Natasenka Написано Јун 10, 2018 Пријави Подели Написано Јун 10, 2018 Једино ако свештеник почини неџи+отично убиству, па по канонима не може више да служи литургију, онда би требало да прима Дарове на овакав начин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasenka Написано Јун 10, 2018 Пријави Подели Написано Јун 10, 2018 Нехотично. ( у смислу аутомобилске несреће) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плаво Небо Написано Јун 10, 2018 Пријави Подели Написано Јун 10, 2018 1 hour ago, Natasenka рече https://crkvenaopstinavranjevo.wordpress.com/#jp-carousel-1952 Гледајући слике са сајта учинило ми се да је црква у Чајничу. Ето, као и црква у којој служи твој брат, исту црквену славу прославља и моја парохијска црква Још мало мање од месец дана. Natasenka and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брада Написано Јун 10, 2018 Пријави Подели Написано Јун 10, 2018 Храм Васкрсења Христовог, Токио, Јапан извор: https://tsargrad.tv/articles/pravoslavnyj-kalendar-na-16-fevralja_111244 obi-wan and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 1 '' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи, чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. '' Петар II Петровић Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 On 5.6.2018. at 11:12, Danijela рече http://pravoslavie.ru/113476.html Неке од ових Рускиња убијају од лепоте... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 Da znas. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 пре 3 минута, Danijela рече Da znas. "замислила" ми се рука над тастатуром када сам то искуцао али сам морао да објавим тако како сам помислио... Danijela је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 obi-wan and *SHONE* је реаговао/ла на ово 1 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 obi-wan and *SHONE* је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 Никола90 је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 On 10.6.2018. at 17:41, obi-wan рече Neobicno... svestenosluzitelji bi trebali uvek da se pricescuju u oltaru, ne van njega... Zbog toga sam stavila ovde, iako kvalitet slike nije najbolji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 пре 4 минута, Dominika рече Zbog toga sam stavila ovde, iako kvalitet slike nije najbolji. Mislio sam - to je u principu pravilo, nije bas stvar izbora, zato me cudi otkud to da je bilo tako... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dominika Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 пре 2 минута, obi-wan рече Mislio sam - to je u principu pravilo, nije bas stvar izbora, zato me cudi otkud to da je bilo tako... Ako episkop ili svestenik moze dla sluzi kao "ctec" (lektor), episkop moze dla sluzi kao obican svestenik, onda mozda i moze u nekim situaicjama da se tako radi sa Pricescem.. Cini mi se, da videla sam to na nekim sastancima svestenika u Americi - kad je veci broj svestenika (na primer svi iz neke eparhije), pa nije moguce da svi udju u prostor iza ikonostasa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 11, 2018 Пријави Подели Написано Јун 11, 2018 пре 22 минута, Dominika рече onda mozda i moze u nekim situaicjama da se tako radi sa Pricescem Ne znam sta da ti kazem. Diplomirao sam bas na kanonskom pravu, ne kazem da znam sve napamet - predaleko od toga - ali se prilicno dobro secam da patrijarh Pavle npr. o tome pise, i da je vrlo izricit: sluga oltara, koji nije pod zabranom sluzenja, pricescuje se u oltaru, nikad van njega. Ne kazem da je to neki strashan prestup, samo mi je bilo neobicno obzirom na ovo sto sam procitao od ranije. Jer, kad sluzi kao ctec i cita je jedno, a ovo je samo uzimanje Svetinje, znaci - potpuno nezameljiv i neuporediv momenat sa bilo cim drugim. Upravo - svi ostali momenti, ukljucujuci i citanje i pevanje, stoje u funkciji ovog glavnog momenta, odnosno sluze da usmere i dovedu do samog primanja Svetinje. Znaci, pricescivanje nije samo jedan od trenutaka u Liturgiji, nego sam centar cele Tajne. Sto se tice broja svestenika - taj prakticni problem je resiv, kod nas lepo naprave red od izvan oltara ka unutrasnjosti, i opet se pricescuju unutra. Dominika, Vladan :::. and Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука