nedeljko Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ха, а ко им то није уплаћивао доприносе годинама? Црква нам је у ништа бољем стању од државе. Но добро, барем креативна новина у борби за предизборне поене. Чисто да не буде монотоно Не знам како успеваш да упоређујеш Цркву и државу - али видим да се и то може. Црква нема, за разлику од државе, редовне изворе прихода који би могли да обезбеди редовно уплаћивање доприноса . И ако су у питању предизборни поени - нека их. Да их је што више таквих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ради се о томе да нам држава тоне, и да нам нема спаса. Ако црква не плаћа за своје раднике пензије, ко ће то да ради. Немојте рећи држава, јер многи кад кажу држава, мисле на нешто што нема везе са људима који у њој живе. Дакле, те обавезе ће да плаћа сваки радник из свог џепа. А погледајте колико има запослених који не раде за државну управу, оних запослених који који доносе приход. Они треба да издржавају све запослене у државној управи, а сада треба да плаћају пензије и свештенству. Мислим да се нико не може рећи да нам је свештенство социјално угрожено. Живе свакако боље него просечни грађани. Ко хоће да ради поштено и нормално, он мора да побегне из ове земље. Или да краде ову државу, јер не може да издржава на својим леђима толико нерадника и превараната (политичара) Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Црква нема, за разлику од државе, редовне изворе прихода који би могли да обезбеди редовно уплаћивање доприноса . 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Значи, кад рудару падне греда на главу, треба му рећи "ко ти је крив кад си рудар"? Није то само лични избор, то је и потреба друштва, да нема потребе друштва вероватно не би било ни свештеника. Mnogo ti je glupo poredjenje i za ovaj slucaj apsolutno neprimenjivo. Od rudarskog posla svi imaju korsti pa svi i placaju porez za njegove doprinose. Od svestenickog posla koristi imaju samo vernici. Takodje, rudar pre nego sto se zaposli rudniku tacno zna kakv je to posao, sta ga ceka i koji su rizici. Dakle, DA, sam je izabrao da radi takav posao isto kao i svestenik. Ja jos nisam cuo da je neki rudar trazio vece doprinose zato sto mora da radi ispod zemlje... pa brate gde si mislio da ces da kopas rudu? U Pozoristu? Naravno kao sto rekoh nema takvih slucajeva jer ljudi uglavnom znaju kakav je posao pre nego sto uzmu da ga rade... osim mozda kod svestenika (pa zato sad traze doprinose) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ja jos nisam cuo da je neki rudar trazio vece doprinose zato sto mora da radi ispod zemlje... pa brate gde si mislio da ces da kopas rudu? а си чуо за бенефицирани радни стаж? рударски посао је први на листи послова за које се добијају бенефиције. јеси ли ти запослен, тј. јеси ли некад био? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Не знам како успеваш да упоређујеш Цркву и државу - али видим да се и то може. Црква нема, за разлику од државе, редовне изворе прихода који би могли да обезбеди редовно уплаћивање доприноса . И ако су у питању предизборни поени - нека их. Да их је што више таквих. Али држава има много више редовних расхода, него прихода. И само тоне у дубиозу. Многи људи обављају делатности које немају редовне изворе прихода, па се сами издржавају, и издржавају и државу (тј све оне који живе на њеном терету) Црква само гради грађевине, од чега, ако нема прихода. Црква исто тако има и приходе и расходе, као свако предузеће. Ако нема добре менаџере који могу да обезбеде добро пословање, нек промени менаџмент. Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Црква нема, за разлику од државе, редовне изворе прихода који би могли да обезбеди редовно уплаћивање доприноса . Хахахахаха. Симпатичан смисао за хумор "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 а си чуо за бенефицирани радни стаж? рударски посао је први на листи послова за које се добијају бенефиције. јеси ли ти запослен? Ne razumes me... a otici cemo u pogresan smer samo zbog analogije. Jasno je da imaju beneficirani radni staz i da je to jedan od najtezih poslova, ali ovde se radi o poredjenju sa svestenicima u smislu izbora svog zanimanja. Da li ti mislis da se rudar sav iznenadi kag ga spuste u rupu i daju mu masine za kopanje po stenama? Ne... zato sto ZNA kakav posao je dosao da radi. I svestenik valjda zna kakav je to posao i kako je placen pre nego sto krene da ga obavlja? Zato je trazenje doprinosa nelogicno jer je svestenik takodje svestan drugih beneficija koje uziva za razliku od bilo kojeg drugog posla u srbiji... npr. ne placanje poreza na ono sto zaradi. San snova je da ti ostane sve sto zaradis i to za sada samo svestenici imaju (i mozda po koji politicar ) Da zaposlen sam. Zaradjujem oko 80.000 dinara... ali mi drzava uzme oko pola na ime poreza i doprinosa пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ајд да и ја прозборим коју, ваљда сам и ја неки свештеник... Ево, свештеник сам седам година на парохији, немам ни здравствено ни пензионо. Не, није мојом кривицом. Немам могућност да то платим. Такође, живим у свештеничкој кући где се чека тренуитак да ми кров падне на главу. Не возим авионе и камионе једва возим ауто од 1800 евра, полован 1995. годиште. Дакле, ове приче о богатим свештеницима, вилама, камионима, аутобусима, летовањима...се мене уопште не дотичу! Када одем код лекара, морам да платим све! Дакле, као неки отпадак друштва. Наравно, на радост свих црквених непријатеља... Немојте олако да падате на све ове приче. Не заборавите колико је само имовине Цркве одузето Цркви и данас држава ту имовину, зграде и све остало користи. И још нешто: често видим код људи на форуму да, и ако су православци, гледају на свештенике као на неко нужно зло. Православни протестантизам изгледа захвата многе. Опростите оче (сличан захтев је имао и код нас у Македонији), али држава(граѓанска) није дужна да свештенству плаќа осигурање, за то као и за сваки запослен задужен је послодавац, а то за свештенство је Црква (т.е. епархија). У нашој епархији (у МПЦ) свештеници на ниво на епархију добијају једнакве плате, без разлика колика им је парохија. Црква (епархија) плаќа и пензиско и здравствено осигурање. Од друге стране, требе нису скупи, али и свештенство совесно извршава свој посао (не крати се ни једно свештенодејаније). Ценовник у епархији је следеќи (у еври): 40 еври канон исхожденије души (у куќи покојног)+2-3 трисагије+опело+мал водосвет у куќи покојног, венчање је око 100 еври, крштење 40, парастос 5 (на гробљу 8), славски колач+мал водосвет у куќи свечареву 5, велигденски водосвет, колач у цркви и трисагија у цркви 1,5, заупокојена литургија+парастос 10, литургија без парастос 6,5... Просечна плата у Македонији је 350 еври. Иако су требе релативно јефтине, недељно у цркви (опслужује око 40.000 парохијана) са 8 презвитера, 1 ѓакон, 5-6 клисари и 2-3 псалти на платном списку, улију се око 2500 еври. Парохијал се не плаќа. Ја не кажем да сав клир (презвитери, ѓакони, чтеци, псалти, клисари итд) не треба да има осигурање, но да осигурање плаќа послодавац, а то је Црква (епархија). А, ако епархија нема довољно новац, нека умањи број запослени или нека запослени раде и неки други посао, ко што раде сав народ и сва предузеќа широм света. Пре педесетак година попови су радили и као земљорадници, учитељи, лекари, а годишни парохијал који су узимали од куќе је био 2 кила пасуљ или 1 кило месо или 4 кила вуне... И пак се нису жалили и нису кукали. Ја сам инжињер и радим за 430 еври месечно (осигуран сам на мање од 200) за 40 сати АКТИВНИ рад у седмици, а и предузеќе у које радим није ми дао стан где да живим. Опростите још једном. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Ne razumes me... a otici cemo u pogresan smer samo zbog analogije. Jasno je da imaju beneficirani radni staz i da je to jedan od najtezih poslova, ali ovde se radi o poredjenju sa svestenicima u smislu izbora svog zanimanja. Da li ti mislis da se rudar sav iznenadi kag ga spuste u rupu i daju mu masine za kopanje po stenama? Ne... zato sto ZNA kakav posao je dosao da radi. I svestenik valjda zna kakav je to posao i kako je placen pre nego sto krene da ga obavlja? Zato je trazenje doprinosa nelogicno jer je svestenik takodje svestan drugih beneficija koje uziva za razliku od bilo kojeg drugog posla u srbiji... npr. ne placanje poreza na ono sto zaradi. San snova je da ti ostane sve sto zaradis i to za sada samo svestenici imaju (i mozda po koji politicar ) Da zaposlen sam. Zaradjujem oko 80.000 dinara... ali mi drzava uzme oko pola na ime poreza i doprinosa А када би ти неко отео кућу, фирму, некретнине које су теби поклањане добровољно, земљу која је служила за обрађивање коју је неко стицао вековима и вековима, маргинализовао те на сто других начина и онда, када му треба мало рекламе или му проради савест, каже ти: "Ајд да ти дам неку цркавицу"? nedeljko је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 @ Orthophill- Kod vas su cene svestenickih usluga bas manje nego kod nas... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 А када би ти неко отео кућу, фирму, некретнине које су теби поклањане добровољно, земљу која је служила за обрађивање коју је неко стицао вековима и вековима, маргинализовао те на сто других начина и онда, када му треба мало рекламе или му проради савест, каже ти: "Ајд да ти дам неку цркавицу"? To sto su Nemci palili zive popove i crkve to necemo da im uzimamo za zlo al to sto su vam komunisti uzeli zemlju to je strahota neljudska koju cemo da pamtimo dokle god disemo i trazicemo odstetu dok nam se svaki ar ne vrati? To su stvari koje su se desile pre 70 godina... mozda vam nije sva zemlja vracena ali toliko vam je ustupaka ucinjeno poslednjih 20 godina da su sve te otimacine verovatno visestruko otplacene... evo sad imate i penzije... sta ocete jos? Da uvedemo crkveni dinar pa da svako registrovano domacinstvo izdvaja mesecno po 50e? Eto dobre ideje! algabacaju :0104cheesy: пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 ... када му треба мало рекламе или му проради савест, каже ти: "Ајд да ти дам неку цркавицу"? Pa vi odbijte onda tu "crkavicu" kad vam toliko vredja ponos... ..ocete malo sutra... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Mnogo ti je glupo poredjenje i za ovaj slucaj apsolutno neprimenjivo. Od rudarskog posla svi imaju korsti pa svi i placaju porez za njegove doprinose. Od svestenickog posla koristi imaju samo vernici. Jok vala, rudar zaradi svoju platu i doprinose i jos plati porez drzavi kojom upravlja poslanik koga je on izabrao i delom finansira i taj poslanik treba da glasa u parlamentu u skladu sa zeljom tog rudara. Ako rudar zeli da da pare popu to je njegovo pravo. A drzava treba da to poslusa. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Jok vala, rudar zaradi svoju platu i doprinose i jos plati porez drzavi kojom upravlja poslanik koga je on izabrao i delom finansira i taj poslanik treba da glasa u parlamentu u skladu sa zeljom tog rudara. Ako rudar zeli da da pare popu to je njegovo pravo. A drzava treba da to poslusa. Ovo je tacno... na kraju krajeva svaki narod ima onakvu vladu kakvu zasluzuje i nasa trenutna vlada savrseno oslikava to... Al onda ne zaboravi da isti taj rudar ima pravo da zeli da se izvinjava drugim drzavama za zlocine ili da orgaznizuje gej paradu... i drzava mora to da poslusa Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука