Margareta Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Stvarno .mislise. ? Da, da... ima još jako puno zanimljivih detalja iz njegovog života, ali ne bih da ih otkrivam. Pretpostavljam da mi koji ih znamo,u stvari ne znamo ni delić, jer je on jedna zaista zanimljiva ličnost sa mnoštvom doživljaja. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 На крају Св.Литургије Владика је одликовао о.Исаију чином архимандрита, а потом освештао иконостас, фреске и новоизграђене конаке,. Затим је уследио братски састанак свештеника шабачке епархије, главне теме су биле веронаука, издаваштво, помоћ невољнима.... Немам благослов да износим детаље, главно је Владика предложио да се пастирски делокруг рада прошири у духу савремених технологија, да се постављају књиге и вести у ел.формату, да се умножавају аудио и видео поуке из Св.писма и дела св. отаца и да се за тај рад формира комисије.. А ја им кажем, па све то је већ одрадио један свештеник из Дубоке, о.Иван..... .hvala. Саша M., Дејан, bgpj and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Iskrice Bozijeg svetla ima i u drugim religijama, o tome govori i Sv. Vladika Nikolaj Ohridski, Zicki i Lelićki, ali to su iskrice, i nista vise od toga, i to zadrzane ili date samo po osobitoj milosti Bozijoj. Pravo, istinsko iscelenje, je unutar svetog hrama i manastira, a izvan Crkve toga nema. Neko ce reci, pa pogledaj, i ovde se covek oslobodio necistog duha. Kako ga je napustio kada je i dalje van Duha Bozijeg?Sta ima covek od toga ako se prividno zaleci bajalicama neznabozackim? Takav i dalje nije pristupio Hristovom narucju, Onome koji je jedini vrata ka Bogu Ocu tj. vecnom isceljenju i spasenju. Covek je i dalje u vlasti Satane tj. nije isceljen, jer mu srce i dalje poseduje zli duh koji stoji anti (protivno) Hristu. Pa sad...cuda ima svugde, zato i nisu dobar parametar vere. Ko cini cuda je cudan (cudak). A ko cini dobra dela je dobar. Gospod ni ne kaze da je On cudak, nego - da je dobar. Na covekovoj dusi Bog je zapisao - Bog je dobar, a ne Bog je cudan. Zato kada pitate dete da odmah odgovori kakav je Bog, ono ispovedi - Bog je dobar. Hristos se zato upravo na to i poziva, dokaz zasniva na: ako mojim recima ne verujete, verujte mi po mojim delima. A kakva su dela Hristova? Nicu cudna. Nego dobra! -Niko nije dobar osim jednoga Boga... Ja sam dobri - dobri pastir... Ako ne verujte mojim recima, verujte mi po delima... Zato nigde ne kaze - dosao sam da cinim cuda, vec kaze - dobra dela. I ovo sto Crkva tj. o. Isaija cini, u Hristu i po Hristu, nije cudo, vec dobo delo. A cuda i znake ne trazite, i to nam Hristos podvlaci nekoliko puta! Trazite Hleba Bozijeg i mira (pomirenja tj. isceljenja) Bozijeg u sebi. "A ljudi videvši čudo koje čini Isus govorahu: ovo je zaista onaj prorok koji treba da dođe na svet. A kad vide Isus da mu prilaze da bi ga uhvatili i učinili carem, otide od njih u goru sam. ... Našavši ga, kasnije, preko mora, rekoše mu: Hej, učitelju! Kad si došao ovamo? Isus im odgovori i reče: zaista, zaista vam kažem: nemojte me tražiti (iz razloga) zbog čuda, nego što jedoste onoga hleba, i zato što se nasitiste. Starajtese za to jelo koje ostaje za večni život, a ne za jelo koje prolazi." Evandjelje jermel and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Najbolji mogući zaključak na postavljenu temu: Владика је одликовао о.Исаију чином архимандрита Slava isus-sinai RYLAH, Apis, Margareta and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Neko je ovde nesto ranije spomenuo da toga ima i u drugim religijama. Vama je ovo isto? To nema veze jedno s drugim. Mozes da nam kazes zasto nije isto, osim sto se ne desava kod nas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 totalno je isto, barem sudeci po onome sto su po forumu pisali svedoci dogadjaja: vikanje, tresenje, pevanje, trans... sve ima. Jedino nema hodanja po zidovima al ja se nekako nadam da to niko ovde i ne prihvata kao opciju vrednu diskusije...? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 mozda je hodanje po zidovima moguce, ali ne na nacin kako bi kamera mogla da snimi jer bi vec bio koji snimak Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 haha... da... ok пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 totalno je isto, barem sudeci po onome sto su po forumu pisali svedoci dogadjaja: vikanje, tresenje, pevanje, trans... sve ima. Jedino nema hodanja po zidovima al ja se nekako nadam da to niko ovde i ne prihvata kao opciju vrednu diskusije...? Kod raznih samana je prijavljen berseker fenomen ma da toga ima i iz svedocanstva iz Ostroga (ima snagu petoro ljudi) samo ne u tom intezitetu kao kod tih samanskih isterivanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Kod raznih samana je prijavljen berseker fenomen ma da toga ima i iz svedocanstva iz Ostroga (ima snagu petoro ljudi) samo ne u tom intezitetu kao kod tih samanskih isterivanja. Не баш на тај начин. Оно што се назива Берзеркер ефекат код шамана није када се ђаво истерује, берзеркер ефекат је нешто чему они теже, и објашњавају како се одједном, када се нађу у смртној опасности, из њих појави нематеријално биће, два или три метра, које руши све пред собом. Макар ови шамани из Јужне Америке, за оне у северним пределима не знам (имаш то баш детаљно код Кастанеде, заборавио сам тачно у којој књизи). Основна грешка у шаманизму јесте што ту појаву посматрају као "наставак" човека, као откривање његових неоткривених потенцијала, који тако долазе до изражаја. Када такав дође код православног свештеника, то се зове мало другачије. Оно што је берзерк код Нормана је највероватније лудило које се јавља у жару борбе, притом они нису добијали нову снагу, само су се далеко мање обазирали на повреде које су добијали и терали су даље. Е, сад, не знам баш медицинске изразе, али ми се чини да се ту ради о налету адреналина, то је честа појава на ратиштима, само што се данас ратује пушкама па имаш мање рана које можеш да игноришеш Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 E moj Aco, ti mene bas cesto uopste ne razumes o cemu pricam. Nisam ni rekao da je berseker=isterivanju nego da se kod pojedinih opsednutih javlja to da dobijaju najdljudsku snagu. I nisam pricao o atavizmma pomocu kojih samani navodno sticu nadljudsku snagu (ma da to jeste sa jedne strane povezano sa ovom pricom) nego o tome da i samani koji isteruju neciste sile prijavljuju potpuno iste simptome koje prijavljuju pravoslavni svestencii kod djavoimanih koje su oslobodili zloga. O tome govorim. A sama prica o atavizmima i bersekeru je mnogo slozenij i ne moze se ovako navrat na nos. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 E moj Aco, ti mene bas cesto uopste ne razumes o cemu pricam. Nisam ni rekao da je berseker=isterivanju nego da se kod pojedinih opsednutih javlja to da dobijaju najdljudsku snagu. I nisam pricao o atavizmma pomocu kojih samani navodno sticu nadljudsku snagu (ma da to jeste sa jedne strane povezano sa ovom pricom) nego o tome da i samani koji isteruju neciste sile prijavljuju potpuno iste simptome koje prijavljuju pravoslavni svestencii kod djavoimanih koje su oslobodili zloga. O tome govorim. A sama prica o atavizmima i bersekeru je mnogo slozenij i ne moze se ovako navrat na nos. Опрости, ја сам схватио из твоје приче друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Koliko sam ja obaveštena, otac Isaija već ima čin arhimandrita Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nemar74 Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Pomaze Bog.... Trazeci fotografije po netu, da vidim da li je jos negde objavljena ova prica, naidjoh i na ovaj sajt i forom kao i ovu temu. Da budem iskren, nisam bas sve procitao, ali nekih 70% postova jesam. Mozda cu biti malo duzi u pisanju, ali nemojte se ljutiti. Ja sam fotoreporter koji je inace to fotografisao i slusao oca Isajiu, prisustvovao vecernjoj molitvi kao i jeloosvecenju. Necu sada da ulizam u to da nekoga ubedjujem da li je to istinito ili nije, jer sam video da ima nevernih toma, a moja kratka poruka moze da bude, nije daleko, odite i vidite sami, covek najbolje veruje svojim ocima. Procitao sam da su neki clanovi pljuvali tekst zato sto je deo objavljen na Blicovom sajtu. To nije prica Blica vec NIN-a, da je svako ko je to napisao procitao vest do kraja, lepo bi na kraju teksta video da pise, "Celu reportažu možete da pročitate u novom broju magazina NIN" jer je to prica NIN magazina. E pa, pravac na trafiku pa kupite NIN i procitatjte ceo tekst kao i istrazivanje sta drugi misle, pa onda mozete da "mozda" napisete nesto negativno sto je NIN u istoj firmi gde i Blic. Ja koji sam to fotkao, garantujem da je novinar sve tacno napisao od reci do reci, od razgovora sa ocem Isajiom do celog desavanja u manastiru, jer smo tamo ostali da spavamo da bi doziveli celu pricu. Nista gore nema nego kada neko pljuje bilo sta a da je povrsno obavesten ili da ga mrzi da bilo sta sazna do kraja ili da procita do kraja. Ja sam fotoreporter koji je neutralan u bilo kojoj prici i svoje verovanje ne mesam u posao, jer moj posao je da prikazem onako kako jeste i ono sta vidim, a ovde sam procitao neke postove koji su totalno povrsni pa cak i svoje gledanje na neki medij mesaju kroz poloticki pogled. Kada god procitate nesto u nekim novinama, a ne verujete u to jer mislite da je neka novina naklonjena nekoj stranci, vi onda lepo sednite u kola pa paravac da to proverite. Najlakse je sedeti kuci ispred kompa i neobavesten pljuvati bilo sta i bilo koga. Da, istina je da je jedna devojka izpustila neverovatn krik, istina je da je govorila nerazumljivim jezikom, istina je da je rekla "Zasto me mucis", istina je da je svaki put kada je otac iSaija prisao sa osvescenim uljem njoj, ona vikala i ispustala neverovatne svukove koje ja u svom dugogodisnjem poslu nisam nikada cuo. Jedino mi je zao sto nisam imao fotografiju samog cina, iako sam imao blagoslov oca Isajia, zbog postovanja vernica koje su malo negodovale sa malo neubedljivim razlozima. A u NIN-u mozete videti mnogo vise fotografija. A sada jedna molba za sve ljude koji znaju zanimljive price o manastirima i crkvama. Ovu pricu smo cekali nekoliko meseci a ja licno volim ljudske price i istinu, bio bih veoma zahvalan ako bi ste podelili sa mnom zanimljive price o nekom zabacenom manastiru, neobicnim obicajima, neki zanimljiv seoski obred vezan za crkvu, da li postoji jos negde u Srbiji gde je kao i u manastiru Ilinje, bilo sta sta moze da bude zanimljivo da se pricita a da za to vecina ljudi nije culo i da vredi da se cuje i procita za to. Nadam se da nisam bio previse dug i da nisam bio previse ostar prema onima koji su neverni i malo pljuvali pisanje o ocu Isajiji i isterivanju necastivog. Nista ne moslim lose, ali prvo treba nesto procitati pa onda ocenjivati. Tako i za ovu pricu, ja nista nisam mislio dok nisam otisao da vidim svojim ocima i zabelezim svojim fotoaparatom. Evdokija, Дијана., RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2012 Пријави Подели Написано Април 26, 2012 Добро дошао на форум! Можда би могао да покренеш посебну тему са том тематиком, верујем да би се доста људи јавило са предлозима за репортаже? nemar74 and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука