Trad Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 А овакима као овај Трад , ја бих да сам нека власт у Цркви, а срећа да нисма, поверио једну сеоску цркву на старање, па изволи брате покажи своје способности, сакрализуј и секуларизуј до бесвести и назад.Kako ste Vi oce postali prezviter, ako ste bili mobilisani? Nije li po kanonima strogo zabranjeno da covek koji je ubio, pa makar i u samoodbrani sluzi u oltaru??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Nema sta da se slaze ili ne slaze, to je fakt: gola cinjenica. Tako je, nazalost, ali tako je. Не да није истина него је потпуно омашена процена. Наведи ми молим те,разлоге,зашто сматраш да је Црква мртва по парохијама? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Kako ste Vi oce postali prezviter, ako ste bili mobilisani? Nije li po kanonima strogo zabranjeno da covek koji je ubio, pa makar i u samoodbrani sluzi u oltaru??? Свашта,човек није никога убио јер да јесте не би ни могао бити Свештенослужитељ.Опет се излећеш. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Слажеш се да је Црква данас у Србији mortuus и да постоји само виртуелно по парохијама?? Ивице?? Uglavnom, čast izuzecima. Ali to je samo posledica. Kada sam rekao da se slažem, mislio sam pre svega na uzroke i na ponuđeno rešenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Uglavnom, čast izuzecima. Ali to je samo posledica. Kada sam rekao da se slažem, mislio sam pre svega na uzroke i na ponuđeno rešenje. Хм...очигледно не живимо у истој земљи. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ево, епископ спалио човека па још постао светац. http://www.svetosavl...aSvetih0220.htm Nije spalio coveka vec okultistu jer je to gad pred Bogom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ја не говорим о мањини и већини и о другим паушалним проценама. Ја говорим о ЕГЗАКТНОМ, а то ће бити постигнуто једино црквеним порезом. Трад је то боље од мене објаснио и зато ћу тај део цитирати Трад је објаснио да је против тога, али Трад није објаснио шта са црквеном имовином. И шта са великом већином која ЈЕСТЕ за ово. И Трад није објаснио како то да неке категорије које не би смеле да буду на буџету јесу на буџету (радници пропалих предузећа), а за друге се бунимо (свештеници). И трад није објаснио када ће да се реши питање имовине Цркве, и Трад није објаснио када ће Цркви да се плати ОБЕШТЕЋЕЊЕ за срушене храмове и имовину која се користи седамдесет година. Побијене свештенике да не спомињем, капирам да ће они, након рехабилитације, да буду предмети у Стразбуру. А црквени порез није нимало егзактан, јер је протестантска глупсот. Црквени порез је непотребан и сувишан. А због чега? На првом месту, највећи број УНЕСКО културних споменика у Србији јесу манастири. Највећа хуманитарна организација у Србији јесте Црква. Једина институција у Србији која има непрекинут низ од преко хиљаду година трајања, и која је сачувала идентитет овог народа, јесте Црква. Тако да је прича глупа и тенденциозна. Ако ништа друго, ради се институцији без које данас тешко да бисмо постојали као народ, о најстаријој институцији у друштву, старијој од државе, институцији која је највише пропатила у свим стадијумима државног развоја или пропадања, дакле, о институцији која има посебан статус, хтео ти или било ко други да признаш или не. Е, ово су ти ЕГЗАКТНИ подаци. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ево, епископ спалио човека па још постао светац. http://www.svetosavl...aSvetih0220.htm Ево, атеиста побио тридесет милиона земљака и још око пет милиона Немаца. http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Објашњавао сам ја каноне , као и то на сам држављанин БиХ тј. странац, али не вреди,.Војна полиција слабо конта. а и Црква је актом само замолила војску да свештенике постави на нека од фронта удаљена места, а никако није цитирала каноне, нити позвала да се не одазива на војни позив. Док је у РС и РСК било друго. Исто се поновило и 1999. А после ми нису дали дечији додатак, јер сма страни држављанин. Нисам никога убио, мене задужили да живе хватам. .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Могу ли да вас питам,како ви видите живу Цркву? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 radi mene mogu svestenici i da imaju najvece penzije u drzavi, ali ne sada, nego kad se steknu uslovi za to, ovo sada bi bilo samo kobno po drzavu, i odakle molim vas usred vrhunca krize isplacivati dodatne penzije kad ne mogu da isplate ni ove postojece, ovo je smesno, ne znam sto tolko diskutujemo Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Хм...очигледно не живимо у истој земљи. Izgleda... Da bi razumela šta je Trad hteo da kaže, nađi nekog sveštenika iz Amerike i pitaj ga kako živi. A onda pogledaj koliko mu pomaže država i izvuci zaključak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Izgleda... Da bi razumela šta je Trad hteo da kaže, nađi nekog sveštenika iz Amerike i pitaj ga kako živi. A onda pogledaj koliko mu pomaže država i izvuci zaključak. Пријатељ ми је ђакон у Америци,иначе је Американац. Ради посао који је увек радио и ђакон је наше Цркве. Никад ми се није жалио а заједница је прилично сиромашна,међутим,и као таква,већ су му два пута скупили да дође у Србију Ха! Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Стаљин се није ни трудио да постане светац, иако је рођен да буде светитељ (као и сви ми остали). Зато је друг Тито имао више шлифа, па је уз довољну количину злата донирану Ватикану постао "свети Јосип радник". Искрено, о "светом Јосипу раднику" знам само из Дигиталног Анђела, као вероватно и ти. Али, обзиром на то да знам колико је глупости и параноје у том филму, искрено сумњам и у тај податак. о.Небојша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Што се тиче примања, нико од њих неће умрети од глади. Ко како ради, тако му се и враћа, поготово у љубави коју добија од парохијана, која нема цену, и не може да се плати Тако, онда имамо то ријешено, ви свештеници има да живите од љубави парохијана. Какве смијешне ствари пишете, ја не могу повјероват да то може написати одрастао зрео човјек. Овдје се не ради о том како и колико они раде или нераде већ о том да ништа немају ријешено као остали нормални запослени људи: пензионо, здравствено итд. Овдје у ЕУ и у Чешкој, Словачкој, Пољској, Њемачкој итд. више не можеш ни животиње а ни кућне љубимце имати и држати, краве, овце, мачке или псе ако их не водиш ветеринару редовно на преглед и вакцинације, чим какав термин промашиш одмах добијеш коверту с плавом траком, службени позив! Наравно да се и то плаћа. свако за те своје животиње или љубимце. Постоји чак и здравствено осигурање за њих, али је добровољно, није обавезно. Свештеници немају ништа ријешено системски, кад неко треба хитно у болницу не може чекати на то док се тога не сјете неки доброчиниоци па му пошаљу на рачун да плати трошкове операције и лијечења. Ако је то све истина онда је положај свештеника и њихових породица заиста неријешен социјално и врло недостојан живота данашњег савременог човјека. Не испуњава ни онај најелементарнији људски минимум. Можда буде најбоље да их још све сатјерате у некакав логор и са породицама и тамо држите на кромпир чорби и казану цијели живот. С тим ћете још боље уштедјети а они ће истовремено имати прилику да свој живот проведу у светом сиромаштву и науче се и упознају савршено са свим тим Јеванђељским врлинама. Прво ви њима платите социјално и пензионо или омогућите им таква примања да то могу уплаћивати сами они себи и својим породицама па тек послије онда причајте о љубави коју добија од парохијана, која нема цену, и не може да се плати. То је мој савјет. А не узвраћајте им на њихово чисто срце и вољу да вам служе упутницом за "концентрациони логор". Како другачије назвати те услове у којим их држите, још само жица, чувари, казан и бич фале. Crveni Baron, Apis, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука