Jump to content

Препоручена порука

Meni je sve lako sa crticama, bojama, linijama, predmetima, to je mi je jako, jako, jako zabavno i volela bih kad bih imala punooo, brdo takvih testova za kucno igranje :) Ono sa brojevima mi je donekle zabavno, ono sa recima je ispod donekle.. To sa recima me malo zamara, tera me duboko razmisljanje i oduzima mi vreme. I ono sa tacno, netacno, odredivanje kakva sam ja osoba (a samokriticna sam postala i postajem jos samokriticnija iz godine u godinu) i taj deo testa me jako iznervira.

Ako budem radila kao pedagog, mozda i dobijem te testove :D hihih :D

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Evo jedan simpatičan problem sa teškim i neintuitivnim rešenjem:

Suppose you're on a game show, and you're given the choice of three doors. Behind one door is a car, the others, goats. You pick a door, say #1, and the host, who knows what's behind the doors, opens another door, say #3, which has a goat. He says to you: 'Do you want to pick door #2?' Is it to your advantage to switch your choice of doors?

Ajde da vidim rešenja i obrazloženja. :)

Instinkt kaže da su 50/50 šanse, ali ajde da vidimo.

Подели на овим сајтовима

• Гости

хехехехе опростите што спамујем ову тему али морам ово да поставим, баш сам се слатко насмејао....

26. August 2012. 11:30->10:50

KARLEUŠA BRILJIRA: Imam IQ 150, a prababa mi je austrijska grofica!

JK je na svom Tviter nalogu objavila pojedinosti iz svog života, od sviranja flaute do aristokratskog porekla, a njeni postovi su ubrzo nakon objavljivanja postali predmet podsmeha na Tviteru

Karleu%C5%A1a-1.jpg

Pevačica Jelena Karleuša rešila je da nas časti nekim poznatim i nekim nepoznatim detaljima iz svog života, pa je na svom Tviter nalogu, između ostalog, napisala da joj je sa 11 godina izmeren koeficijent inteligencije (IQ) veći od 150, da svira flautu i da je kao dete pevala u operi “Boris Godunov” u Narodnom pozorištu u Beogradu. Karleušin “intimni dnevnik” izazvao je pravu lavinu komentara na Tviteru, a u roku od 10 minuta nakon objavljivanja, tviteraši su se uveliko sprdali na račun Karleuše i njenih bisera.

Karleusa-tviter-1.jpg

Tako smo, hteli ili ne, saznali da je njena prabaka s majčine strane austrijska grofica, koja ima i ulicu u Gracu, da je ona najmlađi slučaj dijagnostikovane migrene u Srbiji (!), da je četvrto koleno Beograđana, da je po statistici, poznata ličnost sa najviše naslovnih strana u Srbiji…

Karleusa-tviter.jpg

To nije sve. JK ima i strah od parnih brojeva, imala je i dva carska reza u godinu dana, i to se porodila na isti dan i u isto vreme, a prema istraživanju iz 2005. godine, Srbi su je mrzeli više od Slobodana Miloševića, Hašima Tačija i Madlen Olbrajt.

Karleusa-tviter-2.jpg

Jelena Karleuša je opet uspela da se izblamira na "Tviteru" kada je izjavila da joj je još kao devojčici izmeren IQ (koeficijent inteligencije) 150! Naime, prosečni ljudi imaju količnik inteligencije (IQ) između 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140, a svi rezultati preko toga predstavljaju izuzetno inteligentne osobe, na nivou genija, što JK svakako nije.

Karleuša je otkrila 30 zanimljivosti o sebi. Prenosimo vam neke od njih:

Da li ste znali da su mi već sa 11 godina izračunali IQ preko 150?

Da li ste znali da mi je prababa, po mami, bila austrijska grofica Marija Von Dajc i da ima svoju ulicu u Gracu?

Da li ste znali da imam tako ozbiljnu devijaciju nosne pregrade, da bih se ugušila da mi neko zatvori usta?

права генијалка хехехехе....

Подели на овим сајтовима

икс-окс, а? ;)

играч побеђује само ако се водитељ зезне, што је равно смешној вероватноћи јер су све те емисије већ унапред намештене и прорачунате да ли ће бити дозвољено да убодеш или намештено да промашиш, а неко за водитеља мисли и прорачунава како да играч добије или изгуби - зато и служе бубице ...

дакле - не помаже, игре на срећу не постоје, а камоли да случајност постоји :)

но, реалност на страну и ставимо прекомпликовани математички шлем на главу: помаже у две трећине случајева, ако из првог пута нисмо погодили, јер вероватноћа није само за погађање - него и за промашај ...

1. кола коза коза

1.1.1 ако тражиш кец, отвори двојку, без замене погађаш и заменом губиш

1.1.2 ако тражиш кец, отвори тројку, без замене погађаш и заменом губиш

1.2.1 ако тражиш двојку, отвори кец, губиш или ти намерно намешта да добијеш ако никад не отвара врата иза којих су кола и повећава проценат добитка за 33%

1.2.2 ако тражиш двојку, отвори тројку, заменом добијаш

1.3.1 ако тражиш тројку, отвори кец, губиш или ти намерно намешта да добијеш ако никад не отвара врата иза којих су кола и повећава проценат добитка за 33%

1.3.2 ако тражиш тројку, отвори двојку, заменом добијаш

итд, за остале варијације остаје исти принцип и иста вероватноћа да ћеш погодити заменом врата - 66%, у две трећине случајева ако ниси погодио из прве.

све у свему, у 66% шанси добијаш ако замениш уколико ниси погодио из прве, а ако јеси погодио - заменом 100% губиш или те водитељ намешта да у сва три случаја изгубиш.

наравно, све то под условом да (не)правилно изабереш из прве и да је предвиђено да заиста добијеш, а не да се игра икс-окс и намештају те да никад не добијеш.

имајући све у виду, реалност је да те пуштају да добијеш или не, нема ту никакве вероватноће ;)

пс. где нађоше овог админа спамера greengrin greengrin greengrin

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1346117047' post='700667]

све у свему, у 66% шанси добијаш ако замениш уколико ниси погодио из прве, а ако јеси погодио - заменом 100% губиш или те водитељ намешта да у сва три случаја изгубиш.

наравно, све то под условом да (не)правилно изабереш из прве и да је предвиђено да заиста добијеш, а не да се игра икс-окс и намештају те да никад не добијеш.

Lepo si racunao ali si ovaj zakljucak nesto smuljao.

Dobijas u 66% slucajeva ako zamenis, bez obzira sta si odabrao iz prve.

Ako si iz prve promasio, onda zamenom dobijas uvek.

To se lako da videti ako shvatis da pod uslovom da zamenis, gubis samo u slucaju da si iz prve odabrao prava vrata (sto je jedna trecina). U ostalih 2 trecine zemenom dobijas (jer si ti izabrao jedna pogresna vrata, a voditelj ti je otkrio koja su druga pogresna vrata).

U slucaju da ne zamenis dobijas samo ako si iz prve odabrao dobra vrata (sto je jedna trecina) .

PS. tri bambija za onog koji zadatak resi Bajesovom fomulom :D .

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Види се да је Карлеуша јако интелигентна особа... чим је атеиста. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@sqny, ја и нисам толико решавао математички задатак, колико практичну примену и да ли ће било које решење пити воду и колико :)

Подели на овим сајтовима

On 27. 8. 2012. at 22:33, Auror рече

Evo jedan simpatičan problem sa teškim i neintuitivnim rešenjem:

Suppose you're on a game show, and you're given the choice of three doors. Behind one door is a car, the others, goats. You pick a door, say #1, and the host, who knows what's behind the doors, opens another door, say #3, which has a goat. He says to you: 'Do you want to pick door #2?' Is it to your advantage to switch your choice of doors?

Ajde da vidim rešenja i obrazloženja. :)

Instinkt kaže da su 50/50 šanse, ali ajde da vidimo.

Cini mi se da je o ovome Sam Harris negde pricao... Da umesto troja vreata ima njih 1000 i da posle naseg inicijalnog izbora voditelj otvori 998 komada iza kojih nema nista, da li je ok zameniti svoj prvi izbor. Odgovor je da je bolje da se zameni jer je prvi izbor bio sa sansom 1/1000, a drugi je sa sansom lapo-lapo.

• Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 28. 8. 2012. at 15:10, ZvonkoM рече

Образложење?

Iza jednih vrata je prava stvar, iza dvoja vrata nije.

Šansa da pogodiš iz prve u kojoj je mačka je 1/3, a šansa da (pri "prvom izboru") ne pogodiš su 2/3.

Sad, ako se držiš svog prvog izbora, šansa će ti i dalje biti 1/3, ali ako promeniš nakon što je on otvorio jedna vrata, u kojima premija nije, šanse su 2/3! U suštini, ti imaš 2/3 šanse da izabereš pogrešno i 100% šanse da u "drugom izboru" izabereš dobro, promeniš li izbor (pod uslovom da si omašio, što najverovatnije i jesi).

Ako se držiš svog izbora, ta šansa ostaje 1/3.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 28. 8. 2012. at 14:56, drvce рече

Cini mi se da je o ovome Sam Harris negde pricao... Da umesto troja vreata ima njih 1000 i da posle naseg inicijalnog izbora voditelj otvori 998 komada iza kojih nema nista, da li je ok zameniti svoj prvi izbor. Odgovor je da je bolje da se zameni jer je prvi izbor bio sa sansom 1/1000, a drugi je sa sansom lapo-lapo.

Неко је ту превише дувао траву, а мислим да водитељ није.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...