Jump to content

Kako reagovati kada vas napadne ker???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam kako nekome može da padne na pamet da kaže da je kukavički više voleti životinje nego čoveka. Ljubav životinje je bez ikakve sumnje iskrena i ogromna i treba na nju uzvratiti na najbolji mogući način.

Обична пројекција. Човек пројектује на животињу оне особине које би волео код човека али реално, једино што животиња види у човеку је извор хране и склоништа. И јесте кукавички расипати емоције на животињу, животињу је лако волети , баци псу парче хлеба и он ће махати репом, пратити те где год кренеш , третирати те као најважнијег на свету и давати ти осећај вредности. А са човеком је то много теже, треба ти много више од једног парчета хлеба да заслужиш љубав.

Подели на овим сајтовима

Обична пројекција. Човек пројектује на животињу оне особине које би волео код човека али реално, једино што животиња види у човеку је извор хране и склоништа. И јесте кукавички расипати емоције на животињу, животињу је лако волети , баци псу парче хлеба и он ће махати репом, пратити те где год кренеш , третирати те као најважнијег на свету и давати ти осећај вредности. А са човеком је то много теже, треба ти много више од једног парчета хлеба да заслужиш љубав.

Мислим да ово није у потпуности исправно. Рецимо, мачке јесу користољубиве, док је код паса потпуно друга ситуација. Не верујем да ће пас отићи за неким само због хране и склоништа. Пси су способни да искрено воле и да буду верни људима с којим живе.

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

Мислим да ово није у потпуности исправно. Рецимо, мачке јесу користољубиве, док је код паса потпуно друга ситуација. Не верујем да ће пас отићи за неким само због хране и склоништа. Пси су способни да искрено воле и да буду верни људима с којим живе.

Користољубиве животиње??? Алал ти ћуфте у парадајз сосу....Како то животиња може да буде користољубива???

Подели на овим сајтовима

Po meni potpuno pogrešno. Skoro svaka domaća životinja, može da pokaže zaista ljubav prema čoveku. Pseto nije nimalo iznad bilo koje druge životinje, a to što mi najviše volimo kerove je ipak samo što smo sa njima navikli i najčešće su sa nama.

Nisam siguran koliko divlje zveri mogu da zaustave svoj nagon za ubijanjem, ali sam video zaista prelepe izlive nežnosti prema čoveku čak i od onih najopasnijih stanovnika planete. I to ne od dresiranih i onih koji žive u zatočeništvu.

U međuvremenu (kao da je ova tema slutila nešto :( ) desio se stravičan slučaj u Aranđelovcu.

http://www.pressonli...set minuta.html

1.jpg

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Користољубиве животиње??? Алал ти ћуфте у парадајз сосу....Како то животиња може да буде користољубива???

Ma pusti, to je ona popularna prica o mackama koristoljubivim i psima kao super. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па, ја то тако видим. Чини ми се да мачка нема осећај лојалности као пас. Да ће отићи било где ако тамо има храну и топло место да спава. Мада, давно сам имао мачку. Могуће је да грешим.

А сад, помињане су неке ћуфте? :D

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

Ja sam redak slučaj. Imao sam i mačke i kerove i stvarno ih podjednako gotivim. Obično ljudi se opredele za neku od ovih vrsta, meni su drage obe. I jedne i druge imaju svoju ulogu u domaćinstvu, kao i kvalitete i mane u osobinama koje su donekle ekvivalent ljudskim.

Kerovi su velike "šlihtare", dok su mačke ko žene. Opet dosta toga zaivis čak i od raznih rasa ovih životinja, pa su razlike tolike kao da se radi o drugoj vrsti. Isto tako da li su ženke ili mužjaci. U svakom slučaju volim životinje.

E sada zaista mi nije jasno zašto neko želi da drži opasne rase pasa i to pod šatro nekim izgovorom radi bezbednosti??? Nama su dvorište i kuću čuvali uvek kerovi koji su bili avlijaneri i bili su sjajni u tome. I dan danas prednost uvek dajem mešancima, izuzev crnim labradorima. To je vrsta kerova koju baš baš volim.

Od mačaka je "najodvratnija" bila sijamka, ali je bila baš gotivna na drugi način, a najbolje obične mace rase "domaća".

Za opasne pse smatram: rotvajlere, staforde, pitove i te među-kombinacije kao i pse koji svojom namenom i osobinama liče na ove pse.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Nama su dvorište i kuću čuvali uvek kerovi koji su bili avlijaneri i bili su sjajni u tome. I dan danas prednost uvek dajem mešancima

Ми смо раније имали мешанца и могу да потврдим да су они сјајни чувари. Никад није био дресиран, али је чувао кућу као војник. Трбало је доста времена да се спријатељи с неким, а да не проба да га ручки за врат. Сад имамо златног ретривера, њега може неко да однесе заједно са свим намештајем, ав не би рекао.

Подели на овим сајтовима

Мене ујео кад сам имао 7 година, био је већи од мене чини ми се. И раније сам се плашио али од тада заобилазим и пудлице..

Слично је и са мном, једино што је било неко мало куче.

Мада више никад нисам имала проблема са њима, рекла бих чак и да ме воле. Не знам какав је закон, али онима који из куће/дворишта изведу пса без корпе, узела бих и последњи динар, пошто код нас људи капирају углавном само кад их удариш по џепу.

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

Po meni potpuno pogrešno. Skoro svaka domaća životinja, može da pokaže zaista ljubav prema čoveku. Pseto nije nimalo iznad bilo koje druge životinje, a to što mi najviše volimo kerove je ipak samo što smo sa njima navikli i najčešće su sa nama.

Nisam siguran koliko divlje zveri mogu da zaustave svoj nagon za ubijanjem, ali sam video zaista prelepe izlive nežnosti prema čoveku čak i od onih najopasnijih stanovnika planete. I to ne od dresiranih i onih koji žive u zatočeništvu.

U međuvremenu (kao da je ova tema slutila nešto :( ) desio se stravičan slučaj u Aranđelovcu.

http://www.pressonli...set minuta.html

Те опасне расе треба забранити законом, а који се нађу без корпе и без узице одмах одвести и успавати. Након тога ће власници оваквих паса строго водити рачуна шта раде, ако им је имало стало до својих љубимаца. Ако се бар један живот сачува, вреди. Боље успавати и 1000 керова него угрозити живот једног детета.

Подели на овим сајтовима

pas nece otici zbog hrane ,ali zbog parenja hoce :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Те опасне расе треба забранити законом, а који се нађу без корпе и без узице одмах одвести и успавати. Након тога ће власници оваквих паса строго водити рачуна шта раде, ако им је имало стало до својих љубимаца. Ако се бар један живот сачува, вреди. Боље успавати и 1000 керова него угрозити живот једног детета.

Овде само строг закон помаже - обавезна корпа!!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...