cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Хм...очигледно не живимо у истој земљи. ja jos pre par stranica rekoh da mnogi od vas zive na nekoj idealizovanoj pravoslavnoj planeti van zemaljske kugle... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Пријатељ ми је ђакон у Америци,иначе је Американац. Ради посао који је увек радио и ђакон је наше Цркве. Никад ми се није жалио а заједница је прилично сиромашна,међутим,и као таква,већ су му два пута скупили да дође у Србију Ха! To ti pričam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Трад, дужан си нам много објашњења: дошао си на форум, одмах почео да свима показујеш како је Црква мртва, све никако... и на крају осудио свештеника... постављено ти је од странер о. Небојше питање: Како би Ти да си свештеник у селу организовао свој живот , живот своје породице, своје парохије... а немаш могућности да уплатиш ни социјално ни здравствено (ваљда си и ти неки човек, ваљда је потребно да одеш код лекара, па макар да одведеш дете код зубара зар не?), а немап такође могућчност да се запослиш било где другде јер по закону наше Државе "радиш у Цркви"? НЕ КАЖЕМ ја да "радим у Цркви", то каже држава. Дакле? Макрина and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 ja jos pre par stranica rekoh da mnogi od vas zive na nekoj idealizovanoj pravoslavnoj planeti van zemaljske kugle... Напротив... добро знам у којем времену живим и ко се све уротио против Цркве. Зато и постоје Поуке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 ja jos pre par stranica rekoh da mnogi od vas zive na nekoj idealizovanoj pravoslavnoj planeti van zemaljske kugle... Црква је увек жива и увек ће бити.Можда није препуна верника али где год се служи и Богу се моли-живо је. Можда ти превише идеализујеш неке ствари па зато овако на пречац судиш о Цркви. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ево,отац Иван је добро предложио, ево,устројите једну сеоску парохију;како би требала да функционише,како да се пуни буџет Црквене општине и свеостало што чини живи и административни живот Цркве. Изволите?? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Враћен један мали део земље, углавном неке шуме по чукама, где ће човек ноге да поломи пе него што стигне. Што сам већ написао у једном од претходних постова на ову тему. највећи део имовине није враћен. И Црква је једна од институција са највећим потраживањима по том основу, тако да јој држава ништа не поклања, него јој даје мрвице. Ne znam sto mi to pises... kad nisam nista od toga negirao... ono sto sam napisao je da je Crkvi vraceno PRE drugih i VISE od drugih jer ostalima nije vraceno nista (sad je tek krenulo)... ali opet, to NIKAKVE VEZE NEMA SA DOPRINOSIMA ZA PIO.... tacnije, ako mene pitas... ja bih dozvolio svima da po svakom osnovu prebijaju svoja potrazivanja sa drzavom... ne samo po osnovu restuticije, nego i po drugim osnovima... ne odmah i odjednom jer bi drzava istog trenutka pukla, vec postepeno i to bi mi bio cilj... ali opet da ponovim, ova prica nema veze sa tim... nit se ovim doprinosima prebija neki dug prema crkvi, niti drugi kojima drzava duguje imaju ovakve pogodnosti... Да поновим: Нисам видео да се неко буни када се стаж саставио за неких пола милиона радника. Нисам видео да се неко буни за силне агенције, фиктивна страначка радна места, незаслужене пензије које се деле шаком и капом, набавке, уградње, итд. Не, највећи је проблем што ће свештеник да добије пензију. Можда, али не у овом друштву. Ja se bunim i protiv toga... kao i mnogi... Не чак ни правно формално. Можда не знаш, али Црква за комерцијалне делатности има регистрована привредна друштва, која уплаћују порез. На пример, порез на поруке које иду гладнима на КиМ се редовно наплаћује, као и порези на организовање поклоничких путовања, рецимо. Нико од тога није ослобођен, па ни Црква. Другачије не би ни могло, јер када одеш у неку фирму да са њом радиш посао, као што знаш, прво што ти траже јесу копије твог ПИБ и МБ. Eparhije imaju PIB i MB... Postoje i neka privredna drustva u kojima su Eparhije vlasnici ali to nije obavezno i rade se komercijalni poslovi i preko Eparhija... a sto i ne bi, kad nije zabranjeno... Нигде оснивачи нису Република, покрајина или град. Све су самостална друштва, која остварују одређене зараде,исто као и спортска друштва (која опет за комерцијалне делатности имају основана привредна друштва).А што се конкретно Филхармоније тиче, они су чак основали и фондацију да би избегли порез на комерцијалне делатности којима се баве. Nisi u pravu... kao referencu, procitaj sledeci akt VLADE Republike Srbije: "Rešenje o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Beogradske filharmonije" ("Službeni glasnik RS", br. 7/2010 od 19.10.2010. godine) ili "Rešenje o imenovanju direktora Narodnog pozorišta u Beogradu" ("Službeni glasnik RS", br. 88/2009 od 28.10.2009. godine) i tako dalje... a pre svega: ZAKON O JAVNIM SLUŽBAMA, "Službeni glasnik RS", br. 42/1991 i 71/1994 А исти правни статус имају и сва друга удружења (ловаца, риболоваца, љубитеља књига, удружења атеиста), за које је довољно три потписа да би била основана. Mesas udruzenja gradjana i javne ustanove... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Наравно, то је питање за оне који су ту да критикују свештенство а у Цркви су. За атеисте то питање не важи... они би најпре да униште све и ако како могу да побију свештенике, као што су и радили њихови ђедови.. (и опет и опет да се оградим, не мислим на све атеисте али мислим на једну добру, добру већину). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ево,отац Иван је добро предложио, ево,устројите једну сеоску парохију;како би требала да функционише,како да се пуни буџет Црквене општине и свеостало што чини живи и административни живот Цркве. Изволите?? Чак ни један форум нису знали да устроје, него умире форум навелико, а не да им човек да нешто попут парохије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Наравно, то је питање за оне који су ту да критикују свештенство а у Цркви су. За атеисте то питање не важи... они би најпре да униште све и ако како могу да побију свештенике, као што су и радили њихови ђедови.. (и опет и опет да се оградим, не мислим на све атеисте али мислим на једну добру, добру већину). Nije lepo to Ivane... niti je neko valjano ogradjivanje... da ja napisem da bi vi da pobijete sve ateiste ako mozete, ali ne bas svi vi, nego dobra, dobra vecina... ne bi se lepo osecao... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 А када је одем да тражим посао мени се каже: а не може, ти "радиш" у Цркви... E zamorno mi je da proveravam, mrzim radno pravo, ali cenim da te muntaju ovi iz skole, odnosno mozda samo ne znaju... lepo ti rekoh, idi kod nekog advokata da se posavetujes... ili da ne trosis pare, idi u inspekciju rada pa vidi sa njima... nadji neku besplatnu pravnu pomoc... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Авокадо, добро знаш и сам историју, не толико далеку, нећемо сада да спемујемо да не постављам линкове ка текстовима о побијеним свештеницима. Боље је да се оставимо тога, неће се добро тема завршити. Такође, читам ја и друге медије, пратим... добро знам које је мишљење појединих атеиста. Има и овде таквих текстова и линкова, зато нећемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 E zamorno mi je da proveravam, mrzim radno pravo, ali cenim da te muntaju ovi iz skole, odnosno mozda samo ne znaju... lepo ti rekoh, idi kod nekog advokata da se posavetujes... ili da ne trosis pare, idi u inspekciju rada pa vidi sa njima... nadji neku besplatnu pravnu pomoc... Не пријатељу, не мунтају... кажу "запошљен си у Цркви", они треба да ти уплаћују пензионо и социјално. Ја кажем Цркви, тј. мојим одборницима ( а заправо и сам знам шта у парохији имам или немам), они кажу: нема оче, видиш и сам... Сада ће бар нама који нисмо у могућности да као и сви грађани имамо решена основна социјална питања и права: право на лечење и право на пензију. А то што ће сада неки атеисти, црквени рушитељи, квази-теолози да говоре... не можемо их затворити уста... у сваком случају, добро је чути све шта мисле, да бисмо знали како боље да се организујемо. Да, време је тешко и биће још теже. RYLAH, nedeljko and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Авокадо, добро знаш и сам историју, не толико далеку, нећемо сада да спемујемо да не постављам линкове ка текстовима о побијеним свештеницима. Боље је да се оставимо тога, неће се добро тема завршити. Такође, читам ја и друге медије, пратим... добро знам које је мишљење појединих атеиста. Има и овде таквих текстова и линкова, зато нећемо... Znam odlicno istoriju... ne moramo o njoj, ako je potrebno da se ponovo razjasnjava da komunisti i ateisti nisu sinonimi, onda cu se bas smoriti... Nego, ti pricas o sadasnjosti... i navodnoj dobroj, dobroj vecini ateista koji bi da nekog pobiju... a zaista ne znam odakle ti uopste takva ideja... Kao sto rekoh... nije to lepo, nije ni u redu... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Идеја имам колико хоћеш, читајући оно што пишете по вашим страницама, по вашим коментарима на news сајтовима... Има од позива на реална убиства до лаганих, смишљених и постепених... АЛИ не бих о томе. Један од разлога затварања пдф-а разговора са атеистима на ЖРУ је и тај. Зато не бих. А између комуниста и атеиста ја стављам знак једнакости. За мене је то исто. Иста је то политика према Цркви. Непријатељски, рушилачки и подлачки настројено... АЛИ нису сви такви, зато што ипак у некима има бар мало људскости и осећаја за другог и његов живот. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука