Благовесник Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Ma daj, i za Tadeja se svasta ovako nesto pricalo, samo sto simpatises Tadeja pa te propaganda u vezi njega ne interesuje. Zelim biti nepristrasan. Otac Isaija samo radi svoj posao, i radi vrlo dobro, Vladika nema prituzbi na njegovo poslanje. O tome ce nam vise o.Nebojsa. Kada je rec o autoritetu o.Isaije, ovde je ocigledno da taj autoritet nije nametnut s njegove strane, vec stecen njegovim zivotom i radom. dusha, Саша M., anajrim and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 I vec dve hiljade godina se gostimo plodovima te tradicije u formi toga da je masa ljudi primila hriscanstvo konvencionalno a sami nece ni prstom da mrdnu ka podvigu oce da se umesto njih podvizavaju ovaj ili onaj starac. Kao da je Bog izdvojio blagodat ovome ili onome a ne dao SVIMA samo treba malo zapeti i poceti je projavljivati sam kroz sebe-da bi smo bili svetlo svetu. Upravo zbog tog setanja po manastririma i trazenje harizmaticnih duhovnika je ovako katastrofalno niska eklesijalna svest u narodu i na toj svesti koja kroz istoriju nije bila nikad preterano visoka su formirani svi raskoli i anticrkvena delovanaj generalno. Немам обичај да хвалим туђа писанија, али за ово likefaceeeeeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Propaganda ravna onoj dnevnopolitickoj, pazi "majku od porodice odvojio na godinu dana u manastiru da bi je liječio.. Muž je po nju dolazio s pištoljem", Resistance is futile, tebi je loše sto joj je omoguceno na izvesno vreme duhovnog mira tako potrebnog njenom stanju, pa i odvojiti je na nekoliko meseci od psihopate - dolazi u manastir i nosi pistolj, Bog s vama! tu osobu, lisenu poslovne sposobnosti, je morao ostaviti neko od blize porodice - recimo djeca, sto je vrlo lako zamisliti pored oca-nasilnika. tako se jedino moze osoba smjestiti u bolnicu recimo, a vjerujem i da je nasa crkva dovoljno mudra da ima proceduru u takvim slucajevima da bi se zastitila. o.Isaija je mudar duhovnik i sigurno je bilo dobrog osnova za ovo smjestanje. njemu bi se tesko moglo pripisati naivno i lakomisleno ponasanje. on uopste ne spada u blage i bolecive duhovnike, koji padaju u zanos cim vide truncicu pokajanja. naprotiv, on je vrlo strog duhovnik, po principu 'idi, i ne grijesi vise; i vrati cetvorostruko sto si koga ostetio'. da je on blagoslovio preljubu je cista budalastina; ja znam da je tamo sklopljen brak izmedju dvoje sticenika, narkomana, sta li vec. to je on blagoslovio, a probleme bi sigurno eliminisao jer mu je zajednica suvise velika, suvise veliki posao se tu obavlja, radi, gradi, da bi mogao sebi da priusti kojekakve ispade i remetioce. Dvojica svestenika su vec izrekli sud o ocu Isaiji, i uopste o ovoj tematici. brat Resistance bi mogao malo da razmisli sta je receno 'za praznu rijec'; a kamoli sta znaci kleveta... Саша M., anajrim, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 23, 2012 Пријави Подели Написано Април 23, 2012 Ahaa znaci ti ne porices da postoje naginjanja samo smatras da sam ja izneo neki stepen dokle ide to naginjanje pa mi to zameras?! Hajde da tesitiramo to misaono. Mozes li da zamisli, daj Boze takvog scenarija, situaicju u Srbij gde je mnogo naroda Crkveno, aktivno liturgijiski integrisano u svojim lokalnim parohijama?! A da im dodju razni udbaski podstrekaci kako je eto sad njihov pop zastranio (besmrtnost duse, papa, trla bab lan) i da idu kod ovog i onog na cirkus a ne na liturgiju?! Mozes li da zamislis da bi ljudi koji bi bili Crkveni na takav nacin otrcali u neke skitove po blagodat a ne u svoju parohijsku Crkvu gde je ima Bogu hvala?! Ja veoma tesko. И да и не. Није проблем у степенима, чим нагиње не ваља. Реално, не иде проблематичан број људи ни код Артемија, ни код Симеона, и слично, процентуално. Има их, али ни на који начин не угрожавају Цркву, јер људи јесу, хвала Богу, одани својим парохијама, независно од достојности или недостојности пароха. Некада неко има потребу да оде коју станицу даље, до неког манастира, ово што Веља каже, али не код Артемија или Симеона, па нису они једино монаштво које имамо. Неко оде и код њих, шта да се ради, али ето...и тако. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2012 ja sam na svakoj liturgiji u svojoj crkvi; jutrenje i vecernje u postu prilicno redovno; da sluze jeleosvecenje, i tu bih bila. u manastir odem kad imam priliku ili kad me pritisne muka i nevolja. nasi svestenici ne kriju da nisu kadri da budu duhovnici nego da sus samo ispovjednici. nije ni da se tripujem da mi treba duhovnik, toliko sam razumna, niti 'guru' jer sam prilicno gorda i samosvojna; nego mi prosto treba ponekad savjet nekog ko je jaci i vise zna. vjerujem da je tako 90% onih koji dolaze u manastire. imam manastir ovde na 30 km pa odem samo izuzetno... sto je jedan svestenik dobro alegorijski ukazao, to je razlika izmedju 'kucnog ljekara i specijaliste', jednostavno to... blagodati svugdje nalazim, hvala Bogu, kod onih sto sluze s zatvorenim i sa otvorenim dverima, kod onih sto pricescuju velikodusno i onih sto pricescuju samo uslovno, u gradskoj crkvi i manastiru... meni je svugdje krasno slavabogu DYNABLASTER, Благовесник, -Владимир- and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Иначе мало људи зна али о.Исаија је нуклеарни физичар, врхунског образовања. То што се понаша као неко неук и прост је труд да се смирава и да га људи доживе као некога небитног али...не може се град сакрити који на гори стоји AnaLaz, RYLAH, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 o. Isaija je doktor nuklearne fizike, i meni i mojoj mami lično je pričao gde je radio, mi kad nismo popadale. I veoma je obrazovan. Ja sam otišla kod njega pred svoj prijemni ispit za fakultet, i on je hteo da se našali kao da me preslišava... i postavio mi toliko uska i stručna pitanja iz biohemije da sam bila zatečena. Srpski jezik ne zna dobro jer je živeo u Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji. I ne znao ga Дијана., AnaLaz and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 A izlgeda i muslimani isto znaju da padaju u trans od demona ili stagod... u svakom slucaju ovaj na snimaku ih je izlecio... Ispada da nije Isaija nista poseban niti jedinstven u tome пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Teresa Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 "Religija je opijum za narod" To je sve sto treba reci o ovim... obredima... "Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 o. Isaija je doktor nuklearne fizike, i meni i mojoj mami lično je pričao gde je radio, mi kad nismo popadale. I veoma je obrazovan. Ja sam otišla kod njega pred svoj prijemni ispit za fakultet, i on je hteo da se našali kao da me preslišava... i postavio mi toliko uska i stručna pitanja iz biohemije da sam bila zatečena. Srpski jezik ne zna dobro jer je živeo u Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji. I ne znao ga Stvarno .mislise. ? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Neko je ovde nesto ranije spomenuo da toga ima i u drugim religijama. Vama je ovo isto? To nema veze jedno s drugim. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Neko je ovde nesto ranije spomenuo da toga ima i u drugim religijama. Vama je ovo isto? To nema veze jedno s drugim. Pa sad...cuda ima svugde, zato i nisu dobar parametar vere. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Ово има везе са Црквом колико и Алан Чумак. feeble, РадиоКамчатка and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Protestanti... fmqmtx :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: nishizawa је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука