Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Сајт Поуке непрестано расте и наравно да ће се делатност проширити. Затварање сајта на једну делатност (на пример форум) не би довело до напретка. Друго, сајт има своју политику вођења која се показала и те како успешном. Сви нови сервиси и идеје не само да ће да ојаче језгро (како рече), већ ће се показати као нешто без чега ће се тешко моћи у будућности. Ја када размишљам о раду сајта ствари гледам много даље. Администрација ме у томе подржава и то је оно најбитније. Људи имају поверења у све што радимо. Такође, квалитет дискусија мислим да није опао већ сазрео, бар у оним озбиљним сегментима. Но, бојим се да ћемо само разводнити тему. Дакле, оставите сада коментаре о томе шта су нови сервиси, нове ствари... о томе ћемо на посебним темама. Овде разговарамо о конкретном проблему и решавању истог. И да, највише ресурса управо троши ЖРУ и због њега све ово подижемо. Остали сервиси не троше ни прибллижно толико. Од нових ће можда само Адресар да буде близу. Дакле, твоја порука Лепи Сићо може да се схвати као недоречена а и злонамерна. Већ рекох, ако не желите да помогнете пустите друге који желе. PD and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сретен Станчевић Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 За овако озбиљне и велике пројекте сем поузданог и брзог сервера, потребна је и добра техничка подршка тј. обавезан бекап података што свакако још повећава цену закупа. Шеринг хостинг обично даје бесплатну техничку подршку али има своје велике мане а то је проток и простор који је само условљено неограничен тј. зависи од других хостова који користе исти сервер... Виртуал хостинг је можда најбоље и најјефтиније привремено решење али не и трајно што свакако опет зависи од пуно фактора. Хертзнер http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/x2 је веома повољан али поред самог закупа сервера потребно је доплатити за ц панел или плекс (наравно не ако неко зна радити у бесплатном вебмину...), бекап, подршку идр. Гига-интернатионал http://www.giga-international.com/?show=vserver је вероватно најповољнији што се тиче в сервера, али као и код предходног за сваки додатак треба издвојити доста пара. Мислим да ипак не треба срљати и узимати превелики залогај, већ полако експериментисати и надограђивати по потреби док не успете да обезбедите сигурне и довољне приходе за озбиљан сервер. Знање ваше екипе, слога и сналажљивост је пуно важније од већег сервера јер добри администратори са својим знањем у подешавању сервера и конфигурисању сајтова могу да јако пуно допринесу раду па чак и да преполове оптерећење сервера. У сваком случају дивим се вашем ентузијазму и подржавам сваки ваш пројекат и надам се да ћу вам и ја још понекад бити од користи. Желим вам свако добро. obi-wan, feeble, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Драго ми је што се јавио наш брат Сретен који нам је поклонио сајт Агапе.рс, који је како рекох један од 10 најпосећенијих сајтова православне тематике. Већ смо одабрали сервер http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/x4 јер ће он моћи да нам завршава све послове. Имамо, Богу хвала администраторе који ће све подесити да функционише без икаквих проблема. Да, најважнија је слога и воља за радом. Све ће доћи на своје. Људи су почели да се јављају са жељом за помоћ без великих философирања шта и како може. Ми смо већ све опције испитали и испробали и добро знамо шта и како треба да буде и да све функционише. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сретен Станчевић Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Драго ми је што се јавио наш брат Сретен који нам је поклонио сајт Агапе.рс, који је како рекох један од 10 најпосећенијих сајтова православне тематике. Већ смо одабрали сервер http://www.hetzner.d...e_rootserver/x4 јер ће он моћи да нам завршава све послове. Имамо, Богу хвала администраторе који ће све подесити да функционише без икаквих проблема. Да, најважнија је слога и воља за радом. Све ће доћи на своје. Људи су почели да се јављају са жељом за помоћ без великих философирања шта и како може. Ми смо већ све опције испитали и испробали и добро знамо шта и како треба да буде и да све функционише. Потпуно сте у праву Оче Иване, постоји нешто што је пуно важније и веће од овога сајта а то је дух који га покреће и који је окупио оволики велики број добрих и марљивих људи. То је у ствари и лепота ове ваше хришћанске заједнице која се спонтано све више шири и верујем да ће свако дати свој допринос колико може и колико уме. Искушења мора бити и она су ту само да би нас учврстила и помогла да лакше савладамо још већа којих ће свакако неизбежно још бити. Уз Божију помоћ ће се све решити на добро и на корист. obi-wan and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Да, то је оно најбитније. Опет кажем, све ће доћи на своје. Тренутно смо добили једну помоћ која ће да нам омогући пребацивање на овај сервер и ако Бог да већ у понедељак ћемо то покренути. Но, треба наставити са радом и одржавањем. Заиста, свако ко воли ово место ништа не може да значи 100-500 динара, а ко жели наравно да може да да више. Верујте, све што се буде уплатило овде ће бити утрошено. Верујте, имамо идеје шта ће се радити и за три године. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Dragi oce Ivane Razocarao me je vas post ,ukoliko i kada vam uplatim novac ,vas je problem na sta ce te ga potrositi 1000 ili 2000 dinara nije nesto sto ako proneverite ja propadam .Nemojte se stavljati u kos sa svestenicima koji samo traze razlog(gradnja crkve ,malterisanje wc,farbanje ograde izgradnja doma itd) pa da se ovajde od donacija ,ne znam ali duboko u sebi verujem da ce te sve sto vam posaljemo iskoristi za namenu za koju ste trazili . Jos nesto pitanje za sitem administratore jel moze ili ne moze ako kupimo server da se to namesti da fercera kako treba ? Interesuje me internet konekcija i sta jos sem uticnice za struju i interneta treba serveru w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Људи, можемо ми да причамо колико хоћемо. Дефинитивна је одлука да се прелази на самостални сервер. Ево, није сада сајт радио 20 минута! Или ће да ради како треба или неће радити. Нема ту много приче. Ако Бог да.што пре ћемо кренути са пребацивањем на самостални сервер. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Људи, можемо ми да причамо колико хоћемо. Дефинитивна је одлука да се прелази на самостални сервер. Ево, није сада сајт радио 20 минута! Или ће да ради како треба или неће радити. Нема ту много приче. Ако Бог да.што пре ћемо кренути са пребацивањем на самостални сервер. A s tim starim sharingovanim se mozete razluciti ovako svecanim nacinom i uz vatromet kad predjete na taj svoj novi sopstveni. Ima zabavu da napravite s pogoscenjem, muzikom i tombolom za sve clanove Foruma: The Exploding Web Server http://www.youtube.com/watch?v=bfQabSJGsak 319.gif Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Ko zna kako je to tamo izgledalo kod njih u toj vasoj serverarni gdjei imate imate ugovoren taj shared hosting kad pocne da se postuje vikendom navece sa subote na nedelju kad je najveca spica na poukama.org. Mozda bas ovako. Izgleda da se ti tamo admini u toj serverarni bune i s razlogom, hahahaha! Fire Extinguisher Explodes in Server Room Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Шта мислите о томе да се убаци рекламирање посних производа на сајт? Верујем да би било заинтересованих... То не би морале да буду класичне рекламе већ више као нека мало већа иконица нпр са натписом "Посно", тако да када се кликне на њу избацила би се листа са сличицама неких посних производа произвођача који желе да се рекламирају. Та иконица не би никоме сметала, нити досађивала, али би нас увек подсећала да је пост, и давала неку идеју о јеловнику, и просто, информисала о томе шта има ново на "посном менију". Ево, сада је Велики пост и одлична прилика за овако нешто. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2012 Не можемо да убацимо рекламирање озбиљних компанија јер Поуке.орг немају свој жиро-рачун. Док се неко у Цркви не сети да треба да помогне највећи православни сајт и омогући нам да имамо свој жиро-рачун нећемо моћи никако да функционишемо сем овако. Зато сам и поставио мој жиро-рачун за све оне који желе да помогну. Дакле, све што сте ви сада навели смо одавно све испробали. Дефинитивно прелазимо на нови сервер за неки дан. Сервер је много јак и на њему можемо да ставимо још 10-15 већих црквених сајтова. Ти сајтови могу да нам помогну да заједнички плаћамо хостинг. Наравно, ако уопште нисмо заборавили шта значи то "саборно" па макар то било и овде на нету. Ми ћемо њима обезбедити стабилан сајт. Мој тим и ја смо одлучили да ће Поуке постојати у најбољем светлу или неће уопште постојати. Захваљујући добрим људима имаћемо сервер који је само наш, АЛИ само у наредних месец дана. Већ следећи месец треба да уплатимо нови месец (или још боље три наредна месеца). Већ сам рекао да не желим да се циганишем јер нисам просјак и ово радим само зато што знам колико цео портал многима значи. Ја вас молим да замолите ваше свештенике, ваше пријатеље или ви сами... само 200-500 динара месечно и имамо без проблема сајт и све да ради на максималном нивоу. Немојте више писати поруке шта би могли или како би могли. Верујте, све смо покушали! Ко не жели да помогне или мисли да ми нешто муљамо или било шта такође МОЛИМ да не помаже! Од таквих нам и не треба. И сами видите да сајт НЕПРЕСТАНО пада. Ја свакако нећу тако да радим. Зато смо и предузели овај највећи корак који је један православни сајт урадио-самостални велики сервер. Дакле, молим да нам се јаве црквени сајтови који желе да буду са нама на феноменалном, ултрадобром и брзом серверу да га плаћамо. Имаће довољно и места и рам меморије а наши људи ће бринути да све ради без проблема. Уосталом, ја као свештеник не треба да бринем о овоме, треба да вам говорим о Цркви и Литургији... али тако је време дошло. Анастасија, Александрида, Александар Милојков and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Svaka cast oce Ivane i ostali admini ovog portala na trudu i strpljenju sa svima nama ovakvima kakvi smo. Kao sto rece neko iznad, predjimo sa reci na dela! Posto je dosta ideja, evo da i ja iznesem svoju ideju koliko god utopijska bila. Da se mozda pokusa stupiti u vezu sa Aleksandrom Gajsek i urednicima Agapea i videti da gostuje o. Ivan i mozda jos neko sa Pouka u jednoj emisiji koju gleda veliki broj ljudi, prvenstveno vernika, i predstavi nasa virtuelna zajednica sto bi onda (idealno) zaintrigiralo veci deo ljudi ukljucujuci i Crkvu da pomogne jer ovo nije vise samo forum nego nesto mnogo vece. Mozda cak i emisija Duhovnici (internet duhovnici)...neki drugi pogled i pristup kako da se komunicira sa vernicima pogotovo mladima i prenese Hristova rec. Prastajte draga braco i sestre. zru obi-wan, мирођија, Владан and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 Драгана, хвала Богу што имамо људе као што си Ти. Захваљујући Твом дару данас смо коначно закупили цео сервер за Поуке и месец дана имамо свој сервер. За сваки следећи месец морамо наново да уплаћујемо, али ћемо имати сервер који ће моћи све што радимо да поднесе. Хвала Вам добри људи. Хвала и онима који су решили да сваког месеца одвоје од својих уста сприлог за рад сајта. Ако има оних који живе у иностранству, црквене општине из дијаспоре итд... које желе да помогну сајт могу да се мени обрате на мејл [email protected] или на скајп ivan.cvetkovic8 Анастасија, Sophrosyne and Презвитер је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 nemoj ovo vise da nam radite 0110_hahaha Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Фебруар 29, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 29, 2012 Анастасија and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука