Jump to content

Јасеновац без истине и покајања

Препоручена порука

Цео регион је или у НАТО/ЕУ интеграцијама или иде ка томе, са изузетком Србије, која није у НАТО интеграцији, али одржава присне контакте са НАТО. Шта се променило, сем што нема рата? А рата нема само зато што су сви уморни од деведесетих и што су све земље и даље толико разваљене да нису у стању да ратују.

Нема нам среће која ће да дође споља, ако сами између себе не направимо неки договор за нови век.

U svetlu poslednih 25 godina ti mislis da je to malo? Pa upravo na primeru prvog posta vidimo koliko je to, uprkos pomenutoj raslabljenosti, veliki "uspeh". Nikakvo blagostanje niti srecu, svasta kao da je to neko nekad sugerisao, niko razuman ne ocekuje ni od kakve isntitucije a pogotovo ne od takve kao NATO. Medjutim jednu ozbiljniju preventivu od eventualnih ponovnih etnickih sukoba bi i zaista mogao da cini. 

Подели на овим сајтовима

Samo sto je sve to malo teze razumeti bez razumevanja Milosevicevih sukoba sa zapadom narocito sa USA kroz prepucavanje sa Cimermanom. Toga ovima nije trebalo mnogo da znaju koga, sta i kad treba zastupati a koga ne.

Слоба је поред све своје памети ( а био је мозак није да није) ипак био једна будалетина која није озбиљно схватио запад нарочито Америку. Он их је називао каубојима. Што је једна дечија перцепција, иако је радио у Америци и веома добро познавао колико је то озбиљна држава. Још луђа ствар му је био покушај државног пуча у Русији да би придобио Русе за своју ствар. То му чак ни Руси нису опростили.

Најјадније у целој причи јесте то што је Слоба заиста на почетку био Амерички овек на овим просторима.

Значи постојао је неки дил између Срба и Амера. Америма је требала једна држава која ће бити њихова и само њихова на овим просторима као контратежа ЕУ. Али Слоба је сам говорио да неће да изда Европу- ма шта да му је то значило, ни дан данас не капирам.

Сад уместо крње Југославије или можда и целе Југославије Амери имају државе у Европи које су дефакто под њиховом контролом, то су Косово , Србија и Босна, Македонија по потреби.

Али их све држе као извор нестабилности а не као фактор војнополитички као рецимо што им је Турска.

Подели на овим сајтовима

Koji stav ne moze da se promeni sada i ovde?

Ne razumem :D

Тешко да су Руси сад у стању икога да уцењују, али чак и да је тако што им ЕУ није помогла?

Ne znam, ali ne mislim da bi Rusi ili bilo ko drugi pruzila neku pomoc za dzabana. Pogotovo Rusi drzavi koja je u EU. 

Подели на овим сајтовима

Pa to se i ne tvrdi ovde, nego samo postoji odredjeni stav da bi se mozda nesto mogli promeniti. 

Koji stav ne moze da se promeni sada i ovde?

Nema veze, da se ne ponavljam, jer kad odgovaram jednom clanu trudim se da pokrijem i diskusiju sa svima, pa je to u tom kontekstu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ne znam, ali ne mislim da bi Rusi ili bilo ko drugi pruzila neku pomoc za dzabana. Pogotovo Rusi drzavi koja je u EU. 

Pa ti ne znaš Ruse. Они су гори од Срба.

Код њих још увек постоји словенофилство.

И код нас су брдо ствари урадили и донирали без икакве конкретне вајде. И раде то и даље иако знају да је кад нас на власти гарнитура која слепо слуша Брисел.

Подели на овим сајтовима

I mislis da su onda manje sanse da se podzapaju? 

Naravno!!!!

Ko je lud da ratuje i kakvu korist ima iko od toga na balkanu?

Svaki narod jedno sedalo na grani, ko ce da reze sopstvenu granu? Koji motivi? Koja korist? Smo ludi?

Подели на овим сајтовима

I mislis da su onda manje sanse da se podzapaju? 

Онда ради клановска и мафијашка линија политике.

А ту нема џапања - само интерес, бизмис, дрога, ово оно.

Ево погледај сви мафијаши из региона имају одличну сарадњу.

Подели на овим сајтовима

Жељко,

Ако се сећаш оне теме о гласању за улазак у НАТО, ја сам гласао против. Исто тако не идеализујем ЕУ, то је једна организација која се претворила у огромну бирократску машинерију из које неки, ево, хоће и да изађу. Некада су можда били нешто сасвим друго и улазак би тада био свакако у нашем интересу, сада је и то питање.

Уопште ни једног тренутка не мислим да је Запад добронамеран и да треба да нам изиграва старатеља. Штавише, тај исти Запад би можда овде и испровоцирао неке сукобе ако процене да Русија може преко Балкана да ојача позицију у Европи.

Оно што хоћу да кажем је да је добар део људи овде (мислим на цео Балкан) очајан, бесан и да то може врло лако да прерасте у нешто опасно. Једноставно, већини људи је лако да криве комшије за своје лоше стање, да се константно оживљавају старе ране да би се олакшала беда у којој се живи (а то највише раде политичари свих фела којима  је одувек одговарао хаос на овим просторима да би могли да пљачкају и уништавају све редом), и да се решење тражи у сталном подгревању мржње и нетрпељивости. Ево, Хрватима улазак у ЕУ изгледа да није донео оно што су очекивали, сада опет траже кривце негде другде (не мислим само на овај догађај, него на целокупну ситуацију која траје већ дуже). Свуда око нас је запаљива, националистичка реторика. И у таквој ситуацији могу лако да почну људи да гину, а потенцијалних жаришта у региону имаш на претек...

А мислим да ми као народи не можемо да се договоримо око било чега, једноставно смо незрели за то, само треба погледати историју. А и ако буде договора, то врло брзо неће нико поштовати. Не заборави да се ради о делу Европе где су се десили неки од најгорих злочина у новијој историји. А апсолутно најгора веријанта би било некакво политичко уједињавање; то би се сигурно опет завршило у бомбама и крви.

И да, ово све причам због опасности од избијања рата, не зато што мислим да би ЕУ или НАТО донели овде просперитет и богатство. За то морамо сами да се потрудимо, неће паре да падају са неба, а ми да фурамо по старом...од тога нема ништа.

Подели на овим сајтовима

Онда ради клановска и мафијашка линија политике.

А ту нема џапања - само интерес, бизмис, дрога, ово оно.

Ево погледај сви мафијаши из региона имају одличну сарадњу.

I bilo ih je neuporedivo manje, dok su se sami dogovarali.

Подели на овим сајтовима

GeniusAtWork

Види ако сам сисо весло нисам јео чамац.

Капирам ја шта ти говориш.

Наравно да су овде били и злочини и којешта али рећи да смо ми незрели да сами решимо своје проблеме то је управо пројекција запада на нас као на неке дивљаке ретардиране, неку нижу расу.

Што се тиче тих злочина већина њих је подстрекивана са стране. Рецимо да се не лажемо врх усташке организације све са Павелићем је био масонски и то енглеске ложе. Има о томе чак и видео снимак.

Исламски екстремисти то није никаква тајна више, су под контролом Амера.

Титини комунисти до 48 су сви одреда били под контролом Совјета, после су били под контролом Тите који је био Амерички човек.

Атентат у Сарајеву, енглески људи. Пуч 27. марта, енглески људи. Дража Михаиловић енглески човек. итд.

Арапско пролеће= српски отпораши. 

Ако се нешто и деси овде то ће опет бити покренуто од странаца.

Наравно то нас не правда за крволочност и бруталност.

Што се тиче ЕУ и уласка у ЕУ ми смо на форуму Видовдан о томе писали пре 9 година да од тога никад ништа неће бити, тј. за нас Србе неће бити.

Искрено да су хтели могли су нас почетком 90-их одмах примиту у ЕУ целу Југославију и рата не би ни било.

То је западу јасно.

А ондашња СФРЈ је имала више услова за улазак у ЕУ него све садашње екс Ју републике а поготово Румунија и Бугарска.

Што се тиче тог затезања, као оно запад кочи усташе да не буду још више зли ето наше среће.

Која вајда кад у Хрватској практично и нема Срба.

Што не коче тако албанске екстремисте ено тамо имају огромну војну базу.

Па и поред те базе имали смо мартовски погром.

Просто ни НАТО и ЕУ нису никаква гаранција.

Ја јесам против уласка у НАТО али нисам против уласка у ЕУ, само знам да од тога неће бити ништа.

Очекивао сам кад Хрватска уђе у ЕУ да ће барем тај неонацизам да се ублажи. Кад оно шипак. Реко можда ће сад Срби имати боља права, кад међутим јок море исто и горе. Очекивао сам да ће прогнани Срби из Хрватске оствари своја права, макар на некретнине које су им отете, ни то се није десило.

Проформе хрватски политичари се сликају са + Порфиријем изигравају толеранцију а у суштини их заболе, јер су посао са Србима завршили.

ЕУ није донела никакве промене.

А тек их НАТО неће донети.

Да ли имамо мир у региону због присуства НАТО-а?

Па пре пар месеци је био хаос у Македонији.

У Босни имамо вехабије, на Косову исто.

Жицом нас ограђују ( Маџари) ко да смо у конц логору.

Итд. немам ја предрасуде о западу, запад има предрасуде о нама.

Подели на овим сајтовима

A sto se tice biskupa i slicnih, srbija bi morala na svakav takav javni ispad, da reaguje i uputi protesnu notu EU, jer je hrvatska njen clan.

I tako redom na svaki ispad dodati osnovanu sumnju, da se srbi ne vracaju u hrvatsku upravo zbog govora mrznje ciji smo pravni termin naucili u Hagu.

I ne samo to, nego bi trebala SPC, da uputi molbu vatikanu, da se biskupi drze svoje sluzbe i ne prave situacije zbog kojih ce neko pomisliti, da su stav rimokatolicke Crkve.

Nama Srbima predstoji obnova duhovno posrnulog i politicki etiketiranog naroda. Ovo je vise nego neiydrzivo stanje u kome moze protiv srba, da govori ko sta hoce i koliko hoce.

Treba sve to podkrepiti i pokazati presude, po kojima su u samoj srbiji takvi slucajevi sankcionisani.

Evo na forumu postoje srbi koji misle da smo bebironiji kojeg ce tata da kupi kcerkici, da je oblaci i presvlaci u zavisnosti od raspolozenja.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...