Jump to content

Биометријски лични документи

Оцени ову тему

Dali su biometriski pasosi zig zveri?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Dali su biometriski pasosi zig zveri?

• Da
      12
    • Ne
      64

Препоручена порука

Trebalo bi da jedan arhimandrit ili iguman ima vise duhovnog iskustva od prosjecnoga vjernika iinace rijec je o duhovniku-igumanu jednoga nasega manstira

Mozda bi trebalo, ali nije vazda tako. Imas primer dosta njih koji odose u sektu sa Artemijem - znaci nisu imali dobro rasudjivanje, dzaba zvanje arhimandrita. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 252
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ovo je problem - ljudi hoce da imaju duhovnike da ih vode za ruku kroz zivot i da nista ne misle. Onda kada nalete na ovakav problem, ne zna sta dalje. Kako otkazati poslusnost, onda ce da se izgubi kompas i orijentir u zivotu jer su navikli da sve drugi za njih odlucuje i da zivkaju duhovnika za svaki problem. Ja bih za svaki slucaj pitao te duhovnike jesu oni uzeli dokumente :) A sto se tice ove poslusnosti, kao da zive u manastiru, i to treba nekako dekonstruisati jer su se ljudi nacitali starecnika i ostalih monaskih knjiga. Ja mislim da nama u svetu ne ide takav sistem monaske poslusnosti, pogotovo sto kod nas ima svakakvih duhovnika u poslednje vreme

To je sve tako kao sto kazes ali to ne rjesava problem dosta ljudi ima problem sa novim dokumentima i dosta njih ne zna sta da radi kada isteknu stara.Sta da rade ti ljudi?Ti duhovnici koji preporucuju ne uzimanje biometriskih dokumenata su nasi igumani,monasi,svestenici.Koga slusati samoga sebe ili igumana?Pozzz

Подели на овим сајтовима

To je sve tako kao sto kazes ali to ne rjesava problem dosta ljudi ima problem sa novim dokumentima i dosta njih ne zna sta da radi kada isteknu stara.Sta da rade ti ljudi?Ti duhovnici koji preporucuju ne uzimanje biometriskih dokumenata su nasi igumani,monasi,svestenici.Koga slusati samoga sebe ili igumana?Pozzz

nisu uzeli dokumenta bar ne ovi koje ja poznajem

Подели на овим сајтовима

АКо им треба лична карта, нек узму ону без чипа, ако ће то да их умири. Ако им треба пасош, немају избора, ал да их утеши да пасош носе само кад иду у иностранство.

И онда за сваки случај нек ставе прст на чело и размисле о томе колико их чипова са свих страна већ окружује, и колико чипова већ узимају здраво за готово (мобилни, компјутери, лаптопови, новији телевизори...), а дижу фрку због нечега што има врло ограничене могућности стварног деловања.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Vjerojatno da je to tako kao sto kazes ali ja nemam mjerni instrument da znam da li je moj duhovnik ili bilo tko duhovno obmanut a nisam ni dovoljno strucan da mogu da osporavam autoritet i duhovnost bilo koga iz crkve.Zasto ne postoji recimo neki proglas ili objasnjenje u vezi problema sa biometriskim dokumentima?Pozzz

Подели на овим сајтовима

ali to ne rjesava problem dosta ljudi ima problem sa novim dokumentima i dosta njih ne zna sta da radi kada isteknu stara.Sta da rade ti ljudi?

Svi pokusavamo da ti objasnimo da ti ljudi nemaju problem, nego ga sami stvaraju. Po 5-i put pitas sta da rade. Da uzmu dokumenta.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

АКо им треба лична карта, нек узму ону без чипа, ако ће то да их умири. Ако им треба пасош, немају избора, ал да их утеши да пасош носе само кад иду у иностранство.

И онда за сваки случај нек ставе прст на чело и размисле о томе колико их чипова са свих страна већ окружује, и колико чипова већ узимају здраво за готово (мобилни, компјутери, лаптопови, новији телевизори...), а дижу фрку због нечега што има врло ограничене могућности стварног деловањ

To je sve istina sto kazes svi imaju stare licne a ne putuju u inostranstvo.Medjutim svi ti ljudi bez novih dokumenata mislim i na svestena lica iz SPC prave pometnju kod ljudi koji su uzeli dokumenta?Mnogo ljudi je zbunjeno

Подели на овим сајтовима

Svi pokusavamo da ti objasnimo da ti ljudi nemaju problem, nego ga sami stvaraju. Po 5-i put pitas sta da rade. Da uzmu dokumenta.

Lako je to reci uzmi dokumenta medjutim tko si ti ili ja da nekome kazemo uzmi dokumenta kad mu njegov duhovnik inace iguman poznatoga manastira kaze nemoj da uzimas.Ja ne znam tko si ali sumljam da si u duhovno-pravoslavnom nivou sa jednim igumanom.Neemoj da shvatis pogresno ovo poredjenje ali valjda je iguman neki autoritet ako nije onda moze svako da radi sta hoce na kraju krajeva onda i ne treba duhovnik

Подели на овим сајтовима

To je sve istina sto kazes svi imaju stare licne a ne putuju u inostranstvo.Medjutim svi ti ljudi bez novih dokumenata mislim i na svestena lica iz SPC prave pometnju kod ljudi koji su uzeli dokumenta?Mnogo ljudi je zbunjeno

Шта да им радим? Могу да кажем овде своје мишљење, могу да кажем неком и овако ако ме пита, али нит сам владика нит духовник било коме па да идем около и делим савете. Ваљда људи морају да сазру и да мисле својом главом о овим стварима, што укључује и многе из Цркве који би хтели другима да намећу (да, да намећу) своје мишљење, које је апсолутно непромишљено, и које нема толико везе са духовним стварима, колико са њиховом жељом да буду ауторитети у апсолутно свакој области свачијег живота.

Дакле, у проблеме људи са њиховим духовницима нити хоћу нити сам позван да улазим, то морају сами да решавају. Пре свега морају да сазру као личности, па неће ни да траже духовнике који ће да им дају упутства за сваки сегмент живота.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Problem nisu napravili ti ljudi oni su samo u poslusanju svojim duhovnicima problem je sto ti duhovnici preporucuju ne uzimanje biometriskih dokumenata.Sta sa tim duhovnicima?Pozz

Подели на овим сајтовима

1. Ja ne znam tko si ali sumljam da si u duhovno-pravoslavnom nivou sa jednim igumanom. 2. Neemoj da shvatis pogresno ovo poredjenje ali valjda je iguman neki autoritet ako nije onda moze svako da radi sta hoce

1. U Pravoslavlju ne postoje nivoi.

2. U Pravoslavlju ne postoje autoriteti. Sv. Apostol Pavle ne kaze Titu (u svojoj poslanici) "moras da primis Onisima nazad", nego mu kaze "dobro je da ga primis natrag kao brata". Ako se ni Sv. Apostol ne postavlja kao autoritet, onda ne znam o cemu govoris.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Ako sam dobro shvatio znaci moj prijazelj ili osoba koja ima problem sa duhovnikom moze da jednostavno kaze duhovniku izvini ti nisi duhovno zdrav ja te mijenjam ako je tako tko je kome duhovnik?Trebalo bi da jedan arhimandrit ili iguman ima vise duhovnog iskustva od prosjecnoga vjernika iinace rijec je o duhovniku-igumanu jednoga nasega manstira

Не мора да му каже да није духовно здрав, то треба да каже духовников духовник. Али дефинитивно треба да му каже да не жели да му он буде духовник.

У СПЦ имаш духовника који се отворено бави врачањем, што сви знају (Привина глава). То што је неко игуман, духовник, не значи у данашње време ни да је ментално здрав, а ни да је православан. Личне карте никако не могу бити духовна тема, што је јасно свакоме ко је мало дуже у цркви. А ако то неко поставља на духовни ниво, очигледно је да је тај духовник најблаже речено поприлично збуњен.

Данас људи свашта питају духовнике, а они се осећају позвани да дају одговоре на свако питање, чак и за и на оне теме о којима не знају много. Не би ме чудило да питају духовника да ли да купе LG или Samsung телефон.

Подели на овим сајтовима

Шта да им радим? Могу да кажем овде своје мишљење, могу да кажем неком и овако ако ме пита, али нит сам владика нит духовник било коме па да идем около и делим савете. Ваљда људи морају да сазру и да мисле својом главом о овим стварима, што укључује и многе из Цркве који би хтели другима да намећу (да, да намећу) своје мишљење, које је апсолутно непромишљено, и које нема толико везе са духовним стварима, колико са њиховом жељом да буду ауторитети у апсолутно свакој области свачијег живота.

Дакле, у проблеме људи са њиховим духовницима нити хоћу нити сам позван да улазим, то морају сами да решавају. Пре свега морају да сазру као личности, па неће ни да траже духовнике који ће да им дају упутства за сваки сегмент живота.

Nisam mislio na tebe licno da trebas nesto da objasnjavas u vezi dokumenata samo me zanima problem oko dokumenata.Ja tu pricu dobro poznajem i stvarno ima veliki broj ljudi bez dokumenata i vecina tih ljudi savjetuje druge da ne uzmu plus ti ljudi imaju porodice djecu azasticeni su autoritetom svoga duhovnika.A duhovnik je recimo iguman sta da se radi da se kaze igumanu lice javno ti si u prelesti?Ja sam duhovno zreliji od tebe?Pozz

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...