Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Decko je ljubomoran sto je Crkva mocna,lepa i bogata bas kakva i treba da bude a dace Bog da bude jos mocnija i bogatija. Moć i bogatstvo je oduvek i bio cilj, znamo mi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ad hominem. Није ад хоминем, него се заиста не разумеш у тематику. Ја то радим сваки дан, између осталог региструјем те организације за новац и разумем о чему причам. Ne, ti ne razumeš očigledno. A da ne pričam o tome da ti se o licemerju može pisati narodna epska poezija. SD Crvena Zvezda u suštini nije privatizovana. Filharmonija i SD žive od novca države kao i od onoga što sami zarade i na to bi generalno bilo besmisleno plaćati porez. Moj otac ima privatno preduzeće i plaća porez na ono što ima, na ono što zarađuje itd. A to što niste načisto sa principom sekularizma, šta da se radi. Očigledno ste pravnik koji razume sitnice oko pravnog odnosa države, sportskih društava, crkve i Filharmonije, i kako je to sve na neki volšeban način sve isto, a ne razume osnove Ustava. Ili znate i razumete ali ste pristrasni. A pristrasnost vas opet ne čini nekim sjajnim proceniteljem/pravnikom. Као и горе. Твој отац није ослобођен пореза, док су неке друге категорије ослобођене пореза, сем за комерцијалне делатности. То би значило да уколико би Црква направила неки концерт, плаћала би порез на то. Дакле, поново као и горе. Једноставно, мораш да прочиташ законе, и да ти притом неко објасни да би разумео тематику. Нема потребе да се људтиш и позиваш на ад хоминем, једноставно није твоје поље деловања. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Moć i bogatstvo je oduvek i bio cilj, znamo mi. Nije cilj vec blagodat od Boga preko vernog narodi koji dolazi da napoji svoju napacenu dusu u Domu Molitve Crveni Baron and nirvanashop је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Није ад хоминем, него се заиста не разумеш у тематику. Ја то радим сваки дан, између осталог региструјем те организације за новац и разумем о чему причам. Као и горе. Твој отац није ослобођен пореза, док су неке друге категорије ослобођене пореза, сем за комерцијалне делатности. То би значило да уколико би Црква направила неки концерт, плаћала би порез на то. Дакле, поново као и горе. Једноставно, мораш да прочиташ законе, и да ти притом неко објасни да би разумео тематику. Нема потребе да се људтиш и позиваш на ад хоминем, једноставно није твоје поље деловања. A kada bih ja to rekao za oblast evolucije, šta bi ti meni rekao? Nisam pravnik, istina, ali mislim da sam u pravu a znam i ljude koji misle isto a koji su pravnici pa mogu da daju argumentaciju znajući na šta da se pozovu itd. Videćemo sve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Nisam pravnik, istina, ali mislim da sam u pravu a znam i ljude koji misle isto a koji su pravnici pa mogu da daju argumentaciju znajući na šta da se pozovu itd. Videćemo sve. Доведи их овде, да можемо лепо да поразговарамо о томе каква је природа организација пред законом, па ћеш и сам да се увериш ко је у праву. И ово никако не значи да ти немаш право на своје мишљење, које си, свакако, слободан да износиш и овде, између осталих места, ово само значи да је законски третман ових организација овакав, без да се теби намеће било какав став са којим се ти не слажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ja ne znam ni jednog svestenika koji "jedva sastavlja" kraj sa krajem... evo u mom gradu su se podelili po ulicama (kao u getu) i svako zna kolka mu povrsina pripada... i onda 15oe vencanje 100e sahrana... nedeljno tri- cetiri vencanja i duplo toliko sahrana i HOPLA vec si zaradio tri pt vecu plat od republickog proseka... meni me se sa tom pricom o popvima koji grcaju... ta kategorija ne postoji .. osim mozda u nekim zabacenim planinskim selima... a i tamo smo skoro imali slucaj sahrane od 500e... secas se? bilo na foumu... Ako vam svaka crkva ima po 30.000evra oces da mi kazes da toliko kosta odrzavanje zgrada? A to je samo zateceno stanje... ko zna koliki je potencijal zarade na godisnjem nivou.. Pretpostavljam da uzmes bilo koje dve Miskoviceve firme i da ih istreses nece naberes 60.000e kesha Ево, ако не знаш, ево сам ти ја... ја годишње имам 2-3 венчања, 6-10 крштења и 15-20 опела.. моја црква има годишњи буџет од 130,000 динара, не постоји ставака оје социјално и пензионо, у школи ми кажу да сам "радник Цркве"... дакле, ја ћу у свакој твојој речи да те демантујем и стојим иза свега што сам написао. А видиш, веома сам ангажован свештеник, радим и трудим се за своју Цркву иза свој народ. И оваквих свештеника има колико хоћеш... зато ово што говориш је ништа друго о лаж... А и да је истина какве Ти везе као неко ко не иде у Цркву, ко ништа Цркви не даје имаш право да говориш? Кажем, ово што ти говориш је, драги мој, ништа друго до најобичнија лажна пропаганда. Зато, Богу хвала, што ће се неко сетити да ми уплаћује пензионо да као и сваки други човек који ради за свој народ и Цркву сутра имам било какву сигурност када ми као куфер избаце из црквеног стана и кажу: ајде матори, пожури само.... Crveni Baron, RYLAH, nedeljko and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ево, ако не знаш, ево сам ти ја... ја годишње имам 2-3 венчања, 6-10 крштења и 15-20 опела.. моја црква има годишњи буџет од 130,000 динара, не постоји ставака оје социјално и пензионо, у школи ми кажу да сам "радник Цркве"... дакле, ја ћу у свакој твојој речи да те демантујем и стојим иза свега што сам написао. А видиш, веома сам ангажован свештеник, радим и трудим се за своју Цркву иза свој народ. И оваквих свештеника има колико хоћеш... зато ово што говориш је ништа друго о лаж... SAMO JEDNU STRUJU GORIM! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 извињавам се на правописним грешкама, брзо пишем... а "куфер" сам намерно написао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ja ne znam ni jednog svestenika koji "jedva sastavlja" kraj sa krajem... evo u mom gradu su se podelili po ulicama (kao u getu) i svako zna kolka mu povrsina pripada... i onda 15oe vencanje 100e sahrana... nedeljno tri- cetiri vencanja i duplo toliko sahrana i HOPLA vec si zaradio tri pt vecu plat od republickog proseka... meni me se sa tom pricom o popvima koji grcaju... ta kategorija ne postoji .. osim mozda u nekim zabacenim planinskim selima... a i tamo smo skoro imali slucaj sahrane od 500e... secas se? bilo na foumu... Ako vam svaka crkva ima po 30.000evra oces da mi kazes da toliko kosta odrzavanje zgrada? A to je samo zateceno stanje... ko zna koliki je potencijal zarade na godisnjem nivou.. Pretpostavljam da uzmes bilo koje dve Miskoviceve firme i da ih istreses nece naberes 60.000e kesha Au tebra, ala ti doro brojis zalogaje ... a jel' ti to posmatras popove sta rade i kako dele teritoriju? Ono, malo posmatras rejon dvogledom sa terase?... nirvanashop and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Au tebra, ala ti doro brojis zalogaje ... a jel' ti to posmatras popove sta rade i kako dele teritoriju? Ono, malo posmatras rejon dvogledom sa terase?... nirvanashop and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Људи се о Цркви образују ван Цркве, преко Б92, Блиц... дневних новина, жуте штампе... зато и такви коментари. Погледајте само коментаре на Б92. Питаш се има ли и једног хришћанина међу њима. А верујем да и сама администрација сајта Б92 не одобрава коментаре који иоле шта позитивно напишу о Цркви. Људи читају онако како се њима допада. Није ни чудо, то је једно од опасности овог доба, информационог. Свака шуша ће доћи до своје популарности, па макар радио највеће будалаштине и лажи. RYLAH and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 E bas taj slucaj ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Možeš zamoliti nekog vladiku da ti da jedan od svojih džipova ili ako mu je mator i više mu ne treba neki Audi ili nešto... :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Мени је мало глупо, што као верник морам да држим страну атеистима, само зато што су у праву, барем по мом мишљењу Што се тиче повратка имовине, Црква је ту у привилегованом положају у односу на остале грађане. Углавном је враћена имовина. Што се тиче већих повраћаја, мислим да је било у јавности да је враћена зграда где је био ЈАТ, испред цркве Светог Марка. Много тога не може да се врати, јер држава више није у поседу тога што је одузела. Нпр, много црквене земље је подељено сиромашнима. Или рецимо мислим да је била у црквеном власништву зграда Шабачке библиотеке, која не може да се врати, јер нема где да се исели библиотека. Надам се да ће се то што пре регулисати. Али свакако да библиотека не доноси приходе држави, од које би могла да исплаћује пензије свештеницима. У сваком случају и када се врати, сиромашни свештеници ће бити и даље сиромашни, а богати још богатији. Јер све што ће се вратити је било у власништву манастира, или по центрима градова. Дакле, манастири ће бити још богатији, као и владике, који ће моћи да купе још моћнија аута, или да саграде још коју празну цркву, ил направе нови манастир, са по једним монахом, који треба да ради као кустос. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Neki iskren napokon. Neki kome nije problem da ima isti stav sa nekim drugim sa kim uglavnom nema iste stavove, kada je ovaj u pravu. @Aleksandar, Iskrenost je hrišćanska vrlina koju treba da ima i pravnik. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука