Jump to content

Биометријски лични документи

Оцени ову тему

Dali su biometriski pasosi zig zveri?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Dali su biometriski pasosi zig zveri?

• Da
      12
    • Ne
      64

Препоручена порука

Priznajes drzavni organ koji ti je izdao dokument, sta je tu lose? Osim ako nisi neki anarhista :)

Pa recimo 500000 sa Kosova uzme dokumenta Srbije i ode na azil?I poslije naprave drzavi Srbiji problem.Lose je ako uzmes a mislim na period komunizma i progona vjernika crkve ti automatski priznajes rezim to jest komunizam kao drzavni organ.A koliko znam komunizam je milione vjernika poslao u smrt i skoro unistio pravoslavlje u Rusiji plus komunizam je osudjen od strane crkve i patrijaha Tihona.Da li ti mislis da trena da se podrzi takav oblik komunizma?Nisam anarhista bio sam pozzzz

Подели на овим сајтовима

• Одговори 252
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako nije problem jedno licno pitanje da li planiras da uzmes biometriska dokumenta kad ti isteknu stara?U Novom Sadu i okolini oko 2000 nije uzelo nova dokumenta naravno po blagoslovu duhovnika svi su u SPC ti ljudi imaju problema treba da se zive bez dokumenata kome da se obrate?Jedni kazu uzmite drugi ne tko je da kako kazem nadlezan,glavni ili tko je relevantan da da odgovor tim ljudima.Ova objasnjenja na forumu su dobra ali u praksi ima velika grupa ljudi bez dokumenata sta sa njima?Da li ti ljudi da ostanu u poslusanju svojim duhovnicima?Pozzz

Ja nemam problem sa biometrijom, naravno da ću uzeti, već imam biometrijski pasoš.

Dakle, pečat antihrista, koji se daje na ruku i glavu, je po nekom mom vidjenju, u stvari bogoborno razmišljanje i delovanje.

Ljudi se svesno odriču Hrista, došao antihrist ili ne, i to je njihov pečat.

E sada, ne može te niko na silu pečatirati, jer Bog nije kompijuter pa da prepoznaje ljude po žigu, Bog je ličnost pa im gleda u srce.

Ne može te niko na silu ili prevaru žigosati, samo ti sam sebe možeš žigosati, ako se u srcu odrekneš i usprotiviš Hristu.

Recimo, Srbi su se u svom srcu odrekli Hrista a prihvatili Tita, većeg žiga zveri na ruci ili glavi Srba od toga nema.

Antihrist znači protiv Hrista, a znači i umesto Hrista, kao što su Tito i Staljin ili već neki drugi diktator, bilio umesto Hrista, voljene vodje , donelo napredak itd, sve to će biti i antihrist kada se pojavi.

To znači da će se ljudi svesno odreći Hrista i prigrliti antihrista, antihrist neće biti neko ko ima rep, rogove i smrdi na sumpor, već će biti neko ko je mnogo prijatan, doneće ekonomski prosperitet i biće voljeni vodja.

Oni koji takvog nekog budu voleli u srcu svom, automatski su žigosani.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa recimo 500000 sa Kosova uzme dokumenta Srbije i ode na azil?I poslije naprave drzavi Srbiji problem.Lose je ako uzmes a mislim na period komunizma i progona vjernika crkve ti automatski priznajes rezim to jest komunizam kao drzavni organ.A koliko znam komunizam je milione vjernika poslao u smrt i skoro unistio pravoslavlje u Rusiji plus komunizam je osudjen od strane crkve i patrijaha Tihona.Da li ti mislis da trena da se podrzi takav oblik komunizma?Nisam anarhista bio sam pozzzz

Alternativa je onda ziveti kao oni staroverci ili kako se vec zovu u Rusiji, ko je spreman za to. Ja mislim da je ovo jos preuranjena panika i da ljudi sami sebi zagorcavaju zivot. Na kraju krajeva niko ih nije pitao da li se odricu Hrista ili ne, prilikom uzimanja pasosa ili licne karte.

Подели на овим сајтовима

ti ljudi imaju problema treba da se zive bez dokumenata kome da se obrate?

Ljudima koji izdaju dokumenta. Njima treba da se obrate. Caru carevo, Bogu Bozije, zaista ne razumem zasto ti ljudi prave sebi probleme, kao da je problema malo. :(

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ljudima koji izdaju dokumenta. Njima treba da se obrate. Caru carevo, Bogu Bozije, zaista ne razumem zasto ti ljudi prave sebi probleme, kao da je problema malo. :(

Ako uzmu dokumenta onda dolaze u sukob sa svojim duhovnikom.Sta da rade da ostanu u poslusanju ili da napuste duhovnika?Mome prijatelju ima taj problem sta da radi?Pozzz

Подели на овим сајтовима

Slažem se, ali svaka vlast je od Boga. Kao što vidiš, u Pravoslavnoj Crkvi ne postoji jedinstvneo mišljenje, gotovo svi veliki sveti oci su se razmimoilazili u mišljenjima.

Kao što postoje sveti oci koji iz nekog razloga nisu uzimali dokumente, isto tako postoje oni koji jesu uzimali dokumente.

Teško da su vladika Nikolaj ili sveti Jovan Šanngajski mogli obići pola sveta bez dokumenata :)

Vladika Nikolaj i Jovan Sangaski nisi imali sigurno dokumenta od SSSR i nisu priznavali komunisticku vlast.Vlast svaka jest od Boga ali je mnogi nisu priznavali mislim na SSSR Ruska Zagranicka je osudila komunizan.Na hiljade ljudi u SSSR nije uzimalo nikakva dokumenta a tad nije postojala biometrija.Sta su onda ti kaludjeri i mirski?U velikoj prelesti?Pogledajte istoriju Ruske Katakombne Crkve

Подели на овим сајтовима

Ja nemam problem sa biometrijom, naravno da ću uzeti, već imam biometrijski pasoš.

Dakle, pečat antihrista, koji se daje na ruku i glavu, je po nekom mom vidjenju, u stvari bogoborno razmišljanje i delovanje.

Ljudi se svesno odriču Hrista, došao antihrist ili ne, i to je njihov pečat.

E sada, ne može te niko na silu pečatirati, jer Bog nije kompijuter pa da prepoznaje ljude po žigu, Bog je ličnost pa im gleda u srce.

Ne može te niko na silu ili prevaru žigosati, samo ti sam sebe možeš žigosati, ako se u srcu odrekneš i usprotiviš Hristu.

Recimo, Srbi su se u svom srcu odrekli Hrista a prihvatili Tita, većeg žiga zveri na ruci ili glavi Srba od toga nema.

Antihrist znači protiv Hrista, a znači i umesto Hrista, kao što su Tito i Staljin ili već neki drugi diktator, bilio umesto Hrista, voljene vodje , donelo napredak itd, sve to će biti i antihrist kada se pojavi.

To znači da će se ljudi svesno odreći Hrista i prigrliti antihrista, antihrist neće biti neko ko ima rep, rogove i smrdi na sumpor, već će biti neko ko je mnogo prijatan, doneće ekonomski prosperitet i biće voljeni vodja.

Oni koji takvog nekog budu voleli u srcu svom, automatski su žigosani.

Ako sam dobro shvatio ti podrzavas uzimanje dokumenata od svih vlasti?Jer je svaka vlast od Boga?Da li onda moze da se uzmu dokumenti-licna ili pasos od Antihrista?Antihrist ce da vlada po Bozjem dopustenju a licna karta nije cip?Da li od takve vlasti uzeti dokumenta?Izvinjavam se ako sam nekome dosadan ali na temu dokumenata ima problem mnogi tumace po svome razmisljanju taj problem?Sta da rade ti ljudi da ostanu u poslusanju svome duhovniku ili da ga napuste?Pozzz

Подели на овим сајтовима

Alternativa je onda ziveti kao oni staroverci ili kako se vec zovu u Rusiji, ko je spreman za to. Ja mislim da je ovo jos preuranjena panika i da ljudi sami sebi zagorcavaju zivot. Na kraju krajeva niko ih nije pitao da li se odricu Hrista ili ne, prilikom uzimanja pasosa ili licne karte.

Staroobrednici su posebna prica.Mnogi su uzeli dokumenta stara i novija.Kod njih takodje ne postoji jedinstven stav o dokumentima mislim na vece i oraganizovanije staroobrednicke crkve pozzzz

Подели на овим сајтовима

Ako uzmu dokumenta onda dolaze u sukob sa svojim duhovnikom.Sta da rade da ostanu u poslusanju ili da napuste duhovnika?Mome prijatelju ima taj problem sta da radi?Pozzz

Нека промени духовника.

Такав духовник није ни сам није духовно здрав. Тако да је за твог пријатеља боље да промени духовника, како му овај не би упропастио живот (како световни, тако и духовни).

Подели на овим сајтовима

Meni je ovo nepoznata pojava, da duhovnici savetuju da se ne uzima licna karta. Ovde se na forumu pricalo o svemu i svacemu, ali znam da je samo jednom pominjan neki duhovnik koji savetuje da se ne uzimaju biometrijski dokumenti (je li to bi ona epizoda sa przenjem prsta na ringli, ili je to nesto drugo..). A sad ovde hiljade ljudi iz okoline NS ne mogu uzeti dokumente po savetu duhovnika. Pa ko su ti duhovnici?

Подели на овим сајтовима

Blagoslov je zelja da budes svet. Duhovnik je neko ko ti je uzor i nema veze sa dozvolama i zabranama, pogotovu ne oko dokumenata. Tvoj prijatelj ne moze da prebacuje odgovornost na duhovnika i da se njime izgovara kada sebi otezava zivot i ne postuje zakon.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@@Esfigmen,

Ако имаш мобилни телефон, имаш много напреднију верзију тог чипа. Онај који се налази у личним картама и пасошима је технологија из каменог доба у односу на овај у мобилним телефонима (причам сад само за картице), како по капацитетима тако и по технологији. Ако имаш мобилни телефон са оперативним системом (смартфон), о било каквој приватности или било чему другом више не може ни да се прича.

Ако користиш Интернет као што користиш, још си за један степен изнад било чега што ће икада моћи да стане у пасош или личну карту, што се тиче дељења података. Ако имаш новији телевизор са равним екраном, опет шаљеш много више података него што ће икада бити могуће личним картама и пасошима.

Што се тог покрета тиче, он је дебело закаснио, и требало се бавити овим стварима далеко раније, кад је ова технологија била у повоју. А што се духовника тиче, колико год да су духовно искусни, многи од њих немају ни основна знања из ових области и слушају шта им кажу они који се око њих окупљају. Познајући те неке кружооке, могу ти рећи да су духовници под нападом духовног немира који им долази од параноика којима су окружени, макар колико и под нападима демона.

Да ли цела ова прича води стављању чипова у људско тело? Не можемо да знамо како ће технологија да се развија. Врло је могуће, али је могуће да ће и нешто друго да се измисли. У смислу контроле над људским животима и укључености појединца у друштво ако није прикачен на систем, већ сад имамо технологије које чипове чине непотребним. У смислу лакше контреоле, нешто попут чипа ће се можда и измислити.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А што се духовника тиче, колико год да су духовно искусни, многи од њих немају ни основна знања из ових области и слушају шта им кажу они који се око њих окупљају. Познајући те неке кружооке, могу ти рећи да су духовници под нападом духовног немира који им долази од параноика којима су окружени, макар колико и под нападима демона.

facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Blagoslov je zelja da budes svet. Duhovnik je neko ko ti je uzor i nema veze sa dozvolama i zabranama, pogotovu ne oko dokumenata. Tvoj prijatelj ne moze da prebacuje odgovornost na duhovnika i da se njime izgovara kada sebi otezava zivot i ne postuje zakon.

Ovo je problem - ljudi hoce da imaju duhovnike da ih vode za ruku kroz zivot i da nista ne misle. Onda kada nalete na ovakav problem, ne zna sta dalje. Kako otkazati poslusnost, onda ce da se izgubi kompas i orijentir u zivotu jer su navikli da sve drugi za njih odlucuje i da zivkaju duhovnika za svaki problem. Ja bih za svaki slucaj pitao te duhovnike jesu oni uzeli dokumente :) A sto se tice ove poslusnosti, kao da zive u manastiru, i to treba nekako dekonstruisati jer su se ljudi nacitali starecnika i ostalih monaskih knjiga. Ja mislim da nama u svetu ne ide takav sistem monaske poslusnosti, pogotovo sto kod nas ima svakakvih duhovnika u poslednje vreme.

Подели на овим сајтовима

Нека промени духовника.

Такав духовник није ни сам није духовно здрав. Тако да је за твог пријатеља боље да промени духовника, како му овај не би упропастио живот (како световни, тако и духовни).

Ako sam dobro shvatio znaci moj prijazelj ili osoba koja ima problem sa duhovnikom moze da jednostavno kaze duhovniku izvini ti nisi duhovno zdrav ja te mijenjam ako je tako tko je kome duhovnik?Trebalo bi da jedan arhimandrit ili iguman ima vise duhovnog iskustva od prosjecnoga vjernika iinace rijec je o duhovniku-igumanu jednoga nasega manstira

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...