Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Ви као да тражите оправдање за масовне егзекуције по гинеколошким клиникама.

Мени абортус не смета ништа. Ја размишљам и о праву жене која носи то. За разлику од неких овде.

Постоји једна граница у развоју од прве ћелије до бебе. Није у сваком тренутку тог развоја то ЖИВ ЧОВЕК.

Зато је и атеиста поставио то питање.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Али не може да не дише. То одваја рођено и нерођено потенцијално дете. Што ово дише самостално.

Ово ни то не може. Дисање је највиталнија функција.

А исхрану може да обавља. Ти му само стављаш у уста, тело ради само посао.

Ali ne mozes to dvoje da odvojis, nema rodjenog deteta bez potencijalnog.

Pitanje je ljudski zivot, kada pocinje-pa ZACECEM, kako drugacije???

Tema se istrosila, svi vrte isto.

I koja je poenta-bioloska, eticka, pravna, i na kraju da li je abortus opravdan...sve se vrti oko toga.

Подели на овим сајтовима

Мени абортус не смета ништа. Ја размишљам и о праву жене која носи то. За разлику од неких овде.

Постоји једна граница у развоју од прве ћелије до бебе. Није у сваком тренутку тог развоја то ЖИВ ЧОВЕК.

И ти си некад био тако мали

Подели на овим сајтовима

Највеће право жене је право на живот, најпре свој лични, ако цијени свој живот,

цијенит ће и вољети и живот своје нерођене бебе.

Нико нема право на убиство, никога, а камоли оног најдрагоцијенијег, што Бог да.

Подели на овим сајтовима

Али не може да не дише. То одваја рођено и нерођено потенцијално дете. Што ово дише самостално.

Ово ни то не може. Дисање је највиталнија функција.

А исхрану може да обавља. Ти му само стављаш у уста, тело ради само посао.

Превише је то лабаво...

Ствар стоји овако - родитељи су своју "слободу избора" искористили када су направили дете. Ту су могли да бирају да ли хоће или неће. Када је дете већ зачето, имају обавезу да га чувају. Simple as that.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Mozda nije ziv covek, formiran, ali je zivot, sa bioloskog aspekta, poceo.

Подели на овим сајтовима

Ствар стоји овако - родитељи су своју "слободу избора" искористили када су направили дете. Ту су могли да бирају да ли хоће или неће. Када је дете већ зачето, имају обавезу да га чувају. Simple as that.

Да ли онда то значи да је по теби оправдан абортус у случају силовања?

Подели на овим сајтовима

Да ли онда то значи да је по теби оправдан абортус у случају силовања?

То је тешко питање, као и на пример када је угрожен живот мајке. Ту препуштам људима на савест да ураде најбоље што могу...

Овде ипак разговарамо о "општем случају".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Процес који се зове "живот" је ту већ почео.
А да ли ти као хришћанин осећаш обавезу да помогнеш некој нпр. лошије стојећој породици (или будућој самохраној мајци) да издражава своје дете које би у супротном било абортирано? Или да усвојиш дете које је продукт силовања, које би у супротном било абортирано?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

А да ли ти као хришћанин осећаш обавезу да помогнеш некој нпр. лошије стојећој породици да издражава своје дете које би у супротном било абортирано?

Наравно.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно.
Морам признати да ме је обрадовао овај одговор.
  • Волим 1

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Па види, за мене то није "правно питање", па ми сада да донесемо закон "забрањен абортус" и готово... То је мало дубљи проблем. Прво је питање система вредности, а онда - као што кажеш - и економско. Морамо више да се трудимо да људима објаснимо и помогнемо.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па види, за мене то није "правно питање", па ми сада да донесемо закон "забрањен абортус" и готово... То је мало дубљи проблем. Прво је питање система вредности, а онда - као што кажеш - и економско. Морамо више да се трудимо да људима објаснимо и помогнемо.
Слажем се у потпуности. Да се једном сложим и с тобом. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...