Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

Bog, bez ostatka, voli sve ljude. To i jeste pakao onima koji odstupaju od Njega (kao npr. Dioklecijan).

Nego, da mi objasnis, kakve blage veze ima Dioklecijan sa Djokovicem?!

Uzeo sam Dikleciana kao simbol uspeha i moci,kao sto je to danas Djokovic.Pa ipak se ne mozemo sloziti da je Diokleciana Bog voleo i mu je bio po volji.Dakle,poenta je sto ne smatram da je neko u Bozijoj milosti ili u sjenci Bozijih krila samo zato sto je svecki ponzat il uspesan,kao sto neki vide Bozijeg izaslanika u Djokovicu.

Подели на овим сајтовима

Сасвим је наивна расправа једних које су медији убедили у једно и других које су медији убедили у друго и човек уместо да верује Господу верује медијима, факат је да Ђоковић обнавља и помаже православне цркве и манастире док је остало што му се спори, бојим се, предмет трачева.

Свакако, он не мора да се бави политиком на овај начин, може да шета пудлу по Монаку, сунча се по приватним плажама али је и даље дубоко потресен 1999. годином и не заборавља је јер га је то, очито, утврдило у вери.

Не морам да га волим али он је Србин који се не стиди српства, нити њиме бесмислено и шупље парадира, Србин који није циничан и болестан од немаштине и срџбе а који има праве храбрости да каже то што је рекао у сред Америке.

Бог му сваког добра дао.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Uzeo sam Dikleciana kao simbol uspeha i moci,kao sto je to danas Djokovic.Pa ipak se ne mozemo sloziti da je Diokleciana Bog voleo i mu je bio po volji.Dakle,poenta je sto ne smatram da je neko u Bozijoj milosti ili u sjenci Bozijih krila samo zato sto je svecki ponzat il uspesan,kao sto neki vide Bozijeg izaslanika u Djokovicu.

Ti se slazi ili ne slazi sa cim god `oces, a moje je da javno i jasno kazem da to sto ti pricas NIJE Pravoslavlje!

To sto ti pricas, jeste zajednicki odlomak iz nekoliko vrlo zestokih jeresi, ako ti ta rec ista znaci...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ti se slazi ili ne slazi sa cim god `oces, a moje je da javno i jasno kazem da to sto ti pricas NIJE Pravoslavlje!

To sto ti pricas, jeste zajednicki odlomak iz nekoliko vrlo zestokih jeresi, ako ti ta rec ista znaci...

Sta se uzbudjujes.Ako nisam u pravu,argumenovano mi objasni.Gledaj,Bog je dosao da spase gresnike,i sve ljude zove na pokajanje,pa tako i one najgore.Jednostavno necu da prihvatim da gospod  isto gleda na Diokleciana,(koji gonio Gopoda) i na recimo nekog podviznika,poput Jovana Krstitelja.Ako ti tvrdis da ih isto voli,onda nema sta dalje da diskutujemo.Bog "voli" gresnika tako sto ga ceka,da se ovaj pokaje,a ne sto su mu njegova dela ugodna.Mislim da je tu stvar savrseno jasna,i da ne treba vise polemisati o tome.A ako smatras da nisam u pravu,objasni,nemam nista protiv toga.

Подели на овим сајтовима

Jednostavno necu da prihvatim da gospod  isto gleda na Diokleciana,(koji gonio Gopoda) i na recimo nekog podviznika,poput Jovana Krstitelja.

Zato sto na sve to gledas kurjackim ocima a ne Bozijim. Bog na svet i ljude gleda sasvim drugacije nego mi i zato je nama koje vuce egocentricnost sasvim strano to kad sveti Isak Sirin kaze da Bog voli i demone, sto je zaista tako. Sve sto je stvoreno Bog je stvorio i stvorio je zato sto to neizmerno voli. Ceo kosmos, nas ljud, sve zivotinje. To sto smo mi povukli svet kao raspadu i smrti to uopste ne dovodi u pitanje neizmernu Boziju ljubav ka svetu i coveku. Zato je i usao u istoriju kao Bogocovek, zato se i njegova ljubav izlica na CITAVU tvorevinu pri svakoj liturgiji. To je velika tajna koja nam je otkrivena u pravoslavlju. 

Подели на овим сајтовима

Свака част Ноле!

шта год мислили о плановима своје владе, не желе о томе да слушају од странаца.

Ово није сасвим тачно. Они воле да чују шта други мисле, јуче су ме у неком друштву директно питали шта мислим о томе. Из ведра неба, разговор је био на сасвим другу тему...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Sta se uzbudjujes.Ako nisam u pravu,argumenovano mi objasni.Gledaj,Bog je dosao da spase gresnike,i sve ljude zove na pokajanje,pa tako i one najgore.Jednostavno necu da prihvatim da gospod  isto gleda na Diokleciana,(koji gonio Gopoda) i na recimo nekog podviznika,poput Jovana Krstitelja.Ako ti tvrdis da ih isto voli,onda nema sta dalje da diskutujemo.Bog "voli" gresnika tako sto ga ceka,da se ovaj pokaje,a ne sto su mu njegova dela ugodna.Mislim da je tu stvar savrseno jasna,i da ne treba vise polemisati o tome.A ako smatras da nisam u pravu,objasni,nemam nista protiv toga.

Naravno da ih isto voli, TO JE UCENJE HRISCANSKE PRAVOSLAVNE CRKVE.

A kako se prema kome Roditelj ophodi, u zavisnosti da li manje ili vise gresi, drugo je pitanje.

Nijedan covek kao roditelj ne moze da razdvoji svoju decu u svojoj ljubavi, ma kako se ona ponasala, a kamoli Bog.

A da, opet, Bog itekako pohodi one koji grese puno, u nameri da ih ispravi, to niko ne spori.

"Koga Bog ljubi, onoga i kori, i bije svakog sina kojega prima".

.............

Dakle, pod hitno knjige u sake, i da lepo naucis osnove vere, dok ne bude kasno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A sto se Djokovica (i drugih, njemu slicnih) tice, onima koji imaju nesto protiv njega/njih - sve ono sto je stotine drugih zakrmacilo svojim politickim i drugim brljotinama, i sto nas je (kao narod) kostalo obraza i ugleda, ovakvi ljudi (kao sto je i Djokovic) su svojim svedocanstvom i drzanjem po svetu ispravili.

Samo covek treba da otvori oci, i lako ce to da vidi...

Подели на овим сајтовима

"Koga Bog ljubi, onoga i kori, i bije svakog sina kojega prima".

Dakle, pod hitno knjige u sake, i da lepo naucis osnove vere, dok ne bude kasno...

Da,al ne prima sve.Jer i nece svi u Carstvo Nebesko.Necu da idem u off sa temom,ovde mnogi sa velikom dozom zaljubljenosti ,a samim tim i zaslepljenoscu pricaju o Djokovicu,radi toga je i posluzio primer Diokleciana,da ljudi budu svesni da uspeh i moc nemaju nikakve veze sa Bogom.Tj.da i zli mogu biti uspesni i bogati,isto tako i djokovic moze biti sasvim susta suprotnost od onoga kako se predstavlja u medijima.

Bodlovano moze postati logo pouka :D Preporuci mi nesto u statusu na mom profilu.

Zato sto na sve to gledas kurjackim ocima a ne Bozijim. Bog na svet i ljude gleda sasvim drugacije nego mi i zato je nama koje vuce egocentricnost sasvim strano to kad sveti Isak Sirin kaze da Bog voli i demone, sto je zaista tako. Sve sto je stvoreno Bog je stvorio i stvorio je zato sto to neizmerno voli. Ceo kosmos, nas ljud, sve zivotinje. To sto smo mi povukli svet kao raspadu i smrti to uopste ne dovodi u pitanje neizmernu Boziju ljubav ka svetu i coveku. Zato je i usao u istoriju kao Bogocovek, zato se i njegova ljubav izlica na CITAVU tvorevinu pri svakoj liturgiji. To je velika tajna koja nam je otkrivena u pravoslavlju. 

Ne gledam ja nista "Kurijackim" ocima,nisam na nivou zivotinje,vec na nivu slobodoumnog coveka.I ne obracaj mi se ubuduce na ovakav nacin.U pravu si da Gospod gleda na ljude drukcije od nas,jer nase misli i nisi kao Njegove.To sto Isak Sirin kaze,moze da bude,al ne mora da znaci,i on je covek sklon padu i zabludama.I ako na kraju Bog voli sve ljude,sigurno da ih ne voli na isti nacin.Priznajemi da sam se pogresno izrazio,Bog ima ljubav prema svima,jer zeli da se svi spasu,al' sigurno da nisu svi isti pred Njim.

Подели на овим сајтовима

Istina, koliko si slobodoumno iskezio zube na avataru mozes jos pobozno i da ujedes nekoga. Treba se tebe cuvati.

Treba se cuvati vukova u ovcijoj kozi,poput tebe.Eto nisi se iskezijo,al ujedas ,pa ujedas.A sto i da ne ujedas,kad ti je sve dopusteno,uglavnom prolazis bez opomena i bez ladjenja,pa ti se omililo da ponizavas druge.

Подели на овим сајтовима

Кад човек конструкцију у својој глави фиксира и самоубеди се да је то чињеница, онда је свак дискусија излишна, бар док се мало не охлади глава. Нико није написао да је Новак безгрешан, осим оних који се противе његовом успеху - интересантно, али за психотерапеуте. Нико није написао да Новак не медитира, али сам питао да ли га је тај који тврди видео - да чули смо преко медија да "упражњава јогу и медитацију", нисам пратио али верујем да постоји и аудио или видео потврда тога, али и даље не добисмо одговор да ли га је неко видео? Зашто је то битно? За мене уопште не, али како објаснити да чак и ако сам Новак говори о том "страшном" преступу, не помислимо да је хвалисавац и да му медији дају превише пажње, али кад смо сведоци његових успеха, у послу, у милосрђу, у представљању свог народа, пратећи те исте медије, е онда је и ово и оно... е то је већ за психијатра, а не психотерапеута.

Завист је чудо!!!
И да...мада је већ писано....свако може имати своје мишљење о Новаку, али неки од нас не би требали себе стављати у улогу Господа и писати о нечему о чему, потпуно очигледно благе везе немају...

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Treba se cuvati vukova u ovcijoj kozi,poput tebe.Eto nisi se iskezijo,al ujedas ,pa ujedas.A sto i da ne ujedas,kad ti je sve dopusteno,uglavnom prolazis bez opomena i bez ladjenja,pa ti se omililo da ponizavas druge.

Ja nisam vuk vec orao, sto pise u forumskom imenu. A sto se ujedanja tice kad vidim koliko si ti njih izujedao za vreme tvog kratakog boravka na forumu ja mogu samo da te pitam gde si tako dobro ispekao zanat. Jer ja evo sa sve zaledjinom i ovcijim runom ne ujedoh toliki broj ljudi za sve ove forumske godine. Dovoljno sam jos predatorski raspolozen da se od tebe naucim takvom zanatu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...