Jump to content

Ukoliko čoveku ne preti odlazak u nebiće, ima li onda čovek problem smrti?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Prava sloboda je kada ne zavisis ni od koga, a za to postoje samo dve mogucnosti:

1. ako si sam svoj uzrok

2. ne postojis

Ако си сам свој узрок, онда си Бог(а то вјерујем да не мислиш да јеси), а ако не постојиш немаш никакве атрибуте, па сљедствено томе ни слободу...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 838
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Jesi li ti uopste citao sta tvoja vera propoveda? Jesi li cuo za promisao i da sve zavisi od Boga?

Када би било тако просто.....то што ти помињеш је најближе калвинизму, али православљу нипошто није....читај поново слободњаче....и праштај...

Подели на овим сајтовима

Ne zavisi moja volja, ali sve okolnosti su pod njegovom kontrolom.

Da li bi se ti osecao slobodno da te snajperista drzi na nisanu, na terenu bez zaklona i da moze da ti prospe mozak kad mu god padne na pamet?

Ne vidis ga, ali si video ljude koje je odstrelio.

Подели на овим сајтовима

Jeste sloboda i to, jer ako ne postojis, onda ne zavisis ni od koga.

Како може да не зависи неко ко не постоји? Како му се може било шта приписати, па и независност ако не постоји? Чија је онда то слобода ако одеш убуштавило, нестанеш? Да би био слободан треба да постојиш.

Подели на овим сајтовима

Ne zavisi više od Boga ako ti želiš da živiš kao djavo bez Njega. Svuda je Bog ali u djavolu ga nema. Kako?

Ово се мора преформулисати, јер је помало проблематично (по мени-опрости!)....Бог све држи у постојању, јер је он Биће које држи у егзистенцији бивствујућа, али они који одбијају заједницу са Њим, слободно то одбацују и утолико су без заједнице са Њим. Но, опет је Бог тај који их држи у постојању.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...