

Kakav bezdusan odgovor. laie_14

Cudo da nisi pomenuo razliku u hemijskom sastavu izmedju suza izazvanih tugom i onih prilikom seckanja crnog luka.

:dry:

А како није, те сузе су ту да се чисте очи :Р :Р :Р :Р

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...